Méltósággal megöregedni

 2010.03.06. 18:07

Egyik kedves kommentelőm, Mother of Invention javasolta a poszt témáját: miért nem tudnak a nők méltósággal megörgedni? A kommentekre bízom ennek eldöntését, de azért összefoglalom saját gondolataimat. 

A képen egy természetes külsejű, plasztikát elutasító hollywoodi lecsúszott sztár, Linda Hamilton van. Fent a Terminatorban 35 évesen, lent mindössze 52 évesen.

Linda vallási mámorban él, még nem emésztette meg, hogy James Cameron nem maradt mellette, és senki sem foglalkoztatja. Más gond nincs vele. Valószínűleg nem iszik, nem cigarettázik, nem drogos, jó helyen van háza Los Angelesben, nem a szmogban, a levegő páratartalma magas, ami jót tesz a bőrnek. Egész életében rendkívül sportos volt, a haját azért festi, tehát a konvencionális dolgokra nem mond nemet, nem túl öreg, hiszen még ötvenöt sincsen. Önhibáján kívül hogy néz ki mégis? Rémesen.

Mert rossz bőrtípust örökölt, és mert úgy döntött, hogy méltósággal öregszik meg. Ez arrafelé nem szokás. A nők a külsejükből élnek, igyekeznek konzerválni, és noha a plasztika soknak igazán nem áll túl jól, ezeknél a homlokráncoknál valljuk be, a nála csak 2 évvel fiatalabb Madonna felpuffasztott képe még mindig kedvezőbb látvány.

De mi van a civilekkel? nyilván mi nem a testünkből élünk, megkeressük a vajaskenyérre valót valami állásban, ahol nem muszáj szépnek lenni, általában van partnerünk, gyerekünk, senki sem kötelez arra, hogy jól nézzünk ki, mégis sikítófrászt kapunk az örgedés bármely jelére, legyen az huszonév vége felé egy-két szarkaláb a szem alatt vagy az első ősz hajszál, harminc után megváltozik az alak, szülés nélkül is, már nem olyan vékony a derék. Negyven fölött felerősödnek a korábbi negatívumok, az arc előreesik, a homlok ráncosodik, stb. Persze nem mindenkin ugyanaz, de ami korábban kicsit zavaró volt, addigra már nagyon határozottan jelentkezik. És olyankor hirtelen a mai nőnél oda a méltósággal megöregedés elfogadása. Elkezd kapkodni, drága krémet vesz, alakformáló kezelésre megy, hirtelen fitneszbérletet vesz, de nincs türelme, jojódiétázik, elmegy kozetikushoz, új hajat vágat. És ha nem aza típus, aki négy gyermekét otthon frissen sült kaláccsal várja farmerben, pulcsiban, és férjét a jó természetével akarja csak megtartani, akkor egy idő után bizony eszébe jut a plasztika.

Nekem elvileg semmi kifogásom a plasztika ellen. Ha egy születetten sárga fogra porcelánhéjat lehet rakni, és az még okés, akkor miért ne lehetne egy klepa fület visszavarratni? A klasszikus kultúrákban a nők csak a férjhezmenetelig szépíthették magukat, utána irány a tíz kölyköt megszülni, majd klimax után vagy meghaltak maguktól, vagy házi munkára még jók voltak. Viszont ezekben a kultúrákban nem volt válás, méltósággal megöregedhettek, mert volt egy biztonsági háló a nők alatt. Ma nincs. Ezért fejlődött ki a szépségipar, ami korábban csak a kurtizánok, vagy császárnők szolgálatában áll. Amióta nem tudjuk, mi lesz velünk öt év múlva, mert melóznunk kell nekünk is, esetleg párt találni ötvenévesen, mert elválunk, azóta nem engedhetjük meg a méltósággal öregedést magunknak.

Még a saját nagyanyáink is negyven körül sötét ruhákba bújtak, legtöbbjük el sem hagyta a lakást egyedül! És ez nem volt régen. Nincsenek előttünk minták. Az anyám nem én vagyok, semmi előképet nem jelent. Sosem plasztikáztatna, és imád takarítani. Én utálok takarítani, vasalni is, és én sem plasztikáztattam még, de lelkileg, világnézetileg simán beleférne. Az egyetlen dolog, amiért meggöndolom: fáj, és mi van, ha rosszabb lesz utána? Semmiképpen sem a méltóságom elvesztése. 


 http://www.celebritysmackblog.com/wp-content/uploads/2008/09/linda-hamilton-51.jpg

Címkék: linda hamilton

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr241814270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lee&a 2010.03.06. 19:35:06

Körülöttem csak nála fiatalabbaknak látszó 50-60 évesek vannak és egyiküknek se volt plasztikája. Biztosan örökölt tulajdonságok miatt tartják ilyen jól magukat.

