Két videót linkelek, az elsőn Eva Fraser arctréner tanítványai beszélnek arról, hogy milyen jó hatással van rájuk az arctorna, mennyire megfiatalította őket, és mennyire boldogok. A másodikon az arctornaguru nyilatkozik egy amerikai reggeli műsorban.

Eva Fraser arctorna rendszere viszonylag konzervatív, nem használ túl erős gyakorlatokat (nem kell ellentartani az arcizmoknak, csak lefogja őket), és nem is követel napi háromnegyed órás elszántságot. tehát ő, aki az egyik úttörője a műfajnak, nem annyira szigorú, mint Deborah Crowley, és nem annyira erőszakos mozdulataiban, mint Louise Annette. Eva Fraser arctornája olyan, mint Eva Fraser: laza, megengedő és kedves.

Az első videót végignézve azt a következtetést lehet levonni, hogy az idősebbeknek nagyon előnyös a rendszer (az első beszélő remekül néz ki), de harmincasoknál kellemetlen mimikai ráncokat okozhat. A második videón látszik, hogy a 82 éves Éva csodálatos arccal rendelkezik, minimum húsz évvel néz ki koránál fiatalabbnak. Tudni kell róla, hogy ötvenöt évesen kezdett gyakorolni, tehát nem fiatalon! A következtetésem tehát az, hogy bizonyos kor után, tehát kb. 55 fölött érdemes foglalkozni a dologgal, mert akkor tényleg fiatalít. Korábban nem annyira, mert csak deformálhatja az arcot, mimikai ráncokat csinál.

Címkék: eva crowley márta fraser deborah arctorna bojtor

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr754456791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása