Citromos víz

 2012.06.16. 11:50

Mindig valami szépségápolási okból fogok neki valaminek, aztán sokszor kiderül, annál jóval többet tud.

A citromos víz éhgyomorra elvileg segít táskás szemre, mert a reggeli szem sokszor vizes, azt kihajtja.

Valóban enyhít azon is, de egy csomó más dolgot is tapasztaltam.

A legfontosabb (nekem), hogy azonnal leköti a gyomorsavat. Én gyomros típus vagyok, tehát minden stressz odamegy. A citromlé gyönyörűen leköti a savat, semmi fájdalom egész nap, amióta ezzel kezdem a napot.

Nincs felfúvódás a hónap végén:).

Fogyaszt: enyhén zsírégető, magyarul kicsit lehet többet enni, mint citromos víz nélkül.

Hidratál: simán a víz is, de ez vagy a lúgosító hatás vagy a C-vitamin miatt, szebb bőrt csinál, mint a sima víz. Enyhén fehérít belülről is (aki azt szereti, napozóknak ez hátrány).

Lugosít: ti nem hisztek benne, én igen. Ellensúlyozza a rosszul evést valamennyire.

Májtisztító. Szerintem erősen pigmentált bőrnél kötelező lenne inni napi hármat a külső kenegetés mellett (májfolt a népi neve minden pigmentációnak)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr944591846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

markusbird 2012.06.16. 12:18:57

c-vitamin poros vízről mit gondolsz? én mostanában ezzel ízesítek, ha unom a sima vizet. (ugye melóban is ez egyszerűbb, mint citrommal bénázni)

arisztotela 2012.06.16. 12:39:05

@super_mark: az is más, de a C-vitamin kell, főleg, ha nem eszel jól.
A citrom nemcsak C.vitamin, hanem ezer más enzim van benne. C-vit viszont nincs benne elég.

mici˙ 2012.06.16. 13:01:06

De jó, hogy írod a citromos vizet! El fogom kezdeni ezt inni reggel, bár valószínűleg a kávéról nem fogok tudni lemondani ezzel sem.
Egy időben meleg mézes-citromos vízzel indítottam a napot (jobb, mint amilyennek hangzik), de egy idő után lusata voltam reggel facsarni, várni amíg lehül a forró víz, hogyne vágjam haza a C vitamint és a mézben lévő cuccot.

cicómicó 2012.06.16. 13:37:28

Facsarod a citromot? Hideg vagy meleg vízbe teszed?

bungics (törölt) 2012.06.16. 16:28:17

Oké, félreteszem hülye szkeptikus agyamat (azért ha valakinek van jó magyarázata, hogy egy sav hogy lúgosítja az amúgy is savas gyomrot, szóljon), szóval ki fogom próbálni.
De az, hogy én reggelizős vagyok számít e? Úgy értem, ahogy felkeltem első gondolatom: KAJA! És szerintem 15 percen belül be is reggelizem. Tehát így is hat?

Timea25 2012.06.16. 18:00:44

nem citrom téma, hanem aszprin, de megköszönném ha válaszolnál. Te szoktad használni rendesen maszkként is, ha igen, meddig hagyod fent? mennyire szárítja a bőrt?

Azon a reggelen, mikor 2012.06.17. 01:31:08

DuBarry, adj léci valamilyen e-mail címet, el akarok ide, ill. neked küldeni két híresség három fotóját, de nem tom mér, nem lehet linkelni a képeket, csak e mailban tudom küldeni. Sztem nagyon-nagyon érdekes lenne ide, s kíváncsi vagyok a véleményedre, na meg a többiekére is: miért néznek ki így? melyik csinált valamit az arcával? (nekem erre azér van tippem) És amelyik nem csinált semmit, az mitől néz ki ilyen eszméletlenül?

arisztotela 2012.06.17. 11:20:44

@bungics: phbalance.wikispaces.com/Lemons+Alkaline%3F

nyugodtan reggelizz utána rögtön, kávét is lehet inni.

arisztotela 2012.06.17. 11:25:02

És visszatérve a lúgosításra, a család orvostagjai mesélték, hogy újraélesztésnék szódabikarbóna injekciót adnak nem tudom hová, mert a halál svasít, és a visszalúgosítás beindít életfolyamatokat:).

