Progeszteronkrém

 2013.04.07. 12:49

 

Na ezt is kipróbáltam nektek. Mire is mennétek Dubarry nélkül.

A progeszteronkrém egy aránylag új hype. Egy John Lee nevű orvos dobta be a köztudatba. Ő azt vallja, hogy gyakorlatilag minden nőnek 35 fölött ezzel élnie kéne, ami ebben a formában persze nem igaz.

Tény, hogy egy idő után felborul az ösztrogén-progeszteron egyensúly, és ez kellemetlen tüneteket okoz. Ilyenkor kialakul az ösztrogén dominancia. Ezt nagyon homályosan közelítik az orvosok. A közkeletű elmélet most az, hogy mindez főleg a megváltozott életkörülmények miatt van: kevés mozgás, sok szénhidrát, kevés nap, sok környezeti ösztrogén (ételből, műanyagból, ivóvízből, stb.). A túlzott ösztrogén aktivitás tünetei: hízás, rossz alvás (kattog az agy, forgolódsz), erős vagy hosszú menses, PMS, mellfeszülés, nagy mellek, mióma, vastag méhnyálkahártya, meddőség, depresszió. Lee szerint a klimax idején sincs szükség ösztrogénpótlásra, elég ha életünk végéig progeszteronkrémet használunk, és itt a heppi end. Ez mondjuk nem igaz, mert sok 65 éves nőnek kisebb az ösztrogénszintje, mint egy annyi idős férfinak, és ennek meg is vannak a következményei. A hosszú távú ösztrogénhiány tünetei: csontritkulás, magas vérnyomás, inzulin rezisztencia, memóriazavar, infarktusveszély, hízás a hason, derékon, sorvadt vagina. Ezek egyikén sem segít a progeszteronpótlás, tehát ha mondjuk valaki úgy jár, hogy hatvan körül még szexelni akar, akkor sok problémát megspórol magának, ha legalább helyileg pótolja az ösztrogént odalent, mert anélkül nemigen fog menni. De mindegy, ott még nem tartunk. Tény, hogy a klimax elején előfordul, hogy ovuláció nélkül megy le egy ciklus, és abban a hónapban nem termel progeszteront a petefészek. Egy-két ilyen és súlyosbodik az ösztrogén dominancia, és akkor nagyon sokat segít a progeszteronkrém, de amikor már nincs menses, az ösztrogénhiány lesz a kellemetlenebb probléma. Kövér nőknél lehet, sosem kell ösztrogént pótolni, de a soványaknál érdemes.

Kicsit ösztrogén dominás voltam. Voltak tünetei, nem részletezem. Na jó, vettem cuccot, elkezdtem kenni. A pozitívum: tökéletes lelki béke, nagyon altat, pozitívvá tesz. Negatívum: ekcémás lett a kezem tőle, ami elmúlt, de jelzi, hogy eleinte szokatlan volt a szervezetemnek. 2 hétig szabad szedni a ciklus végén (még csak ez volt meg, nem tudom, változtat-e az egyébként erős mensesemen). Én kövér nem voltam, de mintha levitte volna a hasam, bár most lisztet sem eszem, tehát lehet, csak azért ment le. Arról majd beszámolok, kitolta-e a ciklust (az ösztrogéndominánsoké rövidebb). 

A progeszteronkrém árthat.

1. Egyesekben vicces módon ösztrogénné alakul, így ront az ösztrogéndominancián.

2. Másokban tesztroszteronná alakul, akár bajusz is nőhet tőle.

3. Hat a pajzsmirigyre. Jó esetben csak élénkíti a működést, rossz esetben megzavarja. Senki sem tudja pontosan!

4. Mivel ez egy krém, a zsírszövetben felszaporodhat a progeszteron, ami progeszteron dominanciát okoz. Ez normálisan nemigen fordul elő. Az is rossz, depressziót, felfúvódást eredményez. 

Ezeket a krémeket vagy szójából vagy jamból állítják elő. Ugyanolyan a molekulaszerkezetük, mint az emberi progeszteronnak. A kritikusai szerint gyengék (kint vannak természetes progeszteron tabletták sokkal erősebbek), és azt sem lehet kizárni, hogy rákot okoz. A szomorú csak az, hogy az orvosok által használt szintetikus progeszterontabletták (nálunk, nem Amerikában), amik a fogamzásgátlóban, a klimaxos hormonpótlásban vannak, vagy amit a terheseknek adnak, hogy megtapadjon a baba, na azok bizonyítottan rákkeltőek. Rosszabbak, mint a lóhúgy ösztrogén, és gond nélkül használják az orvosok. 

A progeszteron nem megoldás mindenre, legtöbbet a lelki nyugalmon dob szerintem, de nem segít a libidón, nem csökkenti a vérnyomást, stb. Meg kell becsülni az ösztrogént, sőt a tesztorszteront is. Anélkül nincs életkedv, libidó, jól működő izomzat.

Nem mondom, hogy ajánlom, de nekem bevált, sokkal jobban, mint a jam vagy a ligetszépe.

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr615205322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Solid214 2013.04.07. 23:01:43

Negativ tapasztalatból mondom, hogy nem csak placebo hatása van a progeszteronkrémnek (a külföldön kapható krémeknél feltüntetik a hatóanyagmennyiséget, és FDA approved).
Nekem két negativ dolog jött be a Dubarry által irottakból: az egyébként is alulműködő pajzsmirigyemet mérhetően tovább lassitotta, és a még elviselhető ösztrogéndominanciámat az elviselhetetlenségig fokozta (az akkori laborleleteim alátámasztják ezt). 2 hónap használat után 3 hónapig nem jött meg. Olyan volt, mintha végnélküli, folyamatos PMS-em lenne. Elviselhetetlenül hisztis voltam, már nekem is fájt :D, minden alkalmat megragadtam, hogy bőghessek. Csekély öröm volt abban a rettenetesen labilis idegállapotban, hogy a melleim észrevehetően nőttek (ámbátor a hasam is) és szép volt a bőröm.
Úgyhogy abbahagytam a progeszteronkrémet és szép lassan visszarendeződtek a dolgok.
Úgyhogy csak óvatosan, mert sokaknak működik ez, de van, akiknél pont az ellenkezője következik be a kivánt hatásnak.

arisztotela 2013.04.07. 23:36:37

@Solid214: Lee erre azt mondja, hogy emelni kell az adagot:), de jól tetted, hogy nem kented tovább. Rögtön ártott vagy csak egy idő után? Nekem most olyan, mint egy friss fuvallat.
Folyamatosan használtad vagy csak havonta két hétig?

