Le lehet fogyni

 2013.04.17. 14:57

Ezt már sokszor elemezgettem, hogy nem tudom megérteni, ha valaki nem képes lefogyni. Világos, ha kevesebbet eszünk, és többet mozgunk, akkor kisebb lesz a súlyunk. Természetesen vannak aránytalanul hízó emberek, mondjuk hasra vagy fenékre, akik igazából nem is fogyni akarnak, hanem csak egyes környékeket karcsúsítani, hát az elég reménytelen. Az izomzat erősítése persze számít, de mindannyian tudjuk, hogy ha súlyfelesleg van, lehet alatta kőkemény izom, a zsírpárnák ott lesznek. 

Mindenkinek azt mondom, ne egyen lisztet. Itt is mondtam már. Ezt azért fújom folyton, mert könnyen és gyorsan le lehet fogyni gluténmentesen (rozst és árpát sem szabad, de azt azért nem olyan nehéz megállni). És a glutén kiiktatása egyáltalán nem olyan nehéz, mint a paleo, a vega vagy a nyersétrend. Nyugodtan annyi rizst, krumplit ehet az ember, ami belefér, és cukrot is, bár az egészségtelen, de liszt nélkül az sem hizlal nagyon. Akit ismerek, és gluténmentes, mind sovány ember. Kivétel nélkül. 

Ha valaki nagyon-nagyon kövér, az egyen nyerset. nyerskoszt evéssel egyszerűen semmi más nem  történhet, mint extrém gyors és könnyű fogyás. Ehhez pénz kell, főleg, ha rendeli a nyerset. Nincs egyszerűbb, mint napi két kaját hazahozatni, azt enni, és fogyni. Ez sok pénz, ki lehet váltani otthoni reszeléssel, magvazással, de az baromi macerás, nehezíti az elkötelezettséget. Aki nyerskoszton van, és sohasem csal, szintén mind sovány.

Most a héten a nyersétel akadémiától rendeltem. Este eszem meleget, abszolút nem akarok most nyers koszton lenni, csak kíváncsi voltam rá, mert egy kolleganőm nagyon dicsérte. Hát nem valami isteni, drága is (kábé ennyiért eszem főttet is, de abban hús is van, nem annyira rablás, mint ez), de meg lehet enni, nagyjából nem halok éhen, és  jó közérzetet csinál (ezek vitaminbombák, én ennyi értékes tápanyagot normál diétán nem eszem). Nem fogok többet venni, ez egy próba volt. Nagyon fogyaszt. Egy-két nap alatt már lötyög a nadrág. El is lennék ilyen koszton, egészséges, meg minden, csak nem akarok tovább fogyni. Nekem nem tesz jót, mert amúgy sem vagyok kövér. Szóval csak azt akarom ezzel mondani, hogy le lehet fogyni, nem is kell szenvedni éhezéssel, mert azt mindenki megszegi. Csak ki kell iktatni egy vagy több ételcsoportot. Vagy csak gluténmentességgel vagy paleóval vagy extrém esetben nyerssel. Aki ezek közül egyet kiválaszt, betartja, nem csal, az nem lesz kövér. Normál magyar étrenden az az ember, aki szeret enni (van olyan szerencsés, aki nem szeret), és nem mozog igazán sokat, az 40 körül elkezd hízni. Férfi nő egyaránt. persze napi 5 km futással minden lehet enni. 

Most már azt is mondják, hogy nem is azzal van a baj, hogy gabonákat nem kéne enni (paleo elmélet), hanem azzal, hogy a mai gabonák génmanipuláltak, tehát sokkal kártékonyabbak, mint azok, amelyeket őseink ettek. Én ezt nem tudom, de az tény, hogy a körbehas az ösztrogéndominancia mellett a gabonaevéstől van. Nyilván van összefüggés (az egyszerű szénhidrátok ösztrogén emelők), úgyhogy a gluténmentes táplálkozás némileg alakformáló is.

Itt egy gluténmentes video. Ez a pasi nagyon okos. Alapvetően a pajzsmirigyről csinált ezer videót, melegen ajánlom mindenkinek, aki alulműködik. De ez is érdekes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr685231389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2013.04.25. 21:43:39

@Thor vagyok: Minden szavaddal egyetértek. Nekem 16 éves korom óta ugyanúgy kell vigyáznom, semmi különbség nincs. Ma már úgy tekintem, hogy nem öregszem. :-D

Scala 2013.04.25. 21:46:05

@DuBarry: Én is az ovuláció leállítását kérem számon a homonális fogamzásgátlóktól, de Thornak is megvan a maga példája, tapasztalata, nem vitatom.
Sajna tudok rákos esetet, aki nyakra-főre tolta, ráadásul orvos az illető, és az Organonnak volt orvoslátogatója. Dohányzott mellé, egyébként.
Nekem mondhat bárki bármit, én ellenzem.

Scala 2013.04.25. 21:56:20

A Helgenberger tényleg jó! Amúgy a kroosztályában soványnak számít. :-D Először azt hittem Marcia Cross.

Thor vagyok 2013.04.25. 22:10:48

@Scala: Akkor te nem fogod feliratni a tizenéves lánykádnak, ha nálatok akar aludni a pasija :)

arisztotela 2013.04.25. 22:32:03

@Scala: Marcia Cross is jó soványan, Hatcher meg nem.
Szerintem azok néznek ki jól soványan öregen, akik mindig azok voltam. Én például 12 éves koromig nem voltam sovány, akkor nyúltam meg, és terhesen sem voltam sovány. De van egy 66 éves rokonom, aki mindig sovány volt, fiatalon, terhesen, klimaxosan, mindig. Nagyon jól néz ki, pedig ráncos, persze, de minden ruha jól áll rajta, és nem szottyadt, én ugynazzal a testzsír szálakékkal rosszabbul nézel ki, pedig van köztünk pár év.

