Le lehet fogyni

 2013.04.17. 14:57

Ezt már sokszor elemezgettem, hogy nem tudom megérteni, ha valaki nem képes lefogyni. Világos, ha kevesebbet eszünk, és többet mozgunk, akkor kisebb lesz a súlyunk. Természetesen vannak aránytalanul hízó emberek, mondjuk hasra vagy fenékre, akik igazából nem is fogyni akarnak, hanem csak egyes környékeket karcsúsítani, hát az elég reménytelen. Az izomzat erősítése persze számít, de mindannyian tudjuk, hogy ha súlyfelesleg van, lehet alatta kőkemény izom, a zsírpárnák ott lesznek. 

Mindenkinek azt mondom, ne egyen lisztet. Itt is mondtam már. Ezt azért fújom folyton, mert könnyen és gyorsan le lehet fogyni gluténmentesen (rozst és árpát sem szabad, de azt azért nem olyan nehéz megállni). És a glutén kiiktatása egyáltalán nem olyan nehéz, mint a paleo, a vega vagy a nyersétrend. Nyugodtan annyi rizst, krumplit ehet az ember, ami belefér, és cukrot is, bár az egészségtelen, de liszt nélkül az sem hizlal nagyon. Akit ismerek, és gluténmentes, mind sovány ember. Kivétel nélkül. 

Ha valaki nagyon-nagyon kövér, az egyen nyerset. nyerskoszt evéssel egyszerűen semmi más nem  történhet, mint extrém gyors és könnyű fogyás. Ehhez pénz kell, főleg, ha rendeli a nyerset. Nincs egyszerűbb, mint napi két kaját hazahozatni, azt enni, és fogyni. Ez sok pénz, ki lehet váltani otthoni reszeléssel, magvazással, de az baromi macerás, nehezíti az elkötelezettséget. Aki nyerskoszton van, és sohasem csal, szintén mind sovány.

Most a héten a nyersétel akadémiától rendeltem. Este eszem meleget, abszolút nem akarok most nyers koszton lenni, csak kíváncsi voltam rá, mert egy kolleganőm nagyon dicsérte. Hát nem valami isteni, drága is (kábé ennyiért eszem főttet is, de abban hús is van, nem annyira rablás, mint ez), de meg lehet enni, nagyjából nem halok éhen, és  jó közérzetet csinál (ezek vitaminbombák, én ennyi értékes tápanyagot normál diétán nem eszem). Nem fogok többet venni, ez egy próba volt. Nagyon fogyaszt. Egy-két nap alatt már lötyög a nadrág. El is lennék ilyen koszton, egészséges, meg minden, csak nem akarok tovább fogyni. Nekem nem tesz jót, mert amúgy sem vagyok kövér. Szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy le lehet fogyni, nem is kell szenvedni éhezéssel, mert azt mindenki megszegi. Csak ki kell iktatni egy vagy több ételcsoportot. Vagy csak gluténmentességgel vagy paleóval vagy extrém esetben nyerssel. Aki ezek közül egyet kiválaszt, betartja, nem csal, az nem lesz kövér. Normál magyar étrenden az az ember, aki szeret enni (van olyan szerencsés, aki nem szeret), és nem mozog igazán sokat, az 40 körül elkezd hízni. Férfi nő egyaránt. persze napi 5 km futással minden lehet enni. 

Most már azt is mondják, hogy nem is azzal van a baj, hogy gabonákat nem kéne enni (paleo elmélet), hanem azzal, hogy a mai gabonák génmanipuláltak, tehát sokkal kártékonyabbak, mint azok, amelyeket őseink ettek. Én ezt nem tudom, de az tény, hogy a körbehas az ösztrogéndominancia mellett a gabonaevéstől van. Nyilván van összefüggés (az egyszerű szénhidrátok ösztrogén emelők), úgyhogy a gluténmentes táplálkozás némileg alakformáló is.

Itt egy gluténmentes video. Ez a pasi nagyon okos. Alapvetően a pajzsmirigyről csinált ezer videót, melegen ajánlom mindenkinek, aki alulműködik. De ez is érdekes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr875231389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mujza 2013.04.17. 15:09:54

Szívem szerint előírnálak kötelező olvasmánynak... (hány kövér sír nekem, hogy nem tud lefogyni, de mozogni, azt nincs ám ideje, enni van persze)

Thor vagyok 2013.04.17. 16:46:50

Nah, a szokásos, sovány csajok a fogyásról. Tipikusan olyanok írnak efféléket és itt elsősorban nem Dubarry hanem @Mujza hozzászólásán bosszankodtam, akiknek soha nem gyűlt meg a baja a fogyással, így el se tudják képzelni, milyen az - következtetés, mindenkinek megy ez, akinek nem az hülye/lusta.

Elmondanám, miután én életemben voltam kövér is (jelentékenyen kövér csak 30 alatt), sovány is, és lényegesen több fogyókúrán vagyok túl, mint ami sikeres volt, hogy:

1. de, van olyan, hogy nem tudsz lefogyni. Alapvetően rossz lelkiállapotban neki se kezdj, mert csak arra jó hogy gyűjtsed a kudarcélményeket és a meggyőződést, hogy nem lehet lefogyni,

2. Próbálj meg lisztmentesen enni egy jó kis egy-kétéjszakás hányás után a nyerskoszttól. Vagy akár a párolt-zöldség-domináns koszttól. Meg visszaállni egy-egy ilyen epizód után a fűevésre. Lehet ilyeneket ajánlgatni mindenkinek, csak épp akinek nem bírja az epéje, előbb fogja jó mélyen bevésni, hogy "lefogyni pedig nem lehet", minthogy elhagyná a lisztet. Sajna van olyan, hogy vagy elrágod azt a pirítóst/kekszet/grissinit, vagy addig fogsz hányni, amíg bele nem kékülsz. Bár igaz, az is fogyaszt, csak nem tartósan. Mert ha ilyen élményeket szerzel magadnak az étkezéseddel, előbb fogsz inkább kétpofára zabálni, minthogy sokáig folytasd.

3. sajnos az efféle bölcsködés arról, hogy aki heti 5 edzés és diéta mellett nem fogy, az úgyis hazudik és zabál és lazsál vezetett oda, hogy éveken keresztül egyetlen dokinak se jutott eszébe megnézni a pajzsmirigyemet. Mert ne mondjam már, hogy tényleg nem eszem és tényleg mozgok. Közben aludtam el lábon, szürke voltam, hullt a hajam, fáztam 25 fokon is, és egyáltalán, a szervezetem mindent megtett, hogy ha én spórolok a kalóriabevitellel, akkor ő is megspórolja azt tőlem, ami a zsírpárnák fenntartásához kell.

4. inzulinrezisztencia mellett (ami szerintem simán megintcsak több embernek van, mint ahány tudja), úgy ájulsz el mint a huzat akár az utcán vagy munkában, ha nem osztasz be rendes adag szénhidrátot az egész napodra. Persze fel lehet kelni fél órával korábban és krumplit meg rizst főzőcskézni már reggelire, de normál napi tevékenység mellett ezt sokáig senki nem csinálja, a korpás zsömle valamivel, bőven tuti és kezelhető választás, ha van benne glutén, ha nincs. És ezerszer kevesebb bajod lesz egy gluténes korpás zsömlétől, mint ha tiszta cukor is keveredik abba a napi szénhidrátmennyiségbe.

Mindezzel együtt elismerem, hogy a liszt gluténestől sarkalatos probléma a mai európai ember étkezésében, és amiket ide írtál mind igaz, csak az egyszerűsítés/bagatellizálás bosszant, vagy ha a kudarcos fogyókúrázókat lekezelik.
Miután volt sikerből is kudarcból is részem, és az utóbbi 15 évben inkább karcsú vagyok, mint nem, de azzal az időnkénti 4-5 kiló kisiklással és visszagyalulással vért izzadok mindahányszor, bőven világossá vált, hogy messze nem ilyen egyszerű a képlet.

Emellett nagyon károsnak tartom a divatos bűntudatkeltést azokban, akiknek voltak már kudarcai a fogyással. Szerintem az a leggyorsabb út ahhoz hogy valaki feladja. Pedig aki már legalább nekifog, máris többet tett, mint aki hanyatt hempereg a pirított szalonnás töltöttkáposztában (várj nem jó, ebben nincs glutén, legyen vajaskenyeres lazannya zsemlemorzsával), és három szó biztatás szárnyakat tud adni.

arisztotela 2013.04.17. 17:32:10

@Thor vagyok: én is voltam jóval súlyosabb, amikor 3 évig nem cigiztem (mondjuk 6-7 kilóval több, mint most), de akkor is, ha nem ettem glutént, lefogytam:). Abban igazad van, hogy macerás, mert reggelire nem lehet krumplit enni, de lehet banánt, hajdinát, ezekben nincs glutén, és a vércukrodat garantáltan felnyomja. Nyerskoszttól nem fogsz hányni, ha normálisan meg van komponálva (erről is írtam, lehet rendelni, drága), valóban nehéz házilag normális nyersmenüt előállítani. Nem is hiszem, hogy valaki évekig bírja, de egy fogyókúra erejéig meg lehet csinálni jelentős túlsúlynál. Én nem vagyok paleo hívő, mert szerintem negyven felett nem kell annyi fehérje, mint korábban, ezért egy korombeli nőnek valószínűleg nem egészséges húst hússal zabálni. De a gluténmentes teóriámból nem engedek. Persze akkor nem működik, ha csak tessék-lássék tartjuk be. Egy kis panír vagy rántás még belefér. A liszt nyomokban is hizlal. Mivel komplett népességek élnek, éltek lisztmentesen (Ázsia, Dél-Amerika egyes részei) kétlem, hogy ez májfunkció kérdése. de szerintem is kell a szénhidrát, főleg negyven-negyvenöt fölött. És szerintem sem lehet heti hetet futni vagy kondizni, mert akkor nincs idő másra. Ismerek kattant korombeli csajokat, kettőt, akik gondolom a midlife crisist futásba ölik, na nekik nehéz klimaxuk lesz, mert minden női hormont kifutnak magukból. Ez sem jó. De akkor sem győzöl meg arról, hogy nem lehet a lisztet kiiktatni:).

arisztotela 2013.04.17. 17:37:17

@Thor vagyok: Ja, és én valóban nem vagyok inzulinrezisztens, kizárólag terhesen esett le a vércukrom, kétszer kilenc hónapig, de ez azért is van, mert évek óta kevés lisztet és cukrot alig eszem, ha igyekszel nem fánkkal jól lakni, helyreáll a vércukor szint, és elég háromszor enni egy nap, akkor is alacsony GI dolgokat. Azok is felviszik a vércukrot, csak lassan.
nagyon szeretem a lisztet egyébként, nem is annyira a sütit, inkább a spagettit, meg a nagyon jó kenyereket. De ha rendszeresen eszem, akkor fáj a gyomrom, rondább a keratosis pilarisom, hasam nő és egyre éhesebb vagyok. Igazából mindigis a gyomrom miatt kezdtem visszavenni, nem is a fogyás miatt, a többi tapasztalat csak jött.

brokeness 2013.04.17. 18:26:00

@DuBarry: @Thor vagyok: a fogyás = ohne cukor, = ohne liszt. Az a baj, hogy ezek nélkül nem bírok melózni. Az agy működéséhez szükségem van sajnos a tésztára. A kenyértől meg tudok válni, de a tésztától nem.A kenyértől,élesztős dolgoktól ég az ember gyomra. Ebben az élesztő lehet a bűnös.Szabadság alatt simán elvagyok zöldségen, de ha hajtás van, akkor nem.

Mujza 2013.04.17. 18:48:59

@Thor vagyok: nem arról van szó, ne húzd fel magad! Aki nekem panaszkodik, az életében 1 órát sem sportolt, fehér kenyeret eszik libazsírral, kolbásszal. Meg nézegeti a drága pénzen lefogyasztó kezeléseket, és konkrétan röhög, amikor megjegyeztem, hogy az nem adja a "sporoltam" érzését.

Egyébként szülés után rólam sem akart lemenni a felesleg, és kő keményen meg kellett dolgoznom érte. És ha valaki a környezetemben rászánja magát a diétára, én vagyok a leglelkesebb támogatója. És minden elismerésem a küzdőké! Én csak a sóhajtozókat nem bírom.

mrs.dalloway 2013.04.17. 19:05:28

Életút:
20 évesen 90-62-90, " a világ legszebb lábai", a "világ legszebb felsőtestű nője" bókok, ez marad az első szülésig, majd gestatios diabetes 3X, 40 éves korra visszanyerve az álomalakot, 52 évesen stroke, térdszalagszakadás, sport abba. Hízás 10 kg, + újra emelkedett vércukor-értékek, a diétát egyeztesd össze az időközben kialakult köszvénnyel. És próbálj meg jól kinézni, ja még súlyosbít egy "kis" szívbetegség. Persze, biztos nem nekem szól ez a blog, de talán az is jelent valamit, hogy itt vagyok.

