Most jönni fog a nagy visítás tőletek, hogy mi sem egyszerűbb annál, mintsem azonnal ráérezni arra, hogy egy férfi gerjed-e rád, ám ez nem így van. 1. Nem minden férfi tudja szavakkal kimutatni, hogy akar valamit. 2. Nem minden nő ért a finom jelekből.

Miért van ennek jelentősége? vannak nagyon necces szituk, amikor jó, ha képben van az ember ( a vonzalom ugyanis sokszor visszaüthet), és főleg, ha valaki kezdeményezésre vetemedik nő létére, akkor nem árt, ha tudja, mire számítson.

Elöljáróban, ha valaki meghív kávézni, felajánlja, hogy főz neked egy jó vacsorát, megkérdezi, hogy nincs-e kedved egy hetet New Yorkban tölteni vele valamikor, megadja a számát, és azt mondja, hívd fel bármikor, örülni fog, elkéri a tiédet, majd a szépségedre vonatkozó sms-eket küld, részegen a kezedet szorongatja, szintén részegen mélyen a szemedbe bámul, és azt bizonygatja, te vagy a legszebb nő a teremben. Táncparketten csak feléd nyomul, nem kopik le. Szóval ez esetekben gerjed, nincs ezzel gond, de vannak ennél kétértelműbb helyzetek is. vagy azért, mert nem tudja, hogy szabad-e kezdeményezni, vagy amúgy sem az a típus, mégis érzed, hogy valami van, csak nem vagy biztos benne. De tudni akarod, mert vagy tetszik, vagy félsz, hogy mi van, ha ez tényleg akar valamit, pedig te nem.

Honnan tudod, hogy kész tőled, ha nem hív sehova, nem dicsér, nem fogdos, nem hívogat, nem smsezik.

Van néhány jele, hogy a férfi akar valamit:

1. Mindig arra jár, amerre te: keresi a lehetőséget, hogy a közeledben legyen. Mégha nem is beszél hozzád, mert esetleg félénk, egyszerre azt veszed észre, hogy ez mindig ott van.

2. Ha beszéltek, és elakad a beszélgetés, erőfeszítést teszt, hogy folytatódjon. Hülye történeteket mond barátainak barátaitól, csak, hogy ne legyen idétlen csönd, és ne hagyd faképnél. Heteroszexuális, amúgy nem gerjedő férfi ezt semmilyen nőért nem teszi meg, csak aki nagyon tetszik neki.

3. A testtartása felveszi a harcos gorilláét. Kihúzza magát, gesztikulál, próbál alfahím külsőt ölteni teljesen normális hétköznapi szituációban.

4. Néha a szájadra néz. Amelyik visszafogott, azonnal elkapja onnan a tekintetét. Bunkóbbak mellre is tévednek, de egy igazi úriember száj alá nem megy.

5. Próbál vicces lenni. Ez megtévesztő, mert a nem gerjedők is próbálnak folyton viccesek lenni, de másképp, nem olyan elkeseredetten.

 6. Megtesz neked valamit, amit nem muszáj. Persze vannak nagyon adakozó típusok, akik a szomszéd néninek is bevásárolnak, de egy igazi férfi csak akkor ad valami ajándékot, tesz szívességet, ha akar valamit.

7. Hozzád ér.

8. Nem dicsér más nőket, nem adja a macsódumát.

9. Imád veled mutatkozni.


Ja, és ha a pasid bármilyen nővel csak egyet is produkál a fentiek közül, akkor szar van.

He is just not that into you

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr894596102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niurka (törölt) 2012.06.20. 19:15:03

@DuBarry: Én többet várok. Ahogy nem elégszem meg a brumi melegítővel, meg a férfihajjal, úgy egy "elvagyunk" kapcsolat is kevés nekem. Engem ne kötelességből dugjon meg valaki havonta egyszer szombaton a nagyfilm után. Vágjon oda a csempéhez becsülettel!

veriocs 2012.06.20. 19:24:54

@Scala: A legjobban ettől vagyok kiakadva egy emberben és nem csak a férfiakban. Minden probléma e-miatt van!
Köszönöm a linkeket.
@Niurka: Mintha csak én írtam volna! A legjobb "akkor is hazudott, ha csak a boltba ment"!

