A zselatinról már írtam, ami valójában kollagén. Lehet venni 199 forintért a közértben, ott ahol a habfixálót és a vaniliás cukrot tartják. Ütögetem a fejemet, hogy képes voltam kollagén tablettáért fizetni, holott ez lényegesen olcsóbb, ráadásul sok kollagén tablettában halcsontból készült zselatin van, ami szerintem nem annyira hatékony.

Kicsit undorító, hogy a zselatin voltaképpen marhacsont és disznóbőr főzetéből készül, dehát a gyümölcstortán is ezt esszük, szóval mindegy.

Ami jó a zselatinban, hogy nemcsak enni lehet, amivel szebb lesz a bőr, gyorsabban nő a haj, és hullik annyira, és az ízületek is strapabíróbbak lesznek, de lehet belőle maszkot is készíteni.

Hozzávalók:

víz, tej, zselatin. Zselatint megfőzni, bele a tejet, és mehet az arcra.

Az a jó ebben, hogy tisztítja a pórusokat, ami nem könnyű feladat, például az arcradírozás sokszor ezt nem teszi meg. Még a mitesszereket is kiszedi állítólag. Száraz a bőröm, ez nem jellemez, de az biztos, hogy a nagyon érzékeny bőrömet nem csapta ki, ami jó hír, mert minden ki szokta ütni.

 

Címkék: bőr zselatin pattanás mitesszer

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr974392494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicómicó 2012.04.12. 21:11:02

Basszus! Ez a kép, telitalálat :))))
Belsőleg is használod a zselatinport?
A pakolást, komolyan mondom, kipróbálom.

arisztotela 2012.04.12. 22:56:43

@cicómicó: eszem. Majd írok egybőrre ható tabletták posztot:).

cicómicó 2012.04.12. 23:01:53

@DuBarry: Csak natúr tolod a port, vagy vizzel feloldod és megiszod?

arisztotela 2012.04.13. 12:11:36

@cicómicó: Beleteszem a reggeli zöldségturmixomba
süti beállítások módosítása