Thaiföldön ismert népi bölcsesség, hogy ha szép bőrre vágysz, minden nap egyél csirkeláb levest. Ebben ugyanis nagy mennyiségű kollagén található. Hasonló hatású a marhából kivont zselatin is. nem mások ezek, mint sok, hosszú ideig főzött csontból kinyert anyag. Ami nagyon jót tesz a bőrnek. Mellesleg a kocsonya, halkocsonya és körömpörkölt is remek bőrszépítő. Mindezekben van kollagén, hialuronsav és glukozamin egyben.

Sokszor leírták már női lapokban, hogy a kollagén belülről nem pótolható, nem szívódik fel, krémben kell inkább kenni vagy kezeléssel bejuttatni a bőrbe. Azok is jók, de igenis nagyon sokat számít a napi kollagén fogyasztás. Nemcsak az arcbőrt, de az ízületeket is fiatalon tartja. C-vitaminnal kell együtt szedni, mert az segít a kollagén képződésben.

A sima (nem láb) húsleves is elég naponta fogyasztva, de azt úgysem főzünk minden nap, marad a tabletta. Van egy sanda gyanúm, hogy az olcsó zselatin kapszula épp úgy megteszi, mint az elegáns kollagén tabletta névre hallgató tesói. Dr. lenkei is árul nagy dózisban.

Még egy meglepő tulajdonság: mivel a zselatin gyógyszer is, mindenféle gyomor és bélproblémára a legjobb. Megszünteti a bél kis gyulladásait, begyógyítja a fekélyeket, védőréteggel borítja be a gyomor nyálkahártyát.

 
 
 
Pure Collagen skin supplement

Címkék: bőr szép kapszula zselatin kollagén

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr54356105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicómicó 2012.04.03. 21:37:02

Érdemes. Ha az ember hosszú, erős, dús hajat,körmöt akar. A bőrrel összefüggésben nem tudok pontosan nyilatkozni a fogyásom miatt.
Én már lassan egy éve szedem az Interherbnek kollagén-hiarulonsav kapszuláját.

cicómicó 2012.04.04. 00:36:50

@DuBarry: Egyfélét láttam a DM-ben. Az az 1x1-es termékcsaládú, amire gondolsz? Átfutottam a leírást...(omega3,A,D-vit.) Igazából kérdezném, hogy miért is tartod jónak gyulladt arcbőrre? Merthogy szedem külön a lazacolajat+A-vitamint (szemorvosom felírta. A D-vitamin lenne a kulcs?

arisztotela 2012.04.04. 12:12:35

@cicómicó: a halolajnak semmi köze a pattanáshoz, az nem mulasztja el, csak az A-vitamin, viszont az eredeti csukamájolajban más formában van az A vitamin, mint amit felírnak (az gondolom szintetikus A vitamin). Próbáld ki, nagyon dicsérik.

brokeness 2012.04.05. 19:15:34

Sziasztok!
Marilyn Monroe is mindennap szedett zselatint.Egyszerű, hagyományos zselatinport.OLvasható a Mailer-féle életrajzban.Ártani biztos nem árt.
süti beállítások módosítása