Thor vagyok 2013.04.17. 19:41:06

Értem én, nekem viszont tényleg az össz napi lisztem az a reggeli 1 db korpás zsömle. Azt is elhagyni nem szeretném, a totálisan kenyérmentes élet nekem a totális boldogtalanság. Minden másról le tudok mondani, sőt, egy másik blogon ahol azt taglalták épp, hogy gyilkolhatnékjuk lenne egy tortáért, rájöttem, hogy tortát megkívánni se tudnék már sőt az ábrándjaim sem ilyesmiről szólnak, a legbűnösebbek alapján egy jó szottyos-tejfölös rakott krumpliig merészkedem, vagy - ó álmok álma! - három darab túrógombócig.
De ezek ábrándok, a valóság az az egy db korpás zsömle meg ez a hasazat, amit kevés evéssel, sok kondival formailag izmosra definiáltam, ám annyi a kifeszesített háj rajta, hogy ihaj, és ha leülök, összegyűröm. És innen nem nagyon tudok tovább mozdulni, márpedig erre recsegve jönnek csak fel a megszokott cippzárjaim:

plus.google.com/u/0/photos/102108801816154932163/albums/5867871384310307937

Lécci ne mondjátok, hogy az egy szál zsömlém kiirtásától fog elmúlni.

mrs.dalloway 2013.04.17. 19:52:49

@Niurka: Ebben egyetértünk, ez nem kérdés.
Az öltözködésem tök jó, csak fogyhatnék kicsit, de leírtam, hogy mik vannak.
Így múlik el a világ dicsősége.

arisztotela 2013.04.17. 21:37:23

@brokeness: nekem ég a gyomrom a spagettitől és a tortától is. De ebben nem egyforma mindenki.

arisztotela 2013.04.17. 21:42:54

@mrs.dalloway: Mitől volt stroke-od 52 évesen?
Miért, kinek szólna a blog?
A köszvény tényleg geci, mert nem lehet húst enni a húgysav miatt, úgy nehéz visszavenni a szénhidrátból.

arisztotela 2013.04.17. 21:43:40

@Niurka: Nem arról szólt a post, hogy ne legyen senki kövér, csak arról, hogy le lehet fogyni.

arisztotela 2013.04.17. 21:45:19

@Niurka: addigra muszály lesz, mert a dokim nem ad hormont, ha cigizem:)

Thor vagyok 2013.04.17. 21:46:01

@DuBarry: Nekem meg kenyér nélkül :)

Thor vagyok 2013.04.17. 21:47:20

@DuBarry: Hát még a vegetarianizmus. Bár mostanában a szénhidrátcsökkentés-fehérjenövelés jegyében annyi halat eszem, hogy az már húsevés, és nemsokára világítani fog a fejem.

arisztotela 2013.04.17. 21:57:18

@Thor vagyok: a higanytól?
Ja, mindig elfelejtem, hogy vega vagy, úgy semmit sem lehet normálisan csinálni:). Vicc volt.

Thor vagyok 2013.04.17. 22:07:35

@DuBarry: Elvileg a foszfortól.
Jaja. Bár januárban megettem egy szem tepertőt és nem is volt dögíze, mint a korábbi, párévenkénti bepróbálkozásaimnak :)

Scala 2013.04.17. 22:12:26

@Mujza: Ugya csak amíg szoptattál ragaszkodtak a kilók? :-D

Mujza 2013.04.17. 22:19:28

@Scala: nem :-( sokat fogytam a szoptatás alatt is, de megállt, és a gatyáim nem jöttek rám. De a mozgás egy bő fél év alatt helyrehozott.

Scala 2013.04.17. 22:41:44

A blogmotor 5-szörözte a karakterszámot gyerekek! :-)

Pontokba szedtem:
1. szerintem DuBarrynak teljesen igaza van, én is így tudok fogyni. Sőt ezt a szigorú diétát néha megtörve is megy, sok sporttal.
Lisztet ha nem eszem, nem kívánom a cukrot sem. Tényleg nem, csak a természetes cukrokat, nagyon néha.
2. Amíg nem voltam várandós, nem tudtam mi az a gyomorsav panasz, hát az valami iszonyú. Van rá homeopátia, Pecunia mi a szösz, de jóval előbb nyúltam a fehér kalácshoz. Végig fehér péksütiket kívántam, amíg hánytam az sose jött ki, a zöldség és salátától az első és harmadik trimeszterben a hideg rázott. Ha valakinek így kell élnie, szerintem csak többszörözött akaraterővel tud nekiállni valami olyan étrendnek, amitől egy idő után nem gurul.
3. 30 alatt jelentősen túlsúlyosnak lenni kurva nagy szívás, elmegy az ember egész önbecsülése, a férfiak kapcsán úgy érzi nem válogathat. A kövér nő (akár már 10 kg túlsúllyal is, de 15-tel tuti, pláne rossz arányokkal) a megtermékenyített nő(stény) képzetet kelti férfiakban (szaporodási ösztön), nem kelti fel az érdeklődést, marad a maradék... :-( Úgyhogy én igen hasznosnak tartom az ilyen cikkeket, mert a lányok-nők igen is hízékonyak, és nem í zsír a ludas, ma már annyira kevesen főznek zsírral, itatgatjuk az olajat mindenről, ha szűk a farmer. Az édességfüggés, és a pékségek elkerülése SOKKAL nagyobb kihívás. Itt utalnék az első pontra, hogy az édességet ha valaki szereti, a lisztmentességgel tudja kiiktatni.
4. A sok sport a jó érzés miatt fontos, de az első hónapban nem feltétlenül jár diétával, azaz lehet sportolni zaba mellett, aztán jön a frusztráció, hogy vastagodtam, illetve nem fogyok, akkor elkezd az ember okosan enni.
5. A pajzsmirigy-alulműködésemet én mértéktelen mennyiségű sporttal, friss levegővel, homeopátiával normális gondolatokkal, SOK ALVÁSSAL tartom/-ttam kordában, és igyekeztem jóval egészségesebben enni, mint amikor nem figyeltem oda. Több pénz, több idő, több energia. A háromszorosa, mint ami egy átlagmagyarnak rendelkezésre áll.
A kulcs asszem amúgy a sport volt, a lúgosítás (semmi liszt, semmi cukor) a homeopátia. Ez a kombó beindít.
És jöttek a tuti laborleletek, a jó kondi, lógó cuccok.
6. 25 évig néztem, hogy az anyám kövér, pár éve ki is mutatták (vagyis észrevették, de már egy ideje lehetett neki) a kettes típusú diabetest. Tavaly egy baleseti rehabilitáció melléktermékeként lefogyasztották, híg leves, zöldségek, aquafitnesz, nem volt kilengés, nem tudott nassolni, meg kicsit módosítom az előírtakat hazudozások - 73 évesen 57 kg volt télen (akkor nehezebb fogyni ugye, szól a fáma). Belgyógyászati gondja egyéb nem volt.
7. Maximálisan eltúlzottnak tartom az olyan beavatkozásokat, mint gyomorgyűrű, meg agyi központ kikapcsoló szerek... ha már itt tartunk a Prozac és pláne a Wellbutrin szerintem fogyaszt, a többi antidepróra azt mondják, hogy hizlal. Ha ezt sulykolnák az embereknek, amit DB itt leírt (nem nagy üzlet, úgyhogy nem fogják), bőven elég volna.

Scala 2013.04.17. 22:47:34

@Mujza: Ne is mondd, a gatyák, rosszul vagyok, hogy kitöltöm azt a farmert, amikor látom a szárítón... Így értettem, egyébként, hogy amint már nem anyatejeztél, vissza tudtad magad hozni.
Mondjuk én az elhagyás után 3 hónapban reménykedek, hogy addig helyreáll. Bár ma se voltam úszni, mert eldumáltuk az időt anyósommal. Jövő héten szerdán amint ebédeltettem, elhúzok.

Thor vagyok 2013.04.18. 00:43:44

@Scala: Asszem hovatovább mindenki összeszedi a maga kis tízparancsolatát :)
Én igazából úgy 27-30 között tartottam egy rendesen elhízott időszakot, de akkor pont férjezett voltam, így nem szembesültem férfiaktól jövő negatív önbecsülési visszajelzésekkel, sőt. A volt férjem mindig roppantul gerjedt rám, igaz, az arányaim mindig a vékony homokóra és a vaskos homokóra között változtak, de ha 50 kiló voltam akkor húde dögös, ha meg 80 akkor a nyála csorgott hogy húde gusztusos. Mondjuk 80-nál nálam pattant el a cérna, mert nem bírtam tükörbe nézni, nem ismertem magamra, és aki akkoriban nem ismert, rámnézve senki nem hiszi el rólam, hogy voltam valaha annyi is. De ezt a lisztmentes örömöt nem tudtam volna végigcsinálni, ha nem épp egy nagyon nyugodt időszakom jött volna, amikor munkában épp nem basztattak, sőt, és nem találok egy remek akupunktőrt, aki megoldotta néhány csokor tűvel, hogy ne ájuldozzak az első időkben a vércukor-ingadozástól, amíg be nem állok a szinte szénhidrátmentes evésre. Akkor azzal lefogytam 22 kilót, mondjuk fél év volt, de én ha lemegyek 60 alá akkor elég törékeny formátumúnak nézek ki, szóval nagy dráma volt és a csodámra jártak. Azóta volt néhány fel-le epizódom de soha ennyi, a külvilág általában észre se veszi csak engem visel meg, ha megint elcsúszom, és sajna olyankor az mindenen meglátszik a mozgásomtól az arckifejezésemig, szóval nekem sajna nem opció a fogaddelmagad kövéren is szlogen, viszont egy olyan fogyókúrát se tudnék még egyszer végigcsinálni: akkoriban még nem volt sem a pajzsmirigy-alulműködésem, se vega nem voltam, és főlegde 15 évvel fiatalabb voltam.

A te pontjaidhoz: 2. erről beszéltem, 3. egyetértek 4. jelentős túlsúlynál nem igazán lehet sporttal kezdeni, mert mire valamennyit fogynál, annyi az izületeidnek, én annó a 22-ből az első 15 kilót csak fogyóztam, az utolsó 7-et sportoltam is és úgy jó volt, barátnőm futással kezdte 90 kilósan, sebéssszel folytatta a térdeivel 6. mire valakinél kimutatható a 2-es típusú diabetes, addigra már évekig inzulinrezisztens volt előtte, csak azt nem mutatják ki, ha nem kéred és fizeted ki külön magánrendelésen, mert drága. 7. valóban nem ártana ezeket sulykolni, csak sokkal de sokkal korábban, lehetőleg még gyerekkorban, mert igazán jól kialakult függéseket és ördögi köröket az ember már nem mindig tud a napi rutinja között önerőből és egyedül megtörni.

mrs.dalloway 2013.04.18. 06:21:49

@DuBarry: Ez 2008. januárjában volt, előtte volt egy nagyon nehéz évem, regionalizálták az államigazgatást, a férjemnek komoly munkahelyi gondjai voltak, + a lányomnak volt egy nagyon nehéz terhessége. A vérnyomásom akkor is, most is nagyon alacsony volt, Viszont cigiztem/cigizek.
Örülök, hogy megerősítettél abban, hogy nekem (is) szól a blog.

arisztotela 2013.04.18. 12:23:46

@Thor vagyok: A harminc kiló ide-oda azért nem vicc, akkor sem, ha egy kábé 165 centis nő még nyolcvan kilósan sem eszelősen kövér csak molett, de az biztos, hogy 22 kilót lefogyni nagyon megterhelő lehetett, ezért égett be ez a dolog.
Az elfogadás rész meg olyan, hogy aki egyenletesen hízik, az elfogadja, legfeljebb vesz két számmal nagyobb ruhát, de aki egyenletlenül (én pl.) az egyszerűen semmit nem tud felvenni még pár kiló plusszal sem.
Én 18-47-ig mindössze 8 kilót ingadoztam (kiv. terhesség, de az más), a közepén vagyok jó. Fiatalon 56 kilós voltam évekig szülésig, az akkor jó volt, de ma 57 kilósan egy anorexiás vénasszony vagyok. 64 kilósan beles tehén, nekem most a 61 tökéletes, akkor még nincs hasam, de nem két piszkafa a combom és van valami arcom is. Hiába mondják, hogy hízni kell, nem hiszem, hogy 60 évesen mondjuk 70 kilósnak kellene lennem, gondolom akkor egy 64-5 már jó lesz, viszont ahhoz, hogy csak annyi legyen, igenis figyelni kell. Vannak, akik egyenletesen tartják harminc évig a súlyukat, mondjuk enyhe hízással, de ez a ritka. Én azért vagyok 61-2 most is, mert stresszre fogyok, tehát 30 év alatt volt legalább 5-6 időszak, amikor munkahelyi vagy otthoni dolgok miatt lerobbantak a kilók akaratlanul, onnan kellett visszaépülni, ami egyszerűbb, mint fordítva. Ha valaki eszik, amikor bánatos, akkor baszhatja. Én akkor eszemcsak rendesen, ha jól vagyok minden tekintetben, és ha ez elhúzódik, kénytelen vagyok kicsit vigyázni egy idő után. Fogyásra jó az örökölt gyomoridegem. Egyszer képes voltam nyolc kilót fogyni 2 hónap alatt. Na akkor nem voltam helyes.

arisztotela 2013.04.18. 12:46:37

@mrs.dalloway: Remélem, szeded a vérnyomásgyógyszert:).
nem is értem, miért ne szólna, főleg mostanában, amikor hormonokról vagy kilókról van szó:).

