A nárcisztikus nő

 2012.03.21. 10:51
Nicolas Sarkozy, Carla Bruni-SarkozyA kapcsolat eleje olyan, mint egy álom. Ilyen elsöprő szerelmet férfi még nem érzett, nő szemében ekkora rajongás sosem csillogott: a nő gyönyörű, tele van szeretettel, az ágyban olyan, mint senki más, izgalmas, lehengerlő, magabiztos, és mégis rajongó.

Aztán a kapcsolatban mindent elvesz a férfitől. Szeretetet, segítséget, pénzt, életenergiát. Megutálja, mert a nárcisztikus mindenkit megvet, akit végül hatáskörébe tud vonni. És amikor az utolsó csepp vérét is kiszívta, továbbáll, mintha mi sem történt volna. Olyan hidegséggel, amit egy pszichopatától sem várna az ember, nemhogy a világ legédesebb, legszeretőbb barátnőjétől. A férfi talán sohasem heveri ki a traumát, amikor rájön, hogy egész idő alatt csak használták. Ilyen a szerelem egy nárcisztikussal.

Vagy a barátság: összeismerkedsz valakivel, akiről úgy érzed, igen, ez az ember végre értékel téged, úgy figyel, ahogy senki, mindenre emlékszik, amit mondtál, hihetetlen érzés, hogy ilyen jól megértitek egymást. Aztán szép lassan kiderül, hogy folyton szívességet kér, de ha neked kell valami, fel sem veszi a telefont. Csak szép lassan derül ki, és hidd el, nem jó érzés, amikor rájössz, hogy teljesen hülyének néztek. Illetve manipuláltak, mert a nárcisztikus olyan, mint a vak ember, akinek kifinomult hallása lesz. Hiányzik belőle egy-két fontos képesség, hogy megteremtsen magának dolgokat, kompenzálásképpen a manipulációs érzéke verhetetlen, ezzel veszi el másoktól azt, amit azok megteremtettek. A nárcisztikus alapvetően parazita. Anyagi és lelki értelemben. Mindent megszerez hízelgéssel vagy agresszióval, attól függően, hogy kivel áll szemben.

A képen azért Carla Bruni van, mert talán ő az egyetlen női híresség, aki elismerte, hogy nárcisztikus személyiségzavarral diagnosztizálták és kezelték, eredménytelenül.

Hallatlanul érdekesek a nárcisztikus nők. Viszonylag kevesen vannak, a tökéletesen kifejlett NDP férfiakra sokkal jellemzőbb, ezért egy nárcisztikus nő mindig üdítő különlegesség, főleg, ha csak messziről figyeljük, mint Carlát.

Mutassuk be személyiségén keresztül a nárcisztikus nő prototípusát. Hallatlan önbizalom, de főként öngondoskodás jellemzi, amelyet vagy alátámasztanak különleges képességek, vagy nem. Carla nagyon szép volt, tehát alapja van önimádatának, ám ez nem szükségszerű, egy igazán nagypályás nárcisztikus nő mindent megszerez magának akkor is, ha nem szép, nem különösebben okos, és nem jött előkelő családból, egyszerűen manipulációs képességei segítségével. Úgy gondolja, ki törődjön velem, ha nem saját magam, és van is ebben valami, de ez az önkényeztetés mindig súlyosan mások rovására megy.

De térjünk vissza Carlához. Fiatalságát címlapokon és híres férfiak ágyában töltötte (Mick Jagger, Eric Clapton), majd, amikor kezdett kifutni az időből, egy államelnököt csípett ki magának, hogy a nárcisztikusoknak oly fontos örök rajongást, hírnevet, figyelmet és az ezzel járó anyagi javakat biztosítsa a maga számára. Teljesen hideg fejjel. Ez a kapcsolat addig fog tartani, amíg Sarko valamit nyújt Carlának, aztán odébbáll.

Mi jellemzi még a nárcisztikus nőt? Úgy gondolja, ő tökéletes. Ezt azzal támasztja alá, hogy szeret másokat leszólni, párkapcsolatban partnerét csepüli vagy szembe, vagy mondjuk a gyerekeik előtt, ezzel értékeli feljebb saját magát, ritkán valódi teljesítménnyel. Akkor is maximálisan elfogadja magát, ha csúnya, buta és semmire sem vitte az életben, de annyi esze van, hogy úgy tegyen, mintha nagyon sikeres lenne. A nárcisztikus igazi pozitív gondolkodó, azért tud mindenkin átgázolni, mert mélyen hisz benne, hogy mivel ő egy isten, mindig mindent meg fog tudni oldani. És ez általában így is van, mivel talál valakit, akinek a pénze, szeretete, energiája továbblendíti.

