Review: Collegenceutical

 2010.06.05. 08:56

 Ez egy 12-13 ezres krém. Ha használod, fiatalabbnak fogsz látszani, ha elhagyod, visszazuhan a bőröd.

Imádom a facelift in a jar termékek marketingdumáját, amik plasztikai sebészet nélküli ráncfelvarrást ígérnek. Ilyen nincs. Ezeknem a ceutical krémekben mindben olyan anyagok vannak, amik megkötik a vizet, ezért, amíg a krém fent van, kipánázzák az arcot. Ugyanezt teszi a hiluronsavas krém, amit használok.

És a az a cég is azt hazudja, hogy hosszú távon regenerál. Hát nem. Jó esetben hosszú távon a túlhidratálás nem okoz bőrproblémát, de a ráncok ezektől a feltöltős krémektől el nem tűnnek, maximum savazástól (C-vit,A-vit, AHA, BHA). Semmilyen hosszú, aminosavakról, peptidekről és enzimekről, kollagénről szóló mesét nem szabad elhinni! A kollagn nem szívódik fel bőrön át, az elasztin még annyira sem! Viszont ha úgy érzed, rádfér egy napközben telt, vizes, szép bőr, érdemes ezeket használni. Én hétvégén szünetet tartok, és éjszaka sose használom ezeket, nem akarom, hogy összeszuhanjon a bőröm a túlvizezéstől.

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr392057953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brokeness 2010.06.05. 10:17:30

A Botoceutical viszont jó.Ez a Botox inj.alternatívája - használ.Nem durva beavatkozás,a hatása olyan, mintha ki lenne simulva a bőröd a pihenéstől.

Scala 2010.06.05. 13:32:38

@brokeness: igen,de ezt kár botoxnak hívni, szerintem, mert az enyhén szólva más.

Én ezekben a dolgokban nem hiszek, de lehet eljön az idő, amikor fog kelleni. :-)

brokeness 2010.06.05. 19:50:10

@Scala: Én a megelőzésben hiszek.-)Mondjuk, val.szeg én vagyik itt a korelnök.-))

Scala 2010.06.05. 19:52:21

@brokeness: megelőzés: egyetértek. :-) Itt mindenki kortalan, és fiatal + infoim korlátozottak, szóval megerősíteni vagy cáfolni nem tudom.

arisztotela 2010.06.06. 10:07:02

@brokeness: ugyanaz, felnedvesít, a botoxnak nem lehet krém alternatívája! Az lebénít, egy krém nem bénít le.

arisztotela 2010.06.06. 10:07:42

@Scala: miben nem hiszel? Hogy egy hidratáló pár óráig működik?

Scala 2010.06.06. 10:37:07

@DuBarry: Pontosan! Nem lehet krém alternatívája.
Miben nem hiszek: a csoda kencékben. Sztem belülről kell elérni a hatást, pl. 25 évesen háromnegyed évig sokkal rosszabbul festettem, mint most, okai:
1. pajzsmirigy gondok (nem tudtam róla)
2. túlterheltség
3. kicsit hülye kajálás
4. nem elegendő folyadék
5. nagyon kevés sport
6. kevés, rossz minőségű alvás
7. immunrendszer taccson
ha ez megvan oldva, nem kell a csodakrém... még. :-)

arisztotela 2010.06.06. 10:57:58

@Scala: Nem voltam akkor világos:). Vannak krémek, amik jók ráncokra, tehát visszacsinálják a kárt. De nem ezek a hialuronsavasak, ezek olyanok, mint egy pár órás szép smink, ami segít, de nem tartós a hatás. De! A savak kollagént termelnek, egyes enzimek rendberakják a belső bőranyagcserét, és talána wonderbar is hathat a ráncokra. Nem beszélve egyes kezelésekről.

