Az acai gyümölcs legendája

 2009.12.10. 19:02

http://acai4dummies.com/images/berry-photo.jpgEgy amazóniai őserdőben honos pálmafajta gyümölcse az acai gyümölcs, ami hihetetlen hisztériát keltett a világon az elmúlt időszakban.

Először 2004-ben jelent meg róla egy könyv, de az igazi karrier tavaly kezdődött, amikor Oprah showjában szó volt róla. Igazi superfood, értékes fehérjékkel és szénhidrátokkal, telítetlen zsírsavakkal, az antioxidáns összetevőkről nem is beszélve. Viszont akárcsak a búzafűlé hisztéria idején, most elvárják szegény gyümölcstől, hogy égesse a zsírt, gyógyítsa a szívbetegséget, előzze meg a rákot, tisztítsa a bőrbajokat, és energizálja a szervezetet.

Kivonatát méreg drágán árulják világszerte, és az emberek azt gondolják, nem kell mozogniuk, zabálhatnak egész nap, az acai bogyó majd megoldja. Egyébként hasonló az antioxidáns hatása, mint az áfonyának és a kék szőlőnek, csak még töményebb, de sebaj, a vörös borban is ott van az a sok antioxidáns, ami ezekben, csak rngteget kell inni.

Címkék: vörösbor bogyó acai

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr321588825

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: music and songs 2018.05.12. 16:17:39

Földközi-tenger a szakadékban, világítótorony és a húsvéti körmenet - tucano

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása