3 fura szuperkaja

 2010.04.30. 10:30

http://fasting.ws/juice-fasting/wp-content/uploads/180/molasses.jpgAz elmúlt években megjelentek az úgynevezett Superfood-ok, amelyekről kitalálták, hogy mindenre jók, fogyásra, rákra, szépülésre. Ezek mögött általában marketingpénzek áltak, mert el akartak adni az amcsiknak egy csomó egzotikus, drága baromságot. Ilyenek voltak az akai bogyó, a spirulina, a zöldbúzafű kapszulák, stb. Viszont a neten kering 3 legendás kaja, amiről fantasztikus dolgokat állítanak azok, akik rendszeresen fogyasztják őket. Mivel mindhárom fillérekbe kerül, és semmilyen lobbi nem áll mögötte, valószínű, hogy nem teljesen kamu a gyógyhatásuk. Az első az almaecet (3-400 ft), amellyel fogynak, bőrt hámlasztanak és hidratálnak, ennek hatása valószínűleg leginkább azért olyan erős, mert lúgosít, tehát napi egy evőkanál almaecettel el lehet érni a zöld löttyök hatásfokát. A másik a fekete melasz (4-500), ami alapvetően vashiányra kiváló, de mivel az anémia sok panaszt okoz, ezért fogyasztása szinte csodákat tehet: elmúlik a levertség, a menstruációs görcsök, és a napi kalciumot is pótolja a szervezetben. Állítólag sokkal jobban felszívódik belőle a vas szervezetünlben, mint a vörös húsokból. Más nyomelemeket is tartalmaz, és nem káros, mint a cukor, nem allergén, mint a méz. Kávéba tök finom. A harmadik a kókuszolaj (760 ft). Ez hidegen sajtolva méregtelenít, nagyon jó bőrápoló, masszázsolaj és fogyaszt. A három közül csak ennek lehetnek mellékhatásai valószínűleg a méregtelenítő folyamatok miatt. A melasszal is kell vigyázni, mert van, akinek éppen sok a vas a szervezetében, de ez nemzőképes korú nőkre nem jellemző, csak férfiakra és idősebb nőkre.

Címkék: almaecet kókuszolaj melasz

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr471963830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicómicó 2010.04.30. 21:54:08

Időnként én is kipróbálom az almaecetet. Én úgy olvastam, hogy minden étkezés előtt inni kellene belőle. (Azért reggel üres gyomorra nagyon brutál.)

Scala 2010.05.01. 00:01:23

@cicómicó: Én is napi három pohárral olvastam, vízben oldva.
Biztosan jó, de egy olyan kúra, amit nem voltam képes betartani.

Niurka_törölt 2010.05.01. 02:36:54

Hát, nem vagyok teljesen biztos abban, hogy napi egy pohár ecet nem vágja haza az ember gyomrát.

arisztotela 2010.05.01. 09:38:43

@Niurka: csak 1 evőkanál, vízben. Nem írtam poharat.
Nekem on and off gyomorfekélyem van 21 éves korom óta, na az ecet nem árt neki!
Az erősen savas ételek a gyomorban negyedóra alatt lúgossá válnak. Ezért van, hogy túl sok savra nem szabad lúgosat enni, mert az meg savvá válik. Minden gyomorbajos tudja, hogy először kurva jó a tej, enyhíti a fájdalmat, de elteli k kis idő, és iszonyú erővel jön vissza.

Niurka_törölt 2010.05.02. 17:17:31

@DuBarry: akkor miért adnak a fekélyeseknek savcsökkentőt? az ecet is sav

arisztotela 2010.05.02. 17:33:21

@Niurka: egyrészt a fehérecet másképp viselkedik, mint az alma, másrészt a savak a gyomorban lúggá válnak és fordítva. Ezért lúgosat a zöldség és a gyümölcs, mind savas! A tej meg lúgos és a gyomorban savas lesz.

Niurka_törölt 2010.05.03. 00:03:12

@DuBarry: néhányszor neki kellett futnom, mire felfogtam, köszönöm (mármint az infot) :))

arisztotela 2010.05.03. 08:54:17

@Niurka: egyébként nem ilyen egyszerű, mert a feldolgozűs módja változtatja meg a savas-lúgos tulajdonságokat. A mandula pl. lúgosít, de pirítva már savasít. Ha jól tudom, a biotej, ahogy a tehénből kijön lúgosít, a pasztörözött savasít.
A fehérecet is savasít.
süti beállítások módosítása