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 19:35:30

@Niurka: Szövegértési problémák ellen nincsenek hatásos érveim. Leírtam magamról néhány dolgot. Igen, kiválogattam azokat amelyek miatt nálad egy pasi balfasz lúzer vagy meleg. Nekem nem tűnt se jópofának se fel nem vállalósnak, ellenkezőleg. Ha szerinted én mégis mesterkélten laza, magát fel nem vállaló férfi vagyok (ami persze nem zárható ki) akkor hazugnak is kell lennem, hiszen csak megjátszottam magam, te ráadásul át is látsz a szitán. Szóval az álőszinte beismerő vallomásom, ami a balfaszságra predesztinál nem igaz, csak erőltetetten megjátszott. Ez esetben viszont csak hazug vagyok, balfasz nem (bár itt erősen bízom a rugalmasságodban).
Hogy is van ez? Kicsit úgy érzem magam mint Kárthágó.

brokeness 2012.06.20. 19:43:39

@Mujza: Szép volt a záró gondolat!

brokeness 2012.06.20. 19:48:34

@Nash vs. Keynes: Miért ? Be vagy sózva? .-))(Amúgy ez csak egy történelmi álsztori.)

Niurka (törölt) 2012.06.20. 19:51:36

@Nash vs. Keynes: "ha úgy vesszük megmutattam milyen vagyok. Mit hoztál ki belőle? Olyan vagyok mint a több idejáró egykaptafás lúzer IT-s. Mesterkélten jópofizós nevetségesen erőlködő hím.". Ezt Te írtad. Most akkor mi a gond?

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 19:53:23

@Niurka: Drága Catom, ezt te állítottad rólam, mondván minden ide írogató pasi ilyen.

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 20:00:30

@brokeness: á, csak megjátszom hogy ilyeneket tudok. Kárthágóról egyszer hallottam amikor a fantom díszleteit kalapáltuk a melós haverokkal. (cserkészbecsszó nem merek szmájlit írni már)

Niurka (törölt) 2012.06.20. 20:19:38

@Nash vs. Keynes: Ha már szövegértés, szó szerint ezt írtam: "Van valami egységes az idelátogató pasikban. Szinte szó szerint ugyanazokat írod, mint egy korábbi csóka." Ha eddig egy fickó volt itt és tök ugyanilyeneket írogatott, ugyanebben a stílusban, akkor mondhatom, hogy minden ide írógató pasi ilyen? Nyilván, ha 100-an írogatnak ide, akkor már (talán) lesz olyan is, aki más stílusban ír, de a jelenlegi helyzet ez. Ja, és ő is megsértődött egy idő után.

Niurka (törölt) 2012.06.20. 20:20:12

@Nash vs. Keynes: Megsértődsz, hogy nem tartalak pasinak, közben meg ilyen kislányosan hisztizel? Hallod!!!!

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 20:23:15

@Niurka: lehet megsértődött lehet belefáradt, hogy kijavítgasson.

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 20:24:37

@Niurka: Azért nyugtass meg, hogy te nem te írod a kislányosan hisztizés definícióját az akadémiai nagyszótárban.

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 20:27:04

@Niurka: ugorjunk vissza kicsit a kezdetekhez, ha nem vetted volna le, nekem sose volt igényem, hogy Te pasinak tarts.

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 20:28:14

Na azt hiszem itt a vége, elnézést mindenkitől, elsősorban Niurkától. Zárjuk le itt.

veriocs 2012.06.20. 20:38:27

@Nash vs. Keynes: Kár!! Nekem tetszett ez a vita!

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 20:41:46

@veriocs: beindult a tányércsapkodás. Én is tudok személyeskedni, de nem okoz se örömöt se elégtételt ha megbánthatok valakit.

bungics (törölt) 2012.06.20. 21:03:02

@Niurka: @DuBarry:
Én ki nem állom az általánosításokat, mindenfajta sztereotípiától a falra mászok. Pl, hogy a férfi alapvetően vadászik, kell neki a hódítás élménye, stb. Jönnek itt a genetikával, meg az állatvilággal. A nagy l@..aszt.
Az állatvilágban is vannak ilyen meg olyan fajok, hűségesek, meg akik felfalják egymást szex után. Sőt, egy fajon belül is van másfajta típus, pont az emberszabásúaknál.
Emberek vannak, férfiak nők. Mindkettő között csapodár, hűséges, pontosan egy-egy arányban. Önismeret kéne, meg felnőtt gondolkodás. Meg nem hinni a tündérmesékben. Nincs "igazi", csak olyan, akivel lehet élni. A házasság meg akkor működik, ha azt két ember működteti (a szerelem meg jön meg megy).
Ezen kívül még annyit: engem soha életemben senki át nem vágott, pláne nem férfi, mert 5 perc alatt átlátok mindenkin. Ezt nem szokták elhinni, pedig ebben biztos vagyok.