Scala 2013.04.26. 09:48:30

@Thor vagyok: Édesapja, amikor a csecsemő hat hetes volt, már nekikezdett a "rossz belegondolni, hogy egyszer valaki feleségül veszi" apai féltékenységi mantrának, úgyhogy megígértem, hogy nem adjuk senkinek. :-D

Scala 2013.04.26. 09:51:56

@DuBarry: Érdekes, amit én látok magam körül, 68 és 73, anyósom, anyám: fogytak, méregtelenítés immunológiai problémára, meg a diabetes, és mindkettőnek jól áll, jobbak. Pedig 25 évig néztem, hogy az anyám kövér. Ráncok nem vészes, meg amúgy is mondtam neki az olívaolajat, tök boldog tőle! :-)))

Scala 2013.04.26. 09:55:48

@DuBarry: Persze tudod a sovány is relatív dolog, én 170 cm vagyok, és 57 kgsan még nem tekintem magam annak, mindazonáltal 61 kgsan már kövérnek. Ez lesz érdekes, hogyan alakul majd a idő és gyerektényezővel, ha visszatornázom magam...
Természetesen 54 kg-t állítottam be, ami évek óta nem voltam, de azért sem, mert nagyon sportoltam, és amellé nem koplaltam. Most nem lesz időm annyit edzésre szánni, marad a fűevés.
Nyerskoszt akadémia? Rákeresek!

arisztotela 2013.04.26. 10:32:04

@Scala: igen, relatív, nekem nehezek a csontjaim, a testzsír százalék számít, 57 kilósan nekem kilóg a bordám, és csak 64 kilósan érzem kövérnek magam, pedig csak 168 cm vagyok.
nekem ez a nyers vega koszt nagyon nem jön be. A régi nyersdiétámon: nyers zöldség, gyümölcs, tatárbifsztek, serrano sonka, pasztőrözetlen tejtermék minden mennyiségben, na ezen sokkal jobban éreztem magam, szebb is voltam. Mindekettő fogyaszt, de engem ezek a préselt magok, túl sok nyers zöldség nagyon felfúj, baromi éhes vagyok és érzem, hogy protein hiányom van. Igaz, amint eszel főttet, lemegy, de életmódként ezt nem tudom elképzelni, max. 2 hetes fogyókúrának.
Ezt ajánlották, hogy finomabb, mint a nyersétel akadémiás, próbáld ki.
www.mannatural.hu/

Scala 2013.04.26. 10:36:57

@DuBarry: A lisztmentesség jegyében hétfő óta serrano sonkét nyomok sajttal és puff. rizzsel, azóta leértékelte a CBA a serranot, nagyon értékelem őket emiatt. :-D
Linket megnézem. Anyatejezés van még, inkább betárazom most, és reményeim szerint augusztustól nekiállok. :-)
Csontjaim közepesek, én a klasszikus arányos mezomorf alkat vagyok, Halle Berry, Jennifer Aniston, Cindy Crawford.

arisztotela 2013.04.26. 10:40:42

@Scala: :). Bírom az önbizalmadat:).
Bár semmi közöset nem látok Berry, Crawford és Aniston alakjában:).

arisztotela 2013.04.26. 10:45:37

@Scala: www.tmz.com/2009/05/04/pretty-woman/

nekem ilyen:). Kis mell, van has, de nem rettenetes felöltözva, közepes csípő és nem túl vékony derék, de az is van. A fő baj a szülés óta lapos segg (mégha hízom is csak széltében hízik).

és ennek a fajtának nem való műmell:
www.popsessive.com/2010/08/30/bikini-bod-julia-roberts-britney-spears-uma-thurman/ mert egyszerűen dagadt lesz tőle. csak nagy seggű, vékony derekú nőknek szabad, mint Berry.

Scala 2013.04.26. 10:47:30

@DuBarry: Jó ez a bio-nyerskonyha, a Diéta & Fitneszben egy TV2-s műsorvezető ömlengett róla, egy hónapja, most beugrott. Lehet ráállítom a férjemet, szüksége lenne egy alapos vitamin és kímélő kúrára, rengeteg alvása kimaradt, és kijött ez meg az, emésztőrendszeri. Pénzt hazadózerolt sokat ezzel az önkifacsarással, a kajálására panaszkodik hetek óta, úgyhogy nosza.

mici˙ 2013.04.26. 11:38:18

@DuBarry: Akkor te piszok mázlista vagy! Én mindig is irigyeltem a jó lábú, nem túl bögyös csajokat. Szeritnem sokkal könnyebb öltözködnöd és elrejteni pár plusz kilót.

arisztotela 2013.04.26. 11:53:03

@mici˙: az a mázlista, akinek jó feneke van:).

arisztotela 2013.04.26. 11:53:55

@Scala: ezen a férjed nem lesz meg, azt biztosíthatom.

cicómicó 2013.04.27. 09:34:19

A csípőnadrágot S-es méreten felül nem kellene gyártani. Alapvetően vékony, pipaszár lábú, lapos fenekű nők is ha felveszik, kibuggyan a hasuk belőle. Hát még a teltebbek. Annyi más, jó szabású ruha lenne pedig.

arisztotela 2013.04.27. 12:07:49

@cicómicó: Csípőnadrágot topmodellnek szabad csak. Ahhoz magasság, hosszú láb és keskeny csípő kell, nemcsak lapos has.

cicómicó 2013.04.27. 12:13:32

@DuBarry: Valahogy úgy, de mégis a legtöbb női farmer csípő fazonú.

arisztotela 2013.04.27. 12:33:36

@cicómicó: nem is hordok:). Max. mínusz tízben valami hosszú felsővel és csizmával. Mivel tényleg nem lehet mást kapni:). Szerencsére én szoknyás vagyok, meg ruhás. Csak nagyon télen kell a nadrág.

Scala 2013.04.27. 15:28:50

@DuBarry: Robertset a lába és a haja viszi, ott kompenzál. Amennyire összeraktam, az nálad is nagyon rendben.
A lapos fenék szüléstől sejtem milyen, nálam 8-9 évvel vénebb kolléganőnek volt olyan, ő anorexiás időszakokat tartott lelki alapon, Biopont céklalével. Nem lett jobb a segge, csak a totál vékonyság elterelte a figyelmet. Neki is jó volt a haja, és a lába, of course. Kicsit be voltam rosálva egy időben, hogy mindenkinek olyan feneke lesz szüléstől, de nem lett. :-) Alkati dolog.

Scala 2013.04.27. 15:31:56

@DuBarry: Csípőnadrág témához +1!
Fenék: többfajta jó fenék létezik, az ideális nőies mellett a fiús fenék megy nagyon a 2000-es évek óta. A lapos szívás, elismerem, de hidd el az sem jó, amikor arányosan hízik az ember, de igazából csak egy formája van, két kiló kilengéssel, aztán bármi már véleményes.

arisztotela 2013.04.27. 16:07:08

@Scala: persze, ha kerek, akkor szép a kicsi és nagy is:). én ha rágyúrok még rosszabb, mert eltűnik. Nekem kicsik az izmaim, ha rendszeren mozgok, kis, hosszú izmok alakulnak, sosem lehetnék body builder nő, mert tömeg nem kerül oda, csak lejön róla a zsir.