Hammam (törölt) 2013.04.18. 15:15:52

Off topic, sorry. Elöl a hajvonalamnál, középen szinte már alig van haj. Pont ilyen a hajzatom
velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/2009/10/17/tatar_csilla_megtartja_maganak_az_anyajegyeit/
Nem tudjátok mi lehet?

arisztotela 2013.04.18. 15:33:10

@Hammam: a férfias típusú kopaszodás lehet, ez akkor következik be, ha az ösztrogénedet valamiért tesztoszteronná alakítod.

Hammam (törölt) 2013.04.18. 16:23:29

Pco-m van, de szépen helyrejött, a diabetológus az eredményeket látva feltette a kezét. Nem tudom van-e rosszabb szépészeti probléma a hajhullásnál :-(

Hammam (törölt) 2013.04.18. 16:24:08

@DuBarry: ezt meg lehet akadályozni valahogyan?
Köszönöm, hogy válaszoltál.

arisztotela 2013.04.18. 16:34:11

@Hammam: el kell menned orvoshoz, megnézetni, ne én gyógyítsam meg:). Ha igazam van, arra fogamzásgátlót írnak, hát neked az nagyon kell:). Syívás.

arisztotela 2013.04.18. 16:35:28

@Hammam: ja, hát a PCO egyértelműen felbassza a tesztoszteront, ez tankönyvi eset.

Hammam (törölt) 2013.04.18. 17:11:39

@DuBarry: igen, tudom. De az értékeim elvileg rendben vannak évek óta. Fogamzásgátló :-DDD

arisztotela 2013.04.18. 17:16:47

@Hammam: olyan nincs, hogy értékek:(. Ugyanazzal a hormonszinttel az egyik nő remekül van, a másiknak bajsza nő, a harmadik meg ösztrogénes tüneteket mutat. Már egyre több orvos mondja, hogy sem a pajzsmirigynél, sem a szexhormonoknál nem szabad csak a számokra hagyatkozni, hanem a tünetekre kell figyelni. Akkor jó a tesztoszteron vagy dhea szinted, ha jól érzed mag, nem kopaszodsz, és nincs bajszod:). Nem akkor, ha 3 vagy 33 (nem tudom, mennyinek kell lennie egy nőben). Ezen kívül a teszto is fluktuál a cikluson belül, szóval valószínűleg többször kéne nézni egy hónap alatt.

Hammam (törölt) 2013.04.18. 17:17:06

A fogyás témához csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nekem a tipikus pco diétát írták elő, tehát a GI alapján eszem. Mostanában nem, de ennek anyagi okai vannak. Amikor még tartható volt, 2 hónap alatt 6 kilót fogytam, de az első hónapban éjjel kajával álmodtam, annyira hiányzott a szénhidrát. Aztán mint vmi függőségből, kigyógyultam. Most összetennéma kezemet azért az időszakért, per pill. az a kihívás, hogy kevés pénzből, gi diétát nem teljesen felrúgva hízzak pár kilót. 172/47

arisztotela 2013.04.18. 17:19:20

@Hammam: azta. Én tíz évesen lehettem 47:). A PCO-nál miért kell low carbot enni?

Hammam (törölt) 2013.04.18. 17:19:20

@DuBarry: ó remek... Pco-ra nincs valami supplement? :-)

Hammam (törölt) 2013.04.18. 17:21:42

@DuBarry: mert a szénhidrát megnyomja cukrot, erre a test pánikszerű inzulintermelésbe kezd. A sok inzulin nagyon lenyomja a cukrot, jön az éhségroham, aztán zabálás és megint a löket inzulin. Ez a nagykilengésű hullámzás összezavarja a hormonokat és persze kegyetlenül hízlal. Hasi zsír, ami ugye önmagában is hormontemelő.

Hammam (törölt) 2013.04.18. 17:22:57

@DuBarry: az az álmom, hogy egyszer fixen 53 kiló leszek és tudok venni nadrágot. Nem olyat, amilyen akad, hanem válogathatok és nekem tetsző, szép nadrágom lesz.

arisztotela 2013.04.18. 17:25:53

@Hammam: ja, de azt hittem csak ösztrogén, és neked szemmel láthatóan nem az teng túl, na jó, ez reménytelen:).
Barátcserje, hát nem tudom. Nem szedtem, nincs elsőkezű tapasztalat, de kicsit keménynek tűnik. progeszteron növelő, cikluszavaró, leviheti a libidót.

arisztotela 2013.04.18. 17:26:56

@Hammam: hát figyelj, egyél lisztet:).

arisztotela 2013.04.18. 17:50:51

@Hammam: De ne, ez vicc volt, gluténmentesen kell enni ezzel a bajjal.

Thor vagyok 2013.04.18. 18:20:38

@DuBarry: Mert ugyanaz mint az inzulinrezisztencia. Ez az alapbaj és van akiben okoz PCO-t, van akiben nem.

bungics (törölt) 2013.04.18. 18:24:32

@DuBarry: Sziasztok!
dr. Tóth Tamás abeziológus szerint a fiatal karcsú kilóinkhoz képest 5 évenként és gyerekenként +1 kg-ot szabad megengedni magunknak. Rám ez tökéletesen igaz. 16-30-ig 54 kg volt a versenysúlyom, aztán a szüléseim után szépen alattomosan kezdtem "elasszonyosodni". 40 éves koromra lettem 67 kg. Na, akkor bekattantam, amikor már a 40-es gatya is szorított. Lementem megint 54-re, baromi büszke voltam magamra, de vért izzadva tudtam csak tartani, egy kocka karalábétól is híztam (meg mindenki betegnek nézett). Aztán beállítottam magam 60-ra (2 gyerek meg 4x1 az pont 6 kg) és ezt már simán tudom tartani a magam által jónak vélt étkezéssel és sportolási szokásaimmal. Két év múlva megengedhetek újabb 1 kilót! :)))@Thor vagyok: Nem lehet, hogy neked is pont az a 4-5 kg az, amivel meg kéne barátkoznod?

arisztotela 2013.04.18. 20:27:53

@bungics: hát akkor jó időben meghalni, még 70 kiló alatt.

Mujza 2013.04.18. 20:36:25

@DuBarry: áh, 80 éves korom felett tuti nem fog érdekelni a fenekem mérete. Az fogja kitölteni a napom, hogy hol a szemüvegem/műfogsorom :-)

Thor vagyok 2013.04.18. 22:45:48

@bungics: De, valószínű :) csak nem tudom, mihez viszonyítva, ha én fiatalon voltam kövér.
Amúgy tény, én is elcsodálkoztam ezen, volt akkor a nagy lefogyás után egyetlen fehér, nyári csípőnadrágom, de olyan csípő, hogy annak nagyon precíznek kellett lenni, hogy le ne csússzon, be se vágjon, rá se bugyogjon. Na az nagyon precíz 58 kilónál volt. Évekkel később megtaláltam, felvettem, akkor már 61 kilónál volt az. Nem értem, az ember idővel összesűrűsödik, vagy mivan? :)

Thor vagyok 2013.04.18. 22:47:19

@DuBarry: Jah, én azt se bánom, csak ne legyen hosszú és fájdalmas.

Hammam (törölt) 2013.04.19. 08:43:44

@Niurka: nem, mert akkor tényleg nagyon látszik a lepleznivaló. Gimiben még annyi hajam volt, hogy nem tudtam semmilyen hajcsattal összefogni, mert nem fért bele. Eltelt tíz év és most körülbelül az ötöde a hajmennyiségem. Meglátok egy szép hajú nőt és bepárásodik a szemem.

arisztotela 2013.04.19. 10:55:14

@Hammam: Én komolyn gondolom, hogy ezt nem blogon át kell gyógyítani. Én írogatok hormonokról, de teljesen más egy negyvenes nő hormonhiánya, mint egy huszonéves megborulása. A te korodban még elvárható, hogy a szervezet megtalálja a saját egyensúlyát, és ha ebbe bele kell avatkozni, csak vizsgálatok után, orvosi segítséggel. ha az orvos túl drasztikus megoldást javasol, még mindig utána lehet nézni, és leellenőrizni, igaza van-e, de valódi hajritkulást nem kezelnék supplementtel.

Hammam (törölt) 2013.04.19. 13:38:10

@DuBarry: voltam orvosoknál. Diabetológus-endokinológus kezelt, voltam belgyógyásznál és a szokásos fogorvos-nőgyögyász kört is lefutottam. A legtöbbször elintéztek egy legyintéssel, az endo. meg azt mondta, hogy határértéken belül vannak az eredményeim, nyugodjak meg. Nem itt szeretném kezeltetni magam - bár hozzá kell tennem, te eddig több figyelmet szenteltél nekem, mint a belgyógyász :-) a supplementet csak viccből írtam, volt egy együnk vadat meg kovaföldet időszakom, semmi eredménye nem volt. Még a pszicholögusomnál is felhoztam a kérdést, de nem fogadta be a témát :-)

Hammam (törölt) 2013.04.19. 13:39:05

Vasat ettem, nem vadat, bár a szarvast jobban szeretem mint a Béres-cseppet :-)

arisztotela 2013.04.19. 13:56:45

@Hammam: hát figyelj, PCOSra vagy a barátcserjét eszik vagy fűrészpálmát (az, ha jól tudom megakadályozza a női hormonok férfihormonná alakulását, és leginkább prosztatabajokra szedik:), de azt is levettem, hogy nem nagyon használ egyik sem. Nem akarok a lelkedben kurkászni, de mivel sok női problémát szüléssel, valamint férfiakkal keféléssel is lehet kúrálni, neked a természetes terápiák némelyike kiesik:).

brokeness 2013.04.19. 21:16:06

@Hammam: Nem foglalkoznak vele, mert nem tudnak mit kezdeni vele.Doki ismerte be egyszer.
Nekem is nagyon rossz minőségű lett a hajam, fejtetőn kezdett satnyulni. Ami használt az a kollagén v, zselatin. Én az utóbbit iszom minden nap.E mellett használom a Dr Wolf-féle Plantur 39 hajszeszt. (Rossmannban is kapható külön női kopaszodásra ) Évekig semmi javulás nem volt, de most ezektől sokkal jobb a hajam állaga.Finoman körömkefével dörzsöld az érintett területet a hajszeszes kezeléskor.
Már mondtam, hogy az endokrinológia a legfejletlenebb ága a hazai orvostudománynak.

brokeness 2013.04.19. 21:25:01

Friss élmény:
a napokban találkoztam két kortársnőmmel(50 felé tartó), mindkettő valaha a szépségéről volt híres messzeföldön.S most.-(
Kínosan ügyelnek a vonalaikra, az egyik vékonyabb,mint lánykorában, a másik szintén nagyon vékony + vénségére szilikonmellek. Brr.Mindkettő szikkadt, csoffadt jószág lett.
Nem szabad a lánykori súlyhoz ragaszkodni, róluk is hiányzik az a min.5 kiló.

Thor vagyok 2013.04.19. 23:46:44

@brokeness: Már nem emlékszem melyik regényben olvastam, azzal kezdődik, hogy a főszereplő 2 év trópusi szigeti kényszermunkáról szabadul, hazatér Európába, rokona házát keresi egy faluban, ahol a helyi orvos útbaigazítja, közben beolvas neki, hogy milyen sovány és túl barna, ezek a mai fiatalok túl sokat fogyókúráznak és napoznak.

(Tuti nem beteg egyik se csak ügyel a vonalaira?)

Thor vagyok 2013.04.19. 23:50:51

@Hammam: Azután a bizonyos nagy fogyásom után nekem is lett ilyen bajom - hullt a hajam és nőtt három szál szőr a hasamon meg a mellemen, és valóban fogamzásgátló volt rá a megoldás. Orvos ajánlotta, de nem könnyűt, hanem az akkoriban legütősebbet a Dianét és hogy min 6 hónap kell ahhoz, hogy meg is maradjon az egyensúly. A hatása már 1-2 hónap alatt megvolt.

cicómicó 2013.04.20. 07:35:39

@Thor vagyok: Diane35 mellékhatása csak a fogamzásgátló hatás.

Apropó. DuBarrynak témajavaslhat a posztjához: fogamzástlás témakörben szívesen olvasnék.
(Ha egy nő nem akar hormongyógyszert szedni (még akkor sem ha számos pozitív tulajdonsága van a gyógyszernek, de megannyi hátránya is van), és monjduk rendszeres nemi életet él biztos párral (tehát a gumi sem a legjobb választás), valamint a belsőleg használatos eszközöket (spirál,gyűrű) sem bírja, és még fogamzóképes korú de nem akar gyereket (vagy már szült, de többet kösz nem), illetve a coitus interruptusban sem hisz igazán, akkor mit tegyen?

brokeness 2013.04.20. 10:02:47

@Thor vagyok: nem betegek.Max napkárosodás+sok meló. De tényleg megdöbbentem, mikor láttam őket.Sokkoló volt. levontam a tanulságot.

brokeness 2013.04.20. 10:06:21

@Thor vagyok: Ladi Diana sokáig volt bulimiás, ennek következtében veszítette el a báját, arca férfias vonásokat öltött, orra megnőtt. Mindez a táplálkozás zavarnak köszönhető - olvastam.

Hammam (törölt) 2013.04.20. 17:53:06

@Thor vagyok: most tényleg nagyon lefogytam, 47 alatt vagyok megint és erősödnek a tünetek. A fogamzásgátló nálam nem játszik, nincs rá a szokásos módon szükségem és félek hosszútávú következményektől.

Hammam (törölt) 2013.04.20. 17:54:58

@brokeness: köszönöm! Sajnálom, hogy egy okinak sem volt annyi mersze, hogy megmondja: nem tud ele mit kezdeni. Csak maszatoltak, küdtek ide-oda vagy azt mondták, pihenjek többet.

Hammam (törölt) 2013.04.20. 17:55:39

@veriocs: te jó ég, mennyire jó csaj. Nyamm.

veriocs 2013.04.20. 20:49:51

@Hammam: Ugye!! És 43 éves! Én is pont ennyi vagyok és ezért ragadott meg ennyire.

Itt valamikor arról ment a diskorzus, hogy senki sem néz ki fiatalabbnak a koránál (nos, ezzel akkor sem értettem egyet). De Heather akkor is egy harmincas csajnak néz ki. :-)

arisztotela 2013.04.20. 22:16:06

@brokeness: nekem a bőrgyógyászat tűnt annak, igaz, endonál nem jártam

arisztotela 2013.04.20. 22:18:21

@brokeness: az én gimis osztálytársnőim közül szinte egy sincs, aki tartja a súlyát, viszont olyan, aki plusz tizenöt kilóval egy felismerhetetlen pacni lett, akad bőven.

arisztotela 2013.04.20. 22:20:10

@cicómicó: sorry, de ha valaki nem húzatja ki, nem szereti a gumit, fél a hormontól, és a spirált nem bírja, az jobb, ha nem szexel. Nincs más megoldás ugyanis.

arisztotela 2013.04.20. 22:21:54

@veriocs: mindig mondtam, hogy Graham fiatalabbnak látszik. De ő kivétel.

Thor vagyok 2013.04.20. 22:33:07

@Hammam: Mint egyik tanult kollegina fentebb mejegyezte, a Dianénak csak a mellékhatása az hogy fogamzásgátló, eredetileg ilyen típusú (ha az orvosod is egyetért) hormonális megborulások helyretételére való. (Amúgy szerintem egyike a sötét babonáknak a fogamzásgátló szörnyűséges hosszútávú mellékhatásaitól való félelem. Ill. még mielőtt bárki megverne, azzal valóban nem értek egyet ha nyakra-főre felírják tizenéveseknek mihelyst termékeny korba érnek, nade felnőtteknek? Nonszensz.)

Thor vagyok 2013.04.20. 22:36:28

@DuBarry: Az én ismeretségi körömben azt látom, hogy akik 18 évesen a legvékonyabbak voltak, azok híztak a legjobban el. Szerintem, mert ha valaki élete első 30 évében megszokja, hogy azt eszik össze amit akar, és sose tanulja meg ellenőrizni magát, és azzal sem kell foglalkoznia, hogy miben mi van és milyen hatással a szervezetre, az már rém nehezen fog belejönni később. Nem intellektuálisan nem éri fel, hanem lelkileg van tele lázadással, hogy csak nem fog úgy tengődni, mint egy nyomorult patás állat, ha eddig nem kellett.

Thor vagyok 2013.04.20. 22:40:21

@cicómicó: Keressen valaki olyat, akivel van kedve szexelni, és akkor majd megalkuszik valamelyik módszerrel. Én azt látom, ha körülnézek, hogy akinek minden fogamzásgátlási módszerrel baja van, az a szexet szeretné elkerülni, de legalábbis azzal, akije épp van.

arisztotela 2013.04.20. 22:41:42

@Thor vagyok: sose szedtem, de nem helyeslem:). És nem azért mert hormon, hanem mert megakadályozza az ovulációt, és megakasztja az egész női szervezetet. Azért nem okoz feltétlenül nagy galibákat, mert fiatalon sok mindent elbír a szervezet. Ahogy a nem alvást, túlmunkát, zsíros kajákat jobban bírjuk 30 alatt, a hormont is, de attól még árt.

arisztotela 2013.04.20. 22:44:40

@Thor vagyok: az unokatesóm ilyen:). Nem érti meg, hogy nem ehet annyit, mint 25 évesen, ill. nem fogadja el. Közben meg nem szeret dagi lenni. Én is van hogy hízok, de legalább tudom, hogy magamnak köszönhetem, nem a francia ufóknak.

arisztotela 2013.04.20. 22:47:02

@Thor vagyok: nem biztos. Ez tényleg szar, de az ima is sokszor segít:).

Thor vagyok 2013.04.20. 22:50:24

@DuBarry: Jellemzően azok nem helyeslik, akiknek sose volt dolguk vele :)
Én életemben 3 évig szedtem, a legjobb 3 évem volt erőnlét, libidó, felszabadultság és egy grammot nem hízás szempontjából. Istenkirály kurvajól meg lehetett vele akasztani az ovulációt meg a menstruációt is, ha életem épp valószínűleg egyetlen thaiföldi tengerpartozása esett volna oda, és az égvilágon semmi bajom nem volt tőle. Ja és 30 fölött voltam, a női szervezetem meg úgy kivirágzott tőle nagy elakadtában, hogy csak na. :)

Itt jegyezném meg, hogy a petefészekrák rizikócsoportban az effélék tülekednek az első helyen, mint én, akik már 11 évesen menstruálnak és a családi hagyomány szerint tán még 50 fölött is fognak. Ha nem szültek, annál inkább. Szóval úgy tűnik, minden felhalmozott, meg nem termékenyített petesejt csak ront a dolgon, így örvendezhetnek az összes olyan ovulációnak, amit a fogamzásgátló beléjük fojtott.

arisztotela 2013.04.20. 22:57:23

@Thor vagyok: igen, a petefészekrákot megelőzi:). Nem elvből nem szedtem, hanem mert 20 évesen becsattogtam valami körzeti rendelőbe, mondták, cigis kiscsajnak nem jár, aztán abban maradtam, hogy ezért le nem szokom. A post klimaxos hormonért le fogok:).

Thor vagyok 2013.04.20. 23:03:08

@DuBarry: Azér rendes doki volt.
Egy eset van, amitől meghűl bennem is a vér fogamzásgátlóilag: amikor anyuci irat fogamzásgátlót a 16 éves kislányának, mert a pasija náluk akar aludni. Nem tudom ugyan, ha én lennék benne, hogy kezelnék egy ilyen helyzetet, de ennyire kezdő hormonális rendszernek azért durva dolog a máris beavatkozás. Dokik se mondják, hogy rendben van, csak a profit&loss analízise az, hogy jobb mint ha teherbeesik és abortál. Majd legfeljebb ha lesz egy adenómája később a hipofízisén, kiveszik az orrán át mondjadmár.

arisztotela 2013.04.20. 23:10:52

@Thor vagyok: nehéz ügy, jó, hogy fiaim vannak.

Mujza 2013.04.21. 07:52:33

@cicómicó: PG53 egy minimikroszkóp, amivel a peteérést lehet figyelni. Reggelente nyál kell csak rá. Ismerőseim teherbeesésre használták, de elkerülésre is jó.

Mujza 2013.04.21. 07:57:00

@Thor vagyok: én 20-as éveim közepén szedtem, mert nem bíztam eléggé az óvszerben (meg a kapcsolatban és biztosra akartam menni, hogy nem lesz gyerek). Piszok rosszul voltam tőle az első 2 szemtől minden hónapban, iszonyat hízékony voltam, oda kellett figyelnem a kajára is. Meg egy 35 körüli ismerősöm trombózist kapott, amire a fogamzásgátló is rásegített, így kb 4 év után letettem, és azóta nem lehet rábeszélni, hogy szedjem megint. (férjem mondjuk nem is akarja, a trombózisveszélyt markingeltem :-)

Thor vagyok 2013.04.21. 09:39:51

@Mujza: Nem mondom, el kell találni, vagy ha nem találják el elsőre, a kísérletezés segít. Nekem a Diane bevált gond nélkül, aztán hogy helyreállt az eredeti probléma, amire felírták és már csak fogamzásgátlót akartam, kaptam egy háromfázisút, na attól minden bajom volt, két hónap után visszamentem a dokihoz hogy ezt nem. Erre azt mondta, hogy ez típus kérdése, van akinek a három- van aki az egyfázisú jó, felírt egy "szuperkönnyű" egyfázisút, és azzal remekül voltam, ameddig csak szedtem. Mindez 31-34 éves korom között. A laborértékeim közben tökéletesek voltak, gyanítom, hogy a trombózisveszélyt nem lehet azért ilyen tisztán rákenni a tablettára. Persze szerintem sok múlik azon is, hogy kinek milyen az első tapasztalata: lehet hogy ha az elsőtől rosszul lettem volna, bennem is a rettegés alakul ki és a gyanakvás hogy miket okoz és a mielőbbi abbahagyhatnék. Amúgy ha jól emlékszem, úgy hat hogy "kicsit terhes" hormonális környezetet teremt a női szervezetben és ezzel akasztja meg a peteérést. Valószínű, hogy van akinek ebből a terhesség szar tünetei jutnak és van akinek az a testi-lelki jólét, amiről szintén hallottam beszámolókat terhesség alatt. :)

arisztotela 2013.04.21. 10:12:59

@Thor vagyok: én sem tudom, mi ez a trombózis dolog, de az biztos, hogy fiatal nők fogamzásgátló nélkül nem kapnak tüdőembóliát, azzal meg simán. Az lehet, hogy normál esetben folyamatosan nem magas a progeszteronszint az egész ciklusban, csak a terhesség idején, ami 9 hónap, ha ennél hosszabb ideig van ez fenntartva, akkor gáz lesz.

arisztotela 2013.04.21. 10:13:47

@Thor vagyok: szebb az ember, de az elején főleg idegroncs

arisztotela 2013.04.21. 10:17:30

@Mujza: a számolás szar, tíz nap kiesik dugás ügyben, ez azért sok.

Mujza 2013.04.21. 11:21:50

@DuBarry: persze, de akkor elég az óvszert azokra a napokra időzíteni. ;-)

Mujza 2013.04.21. 11:23:36

@Thor vagyok: kitartó voltam, a 3. féle gyógyszer volt, amit hosszú távon megtűrtem, a többi még élhetetlenebb volt.

Thor vagyok 2013.04.21. 12:05:54

@Mujza: Hát akkor te tényleg mindent megtettél.

mici˙ 2013.04.22. 10:32:01

@DuBarry: és Gwen Stefani! nekem az ő kora a legmegdöbbentőbb. Van néhány biológiai csoda, de a többség azért hozza a korát, hiába a plasztika és a botox.

arisztotela 2013.04.22. 10:51:51

@mici˙: Igen, Graham, Stefani, szerintem Mary Louise Parker és halle berry, bár a legutóbbi képein már nem az igazi.

Szürkéskék 2013.04.22. 12:34:03

Ez szép és jó mert a többségnek valóban a hízás okoz gondot.A családom felének is ezzel van problémája.De mi van azzal ha valaki nem tud,hízni?Arról már nem szól a fáma.Ez leginkább akkor érdekes ha nem mutatnak ki a az orvosi vizsgálatok semmilyen rendellenességet.Biztos hogy a pajzsmiriggyel van gond mert az szabályozza a hízást és a fogyást.

Tehát mit lehet ez esetben tenni?Mit egyek,és mit ne?

Hammam (törölt) 2013.04.22. 14:29:36

@Szürkéskék: nekem is ez a gondom. Volt egy nagyon enyhe p.mirigy alulműködésem, gyógyszerezték majd azt az 50 mikrogramm L-Thyroxint is elhagyták. A szedése alatt sem hízam, most meg konkrétan csont és bőr vagyok. Előre félek a szoknyás időtől, mert ezeket a pálca lábakat nem ildomos közszemlére tenni.

Scala 2013.04.22. 15:03:06

@Hammam: Tuti hormonális ez a hajdolog nálad.
Nekem a vas segített (Niurka mantrája), azért azt is nézd meg. Salus iható szirup, abban van más vitamin is.
A haj a term. gyógyászok szerint az életerőt szimbolizálja, változhat az élet során az állaga, nekem sokszor megtette, pedig alapvetően vékonyszálú, ezzel együtt úgy bedúsult mert jó passzban voltam, hogy ihaj (nem terhességtől, nem fodrásztól).

Scala 2013.04.22. 15:06:48

@Hammam: Ja sorry, itt írod!
Homeopátia és helyes gondolatok. Hajdúsító gondolatok.
Ha sok benned a harag, ez lecsökkenti az életerőt pl. A napi kis haragvások gondolatban, a céltalanság érzés, szegénységi minta, sorsneheztelés, ezek eléggé odabasznak az életerőnek.
Hála, teljesség, harmónia. Nem lehet parancsra, én is a plafonon vagyok mindentől, pedig próbálok normálisan, mert a gyerek is átveheti a 80%-át. :-(
Hullik is a hajam egy hete, hogy a fene vigye el. :-(

Scala 2013.04.22. 15:12:38

@brokeness: És Hammam. Hajszesz! Anyósomnak egy immunolgiai gyóygszertől hullott ki a haja, egyéb hatása a gyógyszernek nem volt /hm :-(/, és a Hélia-D hajszesszel hozta vissza magát. Van hozzá applikátor. Itt figyel nekünk kettő a polcon, mert a férjem nem használja.

