Essence, Catrice vélemény

 2012.05.13. 12:09

Mit szól egy sznob negyvenes nő a huszonévesek kedvenc drogériamárkáihoz? 

A legjobb ezekben a márkákban, hogy olcsóban lemásolják, amit a menő drága cégek csinálnak: primer, szempillapúder, smokey eyes. Ezért olyan jó szórakozás válogatni a polc előtt. Tényleg az. Még intellektuálisan is. 

Úgy fest, ezek is az állandó kollekciócserével operálnak, mint a Zara, ezzel verik le a piacot.

Már írtam, hogy vettem egy csomó mindent, összefoglalom.

A szemfestékek jók. Ez alatt azt értem, hogy kulturáltak a színek, és jól kenhető ( a halálom például a Bourjois egyik palettája, amiről nem lehet levakarni a festéket, olyan kemény, vagy az azonnal porladók. Figyeltem, hogy vizezve is működik.

Vettem egy spirált, a fentit. Az is jó. Az olcsó spirálokban ugye vagy kevés, híg a festék, vagy rádömlik és maszatolódik, mert zéró tartása van az olcsó tintának. Szóval jó. De nem Lancome! 

A szemhéjprimer kicsit riasztó állagú, de működik, és nem ütötte ki a bőröm, szóval csak nincs benne semmi rémség.

A szempillapúder egy vicc: fehér por, ami inkább porcicára, mint porra hajaz, és az így bepókhálózza a pillát, amitől az nagyobb lesz. Kicsit tényleg nagyobb lesz, de nem hiszem, hogy napi rutin lesz a használatából. 

A smokey eyes ecset a legjobb! Egyik fele kefe, másik applikátor. Mindez párszűzért, és mindent tud, amit a nagyok.

Egy Catrice rúzst vettem, az elég gagyi, de a színe jó. Mintha nyalókából lenne úgy néz ki. 

A szempillaszínező por is királyság, bár semmi szükségem nem volt rá. 

A highlighter cerkáért még visszamegyek.

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr284505605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicómicó 2012.05.13. 15:37:37

Oh, yeah! Örülök, hogy ezt próbáltad ki. Szerintem csúcs. Joy-napok voltak a hétvégén és beszabadultam egy Müllerbe. Ott még szerencsémre volt az Estée kifutó termékei közül, az a szemfestékalapozó, amit kerestem. (A szaküzletükben nincs!!) Ja, és ha visszamész még az Essence pult elé, akkor ezt is próbáld ki: Eyeliner pen (extra longlasting), 799 Ft. Olyan tartós, hogy a kézfejemen már háromszor megdörzsöltem, és még mindig rajta van. Tus helyett szuper, nem olyan drámai a hatás vele.
Ja, és kösz, hogy "lehuszonéveseztél", attól azért már messze vagyok. :)

arisztotela 2012.05.13. 18:45:32

@cicómicó: valami tusszerű zöld szemceruzát vettem, az nagyon jó, készülök is vissza a többi színért.

Scala 2012.05.13. 22:18:52

@cicómicó: én egy olyanra vadászom, amivel tudok bánni, és a Lisa no make-up make-up viseóban van egy szempilla "kitöltő" fogás (nem vonalat húz, csak pöttyöz), na az kell nekem,és cucc amivel olyat lehet! :-)
Müllerben tényleg nem járok, de akkor majd a Blahán bemegyek, ha járok a kozmetikusnál.

Szóval körbenéztem a DMben, mert mindig az esik útba, és azt az infót kaptam, hogy csak a l'Oréal két farkú szempilla bázis van, de az Alverde pulton találtam egyet, kefével, nem tűnt rossznak, ezres nagyságrend (most ciki, de vagy 1300,-Ft vagy 3000,-, bocsi). És van szempilla erősítő olaj is, ez csak emlékeztetett a ricinusra, amit meg kell vennem a gyógyszertárban, applikátorom meg van itthon.
A bázist talán megveszem, a baj csak az, hogy már szívtam az Alverdével... korrektor még a mai napig intakt, vagy a kozmetikusnak adtam, stiftes, mert viszkettem tőle. :-(

Viszont amire felfigyeltem: sminkrögzítő spray! Vélemények?
Tudom, hogy a nagyoknak is van ilyenje, Douglasban láttam, szóval... Kell ez? És ha igen, milyet érdemes?