Persze nárcisztikus nő sokféle van. De közös céljuk, hogy a figyelem központjában legyenek. Akad, aki a szépségét használja fegyverként, más a legjobb anya és feleség könyörtelen imidzse mögé bújva szipolyozza környezetét, teszi tönkre férjét és gyerekeit, a harmadik esetleg komoly tudós, csak a munkája érdekli, és ehhez használja partnere életenergiáját, de ő is elveszi, ami nem az övé, és vannak viszonylag ártalmatlan nárcisztikusok, akik keményen dolgoznak azért, hogy a világ körülöttük heverjen, és igazából nem bántanak senkit, igaz szeretetre ők is képtelenek.

Végülis a nárcisztikusok nagyon kellemetlen hatással vannak környezetükre, de igazából csak azokra veszélyesek, akiket egy vagy két nárcisztikus szülő nevelt fel. Ha egy férfit kisfiúként egy nárcisztikus anya már előidomított, akkor könnyen egy hasonló nő prédája lesz felnőttként. Ezt pedig önismerettel el lehet kerülni. Csak nehogy késő legyen!

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr794330250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

streptopelia 2012.03.21. 12:23:56

Mintha Magyarországon a nők 90 %-a ilyen lenne. :)))

sorskonyves 2014.02.10. 10:18:17

én ilyen vagyok, pedig küzdök ellene. csak mintha egy láthatatlan erő egy lépéssel előttem járna, így általában a tűzoltás marad.
egészen kicsiben kezdődött, még általánosban. akkor a cél a menő lányok közé való bejutás volt... mindegy is, csak tudjátok: nem választottuk.
egyébként Hammam vagyok, csak elfelejtettem az összes mindenféle jelszavamat.
remélem jól vagytok, DB gondoltam rád, a kezemmel csodát tett a szódabikarbóna+kókuszolaj kombó ismét :)

arisztotela 2014.02.10. 12:17:33

@sorskonyves: Szia Hammam! Te nem vagy nárci:)))).

sorskonyves 2014.02.10. 14:12:41

tévedek, ha azt gondolom, hogy a nárcizmus az önsajnálattal van kapcsolatban? lehet ez is egy mozgatórugó? hogy annyira sajnálják magukat, hogy szinte bármire feljogosítva érik, érezzük magunkat?

arisztotela 2014.02.10. 14:38:38

@sorskonyves: nem hiszem:).

A legeslegfontosabb ismérv, graniózusok, valamiben nagyon nagyra törnek, és az egójukat minden áron védik. A gonosz nárcisztikusok ezt úgy teszik, hogy a belső feszültséget átprojektálják a másikra. De grandiózus fantázia nélkül nemigen van nárcizmus. És benned ezt nem láttam, hogy legnagyobb akartál volna lenni.
Amúgy mindenki sajnálja magát szinte:).

arisztotela 2014.02.10. 14:43:43

@sorskonyves: miért, hangokat hallasz, üvöltözöl az utcán, és megjelent Jézus?

sorskonyves 2014.02.10. 14:51:39

nem, grandiozitás nincs, de a belső feszültség projekciója megvan. megijedtem magamtól, mert ez igazságtalan azzal szemben, akit pótszerként használok.
a nagymamám biztosan nárci, az egyik unokatestvérem is, akivel sokáig azonosultam, szintén.
szeretnék elmenni egy pszichiáterhez. ismersz jót, aki nem töm rögtön hangulatjavítókkal? a párom csak a pszichiátert támogatja, a pszichoterápiát lányos csevegésnek tartja

sorskonyves 2014.02.10. 14:52:18

@DuBarry: nem láttam Jézust, de... a fejemben valami nagyon más van, mint ami a realitás

arisztotela 2014.02.10. 15:03:15

@sorskonyves: én egyiket sem támogatom, de tudok egy bácsit, aki kurva jó, imádta mindenki, aki járt hozzá: Bódog Gyula, 209647852, ha még ez a száma. Korrekt, bölcs, nem gyógyszerez fölöslegesen. Nagyon pszicho gyógyszerellenes vagyok, ezt már írtam. Más gyógyszerellenes nem annyira:).

arisztotela 2014.02.10. 15:04:56

@sorskonyves: az nem gond, ha el tudsz funkcionálni a világban anélkül, hogy elvesztenéd a kontrollt a cselekedeteid és az észlelésed fölött, akkor nem vagy skizofrén:). Még akkor sem, ha hagynád néha az egészet a picsába:). A bolondok nem tudják hol vannak, kivel érintkeznek, nem tudják, mit csinálnak, az sokkal húzósabb.