Linda Hamilton tényleg durván megöregedett. De nincs ezzel semmi bajom. :o) Más hajszín kéne neki és valószínűleg egy jóindulatú fotós is ráférne. :o)

Egyébként igazad van szerintem sokmindenben. :o)

Nálam a félelem nagyobb, mint a tökéletesség utáni vágy. :o)

Mother of Invention 2010.03.06. 20:12:03

kerj es megadatik?:)
koszi:)
nagyon erdekes dolgokat irtal!!
talan az atlagnorol szolo reszre reagalnek..en bizony a jo termeszetemmel tervezem megtartani a ferjemet..de az nem az asztalon gozolgo friss kalacsot jelenti, hanem hogy 30 felett, 3 gyerek utan is ven bennunk eleg lelkesedes, hogy a kedvenc zenekarjaink koncertjen ugraljunk, miutan befutott a bebiszitter:)
ehhez sajna nem mary louise parker dogos testevel rendelkezem, leginkabb angelina jolie-val es SJP-vel tudok egyfajta hasonlosagot felmutatni...nem, nem a bombano kulso, de nem is a lopofi....hanem nekem is ikreim vannak::))))))))agyo, derek, agyo ataludt ejszakak, welcome rancok, osz hajszalak...cserebe viszont enyem a csoda;)

el tudom kepzelni, hogy van egy olyan milio, ahol egy nem plasztikazott arcu no nem rughat labdaba..de tul naiv vagyok, ha ugy gondolom a szemelyiseg, egyeniseg meg mindig hangsulyosabb, mint a kulso? ill. a kulso termeszetesen az alapveto apoltsag, igenyesseg keretein belul legyen..de megint visszakanyarodva a 'mosd meg a fogad' az 2020ban a 'varrasd fel a homlokrancaidat' lesz?:)

meg a meltosagrol...engem az olyan divatbaklovesek zavarnak, amikor vki 40-50 evesen is tininek akar latszani..oprah oldalan remek makeover-ek vannak, mikor a meg mindig foiskolasnak latszani akaro helyes 30asokat zakoba es jol szabott sotetkek farmerba bujtatjak, hogy na MOST onmagad vagy korazonos, dogos...nem egy kemenyen probalkozo szerencsetlenseg..eva longoria az arany miniszoknyat nyugodtan meghagyhatta volna miley cyrus-nak;)

megegyszer koszi, a postot:)

katarocks 2010.03.06. 20:26:42

szerintem Linda Hamilton nem olyan rossz, csak béna a kép, így persze öregebbnek néz ki a koránál. ő ez a mélyráncos típus ennyi.
anyukám 50 éves, nem sportol (teszem hozzá sajnos), nem kenegeti magát túl drága krémekkel, meg semmi ilyesmi, de jó az alakja, vékony, jó ruhákban jár, és nem mondom, hogy nem ráncos, de neki kisebb ráncai vannak, és nekem így nagyon tetszik, meg mindenki dicsérgeti is, hogy milyen szép :) és nem hiszem, hogy valaha plasztikáztatni fog, persze egy szemráncfelvarrást biztos bevállalna :) de nekem a barátnőim plasztikamentes anyukái is tetszenek. viszont van egy barátnőm, akinek az anyukája még csak negyvenegypár éves, plasztikáztatott már (nem arcot, de szerintem azt is fog később), és nagyon jól néz ki, viszont nem tudja elfogadni magát. pedig sokan ölnének az alakjáért meg a ráncmentes arcáért.
én sem vagyok teljesen plasztikaellenes, ha vkit nagyon zavar vmi, csináltassa csak meg, de a botoxtól pl. rosszul vagyok.

cicómicó 2010.03.06. 23:01:11

Ez tényleg egy candifotó, Madonnáról is láttunk ilyet.Itt a képen pl. szépek a fogai. Számomra a szép öregedés példaképe pl. Meryl Streep, Diane Keaton, Susan Sarandon, Sigourney Weawer. Itthonról hirtelen a Fabulonos Pataki Ági jut eszembe.
Az öregedés tényleg genetika. Anyukámon sajnos már nem tudom letesztelni az öregedést.
Tudom, hogy közhely, de ha harmóniában van önmagával az ember, tök mindegy mennnyi ránca van. Én arra is kíváncsi vagyok, hogy a rendszeres arcápolás (kozmetika, kímélő életmód, krémezés, vitaminok, stb.) hatása érezhető lesz majd 40-es éveimre.
Egy Popper könyvben olvastam egy poszthoz passzoló részt, majd ha visszajut hozzám a könyv, írok róla.

