Ne légy Hunchback!

 2014.01.18. 16:31

Biztos észrevettétek, hogy hátulról is könnyedén meg lehet állapítani egy vékony, jó alakú és rendezett hajú emberrők is, hogy kábé hány éves. Ez alól talán a balettáncosok a kivételek (ha jó a hajuk:). 

Nekem sokáig tartott rájönni, hogy hiába aránylag ránctalan az arcom, a tartásom borzalmas, mint egy hetvenévesé, ezt egy családi fotózás erősítette meg.

Mindig görbe voltam, nem is ez a legnagyobb baj. Hanem, hogy öregen az ember másképp görbe, sőt előfordul, hogy az egyenes hátúak is öregesek. Ennek a legfontosabb oka, hogy a gravitáció és az ülő munka miatt előrelógatjuk a fejünket. Elkezdtem a posture és huncback gyakorlatok vadászását, és ezek a legjobbak. Megdöbbentő módon elég könnyen lehet javítani a dolgon, ha odafigyelek, és ezek a speciális gyakorlatok a jógával, pilatesszel ellentétben tényleg a lógó fejre, és a púpra koncentrálnak. Nem is nehezek, csak eszembe sem jutott volna ilyen módon erősíteni a hátam korábban. 

Szerencsére 25 és 50 között még meg lehet javítani a tartást, szóval nekem sietni kell, de másoknak is hajrá. 

A hatvanasok görbére kövesedett tartása már sajnos a csontritkulás következményei, amire jobban oda kell figyelni, és nem tudom, megelőzhető-e ezekkel a gyakorlatokkal.

 

Az első az úgynevezett Egoscue gyakorlatokat mutatja, ezeket amúgyis ajánlom bármilyen fájdalomra, Pete Egoscue egy zseni, sok video van fent a módszeréről, és megdöbbentően hatékonyak hát vagy nyak vagy bármilyen fájdalomra.

A második egy jó csaj, aki nagyon jól magyarázza a jelenséget,

a harmadik gyakorlatai a legkönnyebbek, napi egy perc alatt csinálhatók, és az is számít. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr465769277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pobeda 2014.02.01. 12:28:05

Nekem megvan az egyik könyve:

Pete Egoscue -
Fájdalom nélkül - Mozgásgyakorlatok a krónikus fájdalom enyhítésére

Meg lehet kapni.

arisztotela 2014.02.01. 14:09:34

@pobeda: igen:), de youtube videóról egyszerűbb csinálni, meg rákeresni is az adott testrészre.
süti beállítások módosítása