Szerintem a sör sokkal jobb, főleg jó időben, szabadban, ám a hosszú élet az első, ezentúl csak vörösbort iszom. Mértékkel! hát.

Lejárt lemez, hogy a mediterrán országokban nem az olívaolaj, nem is a hal, de nem is sok egészséges zöldség miatt élnek olyan sokáig a bagós görögök, szénhidrátfüggő digók és vaj és tejszín (zsír!) zabáló franciák, hanem a bor miatt. Mert szürcsölgetik egész nap, illetve csak kajához, de napi öt-hat órát biztos esznek ezek, mert csak a szieszta idejére függesztik fel a táplálkozást. És benne van a borban a resveratrol, ami olyan egészséges, mint semmi más, és szépít, fiatalít, valamint mint mondtam, életet hosszabbít, akár 20 százalékkal.

Nem is ez az érdekes, hanem, hogy most látom csak valami cikkben, hogy a resveratrol, tehát a vörösborban található antioxidáns nem elég, hogy élethosszabbító (legalábbis egerek és digók esetében), de pont olyan hatással van a sejtekre, mint a kalória megvonás.

Ergo, aki borozik ehet, amennyit akar, a sejtjei mégis úgy fogják tudni, hogy csökkentett kalóriabevitellel él az illető, vagyis éhezik.

Egyelőre vannak olyan hangok, akik szerint esetleg gránátalmalében vagy tablettában kéne ezt a dolgot magunkhoz venni, ám úgyis rá fognak jönni pár év múlva, hogy a vörösborral nem ér fel semmi.

Hát nem gyönyörű?

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr264337718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2012.04.15. 15:43:27

Ezeket a dolgokat nem lehet mindenkire vonatkozóan jótékonynak kikiáltani. Ha én pl. rosszul vagyok a vörösbortól, az nem véletlen, a gyomrom valamilyen anyagot nem bír belőle.
Gránátalma jöhet, de az meg nem terem a mi égövünkön... Senki sem véletlenül oda születik, ahova.
Én inkább az olívaolaj és halra tippelek.
Amúgy a franciák tényleg zabálnak és nem dagadtak, de folyton isznak, hígabb borokat mint a magyar, szóval a fogyasztó hatásban van valami. Na de egy nő itthon hogyan ihatna már hétköznapokon? Irtó hülyén veszi ki magát + a KRESZ sem olyan megengedő, mint kint.
süti beállítások módosítása