Scala 2010.03.06. 23:18:26

Most beugrott, hogy Linda Hamilton és James Cameron. No de akkor mikor volt a Bombák földjénes nő Cameronnak? Mert az is ex... Hány felesége volt?

Öregedés, az én nagymamám nem öltözött sötét cuccokba, a másik is (apai) egy vidám és jólelkű parasztasszony volt, bár özvegy, nem feketében. Sztem csak a gének számítanak,+ életmód, mint az alvás, és hogy mennyit sminkel az ember (keveset). + nekem a sok tea, folyadék működik, de láttam a postot, hogy ennek nincs tudományos alapja, úgyhogy nem ragozom. :-D
katarocksnak van igaza, Linda a szarul ráncosodó típus, fel kellene varratnia, mert neki muszáj... később még mélyebb lesz. Viszont 80 évesen is úgy fog kinézni, mint 60: nagyon öregen.

nemsissi 2010.03.06. 23:19:04

Javaslom, hogy olvasd el Naomi Wolf: A szépség mítosza című könyvét. Lehet, sőt biztos, hogy utána másképpen írnál a témáról. Ha olvastad, akkor vedd semmisnek a kommentemet

Niurka_törölt 2010.03.06. 23:43:59

Ezek a nők azért plasztikáztatnak, mert egy hazug világból élnek. Ahol a nagymama szerepet is harmincasokra osztják, ahol 3 gyerekes anyákat játszanak huszonévesek. Ahol tökéletesen kell kinézni. Antonio Banderas nyilatkozta egyszer, hogy kéri, ne bántsák a feleségét a plasztikák miatt, mert az egy kemény világ farkastörvényekkel és egy negyven feletti nőnek nincs szerep, illetve csak akkor, ha szép és fiatal. Ebben tökéletesen igaza volt. Mert nincsenek középkorú női szerepek, illetve azokat odaadják a fiatalabbaknak (hogy mivel érdemlik, illetve térdeplik ki, az más kérdés). De egy ilyen nyomás alatti világban aztán plasztikáztat Sopia Loren is, Susan Sarandon, Helen Miller is, még ha csak kicsit is. Persze sok hibás önképpel rendelkező is plasztikáztat, de az manapság amúgy is nagyon megy, hiszen hány anorexiás, bulímiás van, ők a későbbi páciensei a plasztikai sebészeknek. Illetve a tehetősek. Azért az Auchan árufeltöltője nem plasztikáztat, még ha akar sem, mert nem engedheti meg. Van egyébként kis hypeolás is ebben az egészben. Aztán egyre kevesebb az igényes, illetve értelmes ember. Ez a sok minden vezet valakit oda, hogy Jokerré váljon. Vannak olyanok is, akik szentül meg vannak győződve, hogy ők "méltősággal öregszenek", miközben lepusztultak, és kinyúlt pulóverben csápolnak a férjükkel a koncerten, azzal, aki nekik azt mondja, hogy "ne plasztikáztass szívem, ne legyél műanyag, én így szeretlek". Persze, hogy úgy szereti, mert akkor nem hagyja el, akkor ő nyugodtan izélgetheti a közönséges, esetleg műmellű kolléganőjét. A méltósággal megöregedés nem a plasztikaellenességet jelenti, és egy nő nem attól nő, hogy lepopolt 2-3 gyereket, meg jófej. Egy nő legyen nő külsőleg is (de erről már egyszer eszmét cseréltünk). Tessék felüléseket csinálni, tessék harisnyát hordani harisnyanadrág helyett, hajat mosni naponta (nem, a zsíros haj nem vonzó a pasitoknak), nem, nem szexi a hájas has (hiába mondja a férj, hogy jó az így), szoknya huszonnégy órában, finom smink, és mosolyogni (nem a gyerekre, hanem a pasira) és szex minden mennyiségben. Ezekkel lehet megfogni és megtartani egy pasit (amivel megfogod, azzal is tartod meg, akár igazságtalan, akár nem). Ha nem hiszed, nézd meg az irodai gépében a history mappát és látni fogod, hogy nem a business oldalakat nézi.