DuBarry, nekem Essenceből van szemhéjfestékem, és szeretem, már írtam azok megérik.

Majd ha egyszer lesz zsetonod, az Yves Rochert érdemes tesztelni, van egy alapozóm, amit akkor vettem, amikor nem volt pénzem Chanelre, Couleurs nature Teint fluide zéro défaut, 14h tartás (tényleg!), a csomagolás is rendben van. És a színkínálat pont jó, külön kezeli a sárgás és a rózsás bőrűeket!
Onnan is van szemhéjpúderem, és jónak tartom. Fontolgatom is, hogy belátogatok, ha megtörtént szempillabázis ügyben nyilatkozok.
Nem olyan olcsó, mint az Essence, Catrice, és nem is minden éri meg, de érdemes körülnézni, talán!

Ja, és a szódabikarbónás arcradírozást kipróbáltam, zseni vagy! Nagyon jó. Kesztyűvel csináltam, dörzsi, de majd veszek kefét! Köszi-köszi a tippet!
Még az almaeceten gondolkodom, hogy most kezdjem-e használni, meg sztem lejárta, mi itthon van, bio.
A rózsavizet honnan szerzde be?

arisztotela 2012.05.13. 22:28:16

@Scala: a rózsavíz sok helyen van, pl. a fény utcain, culinarisban, stb. Nem drága. Arra is jó, hogy fáradt szemre vattával nagyon felfrissíti. Kamillánál jobb, mert az allergén.
Szerintem a L'Oreal Double Effect szar, ne vegyél. Alverdét is utálom:).
de abban nem biztos, hogy igazam van:).
A kefét ne szódabikarbonázásra használd, hanem tök szárazon a bőrt vele, ahogy a videóban, ez fontos.

Scala 2012.05.13. 22:35:33

@DuBarry: Culinarisban nem járok, azt se tudom hol van, Fény utcain hol?
Fáradt szem, vatta: na igen! :-)
L'Oréalt írtad, hogy rossz eszembe se jutott volna venni! Alverde igazából én sem tudom, de szívni nem akarok vele megint. :-(
Kefe: okés! :-)

Ami tetszett, azok a duci kiszerelésű szempillaspirálok, Rimmel, és MaxFactor, de csak a csomagolás miatt. :-)

Talán említett két márka a leghasználhatóbb a DM-esek közül, Maybelline-t nem szeretem, híg, L'Oréal valahol mindig elkúrja, a többi most nem jut eszembe. :-)

Nézek még néhány videót Lisatól, átfutom újra a bejegyzéseidet, és írok egy listát. Légyszi pontosan regéld el, hova kell menjek a piacon, mert nem tudok sokat állni, rohangálni most, egy körben kell intéznem mindent. Thanks! :-)

katarocks 2012.05.13. 22:59:14

No, hát az én fejemben is annyi minden lett hirtelenjében, hogy miket kéne kipróbálni, hogy listáznom kell. Köszi Dubarry, jól belehúztál mostanában :)
A Púderfelhős Andi írt most, hogy miket ken az arcára, nekem kicsit soknak tűnik 25 évesen, de csomó mindenről ír részletes véleményt, onnan is szemezgettem, hogy mi lenne jó nekem. Ezerféle BB-s dolog van fenn ;)

arisztotela 2012.05.13. 23:22:40

@Scala: Szerintem a Maybelline Blackest Black egy nagyon jó spirál, de én egy túlzott nő vagyok, mindenben a túlzásokat, erős dolgokat szeretem, te meg natúrabb, lehet, más spirál való nekünk.
A Fény utcai legalján van. Bemész a török kajálda mellett, utána balra.
A Culinaris a Perc utcában van Óbudán, jól lehet parkolni, és csodás hely. Nagyon jó kaják vannak ott.

arisztotela 2012.05.13. 23:25:19

@katarocks: azt én is elolvastam, nagyon durva:).
Én SEMMIT nem kentem 31-ig, és akkor is csak ha eszembe jutott, kábé 35 fölött már nem felejtettem el.
És nagy dohányos vagyok, de esküszöm, vagy negyven éves koromig mínusz 5-6 év volt, aminek kinéztem. Engem végülis egy trauma dobott meg (2008-ban), és azután kezdtem ápolódni nagyon.

arisztotela 2012.05.13. 23:39:03

@katarocks: Szólj, ha olyan vagyok, mint a Nők Lapja, hogy nem lehet végigolvasni:).