Azért minden harmincöt alattit figyelmeztetnék, hogy a ráncok egyik pillanatról a másikra megjelennek, akárhogy vigyáz az ember:(. Nem annyira fokozatos ez, mint gondolja az ember. És szerintem csak utána kell velük foglalkozni.
Előre úgysem tudod, hol lesznek:).

brokeness 2010.06.06. 11:18:52

@DuBarry: De ez a szérum nem nedvesít. Szintén az izomellazítás elvén működik.
A bőrmegfeszítés és az izomösszehúzódás folyamata egy lágy neutrotransmitáns folyamattól függ, amelyet SNARE komplexnek neveznek.
A SNARE komplexet 3 protein (snap 25, vamp és syntaxin) alkotja, amelynek következtében az idegsejtek véghez tudják vinni az exocitózist. Az exocitózis az idegsejt pályáján keresztül kémiai anyagot szabadít fel, amely előidézi az izomösszehúzódást.
Ha az exocitózist meggátoljuk vagy megszakítjuk, az izomösszehúzódás mérséklődik vagy leáll, ezáltal a már kialakult ráncok enyhülnek, újak pedig nem keletkeznek.
A gyártó állítása szerint ez a ránctalanító szérum az első olyan készítmény, amely a három legtökéletesebb peptid különleges kombinációja. A peptidek mindegyike megszakítja a SNARE komplex-et, amely a ráncok kialakulásáért felel.
A Botoceutical ránctalanító szérum 6%-os pentapeptidet, 10%-os acetyl hexapeptidet és 5%-os heptapeptidet tartalmaz.
De nem igazán szeretnék reklámot csinálni,csak szerintem ez a dolog (még ha csak a készítmény használata során is), de működik.Az ismerősök észreveszik a változást.
A termékcsalád többi tagjáról nem tudok véleményt mondani, mert nem használtam még.

arisztotela 2010.06.06. 11:27:53

@brokeness: van pár mintám ebből is, kipróbálom, de gyanítom, hogy ez is csak a miniödémával dolgozik. Vannak ilyen bénítást ígérő krémek, de az elég veszélyes lenne, ha tényleg izombénítót adnának krémbe, a botoxnál is nagyon kell vigyázni, hova adják.

Scala 2010.06.06. 16:15:15

@DuBarry: Aha! Úúúú. Na jó, elhiszem. :-)

És logikus, amit írtál a szerekről. :-)

Scala 2010.06.06. 16:17:22

@DuBarry: na ez jutott eszembe nekem is, hogy kb. mint a helyi érzéstelenítő spray, de azt se kapod meg csak úgy a gyógyszertárban...

arisztotela 2010.06.06. 19:38:06

@Scala: az alldaychems.com-on rendelhetsz:) csak nem szeretsz rendelni. vmi climax spray a neve, lidocain:) Minek az neked? Dermarollerhez szokták venni, hogy ne fájjon.

Scala 2010.06.06. 23:52:10

@DuBarry: nem kell, csak az is hasonló lehet... és az azért nem botox... Amúgy gyanta előtt használtam, a kozmetikusomnak van, de már nincs rá szükségem.

tizenegyes 2010.06.07. 22:41:27

Az Ophtaceutical nevű krémje ennek a gyártónak kifejezetten karikás szemre -az én fő problémámra - ajánlott, 2 éve használom és elég jó.
Halványítja, emeli kicsit a karikákat, tényleg. Persze el nem tünteti sajna, ezért mostanában hialuronsavas injekción gondolkodom.
Nem hallottatok arról, ez milyen eredménnyel járhat?

arisztotela 2010.06.07. 22:49:26

@tizenegyes: meg lehet csinálni, de pár hónap múlva kimegy. Most hozzák be Magyarországra az őssejtes saját zsír feltöltést, az végleges, és nagyon szép: www.markbermanmd.com/before_and_after/primary_space.aspx

Scala 2010.06.07. 23:03:05

@DuBarry: Van egy-két nagyon látványos... az utolsó pasi pl.
Jövök picit a természetgyógyászattal: arcdiagnosztikai szempontból a vese területe a szem alatti rész, ethát azt kell méregteleníteni, és jól kajálni (sok zöldség, no cukor, sok víz, bio levek)
+ Schüssler só, sokat segíthet, ha megtaláljátok, amelyik erre illik.

/+ szépítő alvás... ha megoldható./

arisztotela 2010.06.07. 23:17:42

@Scala: egész életemet végigaludtam, nem számít. A vese jogos, másutt is olvastam, bá tudtommal az enyém rendben volna. Cukrot nem eszem, sok víz s van. Halottnak a csók.