Solid214 2013.04.08. 00:43:09

@DuBarry: igen, emeltem az adagot,a napi standard 20-40mg helyett 100-150-et kentem, de csak egyre rosszabb lett. Olvastam napi 400mg-okról is, de egyszerűen nem voltam olyan lelkiállapotban, hogy folytassam a kisérletezést. Csak azt akartam, hogy vége legyen már :D. Az első hónapban a ciklus közepén kezdtem el kenni, amig meg nem jött, kb. 12 nap volt. A második hónapban ugyanigy kezdtem, de akkor már nem jött meg. Ekkor kihagytam 2 hetet, majd újra kentem 2 hétig, merthogy állitólag igy kell, mintha normál ciklusom lett volna... de ez nem hozott megoldást, hanem ösztrogénileg elszabadult a pokol :D
Az első hónapban én is sokkal jobban aludtam, de ami azután jött, elvette a kedvemet.
Persze olvastam, hogy a krém használatnak első 3 hónapjában normális, hogy nagyon felerősödnek a "reverz" tünetek, de azt nem birtam normálisnak venni, hogy leállt a ciklusom, ami azelőtt sosem csinált ilyet.
Remélem, neked pozitiv tapasztalataid lesznek a krémmel, nagyon sokaknak működik.

arisztotela 2013.04.08. 12:22:20

@Solid214: a DIM-et nem próbáltad? Én nem.
Egyébként veled két dolog történhetett, vagy a hormonreceptoraid ösztrogénként értékelték a progeszteront, ezért lecsökkent a saját ösztrotermelés negatív feedbackkel, és ez leállította a menstruációt. Ilyen egyszer volt velem, amikor sok pueraria mirificát szedtem be, bár csak egy hetet tolta ki a ciklusomat, de nekem is rossz érzés volt. Viszont ez esetben az ösztrogéndominancia javulhatott neked miután leálltál, vagy nem?
A másik lehetőség, hogy felgyülemlett a zsírszövetben, és folyamatosan eregette a progeszteront, ami ettől nem fluktuált, mint egy egészséges hormonrendszerű nőben, hanem fennt maradt, és megakadályozta a vérzést. Meddőség ellen szokták ezt csinálni, hogy folyamatos progeszteronozással 3 hónapra leállítják az ovulációt, hogy aztán leálljanak a progeszteronnal, és egy robbanásos peteérés legyen.
Az a rossz, hogy az orvosoknak fogalmuk sincs az egészről, viszont az ösztrogéndominanciával sem hajlandóak foglalkozni, amíg annyira nem szar a helyzet (endometriózis, miómák), hogy nagylelkűen kipakolnak minden női szervet. Borzasztó.

Thor vagyok 2013.04.08. 12:52:57

@DuBarry: Hát nekem is épp nagy felfedezés ez az ösztrogéndominancia. Az utóbbi pár évben egyre rövidül a ciklusom, most tartok 25-26 napnál (előtte 30 volt és órát lehetett hozzá állítani), 10-11 nap vérzéssel és a hócsukám tele már vele. Azt hiszed volt ezidő alatt orvos aki megemlítse, hogy ösztrogéndominancia? A francokat. Boszorkánytól tudtam meg, azóta utánanéztem, és minden stimmel. Hogy mindentől hízom, mindentől hasra, és vért izzadok hogy fogyjak heti 5 edzés és rettentő óvatos, szénhidrátszegény diéta mellett. A menstruációm első napján meg megölöm azt aki hozzám szól, pedig sose volt ciklusfüggő hangulatingadozásom.
Egy darabig gyanakodtam, hogy megint romlott a pajzsmirigyem, de nem, azt vizsgálták szép rendszeresen és mindig tankönyvien tökéletes értékeim voltak ilyen beállítás mellett. Sajna most csak pénzem nincs semmire, de a yamgyökérre mégis rászánom magam. A krémet nem merném azért magamrakenni.

Solid214 2013.04.08. 13:14:26

Fogalmam sincs, hogy mi történhetett, ami miatt nálam ez lett a végeredmény. Szerintem az a napi 20mg, amivel az első 12 napot és két hét kihagyással a következő 14-et végigkentem, lepkefing. Annyitól nem gyűlhetett fel, mégis leállt a ciklusom. Ezután növeltem 100-ra, majd 150-re. De akkor sem a krémezés befejezése után 3 nappal jött meg, hanem 3 héttel. Amikor leállt a ciklusom, elmentem laborvizsgálatra, az ösztrogénem az egekben volt, progeszteron szinte semmi. Aztán felvilágositottak, hogy a krémezésből eredő progeszteron vérből nem is fog látszani, hanem csak nyálból.És ezt csak 1 cég végzi Mo-n, a monopolhelyzetéhez igazitott árakkal.
Itt már elvesztettem a türelmemet, és kivágtam a cuccot az ablakon... és visszakivántam a régi kis laza ösztrogéndominanciámat :D. Amit vissza is kaptam, van némi javulás, de nem számottevő.
A DIM-et még nem próbáltam, jót is, rosszat is olvastam róla.
Különben meg az van, amit irsz: az orvosoknak fogalma sincs erről a témáról, amelyiknek meg igen, olyan gyógyszereket ad, amit jobb nem bevenni pl. szintetikus progeszteron. Szóval nem tudom. Pont a hétvégén néztem meg a két felbontatlan tubust a fürdőszobaszekrényben, és gondolkodtam, hogy vajon én használtam-e rosszul és megint neki kellene futni, vagy hagyjam az egészet a fenébe. Vszeg ez utóbbi lesz, mert minden, ami a progeszterontermelésemet erősiti, ilyen hatással van rám, még a homeopátiás barátcserje kivonat is, ui. az is nagyon kitolta a menzeszemet és az is a második hónapban történt, abba is hagytam, azt is.
Egyébként köszi a segitő szándékot, kiváncsi leszek, Neked hogy jön majd be.

arisztotela 2013.04.08. 14:07:27

@Thor vagyok: a yam nem fogja megoldani:(.
Előszöris el kéne menni nőgyógyászhoz, hogy van-e endometriózisod, mert amit írsz, arra utal vagy nagyobb miómákra. Ha nincs, akkor szerintem tűrj:). Ha van, kénytelen leszel valamit csinálni, mert ez még rosszabbodhat (folyamatos vérzések, vérszegénység, stb.)
Én egy alapjáraton progeszteron-tesztoszteron típusú fiatal nő voltam, kis mell, magas libidó, szőrös láb, viszont teherbe estem, ha rámnéztek, és simán kihordtam (ez a progeszteron rész). Tehát az ösztrogéndominanciám nagyon friss lehet, két jele van, én is erősen vérzek 10 éve, de nagyon röviden hálisten, és van két minimiómám. A doki megnyugtatott, hogy minden második nőnek van 35 fölött, ne aggódjak, figyelni sem kell, a klimax majd elmulasztja. Ez kábé olyan, mintha azt mondaná, a halál majd megoldja. Az az apró probléma, hogy ha a pueraria már nem lesz elég, én fogok hormont szedni, az kurva ég, tehát ez, hogy a klimax majd elmulasztja, csöppet sem nyugtat meg, erre széttárta a kezét. Na ezért kenem magam a krémmel, hátha kiegyenlítem az ösztrogénemet vele.
de nekem is nagyon elegem van az internetes kuruzslásaimból is, csak az ország egyik legjobb nőgyógyásza, akihez járok, semmit nem tud ezekről.