Niurka (törölt) 2012.06.20. 21:03:30

@Nash vs. Keynes: Azért majd néhány nap (vagy év) múlva olvasd vissza, amiket írtál! Pontosan hozod azt, amit várok az "ilyen" pasiktól. Amikor kifogynak az érvekből, akkor jön a személyeskedés, majd a szegény kisgyermek panaszai. Majd a "hú, de jó, hogy az én párom/kedvesem nem ilyen". Ha beindul a tányércsapkodás azt észre fogod venni. Bár Te nem ehhez vagy szokva, Téged úgy lehet szívatni, hogy "nem beszél hozzád az ember". Gyermekkori beidegződés. Ha anyu nem beszélt, akkor pánikolt a kisfiú. A normális beszédből nem értett, csak a manipulációból. Ezért aztán felnőttkorában is az őszinte beszólástól kifekszik, de a "kedves/párja" manipulációját simán bekajálja. És már tolja is a bevásárlókocsit lehajtott fejjel, miközben a netes pornó pörög a fejében. A másik csóka is olyan nőről álmodott, akit a büdös életben nem kap meg, miközben itt verte magát, hogy vele nem lehet így beszélni. Mert ez is nagyon egységes bennetek, az elérhetetlen macatípusú nő, miközben farizeus módon fogjátok a "párotok" kezét.

Niurka (törölt) 2012.06.20. 21:05:09

@Nash vs. Keynes: Tőlem nem kell elnézést kérned, mert nem sértettél meg. Örülök, hogy lezártad, én is, most.

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 21:11:15

@Niurka: Az a baj veled, hogy él a fejedben egy kép, amit nem lehet kiverni belőle. Először csak meghökkentett, kicsit szórakoztatott is, de nem vagytok se te, sem az általad képviselt világnézet annyira fontosak nekem, hogy bizonygassam mi a pasiság, miért balfasz vagy nem balfasz valaki. Sok mindenre elég az önbizalmam de arra nem, hogy elkezdjek kinyilvánítani ilyeneket, bárkit pár mondatból sértő kategóriákba rakni és kielemezni a soha nem látott anyjával való viszonyát. Jó neked ha van olyan ember akinek ez megfelel, pláne bejön. Nekem nem. Ennyi az egész.

veriocs 2012.06.20. 21:11:55

@Nash vs. Keynes: Én ezt máshogy látom! Szerintem Niurka részéről nem volt indulat benne, de tény, hogy félreértettétek egymást vagy talán nem ez a legjobb szó. Ez a vita csupán abból adódott, hogy nem ismeritek egymást és kissé elhamarkodottan itélkeztek. De nem volt ez vészes. Én a magam részéről szeretném, ha maradnál és nem csak olvasó módban!!!
@Niurka: Szerintem megsértődni is lehet mindenkivel megesik, majd kisértődik és, ha ezt megteszi és máskor is jön beszélgettek, vitatkoztok... és elmúlik az esetleges rossz érzés is.

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 21:14:29

@veriocs: nem változott semmi, csak az én analízisemet fejeztük be.

Niurka (törölt) 2012.06.20. 21:15:38

@Nash vs. Keynes: Egyszer már azt írtad befejezted, lett volna egy nagyobb tétem rá, hogy még írni fogsz. Holnap fél 5-kor a Deák téren? De ne szandálban vagy edzőcipőben gyere!

Niurka (törölt) 2012.06.20. 21:17:19

@veriocs: Nem tudom minek kellett ez a hiszti. Nekiáll vitatkozni, miközben világosan hozta, amit leírtam. Akkor miről beszélünk? Rólam is nyilvánított ő is más is véleményt, mégsem hisztiztem.

arisztotela 2012.06.20. 21:18:39

@veriocs: Niurka tök feleslegesen delirál mindenféle baromságot egy ismeretlenről, aki meg ezt nehezen viseli. Engem nem szórakoztat. Nem szeretem az agressziót, kizárólag övédelemre használom.

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 21:19:23

@Niurka: talán most már tényleg lezárhatjuk. Cserkész becsszó mennék, de vidéki vagyok :).

veriocs 2012.06.20. 21:21:05

@Niurka: "Ezért aztán felnőttkorában is az őszinte beszólástól kifekszik, de a "kedves/párja" manipulációját simán bekajálja. És már tolja is a bevásárlókocsit lehajtott fejjel, miközben a netes pornó pörög a fejében." Halálosan utálom az ilyen pasikat!!! Volt szerencsém egy ilyenhez!!! De azért Nash vs. Keynes nem ez a kategória, illetve néhány kommentből ez nem derülhet ki.