Scala 2010.06.08. 05:39:45

@DuBarry: vesetisztító tea, ÉS A LEGFONTOSABB kevés só, pontosabban csak hegyi kristálysó vagy bevizsgált kóser só, vagy színtiszta NaCl. Állítólag a kajákban lévő só kinyír minket (sajt, keksz, csipsz, magok, felvágott minden). És pl. az egészségesnek hitt zöldség alapú étrend kevés sóval túl magas kálium szintet eredményez, focistáknak ezt nyomják, izzad mint állat meccs közben, és egyszercsak spontán szívleállás: a Nátrium hiány okozza. A tengeri sót fehérítik valamivel, és elbaszódik a nátrum kloridsága. Ami az alatt van árban, az meg útszórásra max. télen.

De visszatérve a ráncokra: tea, kristálysó (nekünk csak az van már itthon, sokkal jobb) és az említett Schüssler só; utóbbit mindjárt keresek neked.

Scala 2010.06.08. 05:40:18

jav. nem ráncokra, karikákra!

Scala 2010.06.08. 05:46:56

na szóval, ezt próbáld meg:

"A 9-es számú Natrium phosphoricum az anyagcsere sója. Ez a Schüssler-só savakat semlegesítő, lebontó hatású anyag, amely a szervezet sav-bázis egyensúlyát szabályozza, hat a vesében és az epehólyagban képződő homokképződésre és serkenti az anyagcsere-folyamatokat. Túlsavasodás, reuma, köszvény és ízületi megbetegedések, zsíros arcbőr és haj esetén, valamint minden, az elsavasodásra visszavezethető panasz esetén használatos. Fenti tulajdonságai alapján kiválóan alkalmas készítmény diéták és méregtelenítő böjtkúrák kiegészítésére is."
ESETLEG
"A 8.-as számú Natrium muriaticum a folyadékháztartás sója. Ez a só lényegében azonos a közönséges konyhasóval, azonban homeopatikus formában alkalmazva gondoskodik a kötőszövetek vízellátásáról, a felesleg kiválasztásáról, elősegíti a vérképzést, serkenti az anyagcserét, így méregtelenítő hatású."

Egyébként ez egy nagyon jó tanácsvonal Schüssler só témában:
70/376-0606 (hétköznap 9-17h) Dr. Peithner Budapest Kft.

tizenegyes 2010.06.08. 16:13:59

@DuBarry:
Köszönöm, meggyőzőek a before-after fotók. Az én problémám is a szem alatti zsírpárnácska hiánya, és én is úgy tudom, ez alkati szerencsétlenség, sem alvás, sem sómentes étkezés nem oldja meg. Persze javít valamit, de a karikák helyére nem épül zsír. Szem alá még hízni sem lehet, pedig máshova könnyen megy :(
Szóval már csak egy gyakorlott plasztikai sebész vagy kozmetológus kell. Kár, hogy nálunk ezek szerint még nem túl gyakorlottak.
Mondjuk a hialuronsavas azért lett volna szimpibb módszer, mert akkor nem kell még más helyen először kis zsírleszíváson áteseni.

arisztotela 2010.06.08. 16:42:09

@tizenegyes: Na, elmentem, megkérdeztem egy sebészt, mert ugyanez a gondom. A következőt mondta: alsószemhéj plasztikával a ráncok és a kis táska eltűnik, tehát az kicsit szebb lesz, a sötét karika viszont még sötétebb lesz! Az az átlátszó erektől van, azt mondja, ez olyasmi, mint a visszér vagy a sérv. Igazából szerintem nem kórós ez, hanem mindenkinek ott van, de akinek feljebb van a csontja, és magasabban az izom, az egyszerűen eltakarja! A hialuronsavra azt mondta, ő nem tesz oda, mert kitüremkedhet, egy eret megszúr, akkor hetekig véraláfutás van, hamar felszívódik, szóval szerinte tilos.
Ezt a zsír izét fogja csinálni, de ennek meg az a veszélye, hogy plusz zsírsejtek kerülnek egy területre, ahol nem voltak. Ha hízol tíz kilót, akkor nem akkorák lesznek, mint amikor betették, és gyönyörű, kiálló párnákká válnak a szem alatt. Az kéne még! Még megpróbálom érösszehúzó teával borogatni, hátha az leviszi a sötétséget, de nem nagyon bízom semmiben.
Igazából, amikor jóval kövérebb voltam, nem cigiztem évekig, nagyon egészségesen ettem hónapokig, akkor is pont ilyen karikáim voltak. 22 évesen már mondták, hogy ki kéne pihennem magam, szóval kurvára nem az életmódtól és akortól függ (apám a hibás, basszus).