Thor vagyok 2013.04.08. 14:19:39

@DuBarry: Endometriózisom nincs, miómám van 1 db nem nagy és 15 éve ugyanakkora.
Annyira azért nem dráma, és asszem én mindig is inkább ösztrogén-típusú voltam, terhes ugyan soha, de mondták, hogy nehezen hordanám ki (a mióma miatt) A vérzés csak 2 napig durva, de nagyon idegesít ez a fél cikluson át tartó maszatolás egy amúgy is rövid ciklusban. Meg a hízás-kérdés, de itt se debellát képzelj el, csak olyat, aki ha két percig nem zöld leveleken és halon él, már középtájt gyalázatosa állnak a ruhái, és minden kiló legyalulása egy hónap (diétával-tornával. Vicces, de izmot jobban építek, hájjal fedett kockás hasat, mint egy steppelt paplan, simán :).
Miért nem jó a yam? Eddig azt ajánlottad. A boszorkányom is azt ajánlotta.

arisztotela 2013.04.08. 14:38:52

@Thor vagyok: a hasi körbehízás tipikus progeszteron és tesztoszteron hiányos tünet. Semmi baj a jammal, csak kevés.

arisztotela 2013.04.08. 14:49:31

@Solid214: Hát még egy próbát tehetsz a vaginális alkalmazással:). Az állítólag megkerül minden mellékhatást azzal, hogy nincs zsírszövet involválva a buliban, plusz nagyon közel van a termelőhelytől (petefészkek).

www.peak-health-now.com/progesterone-cream-side-effects.html

Solid214 2013.04.08. 15:24:59

@DuBarry: ez az alkalmazási mód nekem új a krém tekintetében :D
A dr Mercola site-on olvastam erről, hogy a prog. vaginal insert a legjobb megoldás, az általad is említett ok miatt, közel van a petefészek, nem a zsírszöveten keresztül szívódik fel. Utána is néztem, hogy hol lehet olyat beszerezni. Hát csakúgy, mint a krémet, nem.
Eszembe nem jutott ez, hogy a krémmel is meg lehet csinálni.
Lehet, hogy kipróbálom, egyelőre gyűjtöm a bátorságot. Nagyon rossz volt az a 3 hónap, még nem felejtettem el. Ha mégis nekidurálom magam, majd beszámolok az eredményről.

Solid214 2013.04.08. 15:57:08

@DuBarry: Emerita. Az iHerb-en vettem. Az itthon kapható agyonra sztárolt cuccnál, amihez tanácsadók hada kapcsolódik, állítólag jobb.
És hát az biztos, hogy nem hatástalan :D www.iherb.com/Emerita-Pro-Gest-Balancing-Cream-Fragrance-Free-4-oz-112-g/4961

arisztotela 2013.04.08. 16:00:56

@Solid214: ismerem, igen ez a legjobb állítólag. Az enyém olcsóbb, gondoltam, ha beválik, majd akkor veszek drágábbat.

Solid214 2013.04.08. 16:17:12

@DuBarry: van még a Natpro nevű is, az állítólag még koncentráltabb.
natprouk.com/

arisztotela 2013.04.08. 22:26:20

@Niurka: A bioazonos hormonokra kérdezz rá.
Majd írok erről is. Szerintem olyan nem szedni a hormont, mintha nem vennél olvasószemüveget, mert az élet rendje, hogy 45 fölött nem látunk olvasni. A hormonpótlást teljesen félreértik. Nem az a lényege, hogy megússzuk a hőhullámokat.

mici˙ 2013.04.09. 11:14:39

@DuBarry: Esetelg írnál nekem az ekcémáról is?

mici˙ 2013.04.09. 16:12:43

@Niurka: Képet!! egyébként nemrég tűnt fel, hogy minden divatblogger, akiket itt ajánlgattam terhes vagy már meg is szült.

Scala 2013.04.09. 19:25:31

@Thor vagyok: Anyámnak is mondta a doki (1972-ben), hogy sose lehet gyereke a miómája miatt... Erről ennyit.

Scala 2013.04.09. 19:29:46

@Niurka: Tényleg nem ajánlják. Nekem egy vetélés után is azt mondta, mivel normális hogy semmit nem adna, minden gyönyörű lesz, relax. Úgy lett.
Most ezzel nem a klimaxot akarom hurráoptimizmussal várni, hanem a nőgyógyászok egy része nem hormonpótlás hívő, ezzel együtt ha mégis úgy döntöttem volna, progeszteron KÚPról volt szó! Úgyhogy van ilyen, felírják!

Scala 2013.04.09. 19:32:27

@mici˙: :-) Mi lett a svéd leányzóval? "Anyuka-e vagy már?"

@Niurka: Az semmi, de a 46 éves Halle Berry hivatalosan is az!
Longoria hízott, úgyhogy lehet... én nem tom ezeket belőni.

mici˙ 2013.04.09. 20:47:52

@Scala: lány lett. mostanában nem nagyon frissíti a blogját, de ez azért érthető.
the-northernlight.com/?p=49115

www.9to5chic.com/ nála is lány lesz.

Thor vagyok 2013.04.09. 21:27:40

@Scala: Jaja, néha komolyan nem értem, mi viszi rá őket, hogy ilyet vágjanak egy páciens arcába. De végtére is a húgom is úgy lett.

Azt hogy a dokik nem hormonpótlás-pártiak, megértem. Túl drasztikus cuccokkal tudnának csak beavatkozni, aminek több lenne a kára mint a haszna. De attól még nem kéne tagadni vagy agyonhallgatni egy probléma létét, és meg lehetne mondani, hogy menj haza szépen, én nem tudok neked hasznosat felírni, de itt ez a 6 növény, próbálkozz azokkal, hogy neked mi jó.

arisztotela 2013.04.09. 21:53:20

@Thor vagyok: akinek nehéz a klimaxa, hajára kenheti a növényeket, halottnak a csók.

mici˙ 2013.04.10. 15:21:45

@Niurka: szerintem az csak háj

katarocks 2013.04.10. 19:25:25

hogyvolt.blog.hu/2013/04/10/cimlaplany_1x01_bizz_a_csocsben
És szerintetek mi történt Horváth Éva fejével?
A lenti képen baromi széles az állkapcsa, szerintem nem volt ilyen!
Ezek a lányok meg a képeken elborzasztóak. Ezek itt a címlaplányok.

Scala 2013.04.11. 10:46:38

@katarocks: Hízott, teljesen amorful fest az egyik teljsen alakos képen is, plusz valami hormon vagy töltés, mert tényleg kezd Arnoldra hajazni.
A műsor elég súlyosnak tűnik. Hujbernek is rosszul mehet, ha ilyenben nyomul... Görög Zitának köztudottan szarul megy, őt megértem.

Scala 2013.04.11. 10:51:18

@mici˙: Aranyosak mindketten. :-) Majd kiv. leszek a 9to5 lányra, ápoltság ilyenek, ha megszületett a kicsi. :-) Most nagyon gusztán fest.