Scala 2013.04.27. 16:24:22

@DuBarry: Ezt a sport dolgot mindig ebben a megközelítésben nyomod, egy edző tuti mást mondana. Szerintem pont súlyzós edzéseket ajánlana. Nincs olyan test, amiből ne tudnák kihozni a legjobbat.
Oké, vannak határok, mert pl. egy harisnyaszerűen felhúzott comb és zsírbontás a műtőben biztos máshogyan fest, mint egy ananászkúra (a combom a gyenge pontom), de kurva jóra fel tudnak hozni bárkit, akinek van négy ép végtagja. Különfajta sportokkal, és edzéstervvel. Hidd el. ;-)
Edző látott már? Mert csak otthoni dvdről írtál, meg 8 minutes in the morning, hahaha. :-D

arisztotela 2013.04.27. 16:53:54

@Scala: persze:). Nem azt mondtam, hogy nincsenek izmaim, csak, azt, hogy nem nőnek nagyra. Súlyzózom, sokat, és definiált lesz, de sosem nagy tömegű. Ez nem baj, mert ettől jó a lábam, sosem vastag, viszont a jó fenékhez nagy imok kellenek.

mici˙ 2013.04.27. 17:44:37

@Scala: Nőknek arányosan hízni szerintem sem akkora királyság, mint mondják. A paknál más, ott az a nyerő, én legalábbis undorodom a széles csípőjűű, combos pasiktól és hát, a vékony láb, vékony kar, pók has sem éppen szexi.

@DuBarry: A fenék heti egy alkalommal sulyzóval végzett guggolástól nő. Jó nagy súly kell és nem szabad nagy ismétlésszámban/gyakran csinálni.

Farmer: a levi's-nek vannak ezek a slight curve, demi curve, bold curve cuccai. Szerintem azok elég jók. Legalábbis nekem a demiben jó a seggem, a másik kettőben meg nem. És van magas derekújúk is.

arisztotela 2013.04.27. 17:47:42

@mici˙: én minden nap guggolok, bűr nem súlyzóval:).

mici˙ 2013.04.27. 17:51:52

@DuBarry: én nem mo-n néztem, de itt van skinny, straight és boot cut

Scala 2013.04.27. 18:32:05

@DuBarry: Súlyzó, a lábgyakorlat csak azzal ér valamit. Most beugrott, hogy az ügyvéd, akinél szakmai gyakorlaton voltam egy lapos seggű, vékony csaj, csak akkor nézett ki jól, ha lábsúllyal nyomta a dvd-jét, amikor utazott vagy nem a férjénél aludt, hanem a pasijánál (azaz a férje utazott el), egy hét alatt visszalapult a hátsója. És úgy nagyon soványnak hatott, pedig lába és a feje is maximálisan ott volt mindig. Oké, a bőre nem volt textúrájában Monica Bellucci-Jeniffer Lopez szint, ezzel együtt azért ott volt a nő.

Mujza 2013.04.28. 09:07:14

@Scala: bizony! Az én fenekemet pár hónapja kezdték el dicsérgetni, elsőnek az edző. De a guggolást 16-al csinálom, ha sokat kell, ha kevesebbet, akkor 20 kg-t is bevállalom. :-D

mici˙ 2013.04.28. 16:40:15

@Mujza: Ez komoly?? el sem tudom képzelni azt a társalgási szituációt, ahol a fenekemre terelődik a szó. Ennél már csak a jó kannák, de megcsöcsörésznélek lenne lealacsonyítóbb...

arisztotela 2013.04.28. 17:11:09

@mici˙: lehet, hogy a férje mondja, mi van már

mici˙ 2013.04.28. 17:37:46

@DuBarry: @Mujza: ok, és bocsánat, ha bunkó voltam. Lehet, hogy én vagyok nagyon antinő, mert utálom, ha bókolni próbál valaki és attól sem lesz jó napom, ha utánam fügyül egy munkás

Mujza 2013.04.28. 21:35:37

@mici˙: nem volt gáz a helyzet :-) az edzőteremben beszélgettünk páran edzés előtt arról, ki, hol változott, mit érez magán ill. látunk egymáson. A fütyülős/csöcsörészős típusú dolog engem is kiakaszt :-D

mici˙ 2013.04.29. 07:26:58

@Mujza: na, arra pont nem gondoltam, hogy edzéstársnők ilyesmit simán megtárgyalnak. Ne haragudj a beszólásért, csak nemrég hallottam egy céges szexuális zaklatásos történetet.

Hammam (törölt) 2013.04.29. 21:29:46

@Scala: ó, de diplomatikus. De nem bántom, nem lehet könnyű. Sokáig azt hittem egyébként, hogy leszbi.

katarocks 2013.04.29. 21:51:53

@Scala: az a blog, és a stílus, amiben ír :D Van pár jó utazós blog, szegény Szonjának nem kéne ezt erőltetni. Az ő arcával 2013-ban bármit el lehet még adni?

mici˙ 2013.04.30. 09:01:56

@katarocks: pont ezeken gondolkodtam én is.

Hammam (törölt) 2013.04.30. 11:30:29

@katarocks: szerintem Szonjában van valami titokzatos. Nehéz ezt elmagyarazni, mert ha belegondolok, nem az a sziporkázó személyiség, nem is bombanő, de van benne valami vonzó. Nekem még Claudia ilyen, van benne valami plusz, egy csepp pikantéria, ami érdekessé teszi. Az agyam lázad a leírt sorok miatt, de ez van. Ellenpéldaként említeném Mádai Vivient és Tatár Csillát, értetlenül állok azelőtt, hogy nekik mi keresnivalójuk van a vibráló dobozban.

Scala 2013.04.30. 14:44:42

@Hammam: Szonja simán lehet leszbi is, az arca abba az irányba változott... látens leszbi?

Kalória proli, de tényleg van benne egy icipici valami, csak engem taszít a komplexusa, hogy foglalt pasikkal kezd. A néhai szóvivőt ne vegyük ide, az meleg volt.

Hammam (törölt) 2013.04.30. 15:48:45

@Scala: Claudia tud jóízűen nevetni és ezt értékelem. Lehet, hogy proli, származásilag én is az vagyok, de még mindig sokkal természetesebb, mint jónéhány kolleginája. A foglalt pasis dolog sztem neki is kereszt, nyilván ez valami játszma, amit még nem tisztázott. Ettől függetlenül csúnya dolog. És Clau szexi, nem csak a tv-ben. Láttam élőben, egyszerű ruhákban és nem bombázó, de van benne alami hihetetlenül erotikus. Mondjuk a story címlap cunamikat elhagyhatta volna, de ő tudja. Meg a menedzsment.

