Keratosis pilaris kezelése

 2012.05.03. 13:24

A keratosis pilaris olyan, mint a válás vagy a hüvelygomba, igen gyakori, mégis mindenki szégyell róla beszélni. Örökletes állapot, vagy nevezhetjük betegségnek is. Tünete: apró bőrszínű vagy gyulladt dudorok a bőrön. A szerencsés többségnek csak a felkarján jelentkezik, a húzósabb típus arcon, vagy egész testen, és gyulladt, piros is lehet. Az az oka, hogy a keratin nem hámlik le normálisan a bőrfelszínről, eltömíti a szörtüszőket, amelyekben ezért egy kis faggyú marad. Ronda, idegesítő, kellemetlen és gyógyíthatatlan. Állandó kezeléssel eltűnik, de ha hanyagoljuk, visszajön. Jellemzően száraz bőr és szűk pórus betegség. Tehát akinek van, az inkább ekcémára, hámlásra hajlamos, viszont nem pattanásos, a haja sem zsíros, nincsenek tág pórusai, tehát valamit valamiért. Hormonális változások idején változik. Kamaszkorban a legrosszabb, később enyhül, terhesség alatt spontán el is tűnhet.

Nekem van egy enyhe, csak karon lévő, amit el tudok tüntetni.

A legjobb, ha étkezésre tűnik el: nyers koszt estén nincs. Egyáltalán. Tej és lisztmentes étkezéssel egész jó, de nem nulla. Ha csalok étkezésben, és kijön, a következő tudja kezelni: napi aszpirines radírozás plusz hidratálás. A szalicilsavat nem szereti. Nagyon szépen reagál, kb. 3 nap alatt elmegy. Viszont nem lehet abbahagyni, ezért jobb a diétás kezelés. Az A-vitaminra is szépen regál. Ha reggelente petrezselymet is teszek a zöld löttyömbe, plusz répát, attól is jobb. Akinek van, annak nem is kell mondanom, hogy télen rosszabbodik (a bőr télen spontán szárazabb), nyáron, tengerparton tökéletesen tünetmentessé válhat.

Dehát ki van folyton nyáron a tengerparton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr554486267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2012.05.03. 14:00:00

Gondlatolvasó vagy! Tegnap hajnalban jutott eszembe, hogy kérni fogok erről egy postot, mert csak kommenteltünk róla, anno! :-)))

Nekem rengeteget javult most, de másállapotban vagyok + kenem sokat (Ilcsi és ez a bizonyos szibériai cédrus fenyőmagolaj) , és szerencsére csak a felkaromon van/volt.

Scala 2012.05.03. 14:02:47

Ja, most olvasom, akkor ezért!:-)
"terhesség alatt spontán el is tűnhet"

Diéta nekem is javított rajta, a liszt és édességmentes, úgyhogy valószínűleg a nyerskoszt a legjobb ellene, valóban.

arisztotela 2012.05.03. 14:14:17

@Scala: Grats:). Stria cikk is kell?:)
Bár azzal sztem semmit sem lehet csinálni.

Scala 2012.05.03. 17:05:24

@DuBarry: Köszi. ;-)

Jó lenne, igen! :-)
Össze lenne szedve legalább.
Homeopátiás könyv ajánl rá szert, majd beszkennelem. Még nem használom, mert a hom. dokinőmmel hagyatom jóvá ezeket a kézikönyv dolgokat.
Tinikoromból vannak striák, anyu nem figyelt, de mentségére legyen mondva, hogy más bőre van teljesen. Amikor fogyok behorpadnak, hízáskor kitöltődnek.
Egyelőre kenem magam mindenhol mint állat, és szibériai cédrus a fenyőmagolajat is használom a krémbe keverve.

missmisfit 2012.05.04. 21:24:33

A befőző szalicil is jó a problémára? Mondjuk ha naponta átkenném a vizes oldatával? (Az legalább költségkímélő meg én sosem fanyarodnék diétára csak a pöttyök miatt, de azért jó lenne ha halványodnának kicsit. :D )
Erről mi a véleményed, kedves DuBarry? :)

arisztotela 2012.05.05. 00:36:43

@missmisfit: nem tudom, de a kalmopirin hétszáz forint, és napi egy elég, szóval kábé napi hetven ft.
Ami lg jő,az urea, az eucerinnek van ilyen testápolója, de elég drága.

őúáű 2012.05.30. 21:25:38

a kalmopirint hogy kell alkalmazni? Összetörve dörzsöljem a bőrőmbe?
secalia A.H.A krémről van valakinek tapasztalata?

arisztotela 2012.05.30. 21:35:53

@őúáű: nem kell, a tenyredbe teszed, kis vizet teszel rá, feloszlik magától, aztán leradírozod vele a karod (vagy amit akarsz). azt a krémet nem ismerem.
süti beállítások módosítása