Ricinus update

 2012.06.05. 22:00

 Nem is tudom melyik drága kommentelő említette arcra a ricinust,

 de nagyon kösz.

Betettem a rutinba oly módon, hogy éjszakára a kókusz vagy argánolajba ricinust keverek. Azt olvastam, higítva jobb.

Lehet, hogy képzelődöm, agyamra ment a blogom, meg mit tudom én. De úgy látom, hogy a ricinus fantasztikus. Nagyon fontos, hogy reggel le kell mosni, tehát nem a maradványaira kenni a nappali rutint. Miben látom a hatását? Egyrészt nem olyan karikás a szemem, másrészt a szottyadtság is kevésbé van. 

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr324567906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thor vagyok 2012.06.06. 01:23:04

Nah ez lesz az én szerem :) ha rájövök, hol lehet itt kapni

pnünü 2012.06.06. 05:25:43

@Thor vagyok:
Ricinust patik'ban tudsz venni.

bungics (törölt) 2012.06.06. 08:53:30

Én hajat növesztettem vele, valami eszméletlen módon megerősödött és megnőtt pár hónap alatt. Ha hiszitek, ha nem 25 cm-t nőtt egy év alatt a hajam (a gyerekem szülinapi fotóin szembesültem vele, nem hittem a saját szememnek). Tavaly a nyakam közepéig levágattam, most a lapockám aljáig ér a hajam.
Hajmosás előtt felkenem (a tövére is), turbánt kötök a fejemre és pár óráig teszek-veszek és utána mosok hajat. Szép csillogó is lesz tőle a haj.

bungics (törölt) 2012.06.06. 08:55:36

Ja és a másik új szerelmem a kókuszvaj, az is mindenre jó, krém helyett bármire, bárhol.
A ricinust arcra ki fogom próbálni.

Timea25 2012.06.06. 09:28:46

Én mondtam kókuszolajjal keverve ráncok ellen:) és használom is, csak pont ma láttam, hogy pici mitesszer jött ki a szemem alatt. lehet, hogy sok a minden nap, de egyébként szerintem is hatásos

Scala 2012.06.06. 17:36:50

@bungics: Ez nem semmi!
Egy összesítő újabb ricinus poszt érik asszem! :-)

katarocks 2012.06.06. 17:38:59

@bungics: @Scala: igen, sokan használják hajra, de én olyan lusta vagyok a hajpakolásokhoz... Plusz reggel mosok hajat, akkor már nincs idő, és így is gyorsan zsírosodik a hajam, nem tudom, ha az olajat rákenném, mi lenne.

Scala 2012.06.06. 17:45:56

@katarocks: Hajszárítóval szárítod? Mert az jobban zsírosítja.
Egyébként a te korodban nekem is zsírosabb volt, mint most.
Fodrászom szerint a balzsamot csak a hajvégekre, mert az olaj! Talán azt próbáld ki + természetesen szárítsd, én csavarom pl.. :-)

katarocks 2012.06.06. 17:52:36

@Scala: igen, de muszáj, mert semmi tartása anélkül. Csavaró, az mondjuk nem rossz, van is ilyen "beleragadósom", nagyobb, ami erre jó, de reggel? Este nem mosom meg, mert akkor reggelre elveszik a forma. Sajnos menthetetlen hajbeszárítós vagyok.
Holnap mindenesetre kipróbálom, köszi. Itthon kuksolok, államvizsgára készülök, szóval nem kell mennem sehova :)

Scala 2012.06.06. 18:04:25

@katarocks: Én sokszor abban aludtam, de az a szőrössel önkínzás! :-)
A tartása lehet picit lanyhul, ha este kiszeded, akkor tégy rá lakkot kifésülés után (Amway lakk pl. ami nem keményít, csak konzervál).
Otthon lenni és várni, amíg szárad a legjobb!

Nekem a fodrászom sokat segített egy ún. hajtőemelő dauerral (enyhe dauer, Wella szer, de nem mindenki tudja megcsinálni, barátnő variált, és más fodrász elcseszte). Vizesen kis hullámok, több, mint fél évig benne van, nem veszik ki a tartása akkor sem ha alszol rá egyet vagy kettőt! Ha meg izzadsz, akkor szépen hullámos lesz, nekem pl. Spinning után. :-)

Egy baja van, hogy a színt - ha festetsz is - könnyebben ledobja.