Niurka (törölt) 2012.06.20. 21:25:15

@Nash vs. Keynes: ok. :))) (így jó? és akkor legalább a többi érzékeny lélek is megnyugszik).

katarocks 2012.06.20. 21:27:25

Nekem csak az tetszik, hogy volt már itt egy pont ugyanilyen vita :D Ugyanaz a forgatókönyv, csak más szavakkal.

Niurka (törölt) 2012.06.20. 21:28:16

@DuBarry: Kinek mi az agresszió. Nekem pl. amikor valaki másokat manipulál az rosszabb. Mert én legalább nyílt sisakkal küzdök, és ha úgy alakul (pl. hagyják és nem kórusban sipítoznak), akkor békén hagyom a másikat. De amikor beleszólnak a küzdelmembe (ami ismétlem inkább szájkarate, mint a másik lenyomása, még ha azt a másik úgy is értékeli), az csak olaj lapátolása a tűzre.

veriocs 2012.06.20. 21:28:41

@DuBarry: Ez szerintem nem agresszió csak egyszerű félreértés. A vita nem feltétlenül rossz! Ha személyesen beszélnének szerintem nem lenne semmi baj, nem egy barátság kezdődött vitával.

Nash vs. Keynes 2012.06.20. 21:29:51

@Niurka: És mindjárt szebben süt a nap is :)

Niurka (törölt) 2012.06.20. 21:31:03

@veriocs: Ezzel nincs gond, én ezeket ellövöm, rám is lehet mondani mindent, én még röhögök is rajta, csak az emberek nagyon érzékenyek. Mint már írtam mindenki folyó nyállal bámulja Dr. House-t, hogy "hű, de megmondta, ez igen, de beszólt neki", de amikor ők kapnak beszólást, akkor rögtön áll a bál.

Niurka (törölt) 2012.06.20. 21:32:19

@Nash vs. Keynes: Örülök. :))) És anno a másik csókával is le tudtunk mindent rendezni, bár privátban.

arisztotela 2012.06.20. 21:33:52

@Niurka: nekem ez agresszió, és bele is fogok szólni.

Niurka (törölt) 2012.06.20. 21:34:22

Ennyit arról, hogy a horoszkóp egy baromság. DB Bak, aki utálja a konfliktusokat, Niurka meg Nyilas, akinek lételeme a harc. Most ilyen szmájlit tennék :))), de a tömegek ezt várják :(((.

veriocs 2012.06.20. 21:45:33

@Niurka: Nekem az tetszik, hogy nem akarsz megfelelni. Én nem merek ilyen lenni, ja én is bak vagyok, de nem ezért nem merek vagy ki tudja?!

arisztotela 2012.06.20. 21:47:40

@Niurka: haha, te egy zseni vagy, baszki!

veriocs 2012.06.20. 21:53:44

@Niurka: Nem Rocco volt az a csóka, de ő el is tünt?!

m.anna 2012.06.20. 22:02:32

nem a vitához, vissza frei tamásra:
azt a pasit tökéletesen jellemzi a barátnője. láttam könyvhéten dedikálni (vö freit) nagyon barna, nagyon újgazdag cuccok, csilli metál karóra. hosszú sor, ilyen nyegyven-ötvenes tokás nők, frei villogtatja a fogsorát, a csaj meg végig körbe-körbeugrált körülötte, mint egy féltékeny tyúk, és mindenféle területkijelölő dolgot művelt (italt töltött, hozzáért, megigazította az ingét, fotót csinált) VÉGIG az x, másfél óra alatt. ja, és háromfajta különböző állatmintába öltözött (párduc, ocelot meg talán tigris) életemben nem nevettem még ennyit , komolyan.

m.anna 2012.06.20. 22:04:07

jav.: negyven.
a csaj az ízlésén kívül amúgy jó, főleg a magyar viszonyok között:
www.blikk.hu/data/cikk/2/3/14/5/cikk_2031405/frei.jpg

arisztotela 2012.06.20. 22:04:59

@m.anna: elég szép csaj, ha jól emlékszem.

veriocs 2012.06.20. 22:19:08

@m.anna: Szépségkirálynő volt vagy helyezett, füredi lány és negyven felé jár.

katarocks 2012.06.20. 22:19:09

@m.anna: neee, 3 fajta állatmintásba volt öltözve? :D
Mi is a foglalkozása? Emlékszem a Frei előadta egyszer, hogy akkora májer a csaj, hogy már csak külföldön terem neki babér.

m.anna 2012.06.20. 22:31:57

remek alakú kis nő, ahhoz nem fér kétség, csak nagyon jellemző freire. valószínűleg bálványozza, és akkor így boldogok is.

m.anna 2012.06.20. 22:33:23

mmint a csaj freit.