Scala 2010.06.08. 17:15:40

@DuBarry: AZért az általm írtakat is nézd meg, pls! :-)
Én hiszek ezekben a dolgokban...
Egy egészéges ember, jó légzéssel, NEM karikás! Értem a problémátokat, volt egy ilyen osztálytársnőm gimiben, de ő is beteg(es) volt!

Scala 2010.06.08. 17:17:13

vagyis, nem is ő, hanem ő; reneteg baja volt! :-(

arisztotela 2010.06.08. 20:02:41

@Scala: volt, hogy sokáig csak nyerset ettem, semmi sót! Semmi cukrot. Amúgy valamivel jobb volt, de ott volt! Általában tök egészséges vagyok, hidd el.

Scala 2010.06.08. 21:24:31

itt nem látom, csak a radaorn, szóval DB: az ásványi anyag pótlást próbáld akkor, és a veseteát...
Mondjuk most megtapiztam a szemem alatt, és értem, hogy hova kellene a zsírpótlás, ha az kifeszül a csontra szivacs!
Szóval nem vagyok érzéketlen, és igazatok van, meg az eljárást se véletlenül agyalhatták ki... de sztem az arcdiagnosztikai jezésértékét sem kell elhanyagolni a dolognak, és azzal foglalkozva talán jobb lesz.

arisztotela 2010.06.08. 21:45:27

@Scala: pótlom én, mit is? a schlusser sót? Hol kapni? Bár az ízületeim szuperek, inkább száraz a bőröm, mint zsíros, és a vesém sose jelzett, ha valami gondom van, az gyomorra megy. Mindent kipróbálok, addig nem nyugszom, míg el nem tűnnek, bár lehet, addigra kilencven leszek, de majd elégedetten hátradólök:)

Scala 2010.06.08. 23:57:33

@DuBarry: Schüssler-só: gyógyszertár, vény nélkül, azt vedd, amit írtam, az elsőt. max. napi hat, de sztem hárommal kezd, reggel, délben este 1.

Niurka_törölt 2010.06.09. 12:27:43

volt egyszer egy plasztikai sebész pasim és (akkor volt divat a zsírral való farokvastagítás) ő mondta, hogy a sok hülye a zsírt pakolgatja a testében, csak azt felejtik el, hogy míg korábban erek hálózták be, addig az új helyre tömött zsír már halott, aztán elkezd berohadni..... szóval én nem nyomatnék semmit sehová (illetve DE, de azt egy vízvezeték-szerelő is meg tudja tenni a maga fecskendőjével és azzal minden nő jobban jár). Az én elméletem szerint nem szabad és kell kínlódni semmin. Mindenki megöregszik, mindenki ráncos lesz. Tenni annyit lehet ellene, hogy vigyázol magadra (no pia, cigi, kávé, sok alvás, levegő, sport). Majd megkeresem, olvastam valahol, hogy akik botoxoztatnak, felvarratnak hirtelen sokat öregszenek, mert a természet kompenzálásra törekszik.

arisztotela 2010.06.09. 12:52:32

@Scala: ne, találtam valami Vass Zsoltot, van teszt is, megvan a 3 fő sóm, 1666 ft egy, érdemes online rendelni vagy a patikában ócsóbb?

arisztotela 2010.06.09. 12:55:09

@Niurka: Az őssejt beeresíti, de nem csináltatom meg, persze:), az már egy másik arc lenne, meg ha véletlenül elhíznék, tök torz lenne az arc. De az jó volt, hogy azt mondta, ráncfellvarrásra nincs szükségem:) (ebben sem voltam biztos).

