A D-vitamin botrány

 2012.03.21. 23:12

Valószínűleg az egyik legfontosabb egészségvédő szertől vagyunk megfosztva azáltal, hogy a közegészségügy nemhogy javasolja, gyakorlatilag akadályozza a D-vitamin fogyasztását.

Csak orvos írhatja fel, ha jól tudom, nem kapható vény nélkül, persze interneten rendelhető külföldi országokból, de egy filléres csodaszerről beszélünk, amely számos betegséget nemcsak megelőz, de vissza is fordít.

Mert nehogy túladagoljuk.

Számos kutatást végeztek a bétakarotin, a C vitamin, a B12 és az E vitamin egészségvédő hatásáról. Egyik sem talált. Legalábbis a tudományos eszközökkel kimutathatatlan volt élethosszabbító hatásuk. Sőt, az E vitamint szedők még korábban is haltak, mint a kontrollcsoport.

Nemúgy a D vitamint szedők. Ez az egyetlen, amelyről még a lekövetéses vizsgálatok is bebizonyították, hogy megelőzi a diabeteszt, súlyos idegrendszeri elváltozásokon segít, és véd a ráktól. És mégsem szednek az emberek D vitamint.

Imádok az interneten böngészve gyógyulásokról olvasni. Egészen hihetetlenekbe akadtam. Több évtizedes psoriasis tűnt el D vitamin megadózistól. Egy gyerekkórház az egész téli influenzajárványt megúszta vele, egy autista kisfiú pedig tünetmentes lett, amikor nyáron kizavarták a napra, télen pedig nagy mennyiségű D vitamint kapott. 

Napra nem megyünk, mert a bőrráktól és ráncoktól rettegünk, D vitamint nem szedünk, mert az orvosok félnek a túladagolástól (a kálciumháztartást boríthatja fel), ám ez igen ritka, sokkal nagyobbak az előnyök. Jó lenne, ha lehetne kapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr984331885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pobeda 2012.03.22. 18:04:24

Most volt valahol hogy a SOTE több D-vitamint ajánl mint a gyógyszerészet, csak nem találom.

arisztotela 2012.03.22. 18:08:51

@pobeda: Rz tök jó, köszi:). Kérdés, mikor adják recept nélkül.

pobeda 2012.03.22. 18:12:54

Nekem 1200 NE van csomagolva.

pobeda 2012.03.22. 18:13:27

@DuBarry: Ha ha, mindent egyszerre? ;)
süti beállítások módosítása