Northern Light cuki, jó sok smink kell a fejre az első 3-4 hónapban. :-) Alakja a kabát miatt nem tiszta, de jobb, mint az enyém.
Örülök a melegnek, szó sincs róla, de az első tavasz tíz éve, amit felkészületlenül, számomra zavaró túlsúllyal indítok. Jövő héttől asszem meg tudom oldani, és szerdánként megyek úszni. :-)

mici˙ 2013.04.11. 14:48:24

@Scala: Azért ezek a nők tuti nem így néznek ki 24/7-ben, és a fotó, kameraszög, tudom is én mi is javít még rajtuk.
Ja, és a 9to5 csaj írta, hogy babymoon-ra mennek. Ez mekkora szöveg már! emlékszem te is voltál :)

Scala 2013.04.11. 15:14:04

@mici˙: Fotókból én is azt tartottam meg, amin nem látszik a túlsúlyom, egyáltalán vagy csak minimális mértékben. A többi viszont fej szempontból is borzalmas volt. Úgyhogy egyetértek, valszeg létrehozzák a legjobbat, mileőtt kikerül. Ennek ellenére, szarból nem lehetne várat. Úgyhogy tünci kis nők ezek.
Babymoon :-)))

katarocks 2013.04.11. 19:47:35

@Scala: És az, hogy Schiffer Miklós MLM tanácsadóknak ír könyvet a stílusról? Mindezt a Marie Claire honlapján osztotta meg. Többszörösen is égő.

mici˙ 2013.04.11. 21:15:01

@Scala: én sem gondolom, hogy az életben barbamamák, csak ahogy te is írod.

cicómicó 2013.04.11. 21:16:22

Ez már a legalja. És nem azért mert szexmániás, szereplési vággyal teli nő(?), hanem mert erről ki/eladható ma egy könyv. Haveri, sportolói körben nem elég ha egy ordas nagy luvnyának tartják? Muszáj könyvben? És közben azon rinyál, hogy anyu+nagyi szégyenkezik miatta: www.origo.hu/sport/uszas/komment/20130411-a-szexmanias-szepesi-nikolett-konyvet-jelentet-meg.html?cmd=gettid&status=ok#komment

arisztotela 2013.04.12. 11:18:03

@Niurka: ez a csaj nagyon messze van a kurva rondától, lóharapás pofája van, de a pasik a testre mennek. Egyszerűen szereti a szexet, és mivel fiatal, és nem szólt neki senki, ki is dumálja. Ezt nem jól csinálja, mert az emberek nem szeretik az őszinteséget, a kamuzósokat szeretik.

arisztotela 2013.04.12. 11:24:50

@Solid214: hát most megvolt az első 12-3 napos kenegetés, aztán abbahagytam, és takkra másnap megjött (normálisan is úgy van, hogy a prog leesése a jelzés, hogy megkezdődhet a menstruáció, de ezt csak most olvastam). Ami különbség volt a korábbiakhoz képest, hogy zéró idegbaj előző nap (nem is tudtam, hogy jönni fog, pedig minden hónapban egyszerűen elviselhetetlen vagyok az előző nap), és olyan lapos volt a hasam, mint máskor csak a mensen utáni két hétben. Szuper volt. Remélem, nem csinál gondot ebben a hónapban sem, mert eddig extra pozitív a tapasztalatom.

arisztotela 2013.04.12. 11:28:35

@mici˙: Ekcémának nem néztem utána, mert az enyém elenyésző, kábé háromszor éreztem halványan egész életemben. Az biztos, hogy az első, amit meg kell próbálni a szigorú gluténmentes evés. Minden bőrbajnál ez alap. Barátnőmnek a paleótól 90 százalékot javult.
A rogeszteronos ekcéma egy altípus, félidőtől menstruációig fellángol, utána elmúlik, ha valakinek ilyenlye van, baszhatja, mert a saját progeszteronjára allergiás. Ez autoimmun. de ez könnyen kiszűrhatő, ha egész hónapban ott az ekcéma, akkor nem ilyen.

Solid214 2013.04.12. 12:36:59

@DuBarry: Ez szuper, remélem, hogy Neked meg is marad a pozitív tapasztalat.

mici˙ 2013.04.12. 15:59:13

@DuBarry: köszi azért, még figyelem magam, mert eddig elfogadtam, hogy a stressz hozza ki. Mondjuk már vagy 6 éve nem volt, előtte is csak egyszer pár évvel korábban, de az egy nagyon csúnya sztori volt.

Scala 2013.04.13. 14:17:38

@mici˙: Ekcémára tényleg jó a diéta, a máj tehermentesítése. Amikor már nem bírja a belső, (májon keresztüli; másik a tüdős) méregtelenítési rendszer, tolja tovább a bőrhöz. Túlterhelt immunvédelem, annak a jele.

Katanya 2013.04.15. 20:15:19

Basszus! Eddig eszembe se jutott, hogy ösztrogén dominanciám lehet. De most itt is és máshol is utána olvasgatva, minden tünet stimmel. Kivéve a terméketlenség, rám néz a férj, és hopp, egy gyerek (már ha nem atombiztos védekezést használok). @Thor vagyok: Ezeket akár én is írhattam volna. Ugyanezek a tünetek vannak nálam. Bár az érdekes, hogy van, hogy 26 napra, van, hogy 34 napra jön meg.Van, hogy 12 napig tart, van, hogy 6 napig. Idegbaj szintén van, hasra hízás is. Megszültem 20 hónapja a lányomat, azóta kínlódok a nagy belemtől :( És nem értettem mi a franc ez, egész nap lótok-futok, nem eszem sokat (bár a szénhidrát édesség formájában néha lecsúszik ha nagyon kimerült vagyok). Van, hogy hajnali 2-3 órakor kipattan a szemem, és bolyongok a lakásban, és nem vagyok álmos. Na, most mit kell csinálnom ??? :D

Katanya 2013.04.15. 20:20:10

Évekig Mirena "spirálom" volt, az levonorgestrelt tartalmaz. Akkor jól éreztem magam, marha jól néztem ki, 37 évesen simán 25-28-nak néztek, aztán levetettem, majd pár hét múlva nézegettem a tükörben, hogy ki ez a banya. Említettem akkor a dokinak, azt mondta nem lehet a prog. megvonás miatt. Bár pont egybeesett egy iszonyatos lelki megrázkódással. Így én se esküszöm, hogy ettől lehetett. A képem valamennyire helyreállt, de most dagadt vagyok :(

arisztotela 2013.04.15. 20:43:40

@Katanya: ne egyél lisztet. Minden mást nyugodtan, még cukrot is, ha találsz olyat, amiben cukor van, liszt nincs (mondjuk csoki mousse), egyszerűen ha nem eszel lisztet, nem tudsz hízni.

Katanya 2013.04.17. 07:26:21

@DuBarry: Próbálom a lisztet kiktatni. Szerinted érdemes lenne a jamgyökeret szednem?

arisztotela 2013.04.17. 12:35:53

@Katanya: Már mondtam Thornak is, hogy szerintem a jam sokat nem segít az ösztrogén dominancián. A legtöbbet a progeszteronkrém tehet, erről már írtam, vagy nagyon szigorú ösztrogénmentes étrend, semmi olyan kaja, ami erősíti, plusz mozgás. Ha megnézel egy élsportolót, egyik sem ösztrodomináns, mivel az ösztrogéna szírban raktározódik, sőt termelődik is ott sok. ha valaki túledzi magát, leáll a menzesze, egy egyértelműen azt mutatja, hogy elfogy benne az ösztrogén (az ösztrogén a menstruációt elindító hormon). Szóval, ha valaki sovány és edzett, az nem ösztrogén domináns. Az anorexiások sem menstruálnak. Nem azt mondtam, hogy legyél az, de a fogyás mindig segít. És ha gluténmentesen eszel, le fogsz fogyni, ez fact of life.