Scala 2012.06.17. 11:39:53

@DuBarry: tegnap óta akarom írni, hogy a citromos víz dolgot én úgy próbáltam ki, hogy három hétig (vagy kettő) ittam napi 3x szódabikarbóna vízben, majd citromlé vízzel. Az elsőt reggel éhgyomorra. Lúgosító, sejtregeneráló stb. kúra. Nagyon szerettem, már ilyen meleg volt, mint most, hidratált és szép voltam!
A citromlében található sav, amikor a gyomorsavval kapcsolatba lép, akkor lúgosító hatást fejt ki. Ne kérdezzétek ez hogy jön össze, kémiából csak azért voltam ötös, mert kellett a pont az egyetemre, és a szerves kémián kívül - amit nagyon szerettem - nem nagyon értettem belőle semmit, csak bemagoltam. :-D

Scala 2012.06.17. 11:42:18

Szóval a lényeg, hogy Dubival egyetemben én is hiszek benne, próbáltam. Emésztésnek, beleknek is nagyon jót tesz! A szokásos női emésztési gondokra mind jó (puffadás, pangás, időbeni megakadás stb.)

bungics (törölt) 2012.06.17. 17:03:56

@Scala: Bizonyára nem a citromsavban van a lényeg, hiszen akkor elég lenne az inni. Sokkal inkább a minden egyébbe, ami benne van: vitaminok, enzimek.
Mint ahogy a "lúgosító" étrend azért egészségesebb, mert alapból több vitamint, ásványi anyagot eszik az ember, ha előtérbe helyezi a zöldségeket, gyümölcsöket.
De ígérem többet nem szólok a témához.

ddevil 2012.06.27. 20:55:30

Biztos csak nekem kérdés, de mennyi citrom, mennyi víz, milyen formában..? :)

arisztotela 2012.06.27. 21:03:55

@ddevil: limonádé cukor nélkül.

ddevil 2012.06.27. 21:06:44

@DuBarry: világos :) azt hittem valami spéci dolog :)

Thor vagyok 2012.07.01. 10:38:37

Kipróbáltam ma reggel és tényleg nem vicc. Akkorára dagadt szemekkel ébredtem, hogy nem bírtam rendesen kinyitni, eszembejutott hogy van egy citrom itthon, kifacsartam, megittam és félóra alatt juhé. Még nem tökéletes, de sokat javult. Köszi a tippet :)
Ha volna valami update arról, hogy mit csinál így egy hónap alatt pl a ricinus, vagy van-e már valami szottyadtságra, az marha jó lenne.
Amúgy, persze, aki napi 5 órákat alszik és elfelejt inni meg légkondival fújatja magát az tudom, magára vessen.

Thor vagyok 2012.07.01. 10:39:34

Ja és még egy: lime jó? Valahogy folyton csak az van itthon.

arisztotela 2012.07.01. 11:27:24

@Thor vagyok: ricinusozgatok, nem rossz, de a szeplők maradtak végülí:), szal az legenda, hogy mindent eltüntet.
Lime nem jó.
Aludni kell, ha öt órákat alszol a te korodban, az látszani fog:).
Az ivásban nem hiszek annyira, bár 48 fokban én is iszom sokat, de nem a szépségem miatt, hanem életben maradás okán.
Most csontmasszázzsal kísérletezem, majd írok egy posztot, teljesen átalakítja az arcot, de azt még nem döntöttem el, hogy jó irányba-e:).

Thor vagyok 2012.08.04. 11:31:52

Mi ez a nagyhalál itt? Mindenki egyszerre ment szabira?

Ezt el kell mesélnem: van egy ázsiai lakótársnőm, akivel ma reggel összefutottam a konyhában. Tegnap este röpke buliban voltam, ittam, nem sokat, 2 pohár sangria, de nekem annyi is bőven megárt, szóval szép nagyra dagadt szemmel támolyogtam le KVért. A csaj ott állt, facsarta a kis minden reggeli citromját, és elkezdte mondani nekem, hogy milyen jót tenne. Mondom, juhé, még van is nekem kettő itthon, oszt facsartam. Közben elmesélte, hogy erre az anyukája tanította, aki orvos volt, 1 citrom kell egy liter vízhez, és számít a vízmennyiség is, szóval minimum egy háromdecis adagot igyak meg, és 10 perc szünet a KVig. Így tettem, és már javulok :)
Most megkérdeztem tőle honnan jött, azt mondta, I am an _original_ Chinese, így megnyomva, szal ugy látszik, van valami megkülönböztetés a soraikban a generikumoktól :) Rém büszke hangsúllyal mondta, de azért más kultúra ez, mint mondjuk jómagam, aki a Magyarországot hova is tegyem jellegű tétovázóknak hozzáteszem, hogy két aranyérem - tőle megkérdeztem, rém büszke-e most, hogy Kína első helyen áll ... vagy a másodikon? kijavított, hogy az elsőn, de semmi felháborodás vagy dagadó kebel, csak valami olyan hangsúly, hogy de hát ez a világ legtermészetesebb dolga, biztos csak nem figyelt oda aki nem tudja :)

Scala 2012.08.04. 13:26:46

@Thor vagyok: Kul-túra. :-))) Tök jó!

Az úszóiknál figyeltem meg, hogy mind pufikabátban jön ki, amit erős túlzásnak érzek, de hamar rájöttem, biztos így hat legjobban a koksz, ha verseny előtt minél inkább felhevítik-izzasztják a testet.
süti beállítások módosítása