Van még a terhesség, ami nagyon jót tesz a hajnak, de túl sok a mellékhatás. :-D

brokeness 2012.06.06. 20:28:17

A ricinus hajpakolásként száraz hajvégre NE! Elcseszi,sprőddé teszi.Fejbőrre és nem túl károsodott hajra tojássárgájával klassz.A kókuszolaj vagy egyéb hidegen sajtolt olaj segít a sűrű ricinusolaj állagát kezelhetőbbé tenni.

katarocks 2012.06.06. 23:13:52

Na, akkor összefoglalom a fenti tanácsaitokat :)
Scala által ajánlott dauerhatás nagyon bejön, de mint Niurka mondta, vékonyszálú hajra alkalmazhatatlan, szóval kilőve.
Ricinius száraz hajvégre ne, akkor az is :D
Hajmosás: mosom én (háromnaponta), csak utálom, és minél kevesebbszer szeretném. Szárítani nagyon tudok, de hát az lenne a jó, ha csak megszáradna magától valami értelmes formára :)
Egyszóval a hajam katasztrofális, azt mondta a fodrász, hogy ne utáljam, szeretni kell, mert megérzi :D Most próbálom szeretni.

Scala 2012.06.07. 15:09:57

@Niurka: a terhesség alattra én azt olvastam, hogy egyáltalán nem hullik a haj, viszont utána nem szabad megijedni, mert egybe kijön, és az soknak tűnhet.
Nekem azért hullik, de jóval kevesebbet, és gyönyörű lett: tartása, fénye van, gyorsabban nő! A fodrász is megerősítette, lemegy a tesztoszteron szint, illetve megemelkedik az ösztrogén szint, talán attól van. A mostani nőknek szuper a hajuk terhesen, nem tudom lehet a vitaminok, de a hányingeres-hasfájós első trimeszterben is ez volt a legjobb és egyértelmű pozitívum: a hajam. :-)
Úgyhogy ez változó, és ma már nem trend a levágatjuk terhesen, nem kell, szebb lett!
@katarocks: & Niurka: nekem is full vékonyszálú, egyenes a hajam, ezzel is csalódást okozva a család nő tagjainak, mert ez egy 3 generációs történet, és nem törtem meg a trendet.
Az említett dauer "nem olyan dauer", és csak a fodrászommal csináltatnám. Nekem is szúrt már el csaj dauert.
+ amikor lenő, akkor csak a tőre, picit a fejbőr fölé nyomja a szert, utolsó öt percben megy a teljes kobakra. Soha nem volt vele gondom, és a SzüliFeli csajoknak (meg szerintem Madonnának is) ilyen van.
Szóval csak biztatni tudom Katarocksot, én 30 évesen találtam rá erre a fodrászra, megtanított növeszteni, úgy, hogy ne lógjon, ráadásul szinte nem is tupírozok azóta.
És nem ment tönkre, most sose látott mértékben király a hajam, de korábban is 3 havonta kellett a hajvégeket rendbetenni. Nem mondom, egy kicsit megviselte ez a hajtöves cucc, amikor félévente csináltattam, akkor tértünk át az új-zélandi festékre (Fudge). Imádom a srácot, úgy kerültem hozzá, hogy a férjem rámparancsolt, hogy ne nyúljak a hajamhoz (folyton vágtam belőle), csak a fodrász, növesszek, találjak egy olyat, akit bírok, és szóljak mikor megyek, ő adja a zsét.
Szóval gondolhatjátok honnan indultunk a fodri meg én. :-))) MOMban dolgozott eredetileg, már nem ott van, hanem a Bem tér és a Margit híd budai hídfő között, de mindenhova követem. :-)

Scala 2012.06.07. 15:20:25

@katarocks: Ja, és háromnaponta meg kell mosni, abban Niurkának igaza van. Én nem bírnám ki, hogy heti egyszer mosom, már csak a sport miatt sem (mostani időszak persze kivétel, nincs egyelőre sport).
Én sampon+balzsam, csavarás és amikor kivettem és befésültem Amway pumpás lakk.
Volt amikor lenőtt a hajtőemelés, és nem volt zsém, menni csak 9 havonta (autólízing), akkor a tövére (!) tettem habot. Ma már nem szeretem én sem a habokat, és a sok frincet-francot.
Az Elsevenek van/volt egy hajvégápoló nem kimosandó méhpempős ápolója, az nagyon jó cucc, csavarás előtt a hajvégre kentem, akár még balzsam helyett is, ha mellett, akkor gyönyörű lett, nem esett össze. :-)

arisztotela 2012.06.07. 16:14:37

@Scala: én is a Mirrorból loptam fodrászt, imádom:).

katarocks 2012.06.08. 09:08:12

@Scala: ez a fajta dauer nagyon tetszene, de most is hullik kicsit a hajam (hogy megint mitől? rejtély), szóval én már alig merek valamit kezdeni a hajammal, festés meg se fordul a fejemben. Nekem egyenes, egy nagyon pici hullámmal, ami igazából kócolja, de nagyon szeretnék hullámosabbat, az sokkal egyszerűbben beáll.