Scala 2010.03.07. 00:01:59

@Niurka: Ez kurva jó lett! És senki ne kapja fel a vizet miatta! Teljesen egyetértek! ;-)

alf (törölt) 2010.03.07. 00:08:27

És mindezt a sok áldozatot (akár plasztika akár felülés) a 40 éves korukra kopaszodó, pocakos, 20 évvel idősebbnek látszó pasikért... Remek!
A fittség részben genetikai (mázlisták vagy pechesek) és részben táplálkozás+kondi.
De legeslegeslegnagyobb részben szuverenitás és belső harmónia, hogy belül is együtt öregedjünk a korunkkal.
Az a társ pedig, aki a 20 évvel ezelőtti külsőségeink miatt maradna velünk, hát jobb ha elmegy.
Persze ehhez a szuverenitásnak nem csak lelki, de egzisztenciális értelemben is rendelkezésre kell állnia.

Scala 2010.03.07. 00:22:50

@alf: A pasik rémesen gyengk magyarhonban, ezt már ehelyt kitárgyaltuk. :-)

Mother of Invention 2010.03.07. 00:22:55

@Niurka:

kedvesen megelolegezted, hogy ki miben megy koncertre;)
a koncertes peldaval arra akartam utalni, hogy nem all meg az ember a haziasszonyi feladatoknal, a hetkoznapoknal..hanem az erdeklodese konyvek, filmek, zenek teren ugyanugy megmarad...bar nem biztos, hogy manapsag az olvasas van annyira nepszeru, mint mondjuk a botox::))

a gyerekvallalosdit pedig nem kell annyira lenezni es elertekteleniteni...par ev mulva ha nem sikerul a szolid sminket 3 beteg gyerek mellett osszehozni, esetleg egy fel napot szoknyaban es magassarkuban lehuzni a jatszoteren ujratargyalhatjuk a dolgot;)
lehet, hogy en vakon plasztikaellenes vagyok, de ugy erzem a csalados, gyerekes, ferjezett, 30 feletti nokrol oriasi sztereotipiakat dedelgetnek nagyon sokan..ugyanugy az ilyen nok mellett szamitogepellenorzessel lebuko ferjekrol is (egyebkent az en korosztalyom mar egy szemvillanasbol vagja mi a palya;)vannak a ven rokasagnak is elonyei..

egyebkent en is sokat teszek a kulsomert nem kis szervezes aran, de pl. a leggings kapcsan olvastam egy nagyon jopofat..ha mar akkor is hordtad, mikor eloszor volt divat, akkor valoszinuleg tul oreg vagy hozza..es ezzel nincs semmi baj sztem..nem kell felvenni 20 evesekkel a harcot, mert az minden bizonnyal szanalmas eredmenyt hoz.

Niurka_törölt 2010.03.07. 00:34:05

@alf: Nem, magadért, pont ez a lényeg, hogy ha igényes vagy MAGADÉRT. Szomorú, hogy ezért olyan fogatlanok, zsíroshajúak, dagadtak a magyar nők és pasik, mert VALALKIÉRT csinálják, nem azért, mert nekik van rá igényük.

alf (törölt) 2010.03.07. 00:39:02

@Niurka: Ez teljesen rendben is van. Én csak arra próbáltam reflektálni - nem lévén törzsolvasó/törzstag ezen a fórumon -, hogy ha elvárás a nővel szemben, akkor talán a pasit sem kellene kifelejteni. Sokkal többször látok jól ápolt, igényes és csinos (hadd ne mondjam, kívánatos) hölgyet elhízott, alaktalan és ápolatlan pasival mint fordítva. De az sajnos igaz, hogy M.O-n sokkal több a mindkét nemű koraöreg és nemkívánatos ember mint mondjuk Németo.-ban.
És ez nem elsősorban plasztika kérdése.

Niurka_törölt 2010.03.07. 00:44:57

@Mother of Invention: sajnos a "vén rókaságon" sokszor azt értik, hogy dirigálják a férjüket, illetve egy kicsit engednek a pórázon, aztán rohadt nagyot rántanak vissza. Sok - magától elszállt - "kedves, jófej" feleség férjével beszélgettem, illetve volt viszonyom is ilyenekkel, nos, szartak ezek a pasik a kedves feleségre, vad szexet akartak, vad nővel. Igaz, gyávának gyávák voltak, ha feszült a póráz, söpörtek vissza a gazdihoz (de hát nem is kell egy ilyen pasi, csak a magabiztos feleségének). A "rendes asszonykát" pedig csak az érdekelte,hogy apu behúzott farokkal hazakullogjon. Nos, egy ilyen nőben valóban nincs tartás, jó neki a zsíros haj is, hiszen apu úgyis ottmarad. Soha nem élnék ilyen hazug kapcsolatban, mint ahogy magamnak se hazudom,hogy bombán nézek ki, ha ápolatlan vagyok. A pulóvert nem a koncertre írtam (olvasd vissza). A számítógépet pedig nem kell ellenőrizni (rég rossz, ahol kell), csak leírtam,hogy Mrs. Önbizalom mekkorát koppanna, ha látná, hogy a férje miket nézeget napközben (ahol a póráz nem feszül). Az "én is sokat teszek a külsőmért" félmondattal engem győzködsz, vagy magadat? Engem nem kell, felőlem úgy nézel ki, ahogy akarod. Mindenki élje úgy a maga életét, ahogy akarja, csak módjával azzal a nagy önbizalommal. A 30 feletti nőkről talán azért dédelgetnek olyan óriási sztereotípiákat, mert megdolgoztak érte. "Az én korosztályom már egy szemvillanásból vágja mi a pálya..." elég félelmetesen hangzik. btw mi a pálya? (kis segítség a Te korosztályodnak: btw - by the way, értsd: mellesleg).