Mujza 2012.05.14. 00:06:24

A spirál dolog engem is érint. Mint másik posztnál említettem, pár cuccom cserés, és a sok évi alig sminkelés eredménye 2 teljesen és 1 félig beszáradt spirál :-(
Szóval nagyon érdekelne, kinek melyik vált be! Vízálló vagy nem? Nekem anno a vízálló lepergett a szemem alá monoklinak, így inkább nem vízállót használtam, de azóta gondolom bővült/javult a kínálat.
Ha jól értem ápoljátok is valamivel a pillákat, na erre is jó lenne pár tipp :-)
(Tényleg nagy kedvet kaptam sminkelni, mert a BB krémtől olyan szépnek érzem ismét magam :-), nekem nagyon bejött!)

Scala 2012.05.14. 11:46:49

@Mujza: A vízálló szempillaspirállal pontosan így jártam, mindegyikkel! Fel is hagytam vele, semmi értelme sztem ennek a találmánynak, mert:
- nem vagyok önbizalomhiányos, hogy úszni is azzal menjek
- nem vagyok sírós, hisztis, hogy félnem kelljen, hogy lemosódik
- az alap spirál is ha jó minőségű fent marad és nem folyik le rólad.

Szerintem normált vegyél.
Én a DM/Rossmann-et évek óta hanyagolom smink szempontból, legalábbis alapozó , bronzosító, pirosító, spirál onnan nem jöhet. Douglasnál vettem tavaly Isadora Full volume vagy valami ilyen nevű cuccot, barnás-fekete, maximálisan elégedett vagyok vele, pedig ott ki se próbáltam, csak a csajra hallgattam. Elmondtam, hogy Clinique-em volt évekig, amit mindig reklámoznak, az a szolid csomagolású. Nekem vastagítani kell, nem hosszítani, úgyhogy mindig a volumen irányába keresek.
Szóval Isadora, mert jó és elviselhető az ára, vagy a Clinique, ha fekete kell, és van zsé.
Én Lancome-ot utálom, l'Oréalom volt, barna, nem volt rossz, de aztán 30 lettem és ligát léptem. :-)
Annál nagyobb méreg, mint szívni a spirállal, mert lepereg vagy lefolyik vagy összeragad nincs. Arra kell szerintem a sminknél figyelni, hogy aminek nincs a testtől eltérő színe, csak erősítjük az adottságokat vele, az jó minőségű legyen. A szemhéjpúder az más tészta, abban lehet őrültködni. ;-)

Mujza 2012.05.14. 12:16:48

@Scala: Köszi és teljesen egyetértek :-) Isadorat még nem ismerem, Clinique-em volt, azzal elégedett voltam, csak gondoltam újítok :-) Feketét szoktam én is, bár a barnás fekete sem hangzana rosszul. Ja és boldogult ifjú koromban sötétkék is volt, de abból attól tartok, kinőttem :-(

arisztotela 2012.05.14. 12:16:55

@Mujza: Sok spirál bejegyzést írtam, mert nekem is gyenge pontom. Vízállót soha, kivéve, ha annyira könnyezik a szemed, hogy lemossa a sminket, de akkor amúgy sem nagyon tudsz sminkelni. Szóval csak vízállótlan.
Scala jól mondja, az Isadorák nagyon jók. A Big and Bold a legjobb szerintem. Az Essence is jó, és pár száz forint csak, nem kenődik el. Én nagyon szeretem a Maybellina Blackest Black-et. Scala utálja a Lancome-ot, szerintem a Hypnose Drama most a legjobb kapható spirál. Nyolcezer forint, tehát még az Isadorának is a duplája, de sokkal szebb pillát csinál, mint bármi más. Én utálom az Estée, Clinique termékeket mind (szerintem a csomagolást fizettetik meg a népekkel), viszont a Mac-nek van egy-két spirálja, amiket dicsérnek, ez sem Lancome árban van, érdemes egyszer befektetni.
Ami fontos, hogy sajna max 4 hónap, amíg jó egy spirál, utána már nem működik úgy, ahogy kell.

