Szem alatti karikák

 2012.03.28. 11:39

Mit tegyen, akinek úgy igazán, valójában karikás a szeme? Egyetlen ötletem van: lője főbe magát. Meggyőződésem, hogy ez az egyetlen szépséghiba, amivel gyakorlatilag semmit nem lehet csinálni.

Vannak a házi praktikák: teafilter, hűtőből uborka, rózsavízes vatta, reszelt nyerskrumpli, kurkumás tejpaszta, mandulaolaj. Ezek remekek, egy hangyányit halványítanak egy órára, ragadnak, gusztustalanok idegesítőek, a kurkuma élénk sárgára színezi a bőrt, a mandulaolajtól szerintem még feketébb lesz, mert áttetszőbb a zsírtól, szóval nagyjából halottnak a csók a mind.

Mert akinek karikás a szeme, az is marad.

Pedig a karikás szem ronda, fáradtnak látszol akkor is, ha napi tizenhat órát alszol, rosszabb napokon plusz öt év az arcon.

Aztán a sebészi beavatkozások: ígéretes a saját zsírfeltöltés, de az simán becsomósodhat (láttam ilyet, nem üdítő látvány), vagy ha hízik az ember, oda többet hítzik, mint kéne, máris kitüremkedik.

Ki is lehet vágatni alsó szemhéj plasztikával, de a vékony, kicsit puffadtan karikás szemre az nem jó. megváltoztatja a szem formáját, macskás lesz tőle, nagyon rossz értelemben. A szemhéjplasztika csak a kifejezetten nagy, zsírtáskákra jó (arra nagyon látványos), de a legtöbb embernek nem olyan van, hanem inkább vízzel töltött, ami árnyékot vet a szem alá, azért látszik fekete karikásnak akkor is, ha nem pigmentált (indiaiaknak azért karikás).

Lehet mindenféle étrenddel próbálkozni, mondván, hátha ételallergiától van, glutén, tej elhagyása, sok zöldség, stb. Ígérem, úgy is karikás fog maradni.

Úgyhogy marad egy jó vastag kötél a nyakra. Mert akinek karikás a szeme, az szinte kivétel nélkül ezt tartja a külsejével kapcsolatos legnagyobb átoknak. Nincs az a rossz bőr, ó láb, elálló fül, ami olyan idegesítő tud lenni, mint a karikás szemek.

Egyetlen jó hírem van: nem te vagy a hibás. Nem azért karikás a szemed, mert nem alszol, cigizel, iszol, nem mozogsz, szarul eszel, sokat napozol, allergiás vagy, keveset vagy sokat szexelsz, nem szedsz vasat, C-vitamint, rossz termékeket használsz, sok a hormonod vagy kevés. Fenét, azért karikás, mert az anyádé vagy az apádé is az.

Eye Circles

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr304345480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

markusbird 2012.03.28. 14:44:23

azzal egyet értek, hogy ez valamilyen szinten genetikai adottság, mint úgy általában az arcberendezés, de nekem elfogadhatóra enyhült idővel és ezt vagy a kor, vagy a sportolás változtatta meg (nem tudom, hogy ez vérkeringéssel vagy fogyással függ össze)

arisztotela 2012.03.28. 15:03:46

@super_mark: Igen, lehet elfogadhatóbbá tenni, de alapvetően ott marad:).

cicómicó 2012.03.29. 21:25:16

Speciel karikáim nincsenek. Vannak viszont folyamatosan előjövő kinyomhatatlan pattanások (továbbra is). Az almaecetet szoktam alkalmanként használni javaslatodra. :)

arisztotela 2012.03.29. 21:40:50

@cicómicó: melegen ajánlom a csukamájolajat. A pattanás igazán csak belülről kezelhető. A megoldás az A vitamin. Halolaj nem jó! DM-ben van.

cicómicó 2012.03.29. 22:06:03

@DuBarry: Csukamájolaj? Üveges kiszerelés vagy kapszula?
EGyértelmű, hogy belülről kell kezelni (600. krémet próbálom már), de épp most vagyok túl már a hormonvizsgálaton is (semmi eltérő), hogy pontot tehessek a végére, hogy mi a bánattól ilyen trágya az arcbőröm. Nem zsíros, csak gyulladt, piros pattanások leginkább az állkapocs feletti részen, időnként a homlokomon.
A-vitamint is szoktam kúraszerűen szedni. Egyszerűen nem tudom mihez kötni, hogy mitől jön elő.

arisztotela 2012.03.29. 22:16:23

@cicómicó: írtam pattanás posztot. Igazából mások véleményei alapján.

arisztotela 2012.03.29. 22:18:10

@cicómicó: ja, ez kapszula
én napi 2-t szedek, de lehet, neked több kéne először. de csak kúraszerűen, tudod, túladagolható.

cicómicó 2012.03.29. 22:31:17

@DuBarry: Pattanás-poszt. Régebbi? Vagy újonnan?
A csukamájolaj kapszulát még nem láttam DM-ben, de körbenézek. (most a lazacolaj kapszula ugrik be, de tudom, hogy a kettő nem ugyanaz...)

Scala 2012.04.15. 15:34:28

A természetgyógyászat és arcdiagnosztika szerint a szem alatti rész a vesék területe, azaz a vesék állapotának javításával ott is javul a bőr, a sötétség és stb.

Ezért lehet,hogy @super_mark:-nak a sportolástól szépült. Nekem is sokat javított rajta, és most, hogy nem sportolhattam, azonnal meglátszik, le voltak terhelve a vesék, sokat inni, vesetisztító gyógyteák, Váradi Tibor egy teljes fejezetet írt, nagyon érdekes, Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai című háromkötetesben.
Szóval a kulcsszó: a vese!
süti beállítások módosítása