Hammam (törölt) 2013.04.30. 15:54:06

@Scala: a leszbiséget meg elég nehéz fejről levenni, csak a nagyon egyértelmű esetekben működik, pl Oláh Ibolya. Sajnos én ezeket a ki-milyen tippeket folyamatosan benézem, arról is meg voltam győződve, hogy a Tatár-Gönczi házasság kamu, mind2 homo, közben meg nem. Sőt, a Palik-Marsi kettősről is ezt gondoltam meg a Batizról is. Na, tipik leszbi vagyok, nyomatom a meleg-témát. Erről jut eszembe, az kommentjeimből rendre ki kell törölnöm 3-4 én-t. Nem valami szimpatikus...

arisztotela 2013.04.30. 16:30:47

@Hammam: és mi győzött meg az ellenkezőjéről a házaspárokkal kapcsolatban?:)

Hammam (törölt) 2013.04.30. 16:46:30

@DuBarry: hát a szuperbiztos mende-monda :-) A falu szája szerint heterók. De ha igazam van és nem, minden engem ledörrentő keresztbe ...

Scala 2013.05.01. 22:44:05

@Hammam: Jó példákat írsz! Batiz sztem meleg, és a Tatár Csilla férje is. A Csilla sztem nem, aki még meleg (Niurka) az a Németh Kristóf.

Scala 2013.05.01. 22:46:08

@Hammam: Oroszlán Szonja nagyon buta egyébként, nekem azt mondták, akik középiskolában voltak osztálytársai...

Hammam (törölt) 2013.05.02. 10:43:58

@Scala: középisolában én is buta voltam, mint a tök :-) későnérő típus vagyok. Egyáltalán nem ismerem a munkásságát, de szép a haja és jó a teste, ezért jegyeztem meg a nevét.
Batiz szerintem nem meleg, egyszer láttam a feleségével és a kisfiával. Persze ez nem 100%os bizonyosság, de az volt az érzésem, hogy jól megvannak a nővel. Csillának meg mi érdeke lenne összeállni a Gönczivel?
Aztán lehet, hogy az én képzelőerőmmel van a baj,

arisztotela 2013.05.02. 15:28:40

@Hammam: nem valószínű, hogy buta voltál. Azt vettem észre, hogy a gyerekeim azért tűnnek okosnak, mert baromi verbálisak, és van sok gyerek, aki szintén nem hülye csak nem tudja szóban jól kifejezni magát. Ez huszonévesen sokat fejlődhet.

Katanya 2013.05.02. 15:42:38

Elkezdtem a gluténmentes kajálást :) 4. napja minimális lisztfélét eszem (levesben a bolhapöcsnyi rántás), a malacképem már kezd emberi, 2.5 évvel ezelőtti kinézetet ölteni :). Na nem fogytam, csak valahogy nem olyan pöffeteg :) Folytatom, és folyamatosan beszámolok :) Plusz, az új masszázst amit mutattál Dubarry, megcsináltam. Na azért előtte-utánna képek mutogatására nem vállalkoznék :)

Scala 2013.05.02. 23:15:55

@Katanya: Tök jó vagy! Én bebuktam vele, erőfeszítéssel elindítom ismét. Mentségem: szoptatás, menzesz (!!! a nők 15%-a, puff ebbe a kissebbségbe is beletartozom), és 28 hetes csecsemő, időhiány, alváshiány (nem a baba, én nem tudok szervezni), kapkodás... Holnaptól újrakezdem.

Mujzát kérdezném, hogy mikortól aludt a gyermeke 12 órát, 20h-8h? Thx.

Katanya 2013.05.03. 06:12:14

@Scala: 2 hónapja hagytam abba a szoptatást :) Most 23 hónapos a lányom :). Időhiány, alváshiány megvan, de nem a gyerek miatt nem tudok aludni, hanem nem tudom miért. Szervezni én se tudok :) @DuBarry: :) Érdekes lenne ha fogynék is ennyi idő alatt, de a képemen komolyan mondom, hogy látszik. :)

Mujza 2013.05.03. 07:21:56

@Scala: olyan 9 hónapos koruktól, de az biztos, hogy még 1 éves alatt. Mondjuk én átalvásnak érzem akkor is, ha felsír, és beéri egy kis simogatással, cumival, és alszik tovább. De kaját hajnalban már nem kértek ekkortól. Egyébként változó, épp pár napja egyeztettem az egyik barátnőmmel, az ő 3! évese még mindig felkel hajnali 5-kor tejet inni.

A szervezés meg nálam egyre rosszabb, ezen a téren nem tudlak vigasztalni. Csak ha van segítséged, akkor megy rendesen. Ha átalussza az éjszakát, de alig alszik nappal, az néha még szervezhetetlenebbé teszi az életet (ezalatt a háztartást, napi szirszarokat értem, semmi komolyt). Bár lehet, hogy csak én vagyok béna, már túl vagyok azon, hogy emiatt furdaljon bármi is :-)

macskaszemu 2013.05.03. 11:00:10

@Katanya: a liszt bent tartja a vizet, nagyon durván. ha hordanál most zoknit :) biztosan látnád a bokádon is.

Scala 2013.05.03. 13:17:19

@Mujza: Köszi! 9 hónapos kor még nem érkezett el.
ÉN IS SOKKAL nehezebbnek érzem azt, hogy keveset alszik napközben, a teendők miatt! Hajaj. Akkor nem vagyok egyedül. :-D
Mondjuk elég idegbajos vagyok mindentől pár hete, ez nem jó, próbálok lazítani.

Szürkéskék 2013.05.03. 17:21:57

@Hammam: a leszbiséget meg elég nehéz fejről levenni, csak a nagyon egyértelmű esetekben működik, pl Oláh Ibolya. Egyetértek. Bár hetero Punk csajok is bőven vannak.
Fiús lányoknál ezt azért jóval könnyebb észrevenni.(Butch)
De vannak kifejezetten nőies leszbikus lányok(Lipstick:) akiről meg nem mondanád.A legbiztosabb talán a kisugárzás,ha van rá érzéked.(Radarod:) Na és persze a szemkontaktus. Egy leszbikus sokkal intenzívebb szemkapcsolatot tart fenn egy nővel mint egy férfival.Ez pedig feltűnő.Lehetnek más jelek is például visszafogottabb öltözködés,szoknya magassarkú,mellőzése.A gesztikuláció kevésbé nőies...(Bocsi kicsit hosszú lett.)