Scala 2012.05.14. 12:26:42

@Mujza: A barnás-fekete nappalra természetesebb, effektív nem látni, hogy van benne barna, csak nem olyan intenzív. Szerintem kifinomultabb választás.
Isadora svéd, és ha nem is mindenben ismerem, de a szemem környékére bátran teszem, cerka, spirálom van, minden sminkeléskor használom.

Mujza 2012.05.14. 13:00:13

@DuBarry: Hú, ez a 4 hónap-tipp jókor jött! Akkor pláne nem fogok mélyre nyúlni a pénztárcámban.

Mujza 2012.05.14. 13:01:46

@Scala: én is a természetesebb sminkeket szeretem, a közönséges a halálom. (és nagyon ciki, de hosszan vagyok képes bámulni a buszon :-))

csacskamacs123 2012.05.14. 14:08:55

Nekem is Essence szemcezeruzám van, ez az egy ami nem kenődik el. Van ebből vízálló is néha lehet kapni az a legjobb, nyáron a legnagyobb melegben is tart.
A sprirálos tippet köszönöm épp ezzel küszködöm, megyek és veszek Essence-t ebből is.
Van Yves Rocheres spirálom is, de borzasztó régen sokkal jobb volt.

csacskamacs123 2012.05.14. 14:10:09

Ja és kérdés :)
Melyik szemránckrém jó?
(nem kell semmi extra, meg alapozós)

arisztotela 2012.05.14. 14:16:36

@csacskamacs123: Szerintem a legjobb a kókuszolaj:).
de ha krémet akarsz: Eucerin hyaluronsavval. www.eucerin.hu/anti-age/hyaluron_filler_eye.asp

csacskamacs123 2012.05.14. 14:21:25

@DuBarry: Köszönöm a tippet!
Megnézem a kókuszolajat!
Hatásodra vettem Garnier BB krémet és nekem bejött, tényleg nagyon jó, mondjuk azt nem tudom mennyire hidratál.

arisztotela 2012.05.14. 14:23:27

@csacskamacs123: azért magában a kókuszolaj nem fordítja vissza a ráncokat, én ott is radírozok, tonizálok (almaeyet vagy rózsavíz) aztán vagy krém vagy olaj.
Szemráncokra jók a masszázsok, amiket írtam, karikákra nem, de szarkalábakra igen.

Timea25 2012.05.14. 15:02:36

@DuBarry: utálod az Esteé laudereket? van az advanced night repair szérum, ez volt nekem szinte az egyetlen termék, aminek látom a hatását. persze, csak amig használom, de akkor is. és az ára persze horror, szerencsére féláron szerzem be, de még úgyis

Scala 2012.05.14. 15:03:54

@Timea25: Én se szeretem azt a márkát, a Clinique inkább már akkor.

Timea25 2012.05.14. 15:05:38

clinique olcsóbb, abból jó sok cuccom van. a city block sheer fizikai fényvédő, az pl szuper

Scala 2012.05.14. 15:06:48

@Timea25: A pigmenthalványító szérumot/krémet nem használtad véletlenül? Asszem egy fürjtojással reklámozták.

arisztotela 2012.05.14. 15:09:40

@Timea25: Nagyon utálom. Nekem is volt Advanced Night repairem, az nem szar, mert ahás, de túlárazott, Ez a Suiskin AHA-BHA sokkal jobb, sokkal olcsóbban. Az Estée Lauder marketingstratégiája az, hogy iszonyat csomagolásban nyomják a krémeket, ezért olyan drágák, de nem jobbak, mint a L'Oreal. Perzse, néhány termékbe beletalálnak, egy-két szemhéjfestéket és körömlakkot szeretek tőlük, és az Idealist nem rossz krém.