Holle anyó 2014.06.25. 20:48:23

@sorskonyves: Hüm... Milyen érdekes! Újgazdagék nívója és életvitele tulajdonképpen - az anyagiakat leszámítva - semmiben nem különbözik egy nyírségi zsákfalu putrisorán tapasztalható nívótól és életviteltől....
Főprogram: bebaszni és félredugni. Erre van igényük.

arisztotela 2014.06.26. 11:24:15

@sorskonyves: egy alkesz nem néz ki úgy, mint DZS és ez korfüggetlen, még harminc alatt is látszik az arcon, ha valaki ennyit iszik.

sorskonyves 2014.06.26. 13:25:01

@DuBarry: én sem hiszem, hogy alkesz, szerintem ez a férj besározási hadművelete. Számomra nem is az alkohol a ennek a történetnek a legizgalmasabb pontja, hanem DZS fehér mája (ki nem néztem volna belőle soha) és pénzmániája. Főleg az utóbbi fura, a szülei tehetős vállalkozók, lapkiadók, minek még még még? Plusz a bónusz agresszió - már ha igaz. Gondolom a fidesz nem szólal meg, akkor beidézhető lenne Lázár.
Ha ez az ügy igaz, Lazár bukik és szerintem Zsuzska is.

sorskonyves 2014.06.26. 13:25:56

és DZS melleit nem tudom ki csinálta, de szép, igényes, mértéktartó munka

sorskonyves 2014.06.26. 13:32:23

@Holle anyó: HA ez vagy ennek egy része igaz és a sajtó felkapja, amit most nem nagyon hiszek a perek miatt, akkor DZS arccal fog érkezni a betonra. Így is kezd kínossá válni a nő, bár ki tudja. lehet hogy az urizáló paprikajancsiknak bejönnek a megszólt mindenkibabái. a tv2ben már voltak cifra pletykák róla, azoknak nem hittem, azt hittem szimpla irigység. csak furcsán egybecsengenek ezek a dolgok, drága ajándékok, pénzes pasik szimultán, felfelé öles nyelvcsapások, lefelé szöges bakanccsal köszönés. a siker titka kis hazánkban (is?).

arisztotela 2014.06.26. 13:56:14

@sorskonyves: szerintem ő nagyon jó nő, nagyon bírják a faszik, nem tudott ellenállni a lehetőségeknek.
Kíváncsi vagyok, az RTL bevállalja-e a sztorit:). Egyszerre Lázár plusz Tv2 eke:).

Holle anyó 2014.06.26. 15:49:24

@sorskonyves: Lady Di pontosan ugyanezt csinálta. (Leszámítva azt a testőr pasit.)

Az alkeszságot illetően eltér a véleményem. Amikor már a végét jártam a férjemmel, én is keményen ittam és mindig MÁSNAP.
Mivel nem voltam valódi piás, egyszerűen muszáj volt egy napot kihagynom, mert bebaszás után másnap nem ment le a torkomon. Vízzel ittam a vodkát, mert utáltam. Ma már nem is tudom, nem is értem, hogy bírtam annyit inni????
Nem látszik a fejemen, pedig ez kb két és fél éves időszak volt. És amint elhúzta innen a büdös belét, másnap már nem ittam és NEM IS HIÁNYZOTT.
Szerintem a férj nem hazudik. (A "minden másnap"-ra kaptam fel a fejem.)

Holle anyó 2014.06.26. 16:00:53

@DuBarry: Szerintem csak egyszerűen áldozattípus és kiváltja a pasik védelmező ösztönét. Lady Di, Marilyn Monroe ugyanilyen nő volt.

Aztán az ilyen "szerencsétlen" nő hosszú távon qvára idegesítő tud ám lenni, mert hamar kiderül, hogy butácska, hülyeségeket csinál, pl. idétlenül vihog akkor és ott ahol nem kéne, kifecseg olyan dolgokat, amit nem kéne, kicsit kurvább, mint ami még szalonképes ezekben a nem túl finnyás körökben, stb.
Ezért dobják is a pasik hamar.