Szürkéskék 2013.05.04. 14:06:41

Valaki tényleg nem tud valami ötletet,hogyan lehet hízni?Kérlek segítsetek fontos lenne.

arisztotela 2013.05.04. 22:30:38

@Szürkéskék: nincs, ha sokat eszel, mégsem hízol az csak túlpörgetett anyagcserétől lehet, de hogy annak mi az oka, megint orvoshoz menős ügy, a pajzsmirigytől is lehet, ha túlműködik, vagy ha rossz a tüdő működése.

arisztotela 2013.05.04. 22:35:47

@Szürkéskék: esetleg még valódi lisztérzékenység, laktózérzékenység, ezeket nézetted?

arisztotela 2013.05.04. 22:45:29

@Szürkéskék: még egy jutott eszembe, ha egészséges vagy csak nem éhes, akkor sörélesztő. A B vitaminoktól zabálni fogsz.

Szürkéskék 2013.05.05. 10:44:15

Köszönöm az ötleteket.A lisztérzékenységet nem nézettem,a laktóz az tuti van mert,ritkán eszem tejes dolgot,de akkor "bepirosodik" az arcom. Pajzsmirigy nem tudom,vérvétellel nem tudtak kimutatni nekem semmit.

"ha egészséges vagy csak nem éhes"Mmint úgy érted h keveset eszek,mert pl,azzal nincs gond,csak hamar átszalad rajtam. Az érzékenységeket megnézetem.Am candida nem lehet?

arisztotela 2013.05.05. 20:23:19

@Szürkéskék: ebben a candida dologban nem nagyon hiszek, mármint, hogy a vérben elszaporodik.

Szürkéskék 2013.05.05. 20:32:32

@DuBarry: Miért talán valami más okozza azokat a tüneteket,mondjuk cukorbetegség?

Scala 2013.05.06. 14:37:05

@Szürkéskék: A Candida miatt nem lehet, sztem eleve kamu, vagyis túl van drámázva.
Terheléses vércukormérésen voltál? Éhgyomri, glükózivás, majd egy óra múlva és két óra múlva levett vércukorszint-mérés.

Szürkéskék 2013.05.06. 16:03:34

@Scala: Ja köszönöm.:D Nekem nincsen legalábbis vérvételen nem mutattak ki ilyet tehát valószínűleg. Csak a candidára írtam. Nekem a soványság a probléma,de megnézetem azokat amiket DuBarry ajánlott.Aztán kiderül..

arisztotela 2013.05.06. 16:30:01

@Szürkéskék: van egy csomó elmélet, ami meg próbálja magyarázni azokat a betegségeket, amelyekre az orvostudomány nem tud választ adni. Ilyen a szervezet elsavasodása, elgombásodása (candida), a leaky gut syndrome (a bélrendszeren kis sérülések vannak a liszt és tejfogyasztás miatt), a máj szennyezettsége (ezek mindent májtisztítással kezelnek), a nehézfém mérgezés. Egyik sem létezik, bár részigazságok vannak. Ha a bőrön elszaporodnak a gombák, akkor egyszerre támadhat a lábgomba, korpa, stb, ha nem eszünk zöldséget, kevésbé leszünk egészségesek (lúgosítók), a bélflórának tényleg jók a probiotikumok, és a lisztmentes étkezés tényleg meggyógyít egy csomó emésztőrendszeri vagy bőrproblémát, ezen kívül a máj is lehet tényleg fáradt, a működése leállhat, de ezek mérhető, valóságos betegségek, viszont amikor mindent ezekre a szisztematikus mérgezésekre vezetnek le a természetgyógyászok, az hülyeség. Nem véletlen, hogy candida diétától még nem gyógyult meg tökéletesen senki. Azokon a betegségeken, ahol az orvostudomány megáll, általában a naturopátia is megreked sajnos. Különben nem lennének beteg emberek.

arisztotela 2013.05.06. 21:27:05

@Szürkéskék: nem, csak a józan ész diktálja, a candida elmélet már ki is ment a divatból:).
Nedm hallottam, de a japán szépségitalok mindig érdekeltek:)

Szürkéskék 2013.05.06. 22:41:42

@DuBarry: Bár nem tudom pontosan mi van benne. Szóval fenntartással,kezeld.:D De ha betudod bizonyítani hogy jó hmm.Akkor már másképp állok hozzá.:D

Scala 2013.05.09. 22:15:33

@DuBarry: Valóban lecsengett a Candida-éra! A lúgosítás jobb vonal, amúgy is. :-)

arisztotela 2013.05.10. 13:33:22

@Scala: az is lecsengőben van, most a paleo a legerősebb:).

Lilienfeld 2014.01.30. 19:07:26

Most olvasom:
"Hamarosan genetikai teszt fogja megállapítani, hogy egy-egy személynek milyen egyéni táplálkozást kell folytatnia, hogy hosszú, egészséges életet élhessen (...)azonosították azokat a géneket, amelyekkel képes alkalmazkodni az élő szervezet a különféle diétákhoz, és kimutatták, hogy azok nélkül viszont, a táplálkozási előírásoktól való kisebb eltérés is idő előtti öregedéshez és halálhoz vezet."
fuggetlen.wordpress.com/2014/01/29/genetikai-oka-van-annak-hogy-minden-szemelynek-sajat-fiatalon-tarto-dietaja-van/#comments

Nem is tudom, h jó-e ez vagy rossz. Kezedbe kaphatod végre az Elixírt, aminek a kódját a Te sejtjeidből olvasták ki - és extra szorongást, h ha mégis eltérsz a neked előírt paleo/Atkinson/ph/testkontroll vagy bármi mástól, akkor nem csak lehet, h ártasz magadnak, hanem HOLTBIZTOS.

sorskonyves 2014.05.23. 13:36:34

Úgy tűnik lassan a hajhullás-pcos-miértvagyokrohadtvékony kálváriám végére értem egy elég közhelyes diagnózissal: lisztérzékenység.
Vettem kenyérsütő gépet, konzultáltam dietetikussal (a pcos diétát kellett a gluténmentes étrend miatt mídosítani). Nincs cukor, nincs liszt, rozs stb és a doki azt javasolta, az első 3 hónapban kerüljem a kazeintartalmú ételeket.
Borzasztóan megörültem, hogy végre megvan AZ OK, így már tenni is tudok ellene. Bele is vetettem magam az új életformába, ami eddig nem a legkonfortosabb. Egyszerűen nincs erőm, nincs életkedvem, állandóan éhesnek és idegesítően depisnek érzem magam. Bosszant, hogy gyenge vagyok és nem tudom a megfelelő teljesítményt nyújtani. Beszéltem a dietetikusommalm azt mondta, adjak időt magamnak megszokni az új ízeket, az új érzéseket. Ezt teszem, de tegnap éjjel elszakadt a cérna, leültem a kanapéra és jól kizokogtam magam. Olyan vagyok, mint egy ősember, egész nap azon agyalok, mit fogok enni, mikor kell ennem, mikor és hol tudom beszerezni az alalanyagokat (amiknek jórészét ki sem tudom fizetni). Aztán mint egy konyhásnéni, sütök, főzök, dobozolok, étel címkéket vizslatok, porciózok, beosztok.
Van valami ötletetek, hogy mit lehet tenni kajadepi ellen? Néha úgy érzem, a reformkajákat nem tudom megenni, nem akarom a számban érezni az ízüket. Van valamilyen vitamin, ami energiát ad? Van tapasztalatok azzal kapcsolatban, hogy meddig tart az átállási időszak?