Niurka (törölt) 2012.06.21. 01:18:48

@m.anna: Kérdés, hogy akkor is kellett volna neki Frei, amikor még az egy senki volt.

veriocs 2012.06.21. 08:52:21

@Niurka: Egyértelmű, hogy nem!! Az ilyen férfiaknak ez a vonzereje. És, ha nincs vonzerő, akkor egy felsőbb kategóriás csajt ugyan mi fogna meg benne?!

Niurka (törölt) 2012.06.21. 13:19:41

@veriocs: Én mindig azt kérdezem: kellene-e a pasi akkor, ha a 7-es buszról száll le?

veriocs 2012.06.21. 13:49:21

@Niurka: Ha a fenn említett csaj, és a hozzá hasonlók is így kérdeznének, szerintem a válasz: NEM!

Scala 2012.06.21. 20:55:48

@Niurka: És Scala is Bak (félig) ;-)

Scala 2012.06.21. 20:57:43

@m.anna: Pedig eddig ami képet láttam a nőről (nem a neje, attól elvált), ott ízlésesnek tűnt. Nagyon verik magukat arra, hogy a csaj évek óta franciao-ban él, tehát remek az ízlése... hát persze, és kikapta magának Freit. :-)

Scala 2012.06.21. 21:01:39

@Niurka: Most is egy senki! Csak az ilyen tyúk tud bálványozni egy ilyen ciki pasit.
Hogy érthető legyek ciki pasi az én olvasatomban:
Vágó István, Gyurcsány Ferenc, Szellő István, Hajdú Péter

Mujza 2012.06.21. 21:06:32

@Scala: Jó a lista, velük tényleg nem kezdenék, mert ciki :-D És még pár műsorvezetőt/celebet tudnék említeni :-)
Ja, és hogy lehet félig baknak lenni?

Scala 2012.06.21. 21:08:20

@Mujza: Köszi. Akkor egyetértünk. ;-)
Aszcendensem Bak.

Mujza 2012.06.21. 21:11:02

@Scala: én azt sosem fogom megtudni. Anyukám arra emlékszik, hogy "hááát, 9- 1/2 10 körül, de legkésőbb 10-re biztosan meglettél". Na köszi!

katarocks 2012.06.21. 21:35:34

@Mujza: :D az enyém sem tudja. "Fél 6 körül..." Néztem már táblázatos verzióban, mert ott látni, hogy mi van előtte-utána, meg hogy változnak pontosan az órák, és talán Kos, de asszem még Bika is lehet :)

katarocks 2012.06.21. 21:40:43

még DuBarry honnan tudod, hogy bejössz neki listájával kapcsolatban: az a pont nagyon jó, hogy akkor, ha megtesz neked valamit, amit nem muszáj. Ez nagyon igaz, persze a többi is, jó lista, köszi :)

Scala 2012.06.21. 23:01:11

@Mujza: :-)))
Enyém azt mondta, hogy 11h00. Kérdeztem, biztos? Azért ez így elég hihetetlen, pláne, hogy anyu... Leírok egy történetet illusztrációképpen:

A vércsoportom: 18 éves koromig azt hittem - mert anyám úgy mondta, teljes bizonyossággal - hogy ARh+, apám után, az övé és tesómé 0 Rh+. (értsd a tesóm az ő gyereke...)
Megyek vért adni 18 év és pár hónaposan, kötelezően megnézik, mondom, hogy tudom, hogy mi, nem baj, muszáj nekik minden alkalommal. Persze kiderült, hogy 0 Rh+...

Ezek után meg voltam arról győződve, hogy 11h után születtem vagy előtt, 10 perccel legalább. Három éve csináltattam egy komoly elemzést, és ezt a dilemmát leírtam, hogy 10h40 és 11h40 között bármi lehet. Sztem 11h10.
Az életeseményeim alapján pontosította (és az elemzés egészének értelmét is nézve), azt mondta, hogy külön szánt rá alapos figyelmet, és pontosan 11h00 a helyes. :-)))

Be tudja lőni, aki tényleg jó asztrológus, ne keseredj el. ;-)

Scala 2012.06.21. 23:02:44

@katarocks: Igen, az egyértelmű! Tényleg jó lista! :-)

Niurka (törölt) 2012.06.22. 00:33:32

@Scala: olvastam valahol, Szellő...az RTL Klub Richard Gere-je.