A jó nő az Sharon Stone! Jól néz ki, okos, saját jogán gazdag, tehát megáll a lábán és beledöglik az a pasi, akit egy ilyen nő dob.

sorskonyves 2014.06.26. 17:43:17

@DuBarry: nekem nem tetszik, főleg fejre.
Azt RTL Klub ezt a ziccert (most) szerintem kihagyja az ingoványos jogi talaj miatt. Van még miről regélni a népeknek :)
mellre figyelni:
www.nlcafe.hu/forum/index.php/?fid=441&topicid=140472&step=1

Holle anyó 2014.06.26. 19:00:42

@sorskonyves: Nem tetszik a lófeje? Nincsen neked semmi jóizlésed. :)))))

Nekem azért nem tetszik, mert merev az arca, nem mosolyog a szeme, állandóan vihog, rettenetesen maníros, nincs egy természetes mozdulata, hazug és műanyag az egész nő...

fleur_de_lys 2014.06.26. 19:29:28

@Holle anyó:
Igen, soha nem mosolyog a szeme.

Kettővel felettem járt gimiben, a nagymenők között is nagymenő volt, durván sok pénzzel kibélelve.

És már akkor is pont ilyen számító, érzelemmentes volt a tekintete, már amennyire én emlékszem rá.

Holle anyó 2014.06.27. 03:20:15

@fleur_de_lys: Bár milyen furcsa, ezek a pénzzel kibélelt, elfoglalt szülők mellett érzelmi sivárságban senyvedő gyerekek legalább annyira hátrányos helyzetűek, mint azok, akik a putrisoron senyvednek, csak az anyagi lehetőségeik eltérőek. Nekem is voltak a gimiben ilyen típusú iskolatársaim, egyikük pl. - egy menő orvos menő lánya - az apja vadászfegyverével terítette szét az agyvelejét a gyönyörű családi villa kies télikertjének mennyzetére.

Döbbenten tapasztaltam, hogy a fiatalkorú bűnelkövetők jellemzően a társadalom két szélsőséges rétegébe tartozó családokból kerülnek ki.

Tehát azért, mert nem szeretem ezt a nőt, még sjnálhatom....
Meg a gyerekét is....

sorskonyves 2014.06.27. 07:08:40

@Holle anyó: a Hublot órája árából kijön egy pofás pszichoterápia. egy szegény meg ha a feje tetejére áll, akkor sem jut el szakemberhez.
ahogy olvastam, próbálkozott is.

Holle anyó 2014.06.27. 07:58:29

@sorskonyves: Ebben teljesen igazad van.
Ami pedig a próbálkozást illeti, az is csak egy olyan értelmetlen "divat", mint a Hublot óra. Ha az is csak azért van, hogy elmondhassa társaságban, hogy "a pszichiáteremnél voltam", akkor megette a fene az egészet.

Nekünk óránk sincs, mert ott a mobil, meg a gép jobb alsó sarka, meg a mikró, meg a sütő, meg az autórádió, meg a villamoson lévő, meg a köztéri órák, stb. Ki a fenének kell óra???? :D
Idióta faszkalap, aki órát hord. :)))))

sorskonyves 2014.06.27. 08:57:31

@Holle anyó: én imádom az órákat :)))

Holle anyó 2014.06.27. 21:33:36

@sorskonyves: Jogod van hozzá, de funkciótlan.
Nagyapámnak arany Doxa zsebórája volt, nagyanyámnak pedig szintén arany Doxa nyakláncon lógó ovális órája. (Hozzá lornyon, legyező.) Idős korában fekete ezüst fogóval felszerelt sétabotja volt a nagyimnak és 92 éves korában úgy vonult végig az utcán, hogy elugráltak előle az emberek. Senki nem merte volna néninek szólítani, csak hölgyem és asszonyom járt neki. :))))

Én inkább már ékszert szeretnék óra helyett, de az a helyzet, hogy elég nehezen viselem, ha van rajtam valami. Mínusz 20 alatt sapkát sem veszek fel, mert idegesít.
Komoly gondjaim vannak a cipőkkel is, mindegyik vérhólyagosra tör.
Szóval én nem szeretek karácsonyfa lenni, de azért van gyűrűm, karperecem, nyakláncom,fülbevalóm, lábgyűrűm és bokaláncom is.
Órám, az nincs.
Ja! És az autók sem érdekelnek. Sosem tudtak hatni rám az órával, autóval villogó pasik. :)))

brokeness 2014.06.28. 08:01:14

@DuBarry: Nekem is ez volt az első gondolatom. Hogy a fenébe mehetett hozzá ehhez a rossz hírű férfihoz? A politika és az alvilág efféle összefonódását akkoriban természetesnek vették? Értelmes anyja van, hogy engedhette ezt a viszonyt házassággá "fajulni"?

brokeness 2014.06.28. 08:05:00

@DuBarry: Nem, ez túl sok. És csak pletyka.(egyelőre)
süti beállítások módosítása