A nők énképe

 2010.04.24. 16:06


Egy érdektelen Daily Mail cikkről jutott eszembe a téma. Sok okosságot nem fogok írni, inkább vitaindítónak szánom. Szóval a Mail cikkben annyi volt, hogy nem csak anorexiás, hanem fatorexiás nők is vannak, akik soványabbnak látják magukat a valóságnál. Egy anyukáról szólt, akinek mondta a doki, hogy fogyjon le, és ő nem értette, miről beszél, mert soványnak képzelte magát. Ha ezt kiegészítjük azzal, hogy az anorexiások kövérnek látják magukat, pedig soványak, beláthatjuk, hogy kevesen látják reálisan saját magukat.

Azt is megfigyeltem, hogy extrém eseteket leszámítva minden nő valamivel fiatalabbnak és csinosabbnak képzeli magát a kortársai átlagánál. Azt meg tudja ítélni, hogy a bombázó barátnője esetleg jobban néz ki nála, de a nagy tömegnél mindenképpen feljebb pozicionálja magát. Ezért van az például, hogy a világon mindenütt megbuknak azok az újságok, amelyeket kimondva valamilyen korosztálynak indítanak: pl. Over Forty, More, stb. Hiába mások a problémái egy negyvenesnek-ötvenesnek, mint egy húszasnak, és inkább az őt érintő dolgokat olvasná, mégis mindenki olyan lapot fog venni, ami nem diszkrimináltan csak öregeknek vagy fiataloknak szól. Nálunk nincs kimondottan időseknek szóló magazin, de ezért teljes csőd nálunk a Maxima, mert bár semmivel sem rosszabb lap, mint a többi, de bevezetéskor kimondva a nagyon fiatal nőkre pozicionálták. A fiatalok sem akarnak csak fiataloknak szóló lapot venni, mert ők meg egy kicsit érettebbnek, intelligensebbnek képzelik magukat az átlagnál. Összefoglalva a fiatal érettebbnek, megfontoltabbnak képzeli magát, mint amilyen, az idősebb fiatalabbnak, a sovány kövérnek, a kövér soványnak, a csinos még csinosabbnak, a csúnya elfogadhatónak. Vannak persze kivételek, a többségről beszélek!

Mitől torzul az énkép? Annak ellenére, hogy elégedetlenek a nők magukkal, mégis felül értékelik magukat. Sok pszichológiai oka lehet, hülye szülők, férj, stb, de nagyon egyszerű kiváltói is lehetnek. Az első a kamaszkor: 2-3 év alatt akkora testi változást hoz, amit aggyal nehéz követni. A terhesség: mindössze kilenc hónap alatt ugyanez.Testedzés: a rendszeresen mozgók jóval csinosabbnak értékelik magukat, mint a nem mozgók. A pozitív külső néhányuknál igaz is, másoknál nem. A belefektetett munka, a mindenféle jókedv hormonok felszabadulása könnyen elhitetik a mozgóval, hogy ő csodálatos testtel rendelkezik, akkor is, ha nem. Ugyanez igaz azokra, akik plasztikáztatnak: elmentem, fájt, sokba került, most már különb vagyok külsőleg, mint aki ezt a fáradtságot sem vette. Pedig lehet, hogy nem az. 

Ez a torzult énkép két dolgot akadályoz: a legideálisabb külső megtalálását, plusz a jó párkapcsolatot. Már csak azért is, mert a férfiaknál sajnos ez hatványozottan igaz. Míg egy tízpontos skálán az ötpontos nő nyolcra értékeli magát, az ötpontos férfi simán tízre. Nem csoda, hogy nem talál magának párt egyik sem, mert a valóban tízpontosokra tekintenek, akik nem értik, mit akar tőlük a másik.

És tudom, hogy az élet nem csak a külsőségekről szól, de hülyeség lenne a jelentőségüket tagadni, mert van, az összes területen: kapcsolatok, munka, kommunikáció.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr411948159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niurka_törölt 2010.04.24. 20:16:04

Én intelligens vagyok és sokkal jobban nézek ki a kortársaimnál, meg sok fiatalabbnál is. Ezt sosem hittem el senkinek, de évek óta annyian mondják, hogy elhittem. Akkor becsaptak, vagy reálisan értékelem magam? Elégedett nem vagyok persze, de csak a dagadt, ápolatalanok azok, miután beleültek a tutiba.

Niurka_törölt 2010.04.24. 20:18:28

A Joeyban is arról volt szó, hogy Joey 10 pontos, tehát kezdhet egy 10 pontossal vagy két 5 pontossal.

arisztotela 2010.04.24. 20:23:15

@Niurka: Hát nem tudom, van, aki tényleg sokkal fiatalabb és szebb a kortársainál, ez nem kizárható, de többen gondolják magukról, mint amennyire igaz.
Nekem is ezt mondják nagyon régóta, de nem hiszem el, mert ez egyszerűen azért van szerintem, mert nem vagyok kövér, ami nagyon jellemző sok nőre, de attól még nem nézek ki tízzel fiatalabbnak, tudom.