Timea25 2012.05.14. 15:32:36

@Scala: tudom, hogy van ilyen, de szerencsére nincsenek pigmentfoltjaim

Timea25 2012.05.14. 15:35:08

@DuBarry: túlárazott persze, nekem ráadásul csak úgy hat, ha fejemre borítok elég sokat, mert ez a pipettás pár csepp, az semmire nem elég, így elég gyorsan fogy is. most próbálok kialakítani egy olyan rutint (használva a Te ötleteidet) ahol a filléres dolgokat keverem egy-két drágával, mondjuk mint ez is

arisztotela 2012.05.14. 15:49:10

@Timea25: bbkrem.hu/kozmetikum/anti-aging/suiskin-aha-bha-komplex-8-os-kemiai-peeling-szerum.html

ezt nagyon ajánlom helyette.
De ezzel is csínján, naponta nekem sok, ég az arcom.

Timea25 2012.05.14. 16:01:51

köszi, nekem már előbb volt ilyenem:) szeretem is, csak ezt nem lehet mindennap

Scala 2012.05.14. 18:44:14

@Timea25: Mindig vissza kell emlékeznem, hogy a 25 nem az életkorod. :-)

brokeness 2012.05.14. 19:24:20

A fekete szempillaspirál helyett szebb a barna, ha az ember lánya elmúlt 30 éves.Abból is a világosabb barna.Fiatalosabb tekintetet ad.A kéket sem kell eldobni, mert pl.ha vki a feketét szereti,a kék mehet a szempilla végére.nagyon szép a hatása.

Timea25 2012.05.14. 21:46:06

@DuBarry: normális, ha rózsavíztől kipirosodik az arc? reggelre elmúlik, ugye?:)

katarocks 2012.05.14. 21:57:57

Én azt hallottam, hogy a vízálló spirál gyengíti a pillákat. Én nemrég vettem életemben először, mert nekem állandóan könnyezik a szemem, és minden lefolyik, de még úgy is, hogy az alsó pillákat ki se festem. Na, a vízálló le nem folyik (egy icipicit azért igen), de utálom, hogy alig lehet lemosni, a kétfázisú lemosók bántják a szemem, olajos marad utána, nem jó. Nem is használom, visszatértem a simára, annyival nem rosszabb a szitu. Jó az essence spirálom, az elején kicsit sok festék maradt a kefén, de most már tetszik (800 ft).
Én most bordós szempillaspirált szeretnék, nem tudom miért, burgundi színt, szerintem a zöld szememhez jó lenne, de még gondolkozom, meg YSL-t láttam szépet, azt meg nem veszek :)

arisztotela 2012.05.14. 21:58:50

@Timea25: szerintem nem, inkább nyugtató hatása van. De mosd le, még érzékeny is lehetsz rá.

Mujza 2012.05.14. 23:07:20

@brokeness: nagyon felpörgettétek a fantáziámat a barnára. Tényleg ki fogom próbálni! (és igen, talált, 30 felett..)

Timea25 2012.05.15. 11:34:07

@DuBarry: köszi, ezt még ki kell kísérleteznem

Scala 2012.05.15. 12:08:11

@Mujza: barnám is volt, Clinique, el is használtam irodában teljesen jó, de a barnás-feketével vagyok az igazi, az hozza ki a szemet.
Ha natúr sminket akarsz, akkor szuper a barna.

Én nem tapasztaltam, hogy négy hónap után tönkrevágódna a spirál, szerintem vásárolj kompromisszum menteset, és használd, amíg tart. :-)

@DuBarry: Nem ide akartam írni, de ha már felmerült:
Tagnap este kipróbáltam az arcrutinodat, igen nagy megelégedésemre volt! :-)
Bikarbónás radírozás (úgy, hogy már négy napja naponta radírozok valamivel), utána almaecet (mert csak 2013-ban jár le, megnéztem), és olaj (szibériai fenyőmag).
Látványosan csökkentek a ráncok a szemem körül, komolyan mondom!
Na de! Az almaecettől így a bikarbónás radír után a nevetőráncnál, ahol fiatalabb és egészségtelenebb koromban ekcémám volt, kipirosodott az arcom. Szerinted? Rózsavíz beszerzés alatt... Addig mennyire vagánykodjak az ecettel?

A másik, hogy az olaj helyett szerintem a hidratálómat fogom feltenni, abba én keverek eleve olajat, és nem lesz olyan lárva fejem, mint az olajtól.