Solid214 2014.05.23. 15:03:40

@sorskonyves: Szia! Ne keseredj el! Az elején tényleg csak a korlátokat látja az ember, de egy idő után már nincs gond és ha odafigyelve vásárolsz, illetve megtervezed előre az étrendedet, akkor nem is sokkal drágább. A lényeg, hogy egyél azért valamennyi szénhidrátot is, mert bár a fehérje eltelít, az is kell ahhoz, hogy ne érezd éhesnek magad (rizs, krumpli, édeskrumpli, köles, gluténmentes zabpehely) Már ajánlottam itt ezt a blogot valakinek és csak ismételni tudom magam: mindenmentes.hu
Nagyon sok jó recept van fenn, semmi reformkaja fíling. A kenyér és tésztaféléket szvsz nagy macera otthon sütni, én azt venni szoktam, de egészen minimálisat, mert nem is kell.
Ha az első 3 hónap után ehetsz tejtermékeket is, sokkal könnyebb lesz. Addig esetleg próbáld ki a kókusztejet. Állítólag ez a könyv nagyon jó még (nincs meg, de tervezem): Kollár Anita, Gluténmentes és finom.
Remélem tudtam vmit segíteni.

arisztotela 2014.05.23. 21:55:09

szerintem már az elején mondtam, hogy meg kéne próbálnod a lisztet kiiktatni, úgy emlékeztem, már akkor nem ettél. Szerintem az embernek jobb kedve van liszt nélkül, csak a bekapok valamit szúnik meg,ami nagy teher, én is ezért hagyom mindig abba, mert nincs az embernek folyton főzni kedve, de rizzsel, krumplival abszolút nem éhes az ember. És nem is depis, viszont még soványabb leszel egy darabig, aztán talán megszokod, mindig azt szoktam magamnak mondani, hogy komplett országok étkeznek liszt nélkül Ázsiában, nem kell a túléléshez.

Lilienfeld 2014.05.23. 22:35:28

@sorskonyves: megértelek. Minden fogyókúránál ezen bukok ki én is, h csak akkor megy le pár kiló, ha a központi kérdéssé teszem a kajálást; és ez nem szórakoztató. Az alábbiakat úgy vedd, h csak fogyós tapasztalataim vannak, mit sem tudok a lisztérzékenyek szabályairól.
- előttem szólóhoz kapcsolódva, a szénhidrátbevitel fontos; vhol DuBarry is írta, h az agy igencsak igényli pl. (Én ultraszarul voltam a szénhidrátmentességtől, két hétig kellett volna kitartani, de három nap után besokalltam. )
- számba venni alaposan, mi az, amit szeretsz és ehetsz is; ezeket variálgatni. Ha jól vagy a főzelékekkel: szatmariferi.blog.hu/ főleg lisztmentes cuccok, inkább zöldségraguk vannak, izgi párosításokkal/ fűszerezéssel.
- a diétás cuccok ízetlennek tűnnek; más, több ízesítés kell, pl. cserepes zöldfűszerek; vagy ha szereted az indiai/thai/kínai konyhát, akkor arrafelé elindulni. Esetleg lazításképp elmenni vmi ilyen étterembe: www.liszterzekeny.com/p/gm-ettermek.html
-a paleosoknak is lehetnek használható kajáik

Ezt a könyvet: ursuslibris.hu/tudatos-etkezes/ ma kaptam kézbe. Ez v hasonló segíthet belülről építkezni. (Most ez igencsak röhejes, de az előbb megszimatoltam a kenyeret, és tényleg arra gondoltam, h isteni az illata; na de miért is kéne belőle ennem?! Az illatát élvezhetem enélkül is. És kibírtam :) )

A sok macerázás (újra kell tanulni ízlelni, enni, főzni) azt is jelenti, h minden sikeres - szabályos és finom - fogással rutinosabb leszel; és egyre kevesebb energiádat veszi el a kitalálás/megtervezés. És közben pedig egyre jobban és jobban leszel. Szorítok neked!

fleur_de_lys 2014.05.23. 23:13:07

@sorskonyves:
Az első terhességem alatt éreztem hasonlót, amikor a dokim 160 gr-os szénhidrátdiétára fogott.
A kórházi dietetikussal való beszélgetés csak qrvára felcseszte az agyamat, a mintaétrendet meg egyenesen a kukába hajítottam.

Lilienfeld írta, hogy újra kell tanulni ízlelni, enni és főzni - ez a lényeg. És igen, baromi sok munka, sokkal több energiát kell rá fordítani, állandóan előre tervezni, mert ha mondjuk napközben ki kell ugranod valahova enni, mert nem vittél magaddal kaját, az vagy iszonyat drága (ha van olyan, ami a diétádba belefér), vagy nem megfelelő.
Nekem nagyon sokat segített a kaloriaguru.hu. Baromi részletes tápanyagtáblázat, szinte mindent megtalálsz benne, + a receptkalkulátor, ami nekem nagyon sokat segített.

Gondolj arra, hogy mostantól lehet, hogy többe fog kerülni a kajálásod (mind időben, mind pénzben), de minőségi dolgokat fogsz enni, tudatosan, és ettől egyre jobban fogod magad érezni. Szeresd magad annyira, hogy ennyit megteszel saját magadért. Hajrá!