Livcsy (törölt) 2010.04.24. 21:42:50

Én is így vagyok vele, fiatalabbnak néznek. Legutoljára egy nő mondta és nagyon őszintének tűnt. Lehet csak azért nézek ki fiatalabbnak, mert a nők többsége öregebbnek néz ki a koránál. Abban egyetértünk hogy sok embernek hamis én képe van, néha nekem is, a férjem tudna mesélni.

Scala 2010.04.24. 23:39:06

kieg. a két pontos faszi is tíznek képzeli magát, ha:
- van pénze
- elhitetik vele ezt a nők, akikkel kavar (a pénze miatt).

Sztem lelki alkat kérdése a dolog.
A kövérek / vastagok sokszor soványabbnak képzelik magukat, ez igaz. És a rondák is szépnek... de ez valahol jó. Engem nem idegesít. Kivéve Beyoncé. :-) de a celebekre máshogyan nézek.
Am. én is fiatalabbnak nézek ki, állítólag. Sztem is. De most akkor nem is tudom. :-D

Niurka_törölt 2010.04.25. 03:14:09

Engem nem érdekel, hogy nézek ki, nem, ez így nem igaz, nem érdekel mások mit szólnak. Az se érdekel, hány éves vagyok, mennyinek látszom, ezek sosem érdekeltek. Csak jól akarom érezni magam (ez nagyon hedonistán hangzott).

Scala 2010.04.25. 03:32:15

@Niurka: Sok alvás, semmi görcsölés, nálam ez a tuti.
Persze nem mindig jön össze, de amíg élünk remélünk.

DuBarry: a szibériai tajga (?) lakosokról olvastál már? nagyon hosszú ideig élnek, 120 évesen 60-nak kinézve elalszanak örökre. Kitűnő a testük hőháztartása, és felfokozott tarnszcendentális vagy ilyesmi képességeik vannak. Legutolsó tagmondat nem széleskörűen elismert, de a többiről még az orvosok is elismeréssel nyilatkoznak.
Állítólag a szibériai cédrus fája teszi + légkör, táj, flóra, fauna. Sztem azóta már épült is iparág a cédrusra. Fontos: ez nem a libanoni. Az más. :-)

arisztotela 2010.04.25. 10:29:48

@Scala: utánanézek, de ezek nem az abházok ugye, akik azért voltak 120 évesek, mert leégett az anyakönvi hivatal?

Scala 2010.04.25. 13:36:54

@DuBarry: Nem ők. Ezotéria vonalon nyomul ez a három kötetes dolog:
irodalom.blog.hu/2008/06/25/vlagyimir_megre_anasztazia_1, első kötetet olvastam.
A teljesen objekítv, orvos apósom is tudott az ottani magas életkorról, szóval találsz tudományos cikkekt is, szerintem.
Egy francia filmben (Catherine Deneuve, Monica Bellucci) ott gyógyították ki a radioaktív sugárzásból Monicat. :-) Csernobil után asszem tényleg mentek oda gyógyulni, sikerrel. Érdekes... Vannak összeesküvés-elméletek is a dologról, biztosan találsz sok mindent. :-)))
Van még a japán kis (fél)sziget /?/, szintén 110 éves életkorral, de ott összetöpörödnek, asszem... a légkör, levegő és étrendre fogják, okkal szerintem. :-)
Nicsak mit találtam az indexen:
index.hu/tudomany/biotech/2010/04/25/130_evig_is_elhetunk/

Niurka_törölt 2010.04.25. 15:25:09

lehet, hogy testileg egészséges lennék, de félek, hogy elhülyülök, egy "paradicsom" lesz belőlem. bár annak is vannak előnyei, mert a gyerekeim (ha idegesítem őket) lezavarnak a boltba "Anyuka, hozzon már gyufát, meg sót!", kb. egy hét múlva hazatalálok, erre kiderül, hogy cukor is kellett volna, aztán mehetek vissza :))

Scala 2010.04.25. 16:36:35

@Niurka: ahogy az ember öregszik, egyre jobban értékel minden napot... vagy valami ilyesmi. Az idős nénik nagyon tudnak ragaszkodni az élethez...

mici˙ 2010.04.25. 19:44:59

a férfiak nem egymással versenyeznek, ezért nem görcsölnek a külsejük miatt, nincs hasonlítgatás kinek feszesebb a feneke, kinek nagyobb a melle. tapasztalatom szerint a nők minden szituációban le akarják győzni a másik nőt.(ezért nem lesz soha emancipáció, de ez más téma) új terepen mindig felmérik a konkurenciát és, bár otthon találnak kivetnivalót magukon, amikor előáll a versenyszituáció, a lelki békéjük érdekében inkább csak a rosszat látják meg a többiekben. de minimum ostoba, ha már muszáj bevallani, hogy valaki szebb.

arisztotela 2010.04.25. 20:23:33

@mici˙: ez igaz:). De a pasik is versenyeznek, csak pénz, autó, nő, farokméret és gólerő a tét, nem az arcvonásaik.

mici˙ 2010.04.26. 10:21:51

@DuBarry: helyesbítés: a férfiak nem EBBEN versenyeznek egymással :)

viszont a férfias versengés nagyon ritkán olyan kicsinyes mint a nők közötti. tudok ilyet is, de nem az a jellemző. inkább egyfajta egészséges versenynek mondanám, ami jobb teljesítményre sarkall. ahogy telnek az évek, ideális esetben, ezért egyre magabiztosabbak lesznek, mert már megvan a jó kocsi, a lóvé, a társadalmi pozíció. a nőknek ezzel szemben ahogy telnek az évek egyre több rosszindulatra van szükségük, hogy még mindig magukat tudják a non plus ultra-nak látni.