Niurka_törölt 2010.03.07. 00:46:47

@alf: És pontosan ezért van annyi egyedülálló jónő és jócsaj, mert aki ad magára és ugyanezt elvárja a partnerétől is, az egyedül marad, vagy elválik.

Scala 2010.03.07. 02:03:23

@alf: Nos látod, ez szerintem is nagyon szomorú. És igen, sokkal több még így is a bomba érett nő, mint a férfi. Tisztelet a kivételnek. Egy szemvillanás alatt felmérhető ez a kondi-wellness-squash helyen is, ahová egy kemény hete járok (és amely jóval kevésbé sznob, mint amire számítottam, hála az égnek). :-)

cherrymaja 2010.03.07. 02:09:42

@Niurka: Hogy te mekkora egy seggfej vagy:-D Belőled soha ne legyen feleség! Kívánom, hogy keféld csak magad elégedettre -ameddig te lehetsz a csini szerető- aztán később, 50 éves korodban, gyermektelenül, 3 macskával a lakásodban ébredj rá, hogy emberi értékek is léteznek a világon, nem csak szexi harisnya.
(Amúgy mielőtt elkezdenél személyeskedni: 22 vagyok, 176 cm/56 kg, szőke haj, még szerintem is kisportolt, és persze kapcsolatban. Ezt természetesen nem neked mondom, hanem csak úgy, MAGAMNAK:-D)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.03.07. 07:39:56

@cherrymaja: Érdekes, hogy 22 évesen érettebb legyen valakinek a hozzáállása az élethez, mint a "nagyoknak" :-/

@Niurka: Leírtad a későbbi magányhoz vezető hibák egy részét. És amelyik pasit a napi szex "fogja" meg, az már régen rossz! Folyton fárasztani, mint a tengeri szörnyet, hogy el ne ússzon...:-) Borzalmas egy élet lehet pár év után.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.03.07. 07:42:23

@Scala: Mi a sznob mai értelmezése? Csak úgy kíváncsiságból kérdem.

Mother of Invention 2010.03.07. 07:48:20

@Niurka:

azt erzem kicsit elbeszelunk egymas mellett, de mindenesetre tanulsagos, orulok, hogy felmerult a tema.
ami meg idokozben eszembe jutott: az idealis hazas no kapcsan feltalaltad a stepfordi felesegeket..nagyon tanulsagos egy film, mindenesetre (a ferjem megjegyezte a leirasod kapcsan, hogy nnna, az ilyen noket csaljak meg egy egerkevel, aki esetleg nem csak az edzoterem, szolarium, kozmetikus haromszogben mozog)

vmint ugye azzal tartjuk meg a ferfit, amivel anno megfogtuk..ezert rizikos 50 centis derekra es csinos pofira alapozni egy hazassagot..es itt jon be a plasztika erolkodese..lehetetlent iger! pillanatnyilag az, hogy vki egyaltalan ne oregedjen max. arwen-nek sikerult a gyuruk urabol atmenetileg:)

sokat teszek a kulsomert:ezt egyikunk gyozkodesere sem irtam, csak azert, mert barmit irtam arrol, hogy szerintem fontosabb, vagy legalabbis annak kene lennie a kulsonel, hogy az ember hogyan gondolkodik, viselkedik, egybol a 'slampos nok' szoveggel jottel..mintha magamra kellene ertenem..

elszallt nok ferjeinek begyujtese...elkepzelhetonek tartom, hogy ezek a pasik barkit megcsaltak volna mert CSAK.. emlekezzetek csak a liz hurley-t megcsalo hugh grant-re..'sometimes you feel like having fast food' avagy: neha
megkivansz egy hamburgert:)
hol tart ma liz? biofarmot mukodtet egy igencsak atlagos kulseju indiai szarmazasu uzletember mellett...gyereket nevel...es a jonoseg kb. 10. a fontossagi listajan

szemvillanas: te is irtad..regen rossz, ha laptopot kell ellenorizni..de jo par ev tapasztalat utan, nehogy mar az ember ne vegye eszre a parjan, ha nem elegedett, nem boldog, masra-tobbbre vagyik..es itt megint a pasimat ideznem...manapsag az a szomoru, hogy ilyenkor a hazassagon, kapcsolaton kivul kezdenek az esetek 90%aban keresgelni az emberek..

meg egy dolog: ha az ember tesz a kulsejeert, fiatalos marad a megjelenese, jo a stilusa..halabol a pasik MILF-nek vagy cougar-nak titulaljak:) bizonyos noi IQ felett a 'sunaznam' mint osszvelemeny a masik nemtol szerintem mar szinte sertes.

lüke 2010.03.07. 07:57:13

a nők?
a férfiak se ,pedig náluk nem hormonális az öregedés..............

kirbor 2010.03.07. 08:45:36

Sajnos, abban a korban vagyok, hogy én is hozzá tudok szólni (47). Szerintem is alapvetően a genetika dönt. Az én anyukám bőre nagyon-nagyon ráncos, és elég hamar kezdődött nála. Tudom, hogy ez őt mindig zavarta (apukámat nem), de nem tudott ellene tenni. Úgy látom, örököltem tőle ezt, és bevallom, nagyon zavar a dolog. Olyan helyen dolgozom, ahol jól (nem dekoratívan, de jól) kell kinézni, mert fiatalok vesznek körül, akik mindent észrevesznek és megjegyeznek. Úgy érzem, én inkább azért félek az öregedéstől, mert a társadalom nem fogadja el az öregedés tényét, hiszen normál esetben Hamilton sem lenne itt téma.
Tehát úgy döntöttem, ha lesz pénzem (és ez sajnos egyáltalán nem biztos), akkor felvarratom majd az arcom. Persze csak ha merem, mert én is félek attól, hogy még rosszabb is lehet.
Amúgy meg jó annak, akinek nincs ilyen problémája!

alf (törölt) 2010.03.07. 09:03:00

Valamit azért szögezzünk le. Az ápolatlanság NEM= nemplasztikázokapocakosapamiatt! A méltósággal megöregedni nagyon is reális dolog, bár e konzum társadalomban nem könnyű. De ápoltnak kell lenni egy életen át, ez ugyanis nem másért van, hanem magamért. El nem tudnék indulni reggel zuhany, borotválkozás és tiszta ruha nélkül.

A kapcsolatok egyéb része pedig más kérdés. Tőszavakban annyit, hogy egy teljesen megváltozott világban, életmódban próbálunk sok százéves "erkölcsi normákat" számon kérni.

macska69 2010.03.07. 09:03:46

Akárhogy is alakul, bármennyi gyereked is van, maradj szerethető és őrizd meg a humorodat. Ez nem azt jelenti, hogy 50 felett akarj kinézni húsznak és azt sem, hogy idétlen legyél, mert nem ettől lesz valaki szerethető. Nekem így, hogy "megéltem már pár disznóölést" több "udvarlóm" lenne, mint huszonéves koromban, mert megtapasztaltam, hogy mitől akar mellettem maradni A Férfi és nem kell mindig harcban állnom a fiatalabb nőkkel, nem kell mindig résen lenni, versengeni. Íme a recept, amiben egy hangyalábujjnyi plasztikai sebészet sincs: Figyelj oda a féfira, legyen ő a legfontosabb, akarj a kedvében járni, (és itt nem a szex-rabszolgaságra gondolok...) szeresd, légy ápolt -követeld is meg- és legyen humorod. Lesz pasid. Ez mind nem pénzkérdés, bármelyikünk által kivitelezhető. Az pedig sosem fájhat, ha végigpuszilja az arcod, különösen a szemed szarkalábait és boldog tőle, hogy ezeket ő okozta azzal, hogy folyton nevetünk. A ráncnak örülni is lehet...

mici˙ 2010.03.07. 09:12:30

érdekes írás lett.
még zsenge húszasként volt egy idősebb brazil ismerősöm, rioból. ő mondta, hogy az örök nyár és az életmód miatt ott a nők nagyon vigyáznak magukra és mindent meg is kell tenniük azért, hogy 40 évesen is felvegyék a versenyt a 20 évesekkel (persze ez egy bizonyos rétegre igaz). akkor nagyon irigyeltem ezt a világot, de évek múltán rájöttem, hogy egy ilyen élet örök kétkedés és versenyfutás. igazából nagyon szomorú...