Scala 2010.06.09. 13:01:57

@DuBarry: Ár: asszem 1300,-Ft ért vettem egyet, de tisztára folyatom el a pénzt, egyáltalán nem jegyeztem meg... az biztos, hogy nem drágább ennél a gyógyszertárban! Örülök, hogy utánanéztél.
Melyik sók azok? :-)

R.felvarrás: komolyan akartál? az arctona elárulása volna!
A No LipoLipo nem hülyeség! Pedig nem is csinálom minden nap. :-)

arisztotela 2010.06.09. 13:20:56

@Scala: Nem akartam, dehogyis, de a sebészek tudod milyenek, akár mondhatta volna, hogy az kell, mert keresni akar rajtam, de nem mondta szerencsére:). Mindent átbeszéltem vele, az orromat is, azon is csodálkozott, hogy szerintem nagy, pedig orrspecialista. Meg rákérdeztem, hogy melleket is csinál-e saját zsírból (azt sem akarok, csak kérdeztem) erre azt mondta, hogy igen, de rajtam nincs két mellnyi zsír:). Szóval összességében pozitív volt, és maradtunk abban, hogy minden marad a régiben. Ha feltöltőt tett volna a szemem alá, azt kipróbáltam volna, mert úgyis felszívódik, de azt meg nem akart, szal ennyi.

arisztotela 2010.06.09. 15:03:53

@Scala: Ja, a Calcium fluoros, a calcium foszforos és a Ferrum valami a 3 legfontosabb. pedig vashiányom nincs szerintem.

Scala 2010.06.09. 15:18:29

@DuBarry: Áááá, elveszett egy hosszú kommentem a plasztikai sebészetről!!! Grrr.
A sók remélem beválnak, meglep, hogy ezek, de nem nagyon értek hozzá, a homeop. golyókhoz jobban.

arisztotela 2010.06.09. 15:32:39

@Scala: miért lep meg? Jelzem szedek már magnéziumot meg cinket, de kalciumot nem, mert eszem sok mogyorót, mandulát, de érdekes, hogy pont ez jött ki. És semmi csontos kérdés nem volt a tesztben csak olyasmi, hogy hidegben vagy melegben jobb-e, meg zsíros-e a bőröm:)

Scala 2010.06.09. 15:34:31

@DuBarry: Igen, pont emiatt, azt hittem nátriumot kell bevinned ezekre a panaszokra...

arisztotela 2010.06.09. 15:45:53

@Scala: az még sokadiknak sem jött ki.

cicómicó 2010.06.09. 15:50:41

@Niurka: @DuBarry: Lányok, asszonyok! A kávé/tea miért öregíti a bőrt? Van valami tudományos alapja?

arisztotela 2010.06.09. 16:06:48

@cicómicó: Perricone doki szerint kortizolt, stressz hormont szabadít fel a koffein. A fájdalom szintén. Ez pedig az egyik legfőbb öregedést előidéző hormon a szervezetben. Ha nagyon alacsony a szintje, az sem jó.
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:r0Sbccc3pPEJ:www.pirula.net/temak/hormonokvitaminok/kortizolastresszhorm.htm+kortizol+t%C3%BAl+alacsony&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

Scala 2010.06.09. 16:07:25

@DuBarry: Aha. :-)
Mondom, hogy nem értek annyira hozzá...
Most kezdek kételkedni a Bach-virágterápia döntésemben is. :-DDD
@cicómicó:
a zöld és a fehér tea tuti nem öregíti. és sztem a normál sem, elvileg a koffein káros, de sztem csak ha eleve szarul élsz, eszel, akkor rátesz. Élénkítő hatása miatt sztem jó.
Bár a bőr viszonylatában biztos a szabad gyökök miatt káros...

Rocko- 2010.06.09. 20:26:36

@Niurka: " (illetve DE, de azt egy vízvezeték-szerelő is meg tudja tenni a maga fecskendőjével és azzal minden nő jobban jár)"
:DDDDD

brokeness 2010.06.09. 22:04:22

@Scala: Nagyon igazad van.Nekem a Schüssler-só pl. pajzsmirigyműködésemet is javította. Megfeleződött a TSH szint tőle.Tehát csak fele mennyiségű hormont kell pótolni.A Silicea pedig nagyon jót tesz a bőrnek, hajnak.Én a 11-est hígítva, arcpakolásba is bele szoktam keverni.

cicómicó 2010.06.09. 22:15:12

@Scala: Imádom a kávét, totál függő vagyok. De a zöld és gyümölcsteákat is ízesítés nélkül.