Testbőrre is szoktad alkalmazni, azaz nyak, és ha van energia dekoltázs?
Mert nekem lehet majd a lábszáramra is fog kelleni, ha jól begyakoroltam. :-)

Scala 2012.05.15. 12:10:44

@katarocks: Tapasztalatom szerint az ilyen extra(bb) cuccokból nem lehet olcsót kapni/venni... ami ne lenne kiábrándító, de lehet én vagyok a béna. Hajrá YSL.

arisztotela 2012.05.15. 12:29:10

@Scala: Előszöris, mindenki maga tapasztalja ki, mi a helyzet. Ekcémás bőrre nem tudom, szabad-e ecetezni. Viszont higíthatod vízzel, akkor nem olyan durva. Azt javaslom, ha nem bírod az ecetet, maradj az aszpirin-rózsavíz vagy aszpirin-aloe vera (növényről egyenesen letörve) kombónál. Ha bikarbónázol, muszáj az ecet, mert a szódabikarbóna nagyon durván lúgosít, és vissza kell savasítani a bőrt utána. A kettő együtt jár, de lehet, hogy te azt nem bírod.
Mivel fiatalabb vagy, valószínűleg sokkal kevesebb radírozás kell neked, mint nekem, azt se vidd túlzásba. Nekem elbírja az arcom, de semmilyen gyulladásra hajlamos bőr nem bírja.
Most nekem is vissza kellett vennem, mert a koreai ahás cucctól égett a fejem, nem is kenem már gyakran, pedig tök jó. Érzi az ember, hogy hol a határ, azt kell finoman feszegetni.
Az olajtól azért van lárvafejed, mert nem kókuszolaj:). Az tök másképp viselkedik, mint a többi. Nagyon ellene vagyok minden olajnak (mandula, avokádó, stb.) Csak olíva, kókusz és argán mehet. Az összes többi rosszul szívódik fel, és főként instabil! Nem véletlen, hogy az említett három olaj terjedt el főzésre délen, mert ezek stabilak (talán még a szezám), tehát nagyon nehezen avasodnak. Az avas olaj (még nem érzed se a szagán, se az ízén, és már az) nagyon oxidáns hatású. Az a vicc, hogy arcra kent disznőzsírral is többre mennénk, mint az olajakkal mert bőrbarátabb, de nem kenek én se disznózsírt persze:).

Scala 2012.05.15. 13:14:17

@DuBarry: Olaj: ahá! Így már világos!
Fogom keresni a Fény utcain!

Almaecetbe tettem vizet, mert erre magamtól is rájöttem, úgyhogy ma úgy próbálom. Vagy holnap.
Nem gyötröm túl magam akkor.

A lúgosít-savasít dologban teljes egyetértés. Én is így tudom é tapasztalom!

Timea25 2012.05.15. 13:17:17

@Scala: van a belvárosban is a culinárisban (markó utca sarok) olyan 500 Ft. egy üveg. he esetleg ez esik közelebb

arisztotela 2012.05.15. 13:21:42

@Timea25: Meg a Városmajor alján, ahol a goji bogyót is veszem.

csacskamacs123 2012.05.15. 13:31:55

@DuBarry: A goji bogyót mire használod?

arisztotela 2012.05.15. 13:34:15

@csacskamacs123: az egy superfood:). Nagyon erős antioxidáns, és beleteszem a reggeli zöld löttyömbe (gree smoothie), szeretem az ízét, nem drága (egy heti adag 700 ft.) semmi konkrét hatását nem érzem, de szívesen eszem azt is meg a chia magot is. Írtam mindkettőről korábban.

csacskamacs123 2012.05.15. 14:56:01

@DuBarry: Köszi! Ezt a Chia magot megtaláltam elég jó!

Scala 2012.05.15. 16:47:43

@DuBarry: Nem találtam meg azt a helyet...
@Timea25: Buda kell, köszi! ;-)

arisztotela 2012.05.15. 17:38:55

@Scala: mindjárt megnézem, hányas szám

brokeness 2012.06.03. 09:32:08

Az Essence transculent szórós púderja ragyogó száraz samponként használva. Kenterbe veri az összes kapható száraz sampont, nem ragad, volument ad.
süti beállítások módosítása