@Niurka: azért szerencsére van egy elég széles merítés a 0/24-ben tűsarkúban tipegő szexrabszolga és a dagadt, fogatlan házicseléd között.

papamaci1 2010.03.07. 09:22:10

Basszus ! Én is öregszem ! Már nem hamvas a pofikám, őszül a borostám is és öregedési pigmentek vannak a testemen.(54 éves vagyok.)
Most legyek öngyilkos ?
A vonzerőt a pénz teszi úgyis, és nem a külső.
Ha valakinek van , akkor az vonzó marad. MNK.

macska69 2010.03.07. 09:28:09

@papamaci1: a legjobb korban vagy, kár lenne érted...

katarocks 2010.03.07. 11:28:38

én annak örülnék, ha a pasikat is cseszegetné végre vki, hogy sportoljanak, meg nézzenek már ki normálisan, és vigyázzanak magukra, mert aztán tényleg meghalnak 55 évesen agyvérzésben/szívrohamban, stb. Finnországban indult is egy "Mentsük meg a pasikat!"-mozgalom, asszem Mo.-on is elkezdődött vmi, de kormányszintre nem jutott.

Niurka_törölt 2010.03.07. 12:56:08

@cherrymaja: "és persze kapcsolatban", ez itt Balkánon jellemző, hogy a nők azzal mérik magukat, hogy van-e kapcsolatuk. Nem számít a minősége, csak "végre" legyen "párjuk", "kedvesük".

Lee&a 2010.03.07. 14:13:45

Hmm, érdekes kis beszélgetés alakult itt ki. :o)
24 éves vagyok, semmi közöm még a ráncokhoz, ahogy anyukám és apukám elnézem, nem is nagyon lesznek ezzel problémáim. Ha másért nem, azért sem, mert nem érdekel.
A mostani 25-40-es korosztályban lévő férfiakkal elég sokat beszélek.
Van egy NY-i barátom, aki jól keres, jól néz ki és nagyon elege van abból, hogy minden nő csak a külsejével van elfoglalva és reggel képesek előtte fél órával felkelni, hogy puccba vágva visszabújjanak mellé az ágyba, mire felébred, mert nem akarják, hogy ő igénytelennek gondolja őket.

Az értelmes, intelligens férfiak nem a smink és a harisnya alapján választanak párt. Persze, megnézik az ilyen nőket, nincs is abban semmi rossz. De a gyerekeik anyjának azt választják, akivel tudnak beszélni a problémáikról, akivel akkor is szeretik egymást, amikor reggel kócosan és áporodott szájszaggal felébrednek.

Nagyon nagy gondok vannak a világgal, ha egyesek csak azokat a nőneműeket tekintik igazi nőknek, akik 24 órában szoknyában, harisnyatartóban, teljes sminkben virítanak és puhapöcsű férjeket tesznek boldoggá 1-1 estére.
Szerintem a férfiak pont ezeket a nőket nem veszik semmibe..hiszen nem maradnak velük, használják őket és továbblépnek.
Az is baromi buta sztereotípia, hogy minden férj megcsalja a feleségét. Ugyanmár! :o) Komolyan ilyesmivel kell az egyedülálló nőknek hülyíteni magukat, hogy el tudják viselni a szingiségüket?!

Az emberi lét mércéje nem az, hogy valaki kapcsolatban van-e vagy sem. De nem tudom, hogy az egyedülállók miért támadnak mindenkire, akinek társa van azzal, hogy tuti, hogy csak azért van az illető a párjával, hogy legyen valakije.
Az egyik barátnőmnek is ez a fixa ideálja...kérdezel valamit párkapcsolati témában és az egyszavas válasz helyett rögtön védekezik is. Mondanom sem kell ugye, hogy évek óta nem maradt meg mellette senki...

Mindenkinek a saját életét kell élni. Nincsenek általánosan bevált szabályok, mert (remélhetőleg) nem ugyanazt a pasit/nőt szemeltük ki magunknak.
Aki a külsejével tud hódítani, annak olyan pasi fog jutni valószínűleg, aki minden percben el fogja tőle várni, hogy mutogatható állapotban legyen.
Aki a belső tulajdonságaival fogja meg a párját, azt pedig a másik a tulajdonságai miatt fogja szeretni.
Szerintem ez a két változat egymás nélkül működésképtelen..csak van, akinél ezen, van akinél meg azon van a nagyobb hangsúly.