Niurka (törölt) 2012.06.22. 00:37:04

Vágó: Külföldi reptereken mindig keresett valami ismerőt, aki bevitte a városba taxival. A repülőn (a plusz kajáért fizetni kellett) simán elővette a kockás konyharuhát, májkrém kinyit (new yorki járat). Azért Stahl Juditot minősíti, hogy kefélt vele. Ha valaha meg kellene csókolnom a Vágót, utána rögtön lúgot innék, mint egy megrontott cselédlány.

belzebubó 2012.06.22. 06:51:37

@Niurka: A gyereke a konyvet kiado ceg tulajatol van, akivel el az nem "pasi". Hogy rajta mi minden meg lett csinaltatva, az megerne egy kulon posztot. Es egyszerre ment az anyjaval a mutetekre :)

m.anna 2012.06.22. 09:59:29

@Niurka : :DDD lúgot! ott a pont!

Niurka (törölt) 2012.06.22. 10:17:52

@belzebubó: De nevelni a pasijával neveli, akivel együtt élt. Hihetetlen, hogy ilyen ronda, irritáló perszónák milyen sikeresek, miközben volt olyan időszak, amikor Dukai Regina panaszkodott, hogy magányos. Bár a ronda nő kelendő, mert (idézem ffi ismerősömet): nem kell félni, hogy lecsapják a kezéről.

Mujza 2012.06.22. 14:01:37

@Niurka: Vágó????? brroooááá fúúúúúúújjjj (az a baj, hogy egyből elképzeltem... ááááááááááááá)
Stahlnak meg ha jól tudom, nem lehetett gyereke a férjétől, akkor különváltak, egy jó ronda pasassal csináltatott egyet, aztán ismét összeálltak, mintha mi se történt volna.

Mujza 2012.06.22. 14:10:52

@Scala: A kommentedre offolok picit, mert tudom, hogy babát vársz :-) Bocs, ha már tudtad, de engem anno pofáncsapott, hogy a gyerek besárgult. Mert persze létezik az Rh körüli izé, azt tudtam -engem nem érint, mert pozitív-, meg azt is, hogy a 2-3. életnapon normális, ha elkezdenek sárgulni, azzal nincs baj. De az enyém 24 órán belül úgy nézett ki, mint egy répa, ami nagyon nem normális. Ez fertőzésre is utalhat, de létezik olyan, hogy főcsoport-összeférhetetlenség. Vagyis a 0 pozitív anyák gyereke, ha nem 0, akkor tuti besárgul. Férj vércsoportját nem tudtuk előtte, hát így kiderült, hogy A0, mert az első gyerek nem volt sárga. Nem ijesztgetni akarlak, csak tudj róla, ha érint, mert frissen szülten szembesülni ezzel nagyon szar érzés!

Scala 2012.06.22. 15:52:01

@Mujza: Köszi, nagyon jól esik a figyelem, aranyos vagy! :-)
Ez a sárgulás anyut is kiborította, épp, mint téged, mindketten tesómmal szépen sárgák lettünk, és azt mondták szegénynek, hogy ez hiba.
A nagy francokat az! A gyerekek 3/4-e én azt olvastam, besárgul, mert:
www.vital.hu/themes/baba/sargasag1.htm

Magzati korban más a hemoglobin, hogy az jobban kösse az oxigént, ami az anyától jön, ez megváltozik a születés után, a kinti életre optimalizálódva. Az átállás során a régi hemoglobin (ha jól értem) felbomlik, felszabadul egy csomó bilirubin, ami a sárgaságot okozza.
A te picidnél ez szépen hamar végbement. Ennyi.
Inkább attól ijednék meg komolyan ezek után, ha nem sárgulna be.
Nem a fotogénség a lényeg 2 naposan. :-)

Scala 2012.06.22. 15:58:31

@Mujza: Nem lehetett gyereke a férjétől? Szép eufemizmus. :-D
A férj egy gimis osztálytárs (régi barát), az egy látszatházasság, ahogy fentebb jeles kollegina írja, a pasi khm. identitászavaros. Annyira nem biztos magában, hogy nem akart gyereket csinálni a Stahlnak... és innentől a "nevelni nem gond a másét" is érthetővé válik...
Ugye értjük mire gondolok?