Thor vagyok 2014.05.24. 00:00:25

@sorskonyves: Két hét. Egy hónapnál meg már stabil. Akupunktúrával rá lehet segíteni, csak persze az is rohadt drága. A vas-cuccossal mit tettél végül?

mici˙ 2014.05.24. 09:13:52

@sorskonyves: kimutatták a gluténérzékenységedet, vagy csak rád mondta valami csodadoktor? csak azért kérdezem, mert újabban egyre több ismerősöm lesz „gluténérzékeny”, pedig csak a lakosság 1%-át érinti. van egy barátom akinél kórházban mutatták ki mindenféle vizsgálattal, de ő szinte azonnal jobban lett amint elkezdte a diétát, ezért nem is kínlódott igazán miatta.

sorskonyves 2014.05.24. 09:20:05

@DuBarry: teljeskiörlésű zsemlét, néha rozskenyeret és zabpelyhet ettem. A dietetikus anno 150 gramm szénhidrátbevitelt ajánlott. Az én gondom az, hogy egyszerűen nincs kedvem enni. Vettem és sütöttem is gluténmentes kenyeret, utálom magam érte, de mind2 ment a kukába. Vettem gluténmentes édességet, rágcsálnivalót is, de egyszerűen nem tudom lenyelni. Forgatom a számban, de mintha gombóc lenne a torkomban.
A fogyás már elindult, az orvos azt mondta, hogy amint a lisztérzékenység miatt kialakult felszívódási zavar helyreáll, hízni fogok.
Kérdeztem őt a vastablettáról, kifejezetten ellenjavallt szerinte mindenkinek. Állítólag túl nagy oxidatív stressz éri a sejteket, így többet árt, mint használ (nekem meg egyebként sem szívódik fel).
@Solid214:
köszönöm, ezt a könyvet nézegettem. Kókusz/rizstej nálam nem játszanak, egyszerűen nem érzem őket tejnek. Volt egy rövid kalandom mandulatejjel, soha többé.@Lilienfeld: köszönöm! be kell valljam, mostanáig kicsit elbagatellizáltam az ételérzékenység kérdését. sokan panaszkodtak nekem a macera és a kajaöröm hiánya miatt, ma már minden szavukat értem.@Thor vagyok: akkor nemsokára bekövetkezik a változás, köszönöm :)

sorskonyves 2014.05.24. 09:26:29

@fleur_de_lys: nyaralni hogy lehet? viszi az ember a gluténmentes kekszet? sohasem figyeltem külföldön, hogy van-e az étlapon gluténmentes fogás. Terhesen 160 gramm szénh. nagyon kevésnek tűnik. A mintaétrendemben olyan fogások szerepelnek, mint a grillezett lazacfilé rizsfelfújt ágyon, a rebarbarapite mandulaliszttel vagy a marhabeafsteak lencsehabbal. Én épp most helyeztem el a kukában :)

sorskonyves 2014.05.24. 10:03:41

@mici˙: gasztroenterológus küldött el először vérvételre, majd annak az eredménye miatt vékonybél biopsziára, így derült ki.

arisztotela 2014.05.24. 10:09:07

@mici˙: senkinek nem tesz jót a liszt, egyszer próbáld ki pár hétre, hogy semmi liszt (amiben nem csak a glutén a rosszul emészthető fehérje), aztán nézd meg a bőröd, a hasad, az emésztésed és a lelkiállapotodat, meg fogsz lepődni. A lisztérzékenység csak a legsúlyosabb formája.

mici˙ 2014.05.24. 10:30:49

@sorskonyves: akkor az valódi betegség, szóval sajna muszáj betartanod a diétát! ki fog alakulni, a barátom szuperül elboldogul, étterembe, nyaralni is jár, szóval szeritnem te is bele fogsz jönni :)
neki a sörről volt nehéz lemondania, de már abból is van gluténmentes.

és gondolj arra, hogy amit elköltesz kajára, azt megspórolod az orvoson, és akkor az egészségedről még nem is beszéltünk, ami ugye megfizethetetlen :)

sorskonyves 2014.05.24. 10:32:04

@Thor vagyok: a vas kérdését alaposan körbejártuk a dokival, sajnos egyszerű út nincsen. Ahogy DB-nak is írtam, se a tablettat, se a kúrát nem javasolta. Zöld, piros, bordó színű zöldségek, gyümölcsök, hús és belsőségek. Azt mondta, táplálékkal kell bevinni, de hem fog gyorsan menni, mert a vaskészletek lassan töltődnek fel. Napi 1 greeenie-t iszom, hátha.

sorskonyves 2014.05.24. 10:33:53

@mici˙: az anyagiakat csak egy kis plusz információként írtam, természetesen nem ez lesz a szempont. És kapok adókedvezményt is, úgyhogy kompenzálva vagyok :)))

mici˙ 2014.05.24. 10:36:25

@DuBarry: na, egyszer már ráveszem magam, bár nekem meggyőződésem, hogy bármelyik ételcsoport kiiktatása közérzetjavító hatású.

Thor vagyok 2014.05.24. 10:49:33

@sorskonyves: megértlek :) szerintem is ritka undorítóak a gluténmentes pótszerek. Vettem én is méregdrágán, még fontért gluténmentes kenyeret, köptem is kifele :) Szerintem nem kell mindent pótolni valami pótlóval, ezt már vegaként sem tudom megértetni a nemvegákkal. Hogy kurvára nem vágyom sem szójapulykára, sem rántott baszra valami egyébből, de még szejtángranulátumos töltöttkáposztára sem. Teljesen jó a zöldséges-gombás rizottó meg a túrógombóc is, meg a hústalan bableves és még csak nem is szeretnék pirított cékla és zellerszeleteket rágni.
Szóval hagyd a bús francba a gluténmentes kenyérdisznóságot, vegyél egy sima rizspufit, hamlet vagy valami egyéb, kend meg vajjal ha úgy szoktad a kenyeret, rakd rá a sonkát vagy amit szoktál és egy hét alatt jobban fogod szeretni, mint az igazi kenyeret. Vagy legyen kéznél mindig pár héjában főtt krumplid, vágd szeletekre és tedd ugyanezt vele.
Tejből meg nem győzöm hangsúlyozni: ZABtej az egyetlen igazi, ha rizsel, szójával meg effélékkel kísérleteztél, nem vagyok meglepve, a mandulatejjel ezek szerint nem csak nekem volt kellemetlen kalandom. Jó az íze, simán habosítható KVra, teljesen jó cucc.
OK elismerem, a zabról megoszlanak a vélemények, van aki szerint annyi mint ha glutént ennél, de utánaolvastam, és azt találtam, hogy őnmagában az izémizé ami benne van nem viselkedik gluténként, hanem csak ha bármilyen kevés mennyiségű glutént is beviszel. Csipetnyi rozs és megette a fene, a teljes zabbeviteled gluténszerű lesz. De ha amúgy minden egyéb glutént kiiktattál, a zab nem bánt - lehet egyszer érdemes kipróbálni, max ha nem működött, bánatosan leírod ezt is, de ha igen, van egy mentőmellényed.

arisztotela 2014.05.24. 12:00:01

@Thor vagyok: igen, ezt nem értem én sem, gluténmentesen úgy kell étkezni, mint az írek vagy a kínaiak, és akkor minden bemegy, ami kell. Vegán meg, mint az inidaiak nagy része. De a vegaságban nem hiszek, mintha már mondtam volna:))). Jó kövérek a hinduk is:)