Scala 2013.04.22. 15:16:25

@brokeness: Én is láttam egy volt osztálytárnőmet, aki Németországban járt egy évet a gimiben, hozzánk visszacsúszott, azaz nálam egy évvel idősebb, vékony, de sztem nem azért mert kínosan vigyáz, viszont brutálisan ráncosnak találtam, homlok, arc. Magammal most elégedetlen vagyok, ennek ellenére sokkal jobban festek.

DuBarry. Két-két ránc az orcán mosolygástól (babára), az úgy is marad?

Scala 2013.04.22. 15:20:21

@veriocs: Jó ez a csaj tényleg, és ütős a ruha!
A lányomnak lesz ilyen szeme, úyg néz ki. :-)))

Szürkéskék 2013.04.22. 15:30:10

@Hammam: Együttérzek. Nagyon rosz.Ehetsz bármit de nem tudsz hízni.A végén már nincs neked való méret.:( Vagy az is baj h nem tudsz sokat enni?
Nem tudom mi lehet a megoldás.Arra gyanakszom hogy az emésztéssel lehet valami gond.Talán túl gyorsan keresztülmegy a kaja.
Az okosok azt mondják hogy lelki ok,de azt nehéz megfogni.Próbáltad már te is homeopátiás szerrel?

@Scala:
Használj ricinust hetente 2X. Az jó hajdúsításra.

Nordina 2013.04.22. 16:27:12

@DuBarry: Aha, annyira nyugodtan ne üldögélj a babérjaidon, idővel bármikor a nyakukba akaszthatnak nekik is egy gyereket :P :))

brokeness 2013.04.22. 19:58:57

@Szürkéskék: A ricinussal azért óvatosan, mert iszonyatosan szárítja a hajat.A vékony szálú hajnak épp elég a napsütés is.Nekem ekkor még szőkítenem sem kell.

brokeness 2013.04.22. 20:04:51

@Scala: Nem bánom már azt a plusz 8 kilómat őket látva. Igaz, én nagyon vékony voltam előtte, modell alkat. Pajzsmirigyes plusz kilóimnak "hála" min.10 évvel mindenki fiatalabbnak vél.Úgy gondolom, le kell tenni a voksot valami mellett: arc vs vékony/túl vékony alak.

arisztotela 2013.04.23. 14:08:53

@brokeness: rajtam is van hat, már mondtam, de szerintem vannak nagyon szép sovány idősebb nők, ötven fölött is: Yeoh
www.youtube.com/watch?v=wzTgoEJVNew

hellgenberger

www.youtube.com/watch?v=EO1vrNXLpNc

brokeness 2013.04.23. 18:17:55

@DuBarry: Helgenberger nem sovány,jó súlyban lévő nagyon csinos nő (arcplasztikával).Yeoh: teljesen más kategória, jobbak az ázsiai gének .De szép és okos csaj, tökéletes.

Thor vagyok 2013.04.23. 20:13:22

Én meg azt találtam ki a fentieken való morfondírozás után, hogy láttam gluténmentes zsömlét a boltban, kipróbálom, hogy annyi glutén se legyen. Igaz, hogy méregdrága, de végülis napi egy zsömléről beszélünk. MAjd beszámolok :)

Thor vagyok 2013.04.23. 21:23:27

@DuBarry: Ilyesmikkel nem élek évek óta, és szimplán csak azért, mert utálom. A jó magyar panírmániás konyhával ki lehet kergetni a világból.

Szürkéskék 2013.04.23. 21:34:12

@brokeness: Tényeg szárít?Ezt nem tudtam. Én mondjuk keverni szoktam,kamillával és szép tőle a hajam,és kevésbé hullik.

Thor vagyok 2013.04.23. 21:35:33

@DuBarry: Nem baj, csak nyugodtan, az nem rám rakódik :)

brokeness 2013.04.24. 21:12:41

@Szürkéskék: Hajvégre ne használd. Én is olvastam, hogy gyorsabban nő tőle a haj.

Scala 2013.04.25. 21:43:39

@Thor vagyok: Minden szavaddal egyetértek. Nekem 16 éves korom óta ugyanúgy kell vigyáznom, semmi különbség nincs. Ma már úgy tekintem, hogy nem öregszem. :-D

Scala 2013.04.25. 21:46:05

@DuBarry: Én is az ovuláció leállítását kérem számon a homonális fogamzásgátlóktól, de Thornak is megvan a maga példája, tapasztalata, nem vitatom.
Sajna tudok rákos esetet, aki nyakra-főre tolta, ráadásul orvos az illető, és az Organonnak volt orvoslátogatója. Dohányzott mellé, egyébként.
Nekem mondhat bárki bármit, én ellenzem.

Scala 2013.04.25. 21:56:20

A Helgenberger tényleg jó! Amúgy a kroosztályában soványnak számít. :-D Először azt hittem Marcia Cross.

Thor vagyok 2013.04.25. 22:10:48

@Scala: Akkor te nem fogod feliratni a tizenéves lánykádnak, ha nálatok akar aludni a pasija :)

arisztotela 2013.04.25. 22:32:03

@Scala: Marcia Cross is jó soványan, Hatcher meg nem.
Szerintem azok néznek ki jól soványan öregen, akik mindig azok voltam. Én például 12 éves koromig nem voltam sovány, akkor nyúltam meg, és terhesen sem voltam sovány. De van egy 66 éves rokonom, aki mindig sovány volt, fiatalon, terhesen, klimaxosan, mindig. Nagyon jól néz ki, pedig ráncos, persze, de minden ruha jól áll rajta, és nem szottyadt, én ugynazzal a testzsír szálakékkal rosszabbul nézel ki, pedig van köztünk pár év.

Scala 2013.04.26. 09:48:30

@Thor vagyok: Édesapja, amikor a csecsemő hat hetes volt, már nekikezdett a "rossz belegondolni, hogy egyszer valaki feleségül veszi" apai féltékenységi mantrának, úgyhogy megígértem, hogy nem adjuk senkinek. :-D

Scala 2013.04.26. 09:51:56

@DuBarry: Érdekes, amit én látok magam körül, 68 és 73, anyósom, anyám: fogytak, méregtelenítés immunológiai problémára, meg a diabetes, és mindkettőnek jól áll, jobbak. Pedig 25 évig néztem, hogy az anyám kövér. Ráncok nem vészes, meg amúgy is mondtam neki az olívaolajat, tök boldog tőle! :-)))

Scala 2013.04.26. 09:55:48

@DuBarry: Persze tudod a sovány is relatív dolog, én 170 cm vagyok, és 57 kgsan még nem tekintem magam annak, mindazonáltal 61 kgsan már kövérnek. Ez lesz érdekes, hogyan alakul majd a idő és gyerektényezővel, ha visszatornázom magam...
Természetesen 54 kg-t állítottam be, ami évek óta nem voltam, de azért sem, mert nagyon sportoltam, és amellé nem koplaltam. Most nem lesz időm annyit edzésre szánni, marad a fűevés.
Nyerskoszt akadémia? Rákeresek!

arisztotela 2013.04.26. 10:32:04

@Scala: igen, relatív, nekem nehezek a csontjaim, a testzsír százalék számít, 57 kilósan nekem kilóg a bordám, és csak 64 kilósan érzem kövérnek magam, pedig csak 168 cm vagyok.
nekem ez a nyers vega koszt nagyon nem jön be. A régi nyersdiétámon: nyers zöldség, gyümölcs, tatárbifsztek, serrano sonka, pasztőrözetlen tejtermék minden mennyiségben, na ezen sokkal jobban éreztem magam, szebb is voltam. Mindekettő fogyaszt, de engem ezek a préselt magok, túl sok nyers zöldség nagyon felfúj, baromi éhes vagyok és érzem, hogy protein hiányom van. Igaz, amint eszel főttet, lemegy, de életmódként ezt nem tudom elképzelni, max. 2 hetes fogyókúrának.
Ezt ajánlották, hogy finomabb, mint a nyersétel akadémiás, próbáld ki.
www.mannatural.hu/

Scala 2013.04.26. 10:36:57

@DuBarry: A lisztmentesség jegyében hétfő óta serrano sonkét nyomok sajttal és puff. rizzsel, azóta leértékelte a CBA a serranot, nagyon értékelem őket emiatt. :-D
Linket megnézem. Anyatejezés van még, inkább betárazom most, és reményeim szerint augusztustól nekiállok. :-)
Csontjaim közepesek, én a klasszikus arányos mezomorf alkat vagyok, Halle Berry, Jennifer Aniston, Cindy Crawford.

arisztotela 2013.04.26. 10:40:42

@Scala: :). Bírom az önbizalmadat:).
Bár semmi közöset nem látok Berry, Crawford és Aniston alakjában:).

arisztotela 2013.04.26. 10:45:37

@Scala: www.tmz.com/2009/05/04/pretty-woman/

nekem ilyen:). Kis mell, van has, de nem rettenetes felöltözva, közepes csípő és nem túl vékony derék, de az is van. A fő baj a szülés óta lapos segg (mégha hízom is csak széltében hízik).

és ennek a fajtának nem való műmell:
www.popsessive.com/2010/08/30/bikini-bod-julia-roberts-britney-spears-uma-thurman/ mert egyszerűen dagadt lesz tőle. csak nagy seggű, vékony derekú nőknek szabad, mint Berry.

Scala 2013.04.26. 10:47:30

@DuBarry: Jó ez a bio-nyerskonyha, a Diéta & Fitneszben egy TV2-s műsorvezető ömlengett róla, egy hónapja, most beugrott. Lehet ráállítom a férjemet, szüksége lenne egy alapos vitamin és kímélő kúrára, rengeteg alvása kimaradt, és kijött ez meg az, emésztőrendszeri. Pénzt hazadózerolt sokat ezzel az önkifacsarással, a kajálására panaszkodik hetek óta, úgyhogy nosza.

mici˙ 2013.04.26. 11:38:18

@DuBarry: Akkor te piszok mázlista vagy! Én mindig is irigyeltem a jó lábú, nem túl bögyös csajokat. Szeritnem sokkal könnyebb öltözködnöd és elrejteni pár plusz kilót.

arisztotela 2013.04.26. 11:53:03

@mici˙: az a mázlista, akinek jó feneke van:).

arisztotela 2013.04.26. 11:53:55

@Scala: ezen a férjed nem lesz meg, azt biztosíthatom.

cicómicó 2013.04.27. 09:34:19

A csípőnadrágot S-es méreten felül nem kellene gyártani. Alapvetően vékony, pipaszár lábú, lapos fenekű nők is ha felveszik, kibuggyan a hasuk belőle. Hát még a teltebbek. Annyi más, jó szabású ruha lenne pedig.

arisztotela 2013.04.27. 12:07:49

@cicómicó: Csípőnadrágot topmodellnek szabad csak. Ahhoz magasság, hosszú láb és keskeny csípő kell, nemcsak lapos has.

cicómicó 2013.04.27. 12:13:32

@DuBarry: Valahogy úgy, de mégis a legtöbb női farmer csípő fazonú.

arisztotela 2013.04.27. 12:33:36

@cicómicó: nem is hordok:). Max. mínusz tízben valami hosszú felsővel és csizmával. Mivel tényleg nem lehet mást kapni:). Szerencsére én szoknyás vagyok, meg ruhás. Csak nagyon télen kell a nadrág.

Scala 2013.04.27. 15:28:50

@DuBarry: Robertset a lába és a haja viszi, ott kompenzál. Amennyire összeraktam, az nálad is nagyon rendben.
A lapos fenék szüléstől sejtem milyen, nálam 8-9 évvel vénebb kolléganőnek volt olyan, ő anorexiás időszakokat tartott lelki alapon, Biopont céklalével. Nem lett jobb a segge, csak a totál vékonyság elterelte a figyelmet. Neki is jó volt a haja, és a lába, of course. Kicsit be voltam rosálva egy időben, hogy mindenkinek olyan feneke lesz szüléstől, de nem lett. :-) Alkati dolog.

Scala 2013.04.27. 15:31:56

@DuBarry: Csípőnadrág témához +1!
Fenék: többfajta jó fenék létezik, az ideális nőies mellett a fiús fenék megy nagyon a 2000-es évek óta. A lapos szívás, elismerem, de hidd el az sem jó, amikor arányosan hízik az ember, de igazából csak egy formája van, két kiló kilengéssel, aztán bármi már véleményes.

arisztotela 2013.04.27. 16:07:08

@Scala: persze, ha kerek, akkor szép a kicsi és nagy is:). én ha rágyúrok még rosszabb, mert eltűnik. Nekem kicsik az izmaim, ha rendszeren mozgok, kis, hosszú izmok alakulnak, sosem lehetnék body builder nő, mert tömeg nem kerül oda, csak lejön róla a zsir.

Scala 2013.04.27. 16:24:22

@DuBarry: Ezt a sport dolgot mindig ebben a megközelítésben nyomod, egy edző tuti mást mondana. Szerintem pont súlyzós edzéseket ajánlana. Nincs olyan test, amiből ne tudnák kihozni a legjobbat.
Oké, vannak határok, mert pl. egy harisnyaszerűen felhúzott comb és zsírbontás a műtőben biztos máshogyan fest, mint egy ananászkúra (a combom a gyenge pontom), de kurva jóra fel tudnak hozni bárkit, akinek van négy ép végtagja. Különfajta sportokkal, és edzéstervvel. Hidd el. ;-)
Edző látott már? Mert csak otthoni dvdről írtál, meg 8 minutes in the morning, hahaha. :-D

arisztotela 2013.04.27. 16:53:54

@Scala: persze:). Nem azt mondtam, hogy nincsenek izmaim, csak, azt, hogy nem nőnek nagyra. Súlyzózom, sokat, és definiált lesz, de sosem nagy tömegű. Ez nem baj, mert ettől jó a lábam, sosem vastag, viszont a jó fenékhez nagy imok kellenek.

mici˙ 2013.04.27. 17:44:37

@Scala: Nőknek arányosan hízni szerintem sem akkora királyság, mint mondják. A paknál más, ott az a nyerő, én legalábbis undorodom a széles csípőjűű, combos pasiktól és hát, a vékony láb, vékony kar, pók has sem éppen szexi.

@DuBarry: A fenék heti egy alkalommal sulyzóval végzett guggolástól nő. Jó nagy súly kell és nem szabad nagy ismétlésszámban/gyakran csinálni.

Farmer: a levi's-nek vannak ezek a slight curve, demi curve, bold curve cuccai. Szerintem azok elég jók. Legalábbis nekem a demiben jó a seggem, a másik kettőben meg nem. És van magas derekújúk is.

arisztotela 2013.04.27. 17:47:42

@mici˙: én minden nap guggolok, bűr nem súlyzóval:).

mici˙ 2013.04.27. 17:51:52

@DuBarry: én nem mo-n néztem, de itt van skinny, straight és boot cut

Scala 2013.04.27. 18:32:05

@DuBarry: Súlyzó, a lábgyakorlat csak azzal ér valamit. Most beugrott, hogy az ügyvéd, akinél szakmai gyakorlaton voltam egy lapos seggű, vékony csaj, csak akkor nézett ki jól, ha lábsúllyal nyomta a dvd-jét, amikor utazott vagy nem a férjénél aludt, hanem a pasijánál (azaz a férje utazott el), egy hét alatt visszalapult a hátsója. És úgy nagyon soványnak hatott, pedig lába és a feje is maximálisan ott volt mindig. Oké, a bőre nem volt textúrájában Monica Bellucci-Jeniffer Lopez szint, ezzel együtt azért ott volt a nő.

Mujza 2013.04.28. 09:07:14

@Scala: bizony! Az én fenekemet pár hónapja kezdték el dicsérgetni, elsőnek az edző. De a guggolást 16-al csinálom, ha sokat kell, ha kevesebbet, akkor 20 kg-t is bevállalom. :-D

mici˙ 2013.04.28. 16:40:15

@Mujza: Ez komoly?? el sem tudom képzelni azt a társalgási szituációt, ahol a fenekemre terelődik a szó. Ennél már csak a jó kannák, de megcsöcsörésznélek lenne lealacsonyítóbb...

arisztotela 2013.04.28. 17:11:09

@mici˙: lehet, hogy a férje mondja, mi van már

mici˙ 2013.04.28. 17:37:46

@DuBarry: @Mujza: ok, és bocsánat, ha bunkó voltam. Lehet, hogy én vagyok nagyon antinő, mert utálom, ha bókolni próbál valaki és attól sem lesz jó napom, ha utánam fügyül egy munkás

Mujza 2013.04.28. 21:35:37

@mici˙: nem volt gáz a helyzet :-) az edzőteremben beszélgettünk páran edzés előtt arról, ki, hol változott, mit érez magán ill. látunk egymáson. A fütyülős/csöcsörészős típusú dolog engem is kiakaszt :-D

mici˙ 2013.04.29. 07:26:58

@Mujza: na, arra pont nem gondoltam, hogy edzéstársnők ilyesmit simán megtárgyalnak. Ne haragudj a beszólásért, csak nemrég hallottam egy céges szexuális zaklatásos történetet.

Hammam (törölt) 2013.04.29. 21:29:46

@Scala: ó, de diplomatikus. De nem bántom, nem lehet könnyű. Sokáig azt hittem egyébként, hogy leszbi.

katarocks 2013.04.29. 21:51:53

@Scala: az a blog, és a stílus, amiben ír :D Van pár jó utazós blog, szegény Szonjának nem kéne ezt erőltetni. Az ő arcával 2013-ban bármit el lehet még adni?

mici˙ 2013.04.30. 09:01:56

@katarocks: pont ezeken gondolkodtam én is.

Hammam (törölt) 2013.04.30. 11:30:29

@katarocks: szerintem Szonjában van valami titokzatos. Nehéz ezt elmagyarazni, mert ha belegondolok, nem az a sziporkázó személyiség, nem is bombanő, de van benne valami vonzó. Nekem még Claudia ilyen, van benne valami plusz, egy csepp pikantéria, ami érdekessé teszi. Az agyam lázad a leírt sorok miatt, de ez van. Ellenpéldaként említeném Mádai Vivient és Tatár Csillát, értetlenül állok azelőtt, hogy nekik mi keresnivalójuk van a vibráló dobozban.

Scala 2013.04.30. 14:44:42

@Hammam: Szonja simán lehet leszbi is, az arca abba az irányba változott... látens leszbi?

Kalória proli, de tényleg van benne egy icipici valami, csak engem taszít a komplexusa, hogy foglalt pasikkal kezd. A néhai szóvivőt ne vegyük ide, az meleg volt.

Hammam (törölt) 2013.04.30. 15:48:45

@Scala: Claudia tud jóízűen nevetni és ezt értékelem. Lehet, hogy proli, származásilag én is az vagyok, de még mindig sokkal természetesebb, mint jónéhány kolleginája. A foglalt pasis dolog sztem neki is kereszt, nyilván ez valami játszma, amit még nem tisztázott. Ettől függetlenül csúnya dolog. És Clau szexi, nem csak a tv-ben. Láttam élőben, egyszerű ruhákban és nem bombázó, de van benne alami hihetetlenül erotikus. Mondjuk a story címlap cunamikat elhagyhatta volna, de ő tudja. Meg a menedzsment.

Hammam (törölt) 2013.04.30. 15:54:06

@Scala: a leszbiséget meg elég nehéz fejről levenni, csak a nagyon egyértelmű esetekben működik, pl Oláh Ibolya. Sajnos én ezeket a ki-milyen tippeket folyamatosan benézem, arról is meg voltam győződve, hogy a Tatár-Gönczi házasság kamu, mind2 homo, közben meg nem. Sőt, a Palik-Marsi kettősről is ezt gondoltam meg a Batizról is. Na, tipik leszbi vagyok, nyomatom a meleg-témát. Erről jut eszembe, az kommentjeimből rendre ki kell törölnöm 3-4 én-t. Nem valami szimpatikus...

arisztotela 2013.04.30. 16:30:47

@Hammam: és mi győzött meg az ellenkezőjéről a házaspárokkal kapcsolatban?:)

Hammam (törölt) 2013.04.30. 16:46:30

@DuBarry: hát a szuperbiztos mende-monda :-) A falu szája szerint heterók. De ha igazam van és nem, minden engem ledörrentő keresztbe ...

Scala 2013.05.01. 22:44:05

@Hammam: Jó példákat írsz! Batiz sztem meleg, és a Tatár Csilla férje is. A Csilla sztem nem, aki még meleg (Niurka) az a Németh Kristóf.

Scala 2013.05.01. 22:46:08

@Hammam: Oroszlán Szonja nagyon buta egyébként, nekem azt mondták, akik középiskolában voltak osztálytársai...

Hammam (törölt) 2013.05.02. 10:43:58

@Scala: középisolában én is buta voltam, mint a tök :-) későnérő típus vagyok. Egyáltalán nem ismerem a munkásságát, de szép a haja és jó a teste, ezért jegyeztem meg a nevét.
Batiz szerintem nem meleg, egyszer láttam a feleségével és a kisfiával. Persze ez nem 100%os bizonyosság, de az volt az érzésem, hogy jól megvannak a nővel. Csillának meg mi érdeke lenne összeállni a Gönczivel?
Aztán lehet, hogy az én képzelőerőmmel van a baj,

arisztotela 2013.05.02. 15:28:40

@Hammam: nem valószínű, hogy buta voltál. Azt vettem észre, hogy a gyerekeim azért tűnnek okosnak, mert baromi verbálisak, és van sok gyerek, aki szintén nem hülye csak nem tudja szóban jól kifejezni magát. Ez huszonévesen sokat fejlődhet.

Katanya 2013.05.02. 15:42:38

Elkezdtem a gluténmentes kajálást :) 4. napja minimális lisztfélét eszem (levesben a bolhapöcsnyi rántás), a malacképem már kezd emberi, 2.5 évvel ezelőtti kinézetet ölteni :). Na nem fogytam, csak valahogy nem olyan pöffeteg :) Folytatom, és folyamatosan beszámolok :) Plusz, az új masszázst amit mutattál Dubarry, megcsináltam. Na azért előtte-utánna képek mutogatására nem vállalkoznék :)

Scala 2013.05.02. 23:15:55

@Katanya: Tök jó vagy! Én bebuktam vele, erőfeszítéssel elindítom ismét. Mentségem: szoptatás, menzesz (!!! a nők 15%-a, puff ebbe a kissebbségbe is beletartozom), és 28 hetes csecsemő, időhiány, alváshiány (nem a baba, én nem tudok szervezni), kapkodás... Holnaptól újrakezdem.

Mujzát kérdezném, hogy mikortól aludt a gyermeke 12 órát, 20h-8h? Thx.

Katanya 2013.05.03. 06:12:14

@Scala: 2 hónapja hagytam abba a szoptatást :) Most 23 hónapos a lányom :). Időhiány, alváshiány megvan, de nem a gyerek miatt nem tudok aludni, hanem nem tudom miért. Szervezni én se tudok :) @DuBarry: :) Érdekes lenne ha fogynék is ennyi idő alatt, de a képemen komolyan mondom, hogy látszik. :)

Mujza 2013.05.03. 07:21:56

@Scala: olyan 9 hónapos koruktól, de az biztos, hogy még 1 éves alatt. Mondjuk én átalvásnak érzem akkor is, ha felsír, és beéri egy kis simogatással, cumival, és alszik tovább. De kaját hajnalban már nem kértek ekkortól. Egyébként változó, épp pár napja egyeztettem az egyik barátnőmmel, az ő 3! évese még mindig felkel hajnali 5-kor tejet inni.

A szervezés meg nálam egyre rosszabb, ezen a téren nem tudlak vigasztalni. Csak ha van segítséged, akkor megy rendesen. Ha átalussza az éjszakát, de alig alszik nappal, az néha még szervezhetetlenebbé teszi az életet (ezalatt a háztartást, napi szirszarokat értem, semmi komolyt). Bár lehet, hogy csak én vagyok béna, már túl vagyok azon, hogy emiatt furdaljon bármi is :-)

macskaszemu 2013.05.03. 11:00:10

@Katanya: a liszt bent tartja a vizet, nagyon durván. ha hordanál most zoknit :) biztosan látnád a bokádon is.

Scala 2013.05.03. 13:17:19

@Mujza: Köszi! 9 hónapos kor még nem érkezett el.
ÉN IS SOKKAL nehezebbnek érzem azt, hogy keveset alszik napközben, a teendők miatt! Hajaj. Akkor nem vagyok egyedül. :-D
Mondjuk elég idegbajos vagyok mindentől pár hete, ez nem jó, próbálok lazítani.

Szürkéskék 2013.05.03. 17:21:57

@Hammam: a leszbiséget meg elég nehéz fejről levenni, csak a nagyon egyértelmű esetekben működik, pl Oláh Ibolya. Egyetértek. Bár hetero Punk csajok is bőven vannak.
Fiús lányoknál ezt azért jóval könnyebb észrevenni.(Butch)
De vannak kifejezetten nőies leszbikus lányok(Lipstick:) akiről meg nem mondanád.A legbiztosabb talán a kisugárzás,ha van rá érzéked.(Radarod:) Na és persze a szemkontaktus. Egy leszbikus sokkal intenzívebb szemkapcsolatot tart fenn egy nővel mint egy férfival.Ez pedig feltűnő.Lehetnek más jelek is például visszafogottabb öltözködés,szoknya magassarkú,mellőzése.A gesztikuláció kevésbé nőies...(Bocsi kicsit hosszú lett.)