(ez elég nőgyűlölőre sikeredett, de alapvetően nincs is túl jó véleményem magunkról.)

katarocks 2010.04.26. 17:57:02

@Niurka: Joey mint 10-es pasi, hahaha. példája annak, hogy egy buta, átlagos kinézetű pasi, mennyire sokat képzeld magáról. és emiatt van, hogy a nem jó pasiknak kifejezettem jó csaja van sokszor. ők elhiszik magukról, hogy 10 pontosak.

Niurka_törölt 2010.04.26. 19:01:45

@Scala: azt a napot fogom a legjobban értékelni, amikor nem felejtem el a cukrot

Niurka_törölt 2010.04.26. 19:11:48

Nekem nincs jó véleményem a nőkről. A férfiak összeállnak egy laza délutáni focimeccsre, ott lesz az igazgatótól lefelé a portásig mindenki, jól elröhögnek, megosztoznak a sörön. A nők nem ilyenek, ott a HR-es punci SOHA nem megy el a "kis recepciós"sal sehová, mert lenézi. Aztán a kisgyerekes anyáktól is hülyét kapok. Ott csámpázik a kölke a bicikliúton. Nem ám, hogy megfogná a kezét, esetleg elnézést kérne, hogy fejreállok a kölke miatt, illetve megköszönné, hogy megállok és nem ütöm el a gyerekét, nem, az jár neki. És én kussoljak, mert a gyerek édes, én vigyázzak rá!! (mert én szültem, nem? nekem nem kell az ő gyereke, ha neki kell, vigyázzon rá és nevelje meg), ha pedig szólok még visszapofázik és ugrasztja a férjét fejhangon csipogva, aki jön és papucsüzemmódban, szófogadva keménykedik (az senkit nem zavar, hogy addig a szeretőjével smsezett a játszótér sarkában, vagy a haverjával röhögtek, hogyan dugnák meg a szomszéd kiscsajt). A babakocsival sem lehet kitérni, nem, a babakocsi CSAK és kizárólag egyenesen tud menni!!! Na persze, ugatásban ott vannak (látod Balázskám, anyu milyen ügyesen megmondta annak a csúnya néninek, hogy kell ezt). Senkit ne zavarjon, hogy a szuperanyu szabálytalan. Vagy amikor a parkban nekem ugrik a balfaszapuka (ez az a típus, aki öltönyben egész helyes, de aztán farmerban kiderül az igazság, egy nyápic, papucs, balfék, akinek a felesége dirigál), szóval nekem ugrik a kutya, kedvesen megkérem a faszit, hogy legyen szíves megkötni a kutyáját (mondjuk közterületen kötelező a póráz), erre nem szól semmit, viszont előugrik a szoptatós anya csecsemőjével a karján (az alfahím a családban), hogy mit ugatok én az ő férjének. Aki ezután már felbátorodva persze engem baltáz le, majd fenyegetően megindul. Mert akinek nincs kisgyereke az dögöljön meg, akinek meg van, az pedig azt csinál, amit akar. Mert a szabályok a kisgyerekesekre nem vonatkoznak. Nekik minden jár (a pofájuk is).

Niurka_törölt 2010.04.26. 19:13:06

Már régóta érlelődik bennem, hogy csak ezért fogok blogot írni, ahol szabadon elmondhatom a véleményemet az engem irritálókról, akik törvényen felül állóknak képzelik magukat (és benne lesznek a Gödörben "szórakozó", alteros, koszos, szutykos hippik is).

katarocks 2010.04.26. 20:17:17

@Niurka: én is a HR-es "puncik" között vagyok most, nem tudom máshol hogy van, de mi aztán nem vagyunk túlértékelve. És bírom Vikit, a recepciós csajt :-)
gyerekek közé nem járok, nem tudom ott mi van, de vannak hülye anyukák, az tuti, ez a hülye új módi, hogy ide vidd a gyereket, meg ezt csináld-ne csináld a terhesség alatt okozza a sok idiótaságot.

Rocko- 2010.04.26. 20:20:51

@Niurka: megértem a témát. lehet utálni fogtok, de vállalom: én is irtózatosan rühellem, amikor kiszarik egy nő egy gyereket és azt hiszi hogy Galilei tévedett, körülötte forog a világ.
undorító ez az önmagukból kifordulás. munkatársam megmondta: létre kéne hozni egy alternatív idősíkot, hogy a gyerek nélküli énje és a gyerekes énje lássa egymást. aztán előbbi felpofozza az utóbbit.

szóval én megértem, hogy jó dolog a gyerek, lehet neki örülni, de amikor 100 darab képet tölt valaki fel közösségi portálta és egy se róla szól, illetve hogy élete legjobb napja az esküvője, az bizony súúúúúúlyos korlátoltságra vall.

uff.