Scala 2010.06.09. 22:26:10

@brokeness: Fúúú, én Kalium Phosphoricumot szedek per pill.
Örülök, én is pajzsmirigy alulműködéssel küzdöttem, a T4 egy ideje kompenzálja. Melyiket kell rá szedni?
Neked ki 'írta elő' ezeket?

Scala 2010.06.09. 22:27:11

@cicómicó: Én is nagyon szeretem a kávét, pár napja megemelkedett a vérnyomásom, így sokkal kevesebb kell... de napi egy-kettő így is lemegy. ;-)

Niurka_törölt 2010.06.10. 10:51:52

@cicómicó: meg azért is rossz a kávé, mert nem alszol (mármint alvás helyett nyomatod a kávét). Én megihatok több hektoliter kávét is, ugyanolyan álmos vagyok. A Coca-Cola, az igen, attól kipattan a szemem (az alacsony vérnyomás ellen is szuper). Én limonádé teát iszom (értsd: cukor-citrom kombó).

brokeness 2010.06.10. 22:05:05

@Scala: Természetfyógyász választotta ezeket.3-féle volt, s felváltva kellett szedni reggel éhgyomorra.Az egyik a 11-es volt a hajpanaszaim miatt,a másik 2-re nem emlékszem( memóriazavar a csökkent pajzsmirigyműködés egyik jele.-)) de újra be kell iktatnom a Schüssler-só kúrát, s akkor megírom a számukat.Nagyon fontos még a szelén pótlása pajzsmirigy-alulműködés esetén.

cicómicó 2010.06.10. 22:46:15

@Niurka: Most már nem dob fel a kávé, viszont ha nem iszom, hiányérzetem van. Azt hiszem, ez a függőség. Én csak a light kólákat szeretem.
Tiniként járt egy ilyen legenda, hogy a kólába dobott c-vitamintól nagy szexéhséged lesz.

Scala 2010.06.10. 22:52:57

@brokeness: Köszi. :-)
Memóriazavar: ne is mondd! :-(
@cicómicó: Hahaha, elmesélem itthon, biztos lesz sikere.;-)

Niurka_törölt 2010.06.11. 11:04:55

@cicómicó: A kávéhoz nagyon gyorsan hozzá lehet szokni, ezért kell növelni az adagot, mert különben "nem hat". Light kólát nem iszom, mert annak olyan műíze van. Egyébként a kólához is remekül hozzá lehet szokni (koffein függőség). Álmosság ellen alvás, séta, szellőztetés, valami mozgás, ilyenek.

cicómicó 2010.06.11. 11:09:10

@Niurka: Még mindig tini vagy? :)
Álmosság ellen sok folyadék, C-vitamin, mozgás a tuti. De imádom a kávé ízét (szigorúan cukor nélkül, csak pici tejszínnel)

Niurka_törölt 2010.06.11. 12:52:28

@cicómicó: én is, ezért koffeinmentest iszom, ha nagy ritkán rámtör a kávéíz utáni vágy

Rocko- 2010.06.12. 11:03:19

@Scala: kéne. :)

@Niurka: "Niurka 2010.06.11. 11:02:19
@cicómicó: hol voltam én tini, basszus?"
ezt kérdem én is: hol? :D

Niurka_törölt 2010.06.12. 23:19:55

@Rocko-: nem is voltam tini, nekem olyat otthon nem engedtek (sok mással egyetemben)

Rocko- 2010.06.13. 09:36:28

@Niurka: más pl?
enm voltál tini? az nem jó. anyu nem enegedte, h házon kívül fel vedd a melledet? :D van ilyen sok. :D

Niurka_törölt 2010.06.13. 20:09:45

@Rocko-: ezt nem értem? semmit nem engedtek (de, tanulni, meg szót fogadni) :((

Rocko- 2010.06.14. 11:51:43

@Niurka: :)
de most már van? :D

Niurka_törölt 2010.06.14. 15:34:32

@Rocko-: ja, vannak még csodák :)))
süti beállítások módosítása