Thor vagyok 2013.04.17. 15:33:40

@DuBarry: @Katanya: Bocs, de óvatosan ezzel a jamnemsegíttel, mert szerintem nekem most odabaszott nem kicsit és nem olyasmiben, amit be tudok beszélni magamnak. Persze lehet véletlen egybeesés is, de annak meredek lenne. Szóval jam még tesztelés alatt nálam, de gyanús, hogy a végére nem fogom ártalmatlannak nevezni.

Thor vagyok 2013.04.17. 17:03:20

@DuBarry: Ja de csak mert úgyse hat :)
Tapasztalatom: alig 2 nap szedés után totál más erőnléttel nyomtam az edzésemet a konditeremben, kb az _ide_nekem_még_egy_pár_kilós_súlyt_juhéjuhé volt a jellemző az eddigi _nem_lenne_mégis_jobb_ezt_az_utolsó_sorozatot_inkább_kihagyni_mert_aztán_csak_megint_megrándítom_a_vállamat jellegű eddigi helyett. De oké, ezt akár a tavasz számlájára is írhatjuk. Azt már kevésbé, hogy a hasam menstruáció napjáig se puffadt fel. De az már nagyon meredek volt, ahogy a 26odik napon szokás szerint elindult a maszatolás, majd félóra múlva megállt, és csöndben és minden tünet nélkül kivárt még három napot, amikor kb a régi ciklusom szerinti idő után indult meg de akkor már határozottan.
Persze csak akkor mondom, hogy a jamgyökér, ha szedés mellett a köv hónapban sem csúszok vissza megint dagadt hasú 26 naposra.

arisztotela 2013.04.17. 17:42:32

@Thor vagyok: barátnőm is azt mondta, hogy könnyebb lett a mensese, mellfeszülés, stb. Viszont látszik rajta, hogy ösztrodomináns ma is, túlsúlyos erősen, nagy a melle (ismerem 23 éves korától, akkor kicsi volt), hasa van, nincs dereka. Bizonyos tüneteket elmulaszt, másokat nem. Én is szedtem, kétszer is, nekem PMS-em is maradt, és ugyanolyan erős maradt a vérzés, ami egyértelműen jelzi, hogy igazából nem nyomta fel a progeszteront.

Thor vagyok 2013.04.17. 19:52:24

@DuBarry: Igazából ha normalizálja a cikluseltolódásomat és besegít a lapos hasba, én már elégedett leszek :)
A progeszteronkrémtől sajna tartok egy kicsit, az egyelőre túl soknak/kockázatosnak tűnik.

arisztotela 2013.04.17. 21:59:20

@Thor vagyok: nem is lehet a pajzsmirigy miatt.

Scala 2013.04.17. 22:57:23

@Thor vagyok: Neked erre a cikluseltolódásra és erős PMS-re nem adtak alkati homeó szert?

Scala 2013.04.17. 22:59:10

DB: a májfunkció javítása és a látás javulása közt elvileg van összefüggés? Erről te tudsz valamit? Most túl azon, hogy az olvasószemüveg a halál előszobája... :-)
Magyarul májtisztításról van valamid?

Thor vagyok 2013.04.17. 23:00:39

@Scala: Nem jártam homeós dokinál jó pár éve, és amikor igen, még egyik se volt. Amíg itt vagyok Angliában, nem is igazán valószínű, hogy járjak.

Bach-virágesszenciákhoz nem értesz véletlenül? Abból annyifélét lehet kapni csak úgy simán a patikában.

arisztotela 2013.04.17. 23:05:41

@Scala: nem tudok összefüggésről:). A látást luteinnel vagy astaxanthinnel lehet javítani, ez utóbbi állítólag dioptriákat jelent, de nem próbáltam soha. Ez is valami A-vitamin dolog.
A májra meg máriatövis vagy és bojtorján a legjobb. A máriatövis a legelszálltabb májat is visszahozza. Ezt sem próbáltam:).

arisztotela 2013.04.17. 23:07:26

@Thor vagyok: na a Bach virágterápiában egyáltalán nem hiszek, de van aki esküszik rá.

Thor vagyok 2013.04.17. 23:18:37

@DuBarry: Én még nem tudom, mit gondoljak róla, de kipróbálnám.

Thor vagyok 2013.05.18. 12:37:31

@DuBarry: Nah sajna én is úgy érzem, kevés a jam, gondolkodom, hogy kipróbálom ezt:

www.amazon.co.uk/Now-Foods-PROGESTERONE-CREAM-OZ/dp/B0013OXGNU/ref=cm_cr_pr_product_top

ill ez rokonszenves még, de bár progeszteronkrém címszó alatt adja ki, itt csak Wild Yam krémnek nevezik, és nincs benne szója. Ettől még ugyanazt kéne tudnia?

www.amazon.co.uk/Higher-Nature-100ml-Wild-Cream/dp/B000NRVWIO/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1368867821&sr=8-8&keywords=progesterone+cream

arisztotela 2013.05.18. 14:30:46

@Thor vagyok: van lóvéd?:) akkor menj el egy hormontesztre, utána eldöntheted, mit csinálsz. Mivel egyszer írtad, hogy éjjel izzadsz, az sajnos ösztrohiány, nem dominancia, attól van, hogy a negyvenes évek közepén elkezd fluktuálni a hormonszint, és lehet, hogy a follikuláris szakaszban domináns vagy, de a lutealban meg már hiányos. Ez eltarthat még évekig is, mire elmegy a ciklus örökre, sőt még teherbe is lehet esni ilyenkor, ha van peteérés. Ezt a durva PMS-t elmulaszthatja a progkrém is, van akinél megteszi, de ezek csak anekdoták. Nekem a progkrém kettőt csinál: jobban alszom, lenyugtat abban a két hétben, amíg kenem, plusz szebb a bőröm, de ennyi, nem lett enyhébb a vérzés, nem lett hosszabb a luteal phase, tehát igazából szerintem hormonálisan nem annyira hat. Ha mégis ösztrodomináns vagy (egy hormonteszt megmondja), akkor segíthet a progeszteron vagy még jobban árthat, még erősebb PMS, menzesz. Az hogy szójából vagy jamból készül tök mindegy, mindkettőből csinálnak, lényeg legyen rajta az a szó, hogy USP.
Viszont nekem nem ártott meg, pont időben megjön, pont úgy, mint előtte, nem híztam, kicsit fogytam is hasban tőle, viszont kisebb lett a mellem:(. Tehát ott valami ösztrogénellenes tevékenységet tényleg folytat:)
Ja, és mondtam már, hogy Hashimoto mellett kontroverziális.