Niurka_törölt 2010.04.27. 01:45:36

@katarocks: megint el kell mondanom? pedig idejársz, már olvashattad: nem mindenkire vonatkoznak az általánosítások, azért általánosítások (bár, ha ezt ennyiszer kell elmagyarázni törzstagoknak, akkor gondolkodóba esem)

Niurka_törölt 2010.04.27. 01:50:50

@Rocko-: mert nem a társkapcsolat a lényeg, sőt én magam hallottam, amikor több alkalommal is megbeszélték a nők, hogy a szex egy szükséges rossz a gyerekhez vezető úton. Amíg megy az udvarlás addig vad szex van, pipa, egyebek, aztán házasság, gyerek és kezdődik a "felébred a gyerek" (nem, nem ébred fel, de legfeljebb visszaalszik), "fáradt vagyok", "fáj a fejem", a férfi maszturbálás pillanatok alatt bűncselekménnyé válik, pláne ha pornóval van "súlyosbítva", illetve a dirigálás beindul "hétvégén lemegyünk anyuékhoz vidékre", "nem mész sörözni a haverjaiddal", illetve a szorosra zárt fogsorból lehet kisziszegni, hogy "te geci"

Rocko- 2010.04.27. 07:20:20

@Niurka: komolyan, ilyen van?
inkább sokszor 10-ig számolok, és nem írom le mi jutott eszembe először.

cicómicó 2010.04.27. 08:56:35

@Niurka: Ez a saját blog ötlet jól hangzik.
@Rocko-: Én sokszor elszámolok 10-ig, mégsem írom le, ami eszembe jut. "Hallgatni arany". Közhely, de az én esetemben fokozottan igaz. (Bár egy kommentelős fórumon okafogyottá válhat.)

Mother of Invention 2010.04.27. 09:32:08

en sem szeretem az altalanositasokat.
az viszont tendencia sajnos, hogy a nok enkepe pocsek es ez mar kislanykorban elkezdodik. nagyon fontos lenne, hogy mar ekkor kozbelepjen a szulo, akar az iskola is (de hol vannak mar a regi osztalyfonoki orak, ahol nem csak adminisztracio folyik)
ha valaki tul sokra tartja magat, azon meg felesleges puffogni, szora sem erdemes, sajat magat egeti. a multkor a fodrasznal belefutottam magyar beth ditto-ba...hatrahokolos elmeny volt,de o tudja:) en mar az eredetijet sem ertem:)

a Niurka altal emlegetett hazassagok mindket szereploje ostoba es korlatolt..minden felhozott peldaban hibas a ferfi es a no is, ugyhogy megerdemlik egymast.
az en kisgyerekes ismeroseim kozott sokan elnek boldog hazassagban,a no irja a doktorijat, a ferfi azert megy haza munka utan, mert hianyzik neki a csalad, nem mert muszaj...hetvegen nem anyukanal hanem a spiritben kapcsolodnak ki. vannak kozos programok, kulon programok..tudjak mit vallaltak, egyutt oldjak meg a problemakat, ha vannak.

Mother of Invention 2010.04.27. 09:32:44

@cicómicó:
csinaljuk meg a fikablogot...szeretnek egy 'akiket en utalok' post-ot en is::))

cicómicó 2010.04.27. 09:49:41

@Rocko-: Oké. Azt akartam írni, hogy én IS.
@Mother of Invention: Félreértettél. Én nem szeretek nagyon fikázni, de sokszor kihozzák belőlem. :)Niurka kacérkodott az önálló blogindítás gondolatával,őt próbáltam bátorítani. De ha vevő vagy rá, akkor Neked is hajrá!

cicómicó 2010.04.27. 14:45:12

@Mother of Invention: A spirit egy szórakozóhely lenne?
És nem ítélkezem,házasság terén sincs tapasztalatom, de: tényleg nem szabad általánosítani vannak boldog házasságok, vannak szar házasságok és vannak olyan házasságok, amikor kifelé mutatják, hogy jól megvannak, miközben valamelyik félrekufircol.
A legújabb divat a Lovebox, meg Freelove féle oldalak. Egy házas férfi és egy férjezett nő ismerősöm mesélt róla.
Ott konkrétan úgy keresik a szexpartnereket, hogy nem árulnak zsákbamacskát azáltal, hogy elismeri, hogy nős/férjezett. Ezeknek az embereknek a párja meg mit sem sejt, vagy éppen ő is regisztrálva van az oldalakon. Óriási (ön)becsapásnak tartom.

Mother of Invention 2010.04.27. 15:18:23

@cicómicó:
a spirit egy wellness hotel.
tarskereso oldalt nem hasznaltam meg soha, de dolgoztam az egyiknel, nem hiszem, hogy van uj a nap alatt ezen a fronton..

arisztotela 2010.04.27. 15:30:10

@cicómicó: Figyelj, ne ítélkezz:). Ha valaki húszévesen megnősül, és még ötvenéves koráig egyszer sem lépett félre, azzal is valami baj van:).

cicómicó 2010.04.27. 15:40:16

@DuBarry: Direkt úgy kezdtem, hogy NEM ÍTÉLKEZEM, csak tényként mondtam, hozzátéve a véleményem. :)
Mindazonáltal a megcsalatás Lovebox-féle intézményrendszerét akkor is siralmasnak tartom. (Miközben anyu alszik, közben apu keresi a szexpartnereket.)