Thor vagyok 2014.05.24. 12:21:49

@DuBarry: az igazi vegán étkezésben én sem, de én is mondtam már, hogy még rendes vega sem vagyok, a halat, rákot megeszem, csak ott a határ és ezen nem is kell filóznom, értelmes állatot zsigerből irtózom megenni.
Gluténilag: nem tudom, mi van a kínai nemrizs tésztában, hanem a rendes átlátszatlanban - gyanús hogy glutén, nem? Az indiaiak szerintem azzal tesznek tönkre mindent, hogy szórják bele két marékkal a cukrot. Szerintem nem csak szimplán dagadtak, hanem tömegesen cukorbetegek is idősebb korukra.
Jah és van még egy isteni cucc @sorskonyves: a köles. Remek dolgokat lehet belőle csinálni sósan is (gombócnak paradicsommártással, kásának pirított hagymával, juhtúróval, tejöllel, füstölt sajttal - ok nekem nincs bajom a tejjel), édesen kókusszal, aszalt gyümölccsel. Gluténmentes, gyulladáscsökkentő, vas van benne és még az íze is jó :)

arisztotela 2014.05.24. 12:46:41

@Thor vagyok: persze, kína egyes vidékein esznek tésztán (a nem rizstészta liszttészta), de komplett tartományokban nem. Meg ahol igen, ott is nyomokban, bögre rizseken élnek hétszám a vidéken

Holle anyó 2014.05.24. 22:09:20

Érdekes, nekem egyáltalán nem hiányzik a "kenyér", mint fogalom.
Amikor DB mondta, hogy próbáljam ki a gluténmentes kaját, én is vettem kukorica dexit, meg puffasztott rizslapokat, de én azt azelőtt is ettem.
Amint elhagytam a glutént, szinte azonnal könnyebben és jól éreztem magam, nem hiányzik a liszt.
Nekem a főtt étel sem hiányzik, sőt a hús kivételével mindent nyerden eszem.
Általában kirakok a tányérra sárgarépát (azt MINDIG), paprikát, paradicsomot, salátát, káposztát, uborkát, retket, brokkolit, zöldborsót, (gyümölcsből tízóraira és uzsira almát, epret, narancsot sárgadinnyét) nyersen, hozzá minden étkezéshez fehérjeként sajtot, túrót (ritkán, mert ég tőle a gyomrom), sonkát, sült csirkemellet, tojást és aludttejet, vagy tejet.
Ezt állandóan tudom enni, soha nem unom meg.
Ropog a fogam alatt, meg kell rágni, sokáig elvagyok a jóízű evéssel. És nem kell vele pepecselni, főzögetni, dobozolni.

Egyáltalán nem vágyom a főtt ételre, ízetlennek tartom, túl puha, túl gyorsan lecsúszik a torkomon és sokszor még puffaszt is..
Talán meg kellene próbálnod a nyers kaját, sorskonyves.

Holle anyó 2014.05.25. 07:37:52

Sorskonyves, nem tudom, sportolsz-e, de comb, fenék és felkar (nagy izmok) súlyzós edzésétől lehet "hízni" = többet mutat a mérleg és formásabb a test.
Ja! Nekem nagyon bejött a köles, csak piszok drága, különösen úgy, hogy megfőzöm, a családom meg felzabálja.

Ha még egyszer elölről kezdhetném az életemet, sokkal jobban = már az első 3 plusz kilónál odafigyelnék arra, hogy ne legyen túlsúlyom.

A lányaimnak is azt tanítom, hogy minden hónap első napján írják fel, hogy mit mutat a mérleg és a túlsúlyt azonnal kezdjék el ledolgozni. Úhy, mintha betegek lennének.

sorskonyves 2014.05.25. 08:59:38

@Holle anyó: kb. egy éve nem sportolok, talán kicsit több is. Akkoriban mentem le először 50 kg alá, már attól is elszédültem, hogy hazahoztam 2 üveg ásványvizet a boltból. A diétához az ad erőt, hogy újra elmehetek jógázni, futni, bármit amit szeretnék. A legvacakabb testi élményem, hogy egy éve egy vékony, gyenge, plöttyedt, energiátlan testben élek. Sohasem volt számottevő túlsúlyom, a legnagyob ilyen jellegű problémám a pco-s körbehas volt. Már vettem egy pár 2 kilós súlyzót, amint picit jobban leszek, azokkal kezdem el újra felépíteni magam, szép lassan, aztán remélhetőleg kattlebell.
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek :)

fleur_de_lys 2014.05.25. 09:49:31

@sorskonyves:
Thornak tökre igaza van, ne pótlékokat keress, mert azoknak úgyis gáz az íze.
Alapvető szemléletváltásra van szükség, nekem legalábbis ez segített a szénhidrátdiétában.
Ha szeretsz főzni, akkor meg kimondottan izgalmas dolog kipróbálni új módszereket, ízeket.

A gluténmentes diétában tényleg jók a paleós cuccok (a szénhidrátdiétában is, egyébként), csak kibaszott drágák (300 gr mandulaliszt 1300 HUF pl). Viszont nem is úgy kell használni őket, mint a hagyományos alapanyagokat. Én kipróbáltam a mandulalisztet pl, egészen más állagú süti lesz belőle, sokkal töményebb, laktatóbb, egy darabbal egész napra letudom a napi édesség-zabálhatnékomat.

sorskonyves 2014.05.25. 10:55:03

@fleur_de_lys: a pótkenyerekről biztosan lemondok. Puffasztott rizst életemben 2x ha ettem, nekem az az ízvilág, állag sem tetszik, tiszta hungarocell. Reggel főztem kölest, nekem egy kicsit tejbegrízszerű lett, de retekkel, paradicsommal le tudtam nyomni.
A teljes szemléletváltásban igazatok van, azt hiszem valahol mélyen belül épp ez a bajom, a régi, megszokott, "biztonságos" életdarabkámat nem tudom elengedni. A sporttal, a több energiával
és a jobb közérzettel, megjelenéssel doppingolom magam. A nem szűnő éhségérzet szerintem agyi dolog, talán az ízeket hiányolom. Meg azzal, hogy én szerencsés vagyok, viszonylag időben kiderült. A volt osztálytársamnak szintén ez a gondja, de mire megkapta a diagnózist, a szájában afta nőtt, a feje tetején a haja teljesen kihullott (pepit hord) és labilis lett, altató-nyugtató kombón él, plusz a munkahelyén sem tud teljesíteni, annyira lerobbant. Sohasem gondoltam volna, hogy a lisztérzékenység a személyiségre is kihat vagy h ekkora mértékben.
süti beállítások módosítása