Scala 2012.06.08. 13:37:46

@katarocks: nekem is van benne olyan minimál hullám, úgy alapból, de az ugye nem a töve.
@Niurka: -nak igaza van, a vas+C -t próbáld ki, pezsgőtabletta mondjuk. Én még homeopátiás golyóban nyomatom a ferrum metallicumot BOIRON 9CH, amikor vasat pótolsz segíti a felszívódást.
Stressztől is hullhat a hajad, ha most vizsgázol pl. simán.
A hajkorona mindig az életerőnket fejezi ki, persze a genetikai adottságokon belül, tehát, ha szereted az életed minden szeletét, a hajad is jobb lesz. Ezért mondta a fodrászod, hogy szeresd. :-)

katarocks 2012.06.08. 14:39:49

@Scala: @Niurka: most kovaföldet szedek, meg vas pezsgőtablettát is vettem, csak otthon hagytam, jövő héttől visszaállok rá.
Alapvetően nem vagyok stresszelős típus, de most nagyon durva, ki is jöttek a pattanásaim, úgyhogy ez biztos nem segít a hajamnak sem :(

katarocks 2012.06.08. 21:37:46

@Niurka: Béres, köszi, megjegyzem.
Na igen, a kutyám még durvábban hullajtja a szőrét :)

arisztotela 2012.06.09. 11:14:31

Van kutám, de sztem tavasszal, ősszel vedlik. (ez semmilyen)

katarocks 2012.06.09. 14:10:31

@Niurka: keverék tacskó :) Dúsabb is a szőre, mint egy rendes tacskónak. Tavaly azt mondta az állatorvos, hogy az ő kutyája is baromi sokáig vedlett, és hogy sok kutyánál felborult valami. Na, hát az enyém idén is csinálja, már több mint egy hónapja kezdte és tavaly még júliusban is erőteljesen hullott a szőre.
Azon gondolkoztam, hogy lakásban hogyan lehet ezt kibírni, de akkor a westi pl. pont jó választás ebből a szempontból.

Scala 2012.06.09. 18:41:46

Mindenkit üdvözlök egy bélszín és krumplipüré vacsora után, jól vagyok. Anyu vette a húst, uram sütötte ki (ő nem szereti, a bárányt szereti - azt a macerát a páccal + abból szerintem nem lehet jót itthon kapni, túl öregen vágják le). :-)))

Macskák tavasztól mostanáig vetik le a téli bundát, mert az enyéim kijárnak. Aki lakásban marad állítólag kevésbé hullajtja, majd egyáltalán nem növeszt más bundázatot. Persze, ha hosszú szőrű a cicc, akkor amúgy is fésülni kell.
Kutyákat nem tudom.

Nézzük az Elnök embereit (az eredeti cím itt is jobb, The West Wing), éppen az a rész ment, amikor ideiglenesen átadja a hatalmat az elnök, az alelnök meg szexbotrány miatt kb. egy nappal korábban mondott le, úgyhogy a Kongresszus elnöke (John Goodman) veszi át az Oval Office-t. Ő pedig sebesen ki akar nevezni egy alelnököt, mondván "Nem tudom észrevették-e, de engem kb. egy bélszínvacsora választ el a szívinfarktustól, nem szeretném, ha az agrárminiszter lenne a következő elnök..."
Nos én a magam részéről azt remélem, sok bélszínvacsora választ el a poppolástól. ;-)

Timea25 2012.06.09. 20:40:48

@Scala: Nem nézitek az EB-t?:)

Scala 2012.06.10. 10:43:53

@Timea25: Nincs tévénk, a net meg lassú. Két Elnök emberi között felmegy az eredmény miatt. Kifejtette, hogy a dánokat tudta, hogy nyernek, és meg is akarta tenni pénzben, ha egymilliót feltesz, akkor most milyen sok lenne. Kértem, hogy nagyon biztos megérzés esetén se tegyen fel egy milliót a mostani EB bármely meccsére. :-D
Ha valamit meg akar nézni, majd lemegy az étterembe szerintem.
Sajna engem, pontosabban a babát izgatja a szurkolói tömeg hangja, és ahogy a riporter erősíti a hangját, tegnap vettem észre, úgyhogy kihagyom.

Mujza 2012.06.10. 13:30:10

@Scala: Vagy csak ő is nekiállt szurkolni :-)
Néha méláztam azon, vajon örömében, vagy ellenkezőleg kezd el mozogni. Én általában úgy éreztem, hogy örömében mozog (kivéve, amikor megijedt egy hirtelen hangtól), és ha valami nem tetszett neki, akkor én éreztem fizikai rosszullétet.

Scala 2012.06.11. 11:13:14

@Mujza: Ahogyan leírtad! :-)
Nem láttuk a képernyőt, csak a kiszámíthatatlan hang jött, és hirtelen olyan rossz érzésem lett...
A vihar hangja viszont egyáltalán nem izgatta fel, aludt. Épp aznap (szombaton) kezdtem jól-magabiztosabban ráérezni a kis lényére, fontos momentum. :-)
süti beállítások módosítása