Scala 2010.04.27. 17:17:21

@Niurka: az öltönyben egész jól néz ki, de más cuccban kiedrül, hogy nem és a szoptatós, kihízott, agresszív, kontroll anyuka kéééééész! Ezeket én is ismerem! :-D

Scala 2010.04.27. 17:21:08

@Mother of Invention: Igen, vannak kivételek, de abban megállapodhatunk, hogy korlátolt emberek egymásratalálása ilyen korlátolt házassághoz vezet. És iskola meg egyéb élményekből összerakhatjuk: sok van belőle!

Scala 2010.04.27. 17:23:17

@cicómicó: Ez a része sztem is siralmas és szánalomra méltó, és sokat elárzl az átlagos intelligencia szintről!

Livcsy (törölt) 2010.04.27. 19:08:35

@Niurka: Egyett értek. Régi munkahelyemen az egyik csajszi fizetés emelést kért mert egyedül neveli a gyerekét. Megkapta.
Aki nem szült 18 évesen az meg nem kap? Nem.

Niurka_törölt 2010.04.27. 19:23:54

Épp most jöttem haza, valami hülye picsa kitolta a kertből a babakocsit, ami "természetesen" csak egyenes vonalban tud menni. Majdnem fellökött, PERSZE nekem kellett ellépnem. Köszönöm? Az nem, de amikor beszóltam neki, hogy "ellépni ugye én fogok", akkor rögtön kinyitotta a pofáját és nagybátran utánam kelepelt. Mondjuk szembe ezek mindig gyávák, mert vagy dagik, vagy valami nyamvadttestűek, de ha hátatfordítasz baromi bátrak. Ha pedig sarokba szorulnak bőgnek. Egy ember akkor sírjon, ha szomorú, vagy fáj neki valami, ne akkor, amikor alulmarad egy vitában vagy ostoba és tehetetlen és ez az egyetlen kiút. Halál a manipulatív bőgő nőkre!!!

Mother of Invention 2010.04.27. 19:28:14

@Livcsy:

ha vkinek meghalna a ferje es gyujtest rendeznek az ozvegynek akkor is allj oda, hogy mi az mar, hogy en meg nem kapok..esetleg akadalymentesitest a hazadtol a munkahelyig, milyen mar, hogy a sok kerekesszekesnek meg jar (jaj bocs, Mo-on vagyunk..itt nekik se jar)
es sajnos le kell irnom, nagyon zavar, hogy a 'szoptatos' az szitokszo..en nem vagyok szoptatosnáci, meg sem osztom az egybegyultekkel e teren milyen tapasztalataim voltak, ha voltak..de az, hogy vki nem a kukaba dobja hanem urambocsa taplalja a gyereket ne legyen mar a becsmerles egyik fokmeroje. akit nem anya szult, attol elore is elnezest, rajuk nem vonatkozik::))

meg annyit...nekem is vannak gyerekeim es soha semmilyen szivesseget, elozekenyseget nem kerek es nem varok senkitol..nincs ertelme..a fal mellett osonunk, mert a legutolso kurvanak nagyobb becsulete van, mint vkinek, aki korul 2-3 akarmennyi gyerek rohangal. nem az utca jarokeloire akarom oket bizni, ahol a kegyes niurkakon mulik, tuleljuk-e a hazfele vezeto utat..egesz egyszeruen csak egy makszemnyi joindulat hianyzik, amikor mondjuk nem tudok 2 gyereket attolni a villamossinen, mert vki elvitt egy terburkolo elemet es beleakad a babakocsi eleje..sot, en is utanatok vinnem a kitort ciposarkat (megcsinaltam egyszer..sot, meg fel is segitettem a szemmel lathatoan uresfeju plazacicat aki akkorat zakozott elottunk, hogy csak na...persze mondhattam volna, b+ minek veszel fel ilyen cipot, ha meg jarni se tudsz benne)

szexpartnerkereso apuka, amig anyuka alszik..ujfent csak az ikreket tudnam ajanlani...NINCS olyan eleinte, hogy anyuka alszik:) ill. ha alszik, akkor apuka gyerekezik.

Mother of Invention 2010.04.27. 19:30:50

@Niurka:

nem mindenki olyan okos, mint en, hogy elofeltetelezze, hogy egy mozgasaban babakocsi altal korlatozott ember semmilyen minimalis figyelmesseget nem kap..