Mi lett műtve a csajon? Én nem is tudtam! Már tárgyaltuk, hogy negédes, és így is ronda, legalábbis nem valami szép... szóval írjátok csak mit csináltatott.
Anyja ügyvéd, állati rámenős, kövér, de jobb lett a műtétektől és a szőke hajtól, meg talán némi diéta. Tiszta Apró Prioska recept, az is sokkal jobban mutat öregebben és mézszőkén.

Scala 2012.06.22. 16:00:11

@Niurka: Vágó és a májkrém! :-D
Vitray T. is ilyen volt, nem?

Scala 2012.06.22. 16:12:53

@Mujza: kieg. férjem 0 Rh+, és a gyermek tőle van! ;-)
Agyamra ment a meleg + terhességi agyhúgykő, úgyhogy nem értem a vércsoport-ütközéses részét a dolognak, de sztem ilyen feltételekkel ez nem játszik.

Mujza 2012.06.22. 16:14:44

@Scala: így tényleg nem lesz gond!

Mujza 2012.06.22. 16:31:21

@Scala: ja, a gond nem az volt, hogy besárgult, mert az tényleg gyakori, de 2-3 nappal születés után. Azzal nem is kell foglalkozni, csak figyelni, hogy egyen és ne legyen aluszékony, mert kajával magától kiürül. Erre fel voltam készülve. (A következők téged nem érintenek!) Ha viszont 24 órán belüli, akkor hányás, koplaltatás, (kiszáradás), infuzió, inkubátor, eldurranó vénák a kiszáradás miatt, antibiotikum-kúra (a feltételezhető fertőzés miatt), kéklámpázás, fenyegetés teljes vércserével. Na erre nem voltam felkészítve! Ez a főcsoport-összeférhetetlenség is gyakran előfordul, csak ezt nem szokták reklámozni. Ha előre tudom, hogy ez is lehet, akkor nem borulok ki, hisz tulajdonképpen ez sem vészes dolog, elmúlik maradék nélkül! De 1 nappal szülés után, hormonsokkban, elő-info nélkül, nagyon ijesztő, ezért gondoltam, hogy terjesztem az ismeretet, ne szívjon más is. :-)

Scala 2012.06.22. 16:39:08

@Mujza: Igen, értem! Köszi!
Igazából felfogtam, hogy ő hamarabb, mint kéne, de nem tudtam, hogy ez ilyen paráztatós!

Más:
Tesómnak írja részletes ábrákkal, és linkekkel, hogy én ne menjek a héten sehova, annyira meleg lesz. Írom, hogy oké, de muszáj bankba kivenni EUR-t. Erre visszaír, hogy a férjem intézze kártyával. Most írtam, hogy lehet én vagyok lemaradva, de ez nem az az ország, ahol EUR-t köp az automata... (bár már az se olyan vonzó mára...)

Esténként sétálunk, sötétedés környéke, a görögök az utcában vasárnap óta tökre megváltoztak, eltüntették az autóikat, fojtott hangon beszélgetnek, tanácskoznak a tornácon, a gyerek is viselkedik. Sztem költöznek vissza. :-)

Scala 2012.06.22. 16:40:05

jav. Tesóm, -nak nélkül

Nannii 2012.06.22. 18:13:46

@Mujza: @katarocks: Az aszcendenshez: asztrológus életesemények alapján pontosan meg tudja mondani. Elég félelmetes, amikor a másodpercre pontos időpont alapján a gép kidobja, hogy a szüleid mikor házasodtak, van-e tesód, mikor született... (a dátumokat max. 1-2 hetes eltéréssel)

Niurka (törölt) 2012.06.22. 18:39:49

@Mujza: Szegény gyerek. A lányok az apjuk arcát és anyjuk testét öröklik. Milyen már egy kisgyerek kövér, szakállas fejjel. :)))

Niurka (törölt) 2012.06.22. 18:42:13

@Scala: Úgy megkérdezném, hogy "csak nem buzi", de az bunkóság lenne!

arisztotela 2012.06.22. 18:48:19

@Scala: szerintem nincs műtve, ismerem, csak minimálok.

Mujza 2012.06.22. 19:09:03

@Niurka: "A lányok az apjuk arcát és anyjuk testét öröklik", ez a mi családunkban nem igaz, én arcra is anyu vagyok, a lányom meg összekeverhető az én ilyenkori fotóimmal (szóval nála csak reménykedek). Viszont a barátnőm babájára tényleg döbbenetesen igaz. (vékony férj, sosem-sehol vékony feleség= vékony arcú gyerek, nagyon pufók test...)

