Szegény emuk

 2010.05.02. 23:36

http://www.4staremuranch.com/images/emu2.jpgA szépségápolási termékek új kedvenc anyaga az emuolaj. Ez szépen hangzik, de valójában zsírról beszélünk. Csirkezsírt is rakhatnának a krémekbe ezzel az erővel. Az emuolajban az az ígéret, hogy nagyon hasonlít az emberi bőrben található faggyúra, ezért jól hidratál, alkalmazható hegekre és striákra, és mélyen beviszi a bőrbe a hatóanyagokat, sokkal mélyebben, mint a növényi olajok vagy az ásványi olajok, és nagyon kevéssé allergén. Ám mivel állati eredetű, gusztustalan, és az emuk halála is kell a kinyeréséhez, ami szomorú. Igazából a disznózsír is remek hidratáló, ezt régen tudni lehet, de mégsem használjuk, legfeljebb körömvirágkenőcs formájában a herbalisták.

Címkék: olaj emu

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr271970008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicómicó 2010.05.03. 20:42:25

Nem biztos, de szerintem kimondottan tenyésztenek emukat is, éppúgy mint csirkéket. Innentől, ha már úgyis leölik, akkor miért ne hasznosulna az zsírja?
Idehaza már bele van keverve krémekbe? Én most inkább Ilcsizem.

arisztotela 2010.05.03. 23:37:25

@cicómicó: lehet emuolajat is venni, van egy cég, ami ezzel foglalkozik, de itt még nem tört ki az emuhisztéria. Tényleg elég jó a cucc, nem dobja ki a bőr, mint a többi olajat.
süti beállítások módosítása