(egyebkent nagyon kivancsi vagyok, te milyen kisgyerekes voltal..meselj csak:)

katarocks 2010.04.27. 20:47:38

@Niurka: persze-persze, értem én, nem is azért írtam :) nincs nagy tapasztalatom munkahelyek területén, csak mindig hallom, hogy szidják a HR-eseket, csak egyelőre még nem értem miért, de igaz még nem is álltam a másik oldalon.

katarocks 2010.04.27. 20:54:40

@Rocko-: fú, de egyet értek veled. sztárjaink is megszülnek, aztán rögtön úgy nyilatkoznak mindenhol, mintha másnak nem lenne gyereke. gyerekről/esküvőről meg tehet fel képet, de tényleg ne 26 db-t már, mindenféle ömlengős címekkel. ennél jobb csak az ultrahangfotó.

cicómicó 2010.04.27. 21:10:24

@Mother of Invention: Szoptatósnáci kifejezést még nem hallottam, de megjegyzem.(Scala kommentelő társunkat valamelyik oldalon meg vékonyságfasisztának tituláltak.:)))
A szexpartnerkereső apuka nem feltétlen a házasság első pár évében kefélget félre. Az én ismerőseim is, akik ezt művelik is túl vannak a 40-en,tizenakárhányév házasság után.

Niurka_törölt 2010.04.27. 21:18:05

@Mother of Invention: megint miért fröcsögsz? mi a baj? akarsz róla beszélni?

Niurka_törölt 2010.04.27. 21:22:37

Kedves Mother of Invention. Ez itt nem egy szoptatós, örjőngős kismamablog, hanem (bizony, bizony) általad üresfejű plázacicáknak titulált, divatot, szépségápolást, urambocsá' nőiességet kitárgyaló blog. A telefingott bruminadrág és az éjjel a felesége hibája miatt neten ismerkedő férjek fikázása itt nem igazán adekvát. Ha valami gondod van és AZT megnevezed, szívesen segít Neked bármelyikünk, de a céltalan, mindenkibe és mindenbe belekötő dühöngéssel (én legalábbis) nem igazán tudok mit kezdeni. Szóval, ha bármi gondod van, tényleg szívesen segítek, de ez így.....

cicómicó 2010.04.27. 21:23:41

Dubarry néni tessék idejönni. A lányok rosszalkodnak a homokozóban!

Mother of Invention 2010.04.27. 21:24:01

@Niurka:

ugyanezt akartam toled kerdezni, ugyanezekkel a szavakkal:)

nekem teljesen jo napom van egyebkent...ha mar ezt a pasi-csaj dolgot boncolgatjuk allandoan, most nezem a 'nem kellesz elegge' c. filmet...

arisztotela 2010.04.27. 21:25:00

Nyugi má, aki akar, szoptasson, csak aztán zabáljon csirkefejlevest, különben köldökig lóg majd a melle, hogy témánál maradjon.
(szoptattam én is becsülettel, mer az köll a gyereknek, de sötét egy időszak volt, nem Dubarrynak való móka)

Mother of Invention 2010.04.27. 21:28:51

@Niurka:
te kezdted:)
unalmas az allando altalanositas, te hergeled bele magad allandoan a hazas emberek becsmerlesebe, ezt pedig nem ertem. esetleg te akarsz rola beszelni?:)

Mother of Invention 2010.04.27. 21:30:34

@Niurka:

meg annyit, a mother of invention nev ne vigyen felre..frank zappa tribute, nem kismamas beszukules:)

cicómicó 2010.04.27. 21:32:29

@Mother of Invention: Az egy aranyos film. @DuBarry: Vicces vagy.:) A csirkefej leves mire jó?

arisztotela 2010.04.27. 21:34:59

@cicómicó: a kínaiak ezt eszik mellemelésre.

arisztotela 2010.04.27. 21:38:53

@Mother of Invention: Niurkának igaza van, a házasok, gyerekesek beszűkültek, unalmasak, és ezt házas, gyerekes nőként mondom. A hagyományos női szerepekben semmi izgalmas nincs, főleg kívülről nézve nincs. Mégis végigcsináljuk, mert az ösztönök hajtanak, de beszélni róla unalmas. Az egyedülálló nők életében sokkal több minden történik, mert nemcsak a családnak szentelik magukat.

cicómicó 2010.04.27. 21:42:27

@DuBarry: Az egyedülálló nők a lelkük mélyén meg a hagyományos női szerepekre vágynak, bár én jelenleg nem tudom magam anyaként elképzelni, nyilván nem elég erős bennem az ösztön.

arisztotela 2010.04.27. 21:45:51

@cicómicó: persze, és nem is azt mondtam, hogy egyedül boldogabb egy nő, csak azt hgy érdekesebb:). Nézd meg, szinte minden nő, aki vitte valamire vagy elvált párszor, vagy sose ment férjhez.

cicómicó 2010.04.27. 21:52:37

@DuBarry: A "vitte valamire" alatt mit értesz? Mondjuk vezető beosztásban van? Mert ilyenből viszont inkább a családosok (kirakatházasságosok) vannak többségben az ismerősök között.