arisztotela 2013.05.18. 14:33:43

@Thor vagyok: ja, a lenti nem progkrém, a Now az az. A wild Yam cream nem ugyanaz, mint a yamból készült progeszteronkrém.
De ugye hogy mengmondtam, hogy a bogyó semmire sem jó?:)

Thor vagyok 2013.05.18. 15:53:34

@DuBarry: Nem, konkrétan azt írtam, hogy NEM izzadok, bár az endokrinológus 3 nekifutásból is baromira szerette volna nekem bebeszélni és minden kérdése úgy kezdődött, hogy Ugyehogy ...
én meg nem győztem védekezni, hogy bocs, de zokniban és sállal alszom, néha pulóverben vagy hidegebb éjszakákon elektromos ágymelegítővel. De lám, mindenkinek csak a kabátlopás marad meg.
Háklis szemorvos is épphogy a sarokba nem kergetett amikor 37 évesen még nem volt öregkori távollátásom, hogy _hát_edig_annak_már_kell_lennie_, valóban, lett is 7 évvel később.
Néha már komolyan úgy érzem, ha rápillantanak az ember születési dátumára, akkor mindegy hogy néz ki vagy milyen formában van, tessék szépen felfordulni, mert itt az ideje, kész. Kb így:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OXVpQ3MN_Qw

Thor vagyok 2013.05.18. 16:00:45

@DuBarry: Nem Hashimotóm van, az jana-ina, de hízelgő hogy vele tévesztesz össze, győztes alkat :)
Nekem a sorvadásos van, de nem tudom még fejben összerakni, hogy miért ellenjavallt, ha serkenti a belassult pajzsmirigyet.

A bogyó nem mondanám, hogy nyomtalan, de nem változtat eleget és semmi egyenletesen javuló tendencia nincs benne, hanem bosszantóan vissza-visszaesős. Mint lyukas valamivel vizet meregetni.
Akkor vegyem inkább azt amit itt fent közzétettél a képen? Van olyan is, csak kicsit drágább és nincs hozzá free UK delivery. Arra gondoltam, hogy 1-2 ciklusban kipróbálom 2-2 hétig, azalatt kiderül, hogy inkább hasznos-e mint káros vagy fordítva és még nem történik semmi visszafordíthatatlan.

arisztotela 2013.05.18. 16:09:19

@Thor vagyok: te mondtad, nem keresem vissza:).

arisztotela 2013.05.18. 16:21:27

@Thor vagyok: nem, tényleg nem mondtad, félreértettem egy mondatot, csak már mindekit klimaxosnak akarok látni, bocs:). Viszont a dominanciánál is bebaszhat, ahogy már írtam.

Scala 2013.05.20. 08:55:56

@Thor vagyok: A Bch-virágterápia nekem egyáltalán nem vált be. Pedig tudod finomak a rezgéseim, nem élek cigivel, piával mentollal, ami az ilyen terápiákhoz kell, mégis egy rakat szarnak mondanám a Bachot. Egy ismertebb faszi a Napfényes Élet Alapítványtól keverte nekem össze pedig...
Én a homeopátiás dokit ajánlom, és a golyókat, vagy az általa ajánlott Schüssler-sót. Én dokimnak írhatsz mailt. Mondd el mi a szitu és hogy a ködös Albion foglya vagy. Hosszú mailben összefoglalod magad, és az anyagiakat is így kívánod vele megoldani, mit szólna hozzá? dr. Auer Katalin, Tata, Google it.

Lilienfeld 2013.05.20. 15:37:28

@DuBarry: @Scala: a luteinről tudok referálni, 4 vagy 5 éve nyomom rendszeresen, nem javított egy fél dioptriát se; viszont nem is romlott a szemem. Az emberemnek is jót tesz - ő nem szemüveges, de vezetéshez igényelte. Viszont amikor tolja a luteint, elfelejti felvenni az okulárét :)
Be kellett látni, h napi 10-15 órát bámulni meredten sugárzó fénybe, az nem természetes állapota az emberállat szemének, elkél némi rásegítés.

Thor vagyok 2013.05.20. 21:02:21

@Scala: Köszi, nem kizárt, hogy megkeresem.

Thor vagyok 2013.06.16. 10:05:15

Nah, megérkezett a progeszteronkrémem, még nézegetem :) Itt dilemmáztam eddig, hogy a második két hét 26 napos ciklusnál, az ugye 13 nap nem 14, de most kaptam észbe, hogy a jamkapszula legutóbb már bizonytalankodás nélkül korrigálta 28 napra.

arisztotela 2013.06.16. 11:40:42

@Lilienfeld: igazából az inkább macula degenerációra jó, dioptriára nem, az astaxanthinra mondják, hogy kicsit a látást is javítja, de nem tudom igazolni.

arisztotela 2013.06.16. 11:47:30

@Thor vagyok: nem olyan lényeg, mennyit kened, azért mondják a 12-et, mert ha többet kened, fogamzásgátló hatású, de nem káros, az a fontos, hogy 7 nap szünet legyen az 1-7-ig, de én is csak két hetet kenem, a menzesz után 2 hétig nem hiányzik. Tulajdonképpen most éppen 2 nap múlva kell majd elkezdenem, és nem érzem nagy szükségét. Leginkább a vad PMS időszakban (utolsó hét a menzesu előtt) van jelentősége. De nem kell parázni 1-3 hétig akármennyit kenheted, nem lesz baj. Ha nem hagysznál szünetet, az nem lenne jó, mert nem tudna megjönni.
Amúgy 3. hónapja használom, és nekem nagyon kellemes érzés, lelkileg, fizikailag, mindenhogy valahogy fiatalít és jobb kedvre derít. Semmi negatívat nem tapasztaltam, max. annyi, hogy nem is csodaszer, mint mondják, de amennyit csinál, az jó. Azért figyeld majd, hogy antiösztrogénes vagy proösztrogénes hatása van benned.

Thor vagyok 2013.06.16. 19:11:11

@DuBarry: Köszi, jó tudni, hogy neked még mindig jó :) bár te mindennel így vagy, rám pl az 5HTP nem volt semmilyen hatással, te meg milyen boldog voltál tőle! :)
Nekem amúgy gyanús, hogy a progeszteron miatt volt az a három év, amíg fogamzásgátlót szedtem, életem azon három éve, amiben (fizikailag) a legjobban éreztem magam, nem híztam, könnyed és energikus voltam. Valószínűleg gátolja a fogamzást de nem bombabiztosan - a review-k között láttam olyat, aki azt írta, mellette esett teherbe és tudja hogy elvileg terhesség alatt nem szabad kenni, de most még x ideig kente és végre ki tudta hordani, nem úgy, mint az előző 3-at. Elvileg holnaptól kéne kennem, hát lássuk :) egy igazán jó éjszakai alvásért, amikor nem vágok fát egész éjjel és nincsenek drámai álmaim, már nagyon hálás lennék, és azért is ha végre a hasi hájam nem kapaszkodna annyira.