Szürkéskék 2013.05.04. 14:06:41

Valaki tényleg nem tud valami ötletet,hogyan lehet hízni?Kérlek segítsetek fontos lenne.

arisztotela 2013.05.04. 22:30:38

@Szürkéskék: nincs, ha sokat eszel, mégsem hízol az csak túlpörgetett anyagcserétől lehet, de hogy annak mi az oka, megint orvoshoz menős ügy, a pajzsmirigytől is lehet, ha túlműködik, vagy ha rossz a tüdő működése.

arisztotela 2013.05.04. 22:35:47

@Szürkéskék: esetleg még valódi lisztérzékenység, laktózérzékenység, ezeket nézetted?

arisztotela 2013.05.04. 22:45:29

@Szürkéskék: még egy jutott eszembe, ha egészséges vagy csak nem éhes, akkor sörélesztő. A B vitaminoktól zabálni fogsz.

Szürkéskék 2013.05.05. 10:44:15

Köszönöm az ötleteket.A lisztérzékenységet nem nézettem,a laktóz az tuti van mert,ritkán eszem tejes dolgot,de akkor "bepirosodik" az arcom. Pajzsmirigy nem tudom,vérvétellel nem tudtak kimutatni nekem semmit.

"ha egészséges vagy csak nem éhes"Mmint úgy érted h keveset eszek,mert pl,azzal nincs gond,csak hamar átszalad rajtam. Az érzékenységeket megnézetem.Am candida nem lehet?

arisztotela 2013.05.05. 20:23:19

@Szürkéskék: ebben a candida dologban nem nagyon hiszek, mármint, hogy a vérben elszaporodik.

Szürkéskék 2013.05.05. 20:32:32

@DuBarry: Miért talán valami más okozza azokat a tüneteket,mondjuk cukorbetegség?

Scala 2013.05.06. 14:37:05

@Szürkéskék: A Candida miatt nem lehet, sztem eleve kamu, vagyis túl van drámázva.
Terheléses vércukormérésen voltál? Éhgyomri, glükózivás, majd egy óra múlva és két óra múlva levett vércukorszint-mérés.

Szürkéskék 2013.05.06. 16:03:34

@Scala: Ja köszönöm.:D Nekem nincsen legalábbis vérvételen nem mutattak ki ilyet tehát valószínűleg. Csak a candidára írtam. Nekem a soványság a probléma,de megnézetem azokat amiket DuBarry ajánlott.Aztán kiderül..

arisztotela 2013.05.06. 16:30:01

@Szürkéskék: van egy csomó elmélet, ami meg próbálja magyarázni azokat a betegségeket, amelyekre az orvostudomány nem tud választ adni. Ilyen a szervezet elsavasodása, elgombásodása (candida), a leaky gut syndrome (a bélrendszeren kis sérülések vannak a liszt és tejfogyasztás miatt), a máj szennyezettsége (ezek mindent májtisztítással kezelnek), a nehézfém mérgezés. Egyik sem létezik, bár részigazságok vannak. Ha a bőrön elszaporodnak a gombák, akkor egyszerre támadhat a lábgomba, korpa, stb, ha nem eszünk zöldséget, kevésbé leszünk egészségesek (lúgosítók), a bélflórának tényleg jók a probiotikumok, és a lisztmentes étkezés tényleg meggyógyít egy csomó emésztőrendszeri vagy bőrproblémát, ezen kívül a máj is lehet tényleg fáradt, a működése leállhat, de ezek mérhető, valóságos betegségek, viszont amikor mindent ezekre a szisztematikus mérgezésekre vezetnek le a természetgyógyászok, az hülyeség. Nem véletlen, hogy candida diétától még nem gyógyult meg tökéletesen senki. Azokon a betegségeken, ahol az orvostudomány megáll, általában a naturopátia is megreked sajnos. Különben nem lennének beteg emberek.

arisztotela 2013.05.06. 21:27:05

@Szürkéskék: nem, csak a józan ész diktálja, a candida elmélet már ki is ment a divatból:).
Nedm hallottam, de a japán szépségitalok mindig érdekeltek:)

Szürkéskék 2013.05.06. 22:41:42

@DuBarry: Bár nem tudom pontosan mi van benne. Szóval fenntartással,kezeld.:D De ha betudod bizonyítani hogy jó hmm.Akkor már másképp állok hozzá.:D

Scala 2013.05.09. 22:15:33

@DuBarry: Valóban lecsengett a Candida-éra! A lúgosítás jobb vonal, amúgy is. :-)

arisztotela 2013.05.10. 13:33:22

@Scala: az is lecsengőben van, most a paleo a legerősebb:).

Lilienfeld 2014.01.30. 19:07:26

Most olvasom:
"Hamarosan genetikai teszt fogja megállapítani, hogy egy-egy személynek milyen egyéni táplálkozást kell folytatnia, hogy hosszú, egészséges életet élhessen (...)azonosították azokat a géneket, amelyekkel képes alkalmazkodni az élő szervezet a különféle diétákhoz, és kimutatták, hogy azok nélkül viszont, a táplálkozási előírásoktól való kisebb eltérés is idő előtti öregedéshez és halálhoz vezet."
fuggetlen.wordpress.com/2014/01/29/genetikai-oka-van-annak-hogy-minden-szemelynek-sajat-fiatalon-tarto-dietaja-van/#comments

Nem is tudom, h jó-e ez vagy rossz. Kezedbe kaphatod végre az Elixírt, aminek a kódját a Te sejtjeidből olvasták ki - és extra szorongást, h ha mégis eltérsz a neked előírt paleo/Atkinson/ph/testkontroll vagy bármi mástól, akkor nem csak lehet, h ártasz magadnak, hanem HOLTBIZTOS.

sorskonyves 2014.05.23. 13:36:34

Úgy tűnik lassan a hajhullás-pcos-miértvagyokrohadtvékony kálváriám végére értem egy elég közhelyes diagnózissal: lisztérzékenység.
Vettem kenyérsütő gépet, konzultáltam dietetikussal (a pcos diétát kellett a gluténmentes étrend miatt mídosítani). Nincs cukor, nincs liszt, rozs stb és a doki azt javasolta, az első 3 hónapban kerüljem a kazeintartalmú ételeket.
Borzasztóan megörültem, hogy végre megvan AZ OK, így már tenni is tudok ellene. Bele is vetettem magam az új életformába, ami eddig nem a legkonfortosabb. Egyszerűen nincs erőm, nincs életkedvem, állandóan éhesnek és idegesítően depisnek érzem magam. Bosszant, hogy gyenge vagyok és nem tudom a megfelelő teljesítményt nyújtani. Beszéltem a dietetikusommalm azt mondta, adjak időt magamnak megszokni az új ízeket, az új érzéseket. Ezt teszem, de tegnap éjjel elszakadt a cérna, leültem a kanapéra és jól kizokogtam magam. Olyan vagyok, mint egy ősember, egész nap azon agyalok, mit fogok enni, mikor kell ennem, mikor és hol tudom beszerezni az alalanyagokat (amiknek jórészét ki sem tudom fizetni). Aztán mint egy konyhásnéni, sütök, főzök, dobozolok, étel címkéket vizslatok, porciózok, beosztok.
Van valami ötletetek, hogy mit lehet tenni kajadepi ellen? Néha úgy érzem, a reformkajákat nem tudom megenni, nem akarom a számban érezni az ízüket. Van valamilyen vitamin, ami energiát ad? Van tapasztalatok azzal kapcsolatban, hogy meddig tart az átállási időszak?

Solid214 2014.05.23. 15:03:40

@sorskonyves: Szia! Ne keseredj el! Az elején tényleg csak a korlátokat látja az ember, de egy idő után már nincs gond és ha odafigyelve vásárolsz, illetve megtervezed előre az étrendedet, akkor nem is sokkal drágább. A lényeg, hogy egyél azért valamennyi szénhidrátot is, mert bár a fehérje eltelít, az is kell ahhoz, hogy ne érezd éhesnek magad (rizs, krumpli, édeskrumpli, köles, gluténmentes zabpehely) Már ajánlottam itt ezt a blogot valakinek és csak ismételni tudom magam: mindenmentes.hu
Nagyon sok jó recept van fenn, semmi reformkaja fíling. A kenyér és tésztaféléket szvsz nagy macera otthon sütni, én azt venni szoktam, de egészen minimálisat, mert nem is kell.
Ha az első 3 hónap után ehetsz tejtermékeket is, sokkal könnyebb lesz. Addig esetleg próbáld ki a kókusztejet. Állítólag ez a könyv nagyon jó még (nincs meg, de tervezem): Kollár Anita, Gluténmentes és finom.
Remélem tudtam vmit segíteni.

arisztotela 2014.05.23. 21:55:09

szerintem már az elején mondtam, hogy meg kéne próbálnod a lisztet kiiktatni, úgy emlékeztem, már akkor nem ettél. Szerintem az embernek jobb kedve van liszt nélkül, csak a bekapok valamit szúnik meg,ami nagy teher, én is ezért hagyom mindig abba, mert nincs az embernek folyton főzni kedve, de rizzsel, krumplival abszolút nem éhes az ember. És nem is depis, viszont még soványabb leszel egy darabig, aztán talán megszokod, mindig azt szoktam magamnak mondani, hogy komplett országok étkeznek liszt nélkül Ázsiában, nem kell a túléléshez.

Lilienfeld 2014.05.23. 22:35:28

@sorskonyves: megértelek. Minden fogyókúránál ezen bukok ki én is, h csak akkor megy le pár kiló, ha a központi kérdéssé teszem a kajálást; és ez nem szórakoztató. Az alábbiakat úgy vedd, h csak fogyós tapasztalataim vannak, mit sem tudok a lisztérzékenyek szabályairól.
- előttem szólóhoz kapcsolódva, a szénhidrátbevitel fontos; vhol DuBarry is írta, h az agy igencsak igényli pl. (Én ultraszarul voltam a szénhidrátmentességtől, két hétig kellett volna kitartani, de három nap után besokalltam. )
- számba venni alaposan, mi az, amit szeretsz és ehetsz is; ezeket variálgatni. Ha jól vagy a főzelékekkel: szatmariferi.blog.hu/ főleg lisztmentes cuccok, inkább zöldségraguk vannak, izgi párosításokkal/ fűszerezéssel.
- a diétás cuccok ízetlennek tűnnek; más, több ízesítés kell, pl. cserepes zöldfűszerek; vagy ha szereted az indiai/thai/kínai konyhát, akkor arrafelé elindulni. Esetleg lazításképp elmenni vmi ilyen étterembe: www.liszterzekeny.com/p/gm-ettermek.html
-a paleosoknak is lehetnek használható kajáik

Ezt a könyvet: ursuslibris.hu/tudatos-etkezes/ ma kaptam kézbe. Ez v hasonló segíthet belülről építkezni. (Most ez igencsak röhejes, de az előbb megszimatoltam a kenyeret, és tényleg arra gondoltam, h isteni az illata; na de miért is kéne belőle ennem?! Az illatát élvezhetem enélkül is. És kibírtam :) )

A sok macerázás (újra kell tanulni ízlelni, enni, főzni) azt is jelenti, h minden sikeres - szabályos és finom - fogással rutinosabb leszel; és egyre kevesebb energiádat veszi el a kitalálás/megtervezés. És közben pedig egyre jobban és jobban leszel. Szorítok neked!

fleur_de_lys 2014.05.23. 23:13:07

@sorskonyves:
Az első terhességem alatt éreztem hasonlót, amikor a dokim 160 gr-os szénhidrátdiétára fogott.
A kórházi dietetikussal való beszélgetés csak qrvára felcseszte az agyamat, a mintaétrendet meg egyenesen a kukába hajítottam.

Lilienfeld írta, hogy újra kell tanulni ízlelni, enni és főzni - ez a lényeg. És igen, baromi sok munka, sokkal több energiát kell rá fordítani, állandóan előre tervezni, mert ha mondjuk napközben ki kell ugranod valahova enni, mert nem vittél magaddal kaját, az vagy iszonyat drága (ha van olyan, ami a diétádba belefér), vagy nem megfelelő.
Nekem nagyon sokat segített a kaloriaguru.hu. Baromi részletes tápanyagtáblázat, szinte mindent megtalálsz benne, + a receptkalkulátor, ami nekem nagyon sokat segített.

Gondolj arra, hogy mostantól lehet, hogy többe fog kerülni a kajálásod (mind időben, mind pénzben), de minőségi dolgokat fogsz enni, tudatosan, és ettől egyre jobban fogod magad érezni. Szeresd magad annyira, hogy ennyit megteszel saját magadért. Hajrá!