Mother of Invention 2010.04.27. 21:53:07

@DuBarry:

na de pont ez az, hogy nem kotelezo beszukulni..ezert zavarnak az altalanositasok, de igerem, ezentul nem nezek oda;)

arisztotela 2010.04.27. 21:57:39

@cicómicó: most olyanokra gondolok, akik tényleg vitték valamire. Mondjuk egy politikusnő, mint Madeleine Albright vagy akár jó írónő (régen csak egyedülállóból lett egyáltalán nagy író vagy színésznő, egy Bronte, Sarah Bernhardt), vannak kivételek, pl. Frida Kahlo, de neki pocsék volt a házassága (szerencséjére, így jó képeket festett).

arisztotela 2010.04.27. 22:46:52

@Rocko-: szerintem akinek egészséges a szexhez és amásik nemhez való viszonya, az nem képes 30 évig hűséges maradni. Nő még csak-csak, de férfi?
Közben én sem tudom, mi a megoldás, mert a megcsalás romboló nagyon, de a hűség a mai élettartamokkal irreálsi elvárás. Azok tudnak hűségesek maradni, akik nagyon kis szexuális fantáziával vagy étvággyal rendelkeznek, vagy akiknek más a prioritása, nem a szex. Most volt a spektrumon egy film a Napóleonról, aki meg-megcsalta Josephine-t, de csak a rend kedvéért, mert mint tudjuk a háborúba és a hatalomba volt szerelmes, nem a nőkbe. Erre mondom, hogy extrém esetekben, ha valaki mondjuk Napoleon, akár ki is bírhatja:).

Rocko- 2010.04.27. 22:59:28

@Livcsy: erre kéne azt mondani gereinctelenül, hogy nem érdekel a nyomorod.
heheh.
mármint azé, aki nem képes apát tartani/szerezni a gyerekéhez.

@katarocks: köszönöm!

Rocko- 2010.04.28. 01:16:56

@DuBarry: én nem tartom elképzelhetetlennek a hűséget.
pláne ha pont az ellentettje történik, mint amit leírsz: a párok feldobják a kapcsolatot, nem hagyják beszürkülni, hanem újra és újra felfedezik egymást, vagy közös, összetartó élményeket kapnak.

megcsalni akkor fogják egymást, ha a jelenlegi társtól eltérő igény merül fel és ez nem kerül kielégítésre vagy legalább megbeszélésre.

imho 90%-ig biztos vagyok benne, hogy ha jó a kapcsolat alapja, az lehet élet végéig tartó hűséges, tartalmas kapcsolat.

Niurka_törölt 2010.04.28. 02:48:16

@DuBarry: és a csirkefej levestől nem fog lógni? ne már

Niurka_törölt 2010.04.28. 02:49:24

@Mother of Invention: ha vége, akkor szólj, haragtartó nem vagyok és képes vagyok az ikreknek betudni az eddigieket és akkor tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna

Niurka_törölt 2010.04.28. 02:58:42

@Rocko-: Rocko egy kicsi isten. Azok a kapcsolatok csődölnek be, ahol lapos a kapcsolat. Sok férfi elveszi a sárkányt, vagy a kis szűzikét, de közben vágyik a dögösre (sportos-kurvás), akiben van élet. De mivel nincs önbizalma nem mer eleve olyannal kezdeni (már volt szó másutt is arról, hogy a magyar pasik töketlenek), így a hosszú évek során alakítja a jófiút, jóapát, jóférjet, miközben egyre vadul a fantáziája. Aztán ha úgy alakul (pl. főnök lesz és akkor kinyílik a világ, meg a csipája) esetleg félre is kefél. Szóval sok nőnek meg kellene tanulnia akkor is lefeküdnie a férjével, amikor ő esetleg lustulna, és igen, tessék élvezni az orális szexet és le is nyelni. Harisnyát és magassarkút felvenni, nőnek kinézni (frizura, nem praktikus fiúhaj), kultúrált smink, torna, nem háj, ilyenek. Bár erről már volt szó, de akkor is megkaptam a magamét. Pedig láttam már sok férjet, akinek a felesége tökéletesen biztos volt "élete párjában", mert annak csak a család a fontos..... fenéket, úgy ugranak egy csinos, dögös nőre, aki mosolyog és szexi, mint gyöngytyúk a takonyra.

Rocko- 2010.04.28. 07:12:23

@Niurka: ("Rocko egy kicsi isten" ehehehe. :D úgy 10 centis. :D )

a tartalmi részre: igen, fontos tisztában lenni (! elég alapvető probléma, hogy egyesek maguk se tudják mti akarnak!) és valóban helyet kérni az igényeinknek. ha elfolytjuk, elnyomjuk vagy mi nem vagyunk képesek a másikat kielégíteni, akkor rossz az a kapcsolat.

persze vannak olyanok, akik képesek megelégedni ennyivel, belenyugodni a lapos kis szürke életükbe, na de annak mi értelme van?

arisztotela 2010.04.28. 11:20:49

@Niurka: Ugyan már, a kurvás bombázókat is megcsalják, azokat egy aranyossal, és vica versa, teljes tévhit, hogy a jól kefélő nő megtartja a férjét, még leginkább a frigid nőkkel maradnak hűségesek, mert az egy örök kihívás. De akkor is tartom, ha egy faszi 25 évesen megnősül és hatvanig egyszer sem kefél félre, az beteg, vagy csak testvéri kapcsolatra vágyik. Az más kérdés, mennyire tudja ízlésesen megoldani.
Más kérdés, ha 37 évesen nősül valaki, akkor már lehet szó örök hűségról.