arisztotela 2013.06.16. 20:12:30

@Thor vagyok: de az 5htp-t már én sem szeretem annyira az álmok miatt:). És nem mindennel, mivel kábé 40 dolgot kipróbáltam és csak 3-5 maradós. Csak azokról nem írok, amik nem annyira jönnek be. Pl. a jam, amiről nem tudtalak lebeszélni:).
Ez sem csodaszer, ahogy írtam, nem fogyaszt le tíz kilót, viszont az alvást garantálom:).
Nem fogamzásgátló, csak ha peteérés előtt is kened. Teherbe lehet esni vele, és terhesen is lehet kenni, ezt nem tudom, honnan szeded, hogy nem. Idősebb nőknek automatikusan adnak tablettában, mivel ez a terhes hormon, onnan jön a neve: a gesztáció az a terhesség. Megakadályozza az első trimeszteres vetélést. Az egész nem para. Csak akkor, ha felnyomja sz ösztrogént, de már nem ismétlem magam:).

arisztotela 2013.06.16. 20:16:53

@Thor vagyok: ja és azért nem gondolom, hogy csodaszer, mert az erős vérzés maradt, nem lett se erősebb, se gyengébb, tehát a szerintem nem túl jelentős ösztrogéndominanciám nem múlt el, ami baj, mert attól van a mióma is, amire alapból vettem. de mondjuk még nem mentem vissza a dokihoz.

Thor vagyok 2013.06.16. 20:17:02

@DuBarry: Nem én szedem valahonnan, a reviewoló nőt idéztem. Biztos nem szereti a dokija, ha nem ő dozírozza.
Ha 10 kilót fogynék már nagyon gebe lennék :) 2-3 de az hastájékról már bőven örömet szerezne.

Thor vagyok 2013.06.16. 20:19:25

@DuBarry: Na, pedig a miómára én is kíváncsi lettem volna. Nekem 15 éve változatlan, szóval ha most kisebbedne azért az már ütős lenne.

arisztotela 2013.06.16. 20:20:27

@Thor vagyok: vagy nem öreg:). Automatikusan nem adják, csak ha volt vetélés vagy öreg. de nem ezt adják, hanem ami a fogamzásgátlóban van, a szintetikust.

arisztotela 2013.06.16. 20:23:24

@Thor vagyok: nem hiszem, hogy lecsoffasztja:). Ötven körül szokott megnőni, mert vicces módon most úgy gondolják, hogy akkor a legmagasabb az ösztrogénszint, de ezen még vitatkoznak az endók (az a fura, hogy nemigen csináltak olyan nagy kutatást, amiben ezt mérik).

Thor vagyok 2013.07.17. 22:27:30

Tegnap meglátogattam a nőgyogyómat, megkérdeztem a progeszteronkrémről és egyértelműen és fenntartások nélkül pártolta a második két hétben. Elég haladó szemléletű a fazon, bár sajna mammográfia kérdésében konzervatív.

Thor vagyok 2013.07.19. 10:28:09

@DuBarry: Még nem tudom biztosan mit mondjak: a legjobban a nyugodt, mély alvás tetszik, de sajna nagyjából pontosan akkor kezdtem el kenni, és jól aludni, amikor visszajöttem Angliából, és lehet, hogy az használ. Ott förtelmesen szarul és vergődve aludtam, nagyjából egész idő alatt, majdnem másfél évig, szóval lehet, inkább ezzel van összefüggésben. A ciklusom lehet, hogy visszaállt végre 28 napra, de egy darab után még nem vonnék le biztos következtetést. A miómám 3,2 cm volt most a szokásos 5 helyett (amin áll 15 éve), de ez se hiszem, hogy 1x2 hét eredménye, inkább mérési pontatlanság. A hasam kövér, de milyen más lehetne, amikor hetek óta rokonokkal és barátokkal találkozom, és nosztalgiaeszem :) Amúgy k elégedett vagyok és amerre megyek mindenki mosolyog rám, az anyámmal se vesztem össze 3 nap alatt, pedig alapjáraton 3 perc kérdése, nemtom, ez a progeszteronkrém-e :)

arisztotela 2013.07.19. 11:59:10

@Thor vagyok: az.
Viszont én 4 hónapja kenem, és most úgy érzem, lehet már nem is lenne szükség rá, de nem merem m ég abbahagyni. Az alvás szerintem egyértelműen attól van. Viszont a múlt hónapban elkezdetett bennem kicsit ösztrogénesen viselkedni. Feszült a mellem, stb. Pedig a pueraria mirificát teljesen abbahagytam (az a mellnövesztő volt).
Egyébként a hasdolgo az tényleg kétséges, mert pont akkor nem ettem egyáltalán lisztet. Most becsúszik néha, nem is olyan lapos már.

Katanya 2013.07.21. 08:11:03

Hol veszitek a prog. krémet?

nori87 2013.07.29. 21:50:48

Én 4 hónapja, 25 évesen tudtam meg, hogy van egy 1X1.5 cm-es miómám. Palástfű, pásztortáska teákat iszom 3. hónapja. Napi 1 litert. Jövő héten megyek ultrahangra és hormonvizsgálatra Dr.Pusztaihoz. Még nagyon friss az egész helyzet. Az iherb.com-on rendeltem meg a Source Naturals progeszteron krémet. Hát nem vagyok biztos benne, hogy megmondjam-e a dokinak, hogy nem az ő krémét fogom használni. Meg azt sem tudom magamra fogom-e majd kenni...fő a határozottság!:-) A palástfű teákban már kezdem elveszíteni a hitemet, mert a vérzésem ugyanolyan erős, mint volt. Vagy lehet, hogy csak várnom kéne még pár hónapot és türelmesen iszogatni? Nektek van tapasztalatotok gyógyteákkal? Nem tudom mi lesz ennek az egésznek a vége, egy biztos, hogy szintetikus progeszteront nem fogok beszedni. Akkor inkább embolizáció...

arisztotela 2013.07.30. 11:30:20

@nori87: a progeszteronkrém nagyobb miómáknál veszélyes, nem ajánlott. Mivel ez az ösztrogénnel együtt dolgozik, kisebb ösztrogéndominanciát ellensúlyozhat, nagyobbat viszont felerősíthet. Amit Niurka mond nem teljesen igaz, mert nagyobb miómánál nehezebb teherbe esni, plusz erős vérzést, görcsöt okoz, kifejezetten felborítja a hasüregi szervek működését már méreténél fogva, ezért szokták kiszedni.
Én ittam palástfüvet meg cickafarkat anno petefészekgyulladásra. Egy időben (kábé 2 évig) folyton visszajött, és a gyógyszerek nem mulasztották el, ez a tea igen, pár hét alatt, de máskor nem ittam. Ezekről is tudni kell, hogy a hormonrendszert szabályozzák, azt hiszem, a cickafark ösztrogénemelő, a palástfű progeszteron emelő, ezért két hétig egyiket, két hétig másikat ajánlják, de nem tudom, egy miómát meg tud-e szüntetni. Szerintem nem kuruzslás, csak talán ez is lehet veszélyes.
Miómát biztonséggal nehéz megszüntetni, nem véletlen, hogy a hagyományos orvoslás a kést választja itt is.
Minenesetre a progeszteronkrémet nem kenném fel, de abban igazad van, ha felírjáka progesztint, annál biztonságosabb.
Viszont nekem 4-5 hónap alatt sem lett enyhébb a vérzés tőle, tehát abban ez sem segít. Nem tudom, mi persze.
A helyedben megpróbálnám asz ösztrogénemet csökkenteni nagyon sok nyers zöldséggel.
Ami emeli az ösztrogént: vörös húsok, tejtermék, tojás.
A szénhidrátok, liszt inkább a tesztoszteront emelik, a friss zöldségek meg leviszik az ösztrogént. tehát sok nyerset.