Niurka (törölt) 2012.06.22. 20:43:59

@Mujza: Én is arcra apám, badira anyám vagyok.

katarocks 2012.06.22. 23:39:11

@Scala: ezek a dolgok tuti igazak, amiket Stahlról leírtál, én így gondolom.
Az újságját bírom, azokban még ő is tetszik a címlapon :) Csak ne halljam, lássam a nőt.

Scala 2012.06.23. 03:40:26

@DuBarry: oké. :-) De azért valami tuti volt, ha belzebubó írja... majd megkérdezzük őt.

Scala 2012.06.23. 03:44:54

@Niurka: :-)
@katarocks: És a pasi először akkor került elő a cilinderből, amikor le kellett tagadni a Vágóval (broáf) való viszonyát. Mert már túl sokan látták őket együtt, utazgatások, a londoni géppel jöttek egyszer haza, 1999, szombat vagy vasárnap, még én is láttam. Szóval akkor meg lett kérve a haver, hogy ugyan már járjunk.

Egyébként Niurka marólúgos megjegyzéséhez a Havas Henrik is ez a kategória, de olvasom a Story magazinban (várnom kellett valahol), hogy Nagy Ő Anikótól kezdve mindenki megvolt neki. A mélyinterjúk. Persze azok a csajok hivatásosak, de akkor is... Á!

Niurka (törölt) 2012.06.23. 11:26:40

@Scala: Én nem bírom az öreg csókákat, de Henriknek jóarc, nagyon ápolt (Magyarországon ez már erény) és tud nyomulni, ami elengedhetetlen a sikerhez. Neki lehet, hogy beterpesztenék.

arisztotela 2012.06.23. 11:29:03

@Niurka: hallod, ne már, ostoba szerencsétlen.

Niurka (törölt) 2012.06.23. 12:23:36

@DuBarry: Te ismered, én nem, én csak laikusként írtam. De hiszek Neked.

belzebubó 2012.06.24. 13:11:57

@Niurka: Nem, az nem ultrahosszutavu repulotipus.

Niurka (törölt) 2012.06.24. 18:01:42

@belzebubó: Mi az ultrahosszútáv? Egy Koppenhága-Szingapúr nem az?

belzebubó 2012.06.24. 18:23:16

@Niurka: Nem. Kb. 14 óra fölött, 12.000 km fölött az.
SIN-NY 20 óra, SIN-LA 19 óra kb. De az Emiratesnek is van meg a Cathay-nek majdnem ilyen hosszú útja de a SIN-NY a világ leghosszabbja. 20 óra de volt már, hogy 19 volt nekem, széltől függ meg évszaktól. 100 ülés van csak, kizárólag biznisz, első osztály sincs. Északi sarkon keresztül megy a NY. A 380-as csak nagy de az nem megy ultra hosszútávot.
Koppenhágát is megjártam sokszor, mert nincs direkt Stockholm járat, az csak 12,5 óra. Az sima hosszútáv. A380 jár innen, London, Zürich, Fra, Sydney ezek biztosan, meg még pár helyre. Azt hiszem Tokióba is azzal mentem de nem 1000%.

Niurka (törölt) 2012.06.24. 19:24:38

@belzebubó: Köszönöm a kimerítő választ. Ultrahosszún mi jár? 747, 777 vagy A340?

belzebubó 2012.06.25. 02:45:09

@Niurka: A 340-500 -as es a B777-200 LR. LR-long range-et jelent. A 340-en belul az 500-as az, a Boeing tripla hetesen belul meg a 200 LR. De nincs sok ilyen jarat a vilagban ami ultra hosszu. Europabol egy sincs. Ha jol tudom.

Niurka (törölt) 2012.06.25. 07:42:15

@belzebubó: Nagyon vágod. Sztyuvi voltál?

belzebubó 2012.06.25. 08:49:37

@Niurka: Dehogy! Csak ezek között élek 10 éve aztán ragad valami :D
Ránézésre egy Airbust nem tudok megkülönböztetni egy Boeingtól és mindig meg is vagyok "dicsérve" ezért.

Scala 2012.06.26. 09:53:23

@belzebubó: Állati jó! Sosem hallottam ezekről. Nagyon köszi!

Engedelmeddel beépítem, hogy megfelelő pillanatban tudjak menőzni (finoman, nem nőietlenül). :-)
süti beállítások módosítása