arisztotela 2010.04.28. 11:30:00

@Niurka: Írtam erről a mellnövesztő posztban:). Annyi a lényeg, hogy a fehérember fitoösztrogénnel növel és feszesít mellet (görögszéna, édeskömény, komló és társai), a sárgák masszázzsal, szójával és magas kollagén tartalmú ételekkel, az állatok csontjában sok kollagén van, főleg a lábban, ezért a körömpörkölt, csirkeláb vagy -fejleves. Van egy szájt ilyen csajokkal tele, és a sárgák baromi eredményesek voltak, 2-3 kosárméretet feltoltak, a fehérek semmit se:).

cicómicó 2010.04.28. 11:40:19

@DuBarry: Nálad a pont. Szerintem sem elsősorban azzal lehet tartós és TARTALMAS kapcsolatot létrehozni, hogy bekapásra és lenyelésre is hajlandó az ember lánya.

arisztotela 2010.04.28. 11:48:23

@cicómicó: Nem egészen ezt mondtam:). Szerintem egy nőnek mindenképpen jobb, ha élvezi a szexet, de hosszú távon ezzel senkit nem lehet megtartani, sőt hosszú távon senkit semmivel nem lehet megtartani. Vannak olyanok, akik együtt maradnak, mások nem, de nem hiszek semmilyen módszerben, kapcsolatépítő kemény munkában. Intelligens, aranyos, értékes emberek is megszívhatják a kapcsolatukat, másnak meg, aki kívülről elmebetegnek látszik, simán összejön. De ez sem a hűségen múlik.

Rocko- 2010.04.28. 12:25:06

@DuBarry: "De akkor is tartom, ha egy faszi 25 évesen megnősül és hatvanig egyszer sem kefél félre, az beteg, vagy csak testvéri kapcsolatra vágyik"
miért olyan elképzelhetetlen két alacsonyigényszintű és egymáshoz passzoló ember közt?
nem mondom h gyakori és általános, de nem tartom elképzelhetetlennek.

Rocko- 2010.04.28. 12:28:15

@DuBarry: lényegében arra kell törekedni, hogy komplex legyen a kapcsolat (a szintek kérdése más), és akkor működhet élethossz távon.

arisztotela 2010.04.28. 12:28:41

@Rocko-: erre mondom: ha kicsi a libidó, simán megy, de azt nem tartom normálisnak:).

mici˙ 2010.04.28. 12:36:33

én hiszem, hogy 2010-ben egy nőnek már nem kell mindent megtennie ami a komfortzónáján kívül esik, hogy megtartson egy férfit, csak ezt még mindig sokan elfelejtik.
és abban is biztos vagyok, hogy a szexualitás terén nincsenek mindenkire érvényes alapigazságok.

Niurka_törölt 2010.04.28. 14:11:34

azért ahol szuper a szex, kevésbé "mennek félre". a frigid nőkért melyik pasi van oda? én is szívesebben vagyok egy olyan pasival, aki vidám, élvezi az életet, szexet

arisztotela 2010.04.28. 14:24:13

@Niurka: Te nem. A nők biztonságot, szeretetet akarnak, a férfiak is azt is, de a vadászösztön sosem hal ki bennük. Ezért ha boldog a házasságuk, elkezdik unni maguknak. Egy frigid nő meghódítása örök feladat. Pszichológusok mesélik, hogy évekig járnak hozzájuk párok, ahol a nőnek vaginizmusa van (nem bírja a behatolást), és a sikeres terápia végén általában elválnak!
Az ember hülye állatfajta, nem úgy működik, mint az amerikai filmek.
És általánosságban igaz, hogy azt a nőt veszik komolyan a férfiak, aki magasról szarik rájuk, hosszú kapcsolatban is.

Rocko- 2010.04.28. 17:32:55

@DuBarry: miért kell a kicsi libikóka? az a lényeg, hogy ne üssön el az éhségszintje a két partnernek.

@Niurka: "a frigid nőkért melyik pasi van oda?"
a perverz? :)

Niurka_törölt 2010.04.28. 19:30:13

@DuBarry: igaz. én mindig magamból indulok ki, de rá kell jönnöm, hogy nem egyformák az emberek (és ez sokszor rémísztő, hogy ugyanazokkal a génekkel rendelkezik vki, mint én)

Niurka_törölt 2010.04.28. 19:30:50

@Rocko-: DB megválaszolta, én is kérdeztem

arisztotela 2010.04.28. 22:12:14

@Rocko-: nem magyarázom el többször:), nem az együttjárunk, édesről beszélek, hanem 60 éves házasságról.

Rocko- 2010.04.29. 00:24:58

@DuBarry: akkor is tartom. :)

(és már nagyonz nézegetem a kajamegrendelőn a Dubarry szeleteket :D )

Rocko- 2010.04.29. 09:56:20

@DuBarry: sztem sose ettem még. :)

Scala 2010.04.29. 10:50:02

@DuBarry: Ez pontosan így van!
Fú, irtó jól megfogalmaztad! :-)
Gratu. :-)))
süti beállítások módosítása