Thor vagyok 2014.05.24. 00:00:25

@sorskonyves: Két hét. Egy hónapnál meg már stabil. Akupunktúrával rá lehet segíteni, csak persze az is rohadt drága. A vas-cuccossal mit tettél végül?

mici˙ 2014.05.24. 09:13:52

@sorskonyves: kimutatták a gluténérzékenységedet, vagy csak rád mondta valami csodadoktor? csak azért kérdezem, mert újabban egyre több ismerősöm lesz „gluténérzékeny”, pedig csak a lakosság 1%-át érinti. van egy barátom akinél kórházban mutatták ki mindenféle vizsgálattal, de ő szinte azonnal jobban lett amint elkezdte a diétát, ezért nem is kínlódott igazán miatta.

sorskonyves 2014.05.24. 09:20:05

@DuBarry: teljeskiörlésű zsemlét, néha rozskenyeret és zabpelyhet ettem. A dietetikus anno 150 gramm szénhidrátbevitelt ajánlott. Az én gondom az, hogy egyszerűen nincs kedvem enni. Vettem és sütöttem is gluténmentes kenyeret, utálom magam érte, de mind2 ment a kukába. Vettem gluténmentes édességet, rágcsálnivalót is, de egyszerűen nem tudom lenyelni. Forgatom a számban, de mintha gombóc lenne a torkomban.
A fogyás már elindult, az orvos azt mondta, hogy amint a lisztérzékenység miatt kialakult felszívódási zavar helyreáll, hízni fogok.
Kérdeztem őt a vastablettáról, kifejezetten ellenjavallt szerinte mindenkinek. Állítólag túl nagy oxidatív stressz éri a sejteket, így többet árt, mint használ (nekem meg egyebként sem szívódik fel).
@Solid214:
köszönöm, ezt a könyvet nézegettem. Kókusz/rizstej nálam nem játszanak, egyszerűen nem érzem őket tejnek. Volt egy rövid kalandom mandulatejjel, soha többé.@Lilienfeld: köszönöm! be kell valljam, mostanáig kicsit elbagatellizáltam az ételérzékenység kérdését. sokan panaszkodtak nekem a macera és a kajaöröm hiánya miatt, ma már minden szavukat értem.@Thor vagyok: akkor nemsokára bekövetkezik a változás, köszönöm :)

sorskonyves 2014.05.24. 09:26:29

@fleur_de_lys: nyaralni hogy lehet? viszi az ember a gluténmentes kekszet? sohasem figyeltem külföldön, hogy van-e az étlapon gluténmentes fogás. Terhesen 160 gramm szénh. nagyon kevésnek tűnik. A mintaétrendemben olyan fogások szerepelnek, mint a grillezett lazacfilé rizsfelfújt ágyon, a rebarbarapite mandulaliszttel vagy a marhabeafsteak lencsehabbal. Én épp most helyeztem el a kukában :)

sorskonyves 2014.05.24. 10:03:41

@mici˙: gasztroenterológus küldött el először vérvételre, majd annak az eredménye miatt vékonybél biopsziára, így derült ki.

arisztotela 2014.05.24. 10:09:07

@mici˙: senkinek nem tesz jót a liszt, egyszer próbáld ki pár hétre, hogy semmi liszt (amiben nem csak a glutén a rosszul emészthető fehérje), aztán nézd meg a bőröd, a hasad, az emésztésed és a lelkiállapotodat, meg fogsz lepődni. A lisztérzékenység csak a legsúlyosabb formája.

mici˙ 2014.05.24. 10:30:49

@sorskonyves: akkor az valódi betegség, szóval sajna muszáj betartanod a diétát! ki fog alakulni, a barátom szuperül elboldogul, étterembe, nyaralni is jár, szóval szeritnem te is bele fogsz jönni :)
neki a sörről volt nehéz lemondania, de már abból is van gluténmentes.

és gondolj arra, hogy amit elköltesz kajára, azt megspórolod az orvoson, és akkor az egészségedről még nem is beszéltünk, ami ugye megfizethetetlen :)

sorskonyves 2014.05.24. 10:32:04

@Thor vagyok: a vas kérdését alaposan körbejártuk a dokival, sajnos egyszerű út nincsen. Ahogy DB-nak is írtam, se a tablettat, se a kúrát nem javasolta. Zöld, piros, bordó színű zöldségek, gyümölcsök, hús és belsőségek. Azt mondta, táplálékkal kell bevinni, de hem fog gyorsan menni, mert a vaskészletek lassan töltődnek fel. Napi 1 greeenie-t iszom, hátha.

sorskonyves 2014.05.24. 10:33:53

@mici˙: az anyagiakat csak egy kis plusz információként írtam, természetesen nem ez lesz a szempont. És kapok adókedvezményt is, úgyhogy kompenzálva vagyok :)))

mici˙ 2014.05.24. 10:36:25

@DuBarry: na, egyszer már ráveszem magam, bár nekem meggyőződésem, hogy bármelyik ételcsoport kiiktatása közérzetjavító hatású.

Thor vagyok 2014.05.24. 10:49:33

@sorskonyves: megértlek :) szerintem is ritka undorítóak a gluténmentes pótszerek. Vettem én is méregdrágán, még fontért gluténmentes kenyeret, köptem is kifele :) Szerintem nem kell mindent pótolni valami pótlóval, ezt már vegaként sem tudom megértetni a nemvegákkal. Hogy kurvára nem vágyom sem szójapulykára, sem rántott baszra valami egyébből, de még szejtángranulátumos töltöttkáposztára sem. Teljesen jó a zöldséges-gombás rizottó meg a túrógombóc is, meg a hústalan bableves és még csak nem is szeretnék pirított cékla és zellerszeleteket rágni.
Szóval hagyd a bús francba a gluténmentes kenyérdisznóságot, vegyél egy sima rizspufit, hamlet vagy valami egyéb, kend meg vajjal ha úgy szoktad a kenyeret, rakd rá a sonkát vagy amit szoktál és egy hét alatt jobban fogod szeretni, mint az igazi kenyeret. Vagy legyen kéznél mindig pár héjában főtt krumplid, vágd szeletekre és tedd ugyanezt vele.
Tejből meg nem győzöm hangsúlyozni: ZABtej az egyetlen igazi, ha rizsel, szójával meg effélékkel kísérleteztél, nem vagyok meglepve, a mandulatejjel ezek szerint nem csak nekem volt kellemetlen kalandom. Jó az íze, simán habosítható KVra, teljesen jó cucc.
OK elismerem, a zabról megoszlanak a vélemények, van aki szerint annyi mint ha glutént ennél, de utánaolvastam, és azt találtam, hogy őnmagában az izémizé ami benne van nem viselkedik gluténként, hanem csak ha bármilyen kevés mennyiségű glutént is beviszel. Csipetnyi rozs és megette a fene, a teljes zabbeviteled gluténszerű lesz. De ha amúgy minden egyéb glutént kiiktattál, a zab nem bánt - lehet egyszer érdemes kipróbálni, max ha nem működött, bánatosan leírod ezt is, de ha igen, van egy mentőmellényed.

arisztotela 2014.05.24. 12:00:01

@Thor vagyok: igen, ezt nem értem én sem, gluténmentesen úgy kell étkezni, mint az írek vagy a kínaiak, és akkor minden bemegy, ami kell. Vegán meg, mint az inidaiak nagy része. De a vegaságban nem hiszek, mintha már mondtam volna:))). Jó kövérek a hinduk is:)

Thor vagyok 2014.05.24. 12:21:49

@DuBarry: az igazi vegán étkezésben én sem, de én is mondtam már, hogy még rendes vega sem vagyok, a halat, rákot megeszem, csak ott a határ és ezen nem is kell filóznom, értelmes állatot zsigerből irtózom megenni.
Gluténilag: nem tudom, mi van a kínai nemrizs tésztában, hanem a rendes átlátszatlanban - gyanús hogy glutén, nem? Az indiaiak szerintem azzal tesznek tönkre mindent, hogy szórják bele két marékkal a cukrot. Szerintem nem csak szimplán dagadtak, hanem tömegesen cukorbetegek is idősebb korukra.
Jah és van még egy isteni cucc @sorskonyves: a köles. Remek dolgokat lehet belőle csinálni sósan is (gombócnak paradicsommártással, kásának pirított hagymával, juhtúróval, tejöllel, füstölt sajttal - ok nekem nincs bajom a tejjel), édesen kókusszal, aszalt gyümölccsel. Gluténmentes, gyulladáscsökkentő, vas van benne és még az íze is jó :)

arisztotela 2014.05.24. 12:46:41

@Thor vagyok: persze, kína egyes vidékein esznek tésztán (a nem rizstészta liszttészta), de komplett tartományokban nem. Meg ahol igen, ott is nyomokban, bögre rizseken élnek hétszám a vidéken

Holle anyó 2014.05.24. 22:09:20

Érdekes, nekem egyáltalán nem hiányzik a "kenyér", mint fogalom.
Amikor DB mondta, hogy próbáljam ki a gluténmentes kaját, én is vettem kukorica dexit, meg puffasztott rizslapokat, de én azt azelőtt is ettem.
Amint elhagytam a glutént, szinte azonnal könnyebben és jól éreztem magam, nem hiányzik a liszt.
Nekem a főtt étel sem hiányzik, sőt a hús kivételével mindent nyerden eszem.
Általában kirakok a tányérra sárgarépát (azt MINDIG), paprikát, paradicsomot, salátát, káposztát, uborkát, retket, brokkolit, zöldborsót, (gyümölcsből tízóraira és uzsira almát, epret, narancsot sárgadinnyét) nyersen, hozzá minden étkezéshez fehérjeként sajtot, túrót (ritkán, mert ég tőle a gyomrom), sonkát, sült csirkemellet, tojást és aludttejet, vagy tejet.
Ezt állandóan tudom enni, soha nem unom meg.
Ropog a fogam alatt, meg kell rágni, sokáig elvagyok a jóízű evéssel. És nem kell vele pepecselni, főzögetni, dobozolni.

Egyáltalán nem vágyom a főtt ételre, ízetlennek tartom, túl puha, túl gyorsan lecsúszik a torkomon és sokszor még puffaszt is..
Talán meg kellene próbálnod a nyers kaját, sorskonyves.

Holle anyó 2014.05.25. 07:37:52

Sorskonyves, nem tudom, sportolsz-e, de comb, fenék és felkar (nagy izmok) súlyzós edzésétől lehet "hízni" = többet mutat a mérleg és formásabb a test.
Ja! Nekem nagyon bejött a köles, csak piszok drága, különösen úgy, hogy megfőzöm, a családom meg felzabálja.

Ha még egyszer elölről kezdhetném az életemet, sokkal jobban = már az első 3 plusz kilónál odafigyelnék arra, hogy ne legyen túlsúlyom.

A lányaimnak is azt tanítom, hogy minden hónap első napján írják fel, hogy mit mutat a mérleg és a túlsúlyt azonnal kezdjék el ledolgozni. Úhy, mintha betegek lennének.

sorskonyves 2014.05.25. 08:59:38

@Holle anyó: kb. egy éve nem sportolok, talán kicsit több is. Akkoriban mentem le először 50 kg alá, már attól is elszédültem, hogy hazahoztam 2 üveg ásványvizet a boltból. A diétához az ad erőt, hogy újra elmehetek jógázni, futni, bármit amit szeretnék. A legvacakabb testi élményem, hogy egy éve egy vékony, gyenge, plöttyedt, energiátlan testben élek. Sohasem volt számottevő túlsúlyom, a legnagyob ilyen jellegű problémám a pco-s körbehas volt. Már vettem egy pár 2 kilós súlyzót, amint picit jobban leszek, azokkal kezdem el újra felépíteni magam, szép lassan, aztán remélhetőleg kattlebell.
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek :)

fleur_de_lys 2014.05.25. 09:49:31

@sorskonyves:
Thornak tökre igaza van, ne pótlékokat keress, mert azoknak úgyis gáz az íze.
Alapvető szemléletváltásra van szükség, nekem legalábbis ez segített a szénhidrátdiétában.
Ha szeretsz főzni, akkor meg kimondottan izgalmas dolog kipróbálni új módszereket, ízeket.

A gluténmentes diétában tényleg jók a paleós cuccok (a szénhidrátdiétában is, egyébként), csak kibaszott drágák (300 gr mandulaliszt 1300 HUF pl). Viszont nem is úgy kell használni őket, mint a hagyományos alapanyagokat. Én kipróbáltam a mandulalisztet pl, egészen más állagú süti lesz belőle, sokkal töményebb, laktatóbb, egy darabbal egész napra letudom a napi édesség-zabálhatnékomat.

sorskonyves 2014.05.25. 10:55:03

@fleur_de_lys: a pótkenyerekről biztosan lemondok. Puffasztott rizst életemben 2x ha ettem, nekem az az ízvilág, állag sem tetszik, tiszta hungarocell. Reggel főztem kölest, nekem egy kicsit tejbegrízszerű lett, de retekkel, paradicsommal le tudtam nyomni.
A teljes szemléletváltásban igazatok van, azt hiszem valahol mélyen belül épp ez a bajom, a régi, megszokott, "biztonságos" életdarabkámat nem tudom elengedni. A sporttal, a több energiával
és a jobb közérzettel, megjelenéssel doppingolom magam. A nem szűnő éhségérzet szerintem agyi dolog, talán az ízeket hiányolom. Meg azzal, hogy én szerencsés vagyok, viszonylag időben kiderült. A volt osztálytársamnak szintén ez a gondja, de mire megkapta a diagnózist, a szájában afta nőtt, a feje tetején a haja teljesen kihullott (pepit hord) és labilis lett, altató-nyugtató kombón él, plusz a munkahelyén sem tud teljesíteni, annyira lerobbant. Sohasem gondoltam volna, hogy a lisztérzékenység a személyiségre is kihat vagy h ekkora mértékben.
süti beállítások módosítása