Sisi szépségtitkai

 2011.02.13. 14:10

Nem vagyok egy Sisi fan, de amikor arra gugliztam, hogy milyen volt Erzsébet királynő (az angol), feljött egy Sisi beauty trics blog. Nem tudom, igaz-e, bem vagyok történész, de megosztom. 

Napi több órát foglalkozott a külsejével (ha császárné lennék, pont ezt tenném én is), és nagyjából anorexiás volt, alig evett egész életében, négy gyerek után is 53 centisre fűzte a derekát, 172 centi volt és ötven kiló. Két-három óra volt csak a haja, és anyósa nagy bánatára egy vagyont költött házi fodrászára. Állandóan sétált, és lovagolt, mert ő akart a legjobban lovagló európai uralkodónő lenni, a francia Eugenia hercegnő volt nagy riválisa ebben. A hajára és a derekára volt a legbüszkébb. Háromhetente mosott hajat konyak és tojás pakolással. Az arcára epermaszkot, rózsaszirmokat és borjúszeletet tett. A nyers hús gusztustalan, de nem tök hülyeség, mert az állati zsír jobban felszívódik, mint az emberi, és a marha tele van omega 6-tal. Egyesek szerint a disznózsír a legjobb arckrém, de ezt csak úgy mondom, Sisi nem használta.

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr12657974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niurka_törölt 2011.02.13. 17:10:42

Gondolom atombüdös lehetett a haja. Egyébként az már jót tesz az ember arcának, ha császárné és nem 3 műszakban tolja a gyárban, illetve a gyerekeit dadusok gondozzák.

brokeness 2011.02.13. 20:17:44

Jaj, a foga.Azok rosszak voltak. Akkoriban a vérbajt higany tartalmú szerekkel gyógyították, s ez tönkretette a fogait.Már korán protézist kellet használnia.
A szemtanúk szerint igazából nem volt szépnek mondható, de hatalmas kisugárzása volt. (Talán nem véletlen a Dianával való párhuzam)

cicómicó 2011.02.13. 20:53:49

Az utolsó mondatodban: disznószar vagy disznózsír akart lenni? (Az akkori szépségtechnológiát elképzelve, akármelyik lehetett.) :))))

Jó manapság élni, kivételesen sok lehetőség áll rendelkezésre, hogy jól nézzünk ki. És mi jön még ezután....

Scala 2011.02.13. 23:12:45

Az anorexiája úgymond köztudott, nekem kolléganők mondták 3 éve, én sem vágtam. Persze nem tudtam, hogy 172 centi volt.
Jó szőrös lehetett.

Akkoriban nem volt alapozó, smink, Napoelon életét olvasva is pl. a Habsburg lány nagy, irigyelt szexepilje a naturally rózsás orca volt! :-)

Niurka_törölt 2011.02.14. 00:54:23

@cicómicó: Igen, ezen én is nevettem. :)))
süti beállítások módosítása