Ezért kár itt (akár csak burkoltan is) hülyének nézni egymást. Attól még senkinek sem lesz igaza.

Niurka_törölt 2010.03.07. 15:28:45

Nos, egyesek nagyon begerjedtek egy ilyen témán. És, hogy ki támad kit, arról még írok. Szó nem volt arról, hogy CSAK a harisnyatartós, sminkelt nők a nyerők. Egyszerűen csak elmondtam, hogy egy nő legyen nő, és bármilyen szomorú is, aki azt hiszi, hogy ha már lepopolta a kölkeit, és vágat egy praktikus fiúhajat, az elég a boldogsághoz, nagyot téved. Ahogy a kurvakülső nem nyerő (erről már korábban is írtam, kedves elsődühükben idetévedtek), úgy a csak belső tuladjonságok is kevésnek bizonyulnak egy kapcsolatban. Nem CSAK a külsőségek fontosak, de azok IS fontosak. A lakásomat sem hagyom leputrisodni, kitakarítom, felújítom, stb. A testemmel is ezt teszem, az agyammal is, a lelkemmel is, karbantartom őket. Igényes vagyok, tehát nem elég, ha egy ablakon nézünk ki a disznóval. És óriási hiba azt hinni, hogy CSAK az egyik, vagy CSAK a másik véglet elég. Nyilván az élet nem csak fekete és fehér, inkább szürke. Senki nem várja, hogy a játszótéren tűsarkúban hajkurászd a gyerekedet (nem gyerkőc és nem pocaklakó), csak arról szólt a tanács, hogy ne felejtsd el, a férjed, pasid, akárkid férfi is. Mint, ahogy Te nő is vagy. Nem csak anya és háztartási robot és karrierista. Nő, ez nagyon fontos, manapság sok nő elfelejti, hogy minek született. Persze könnyű azoknak, akik eleve jónőnek születtek. (aki nem született annak, az figyeljen viszont rá). A 0,7-es csípő-derék arány, a mozgás, stb. (tessék utánaolvasni) mindig, és mindenütt vonzza a férfiakat. Viszont, ha már "bevonzotta", akkor ott is lehet, vagy kell (kinek mi a szimpatikusabb) tartani. És itt kevés a jófejség, a legrendesebb pasit sem fogja hűségre buzdítani, ha az egykor csinos felesége már CSAK anya és CSAK kitérdesedett brumiban jár. Nőnek IS kell tudni maradni. Ami nem jelent kétségbeesett kapaszkodást a fiatalságba, a ránctalanságba, nem jelent szolifüggést és műkörömmániát. DE...tessék már hajat mosni (reggelente a kispárna effektusos hajak tömkelegét látom, elöl megcsinálják a hajukat, hátul pedig lapos, borzas, mert elaludta a párnán és jóezígy), tessék KICSIT visszavenni a zabálásból és nem takarózni azzal, hogy nem tudok lefogyni. Nyilván nem kell karónak lenni, de gusztusosnak igen. A "jóezaférjemnek, pasimnak" kijelentéseket el lehet felejteni. Nem jó, mint ahogy nekünk nőknek sem jó, ha a pasink egy lyukasalsónadrágos, kövér, igénytelen disznó lesz.

A támadást pedig nem én kezdtem (Jesszusom, milyen dedós dolog ez, hogy ki kezdte, de csak eljutottunk idáig), hanem egy kis huszonéves fröcsögött itt, a "mi lesz veled 50 évesen, mert nincs pasid" dumával. Rólam senki nem tudja hány éves vagyok, van-e pasim, én már tudom róla, hogy 22 éves, jelenleg van pasija és a harcmodorát elnézem....nos, szerintem ez mindenki számára világos.

Fehérszakál 2010.03.07. 17:32:52

Nagyon sajnálom Linda Hamiltont, hogy ennyire elhagyta magát. Na nem a plasztikára kellene többet költenie, hanem több vizet kellene innia. Sokkal többet. A bőrén a mély ráncok egyértelműen mutatják, hogy kevés folyadékot fogyaszt, + nagy valószínüséggel agyon diétázza magát. Egy nő így nagyon nem kívánatos. Mindezt 52 éves férfiként mondom. Az agyonplasztikázott madonna tipust is rühelem. Nem csípem azt sem, ha egy nö (legyen akárhány éves) szemmel láthatóan kozmetikázza magát. Az számomra visszataszító. Inkább legyen egy kis pocakja (nem nagy), egy pár apró ránca a nőnek, az sokkal vonzóbb tud lenni, mert az természetes.
süti beállítások módosítása