arisztotela 2013.07.30. 11:34:27

@nori87: ja, most néztem a méretet, ez azért nem olyan nagy. Kolléganőmből valami kókuszdiónyit kaptak ki (meghagyták a méhét)

Dalidad 2013.07.30. 20:27:38

Esetleg megpróbálhatnád az aviva tornát,az úgy tűnik 1-2 hónap alatt rendezi a hormonháztartást. És csak tiszta forrásból (Tóth Lívia). Teljesen oldschool a néni, mintha a két háború közötti bicsérdista mozgalomból felejtődött volna itt. Viszont ez a módszer nem kívülről pótolja a hormonokat, hanem a saját hormontermelést felpörgeti és harmonizálja. Saját tapasztalatot nem tudok még írni, csak a tanfolyamot végeztem el (1 délután), utána viszont nagyon jól éreztem magam.

nori87 2013.08.01. 00:35:48

Köszönöm a gondolataitokat! Máris jobban érzem magam! :-) Kicsit nyugodtabb vagyok! A táplálkozás bizonyára fontos és érdemes lenne változtatni rajta. Bár én ezt érzem most a legnehezebbnek. Én is hallottam már az Aviva-tornáról. Nemrég találtam egy jó kis oldalt, ahol sok minden össze van gyűjtve a miómáról. Talán már ti is ismeritek: mioma.hu A gyógyteákat nem vetem el teljesen akkor sem, ha nem fognak használni. Lehet h egyénfüggő kinek mi jön be, mi használ. A legnagyobb rémálmom az lenne, ha a kávéról is le kellene mondanom. Pedig állítólag azt sem szabad inni! És úgy néz ki a zöldségeket is meg kellene már válogatnom, mert elég sok tartalmaz fitoösztrogéneket. Viszont érdekes: most olvastam, hogy a kurkuma állítólag blokkolja az ösztrogén képződését. (www.tenyek-tevhitek.hu/husok-es-hormonok.htm )

Thor vagyok 2013.08.01. 10:49:03

@nori87: Bocs, de egyetlenegy darab ekkora mióma a legkevésbé sem ok a nyugtalanságra :) meredeken túl van parázva. Egy szemölcs a könyöködön nagyobb gond. Az egészben az egyetlen figyelemreméltó dolog a háttérben meghúzódó hormonegyensúly-eltolódás, de 25 éves korban egy kicsit több ösztrogén azért szinte normálisnak tekinthető. Inkább csak az a cél, hogy ne tolódjon még jobban el afelé.

Ezt az Aviva cuccost nekem is említették, de még nem néztem utána.

Progeszteronkrém update: úgy néz ki, tényleg használ, második ciklus óta kenem, és ez a második tökéletesen 28 napos ciklusom, úgy tűnik, sikerült visszakorrigálni a kb 5 éve tartó 25-26 napról.

Még egy dolog, ami nem tudom, ezen múlik-e: az éjszakai pisilés, ami az utóbbi időben már akár egy éjszaka többszörre is elvadult, viszont mióta kenek, nem kell egész éjszaka felkelnem pisilni. Bár ugye, miután a kenés eleje épp egybeesik a hazajövetelemmel, simán lehet az is, hogy csak a melegtől van.
Mindenesetre elégedett vagyok, hovatovább ki kell találnom hogy rendelem meg a következőt.

arisztotela 2013.08.01. 11:29:04

@Thor vagyok: a no pisilés ettől van:). Érdekes, hogy neked is volt, mert nekem egészen a második szülés óta, tehát húsz éve, abszolút nem az öregedéssel kezdődött, de kétségtelenül romlott, én csak egyszer pisiltem, de este ki kellett kétszer mennem elalvás előtt, hogy nehogy kicsit is úgy kelljen elaludni, hogy pisilnem kell, na ezt is elmulasztotta (bár ez kicsit pszichés is volt). Nagyon jól visszafiatalítja a hólyagot.

Thor vagyok 2013.08.01. 11:40:03

@DuBarry: na ezt a kimegyünk x alkalommal elalvás előtt nehogy egy kicsit is kelljen ezt ismerem :)
Én csak azért bizonytalankodom, mert nekem meg konkrétan akkor kezdődött, amikor 3 éve életemben először voltam Angliában. Mint egy minden fájdalom és egyéb tünet nélküli felfázás, úh nem éreztem furának ezek után, hogy amíg huzamosabban ott voltam, felerősödött, amikor meg hazajöttem, elmúlt.
Egy csomó dologról nem tudom így meg hogy mitől van, pontosan 1 nappal azelőtt kezdtem el kenni, hogy hazarepültem, szóval a jó alvás is az efféle kétségeimhez tartozik. De istenkirály végre jól aludni, bármitől is legyen. Igaz, hogy hosszan meg nem tudok :) akármikor fekszem le, reggel 5:50-kor úgy pattan ki a szemem, mintha az ébresztőóra szólna, ami elég bosszantó így hogy most épp nem muszáj.

Dalidad 2013.08.01. 13:24:05

Helló, mitől van a sokszori női pisilés, melyik hormon eltolódáától? Egy barátnőm szó szerint félóránként jár ki éjszaka, de azt hittem, ez hólyaggyengeség.
Az Aviva néniek a tanfolyam után lehet célzottan kérdéseket feltenni a külöböző problémákra. Arra az egyre emlékszem a miómával kapcsolatban, hogy ne aludjunk hason, mert az nyomja a méhet.

loveaholic 2016.11.10. 12:31:44

sziasztok! Jó régen volt itt élet, de megpróbálkozom, hátha még jártok erre. Legalább elég idő eltelt ahhoz, hogy történjen változás...így kérdezni szeretném: vannak még ilyen jellagű gondjaitok? mióma, egyebek? Én a women's cream-mel próbálkozom dokik irányításával, de a fő problémám (mióma, erős vérzés, görcsök) sajnos még nem változott....pedig már 8 hónapja kenem :( Most elkezdtem durva adagban kenni a dokik javaslatára. Elvileg álterhes állapotnak kéne előállni tőle, de 1 hónap után még semmi álterhesség...

arisztotela 2018.09.09. 15:17:45

@loveaholic: azóta mi van? Sajnos a progeszteronkrém teljesen kiszámíthatatlan, van, akiben ösztrogénes hatást kelt, és ront a miómán, egyebeken, próbáld meg a nap kétszeri almaecetes vizet 1 kanál fekete melasz, erről írnak jókat.
süti beállítások módosítása