10 fogyasztó kaja

 2010.02.10. 09:29

Aki ezeket eszi rendszeresen, soványabb lesz, mint, aki nem. Legalábbis az ivillage szerint. Néhányról mi már tudtunk itt a jó öreg Európában.

1. Tojás:

a klasszikus tojásdiétával rengeteget lehetett fogyni (nagyjábó főtt tojáson élt a szerencsétlen diétázó). Ez egy előatkins volt: fehérjeével lakott jól az ember, alig vitt be szénhidrátot.

Viszont ha egyszerűen tojással kezdi a napot az ember, az is slankítóbb, mint egy kakaóscsiga vagy szendvics reggelire.

2. Savanyúkápozta. Volt ugye a kárposztaleves fogyi, ami garantáltan hat, de a gyakori töltöttkáposztaevés is. Van a cuccban valami baktérium, ami emésztés segítő. És ha nem eszünk hozzá kenyeret, kalóriában sem sok.

3. Sült krumpli. Husival hizlal, viszont sütőben sütve csak vajjal vagy zöldséggel abszolút nem. Ez meg a testkontroll óta világos: ehetsz szénhidrátot, csak fehérje ne menjen mellé, és lefogysz.

4. Görög joghurt, tejföl, joghurt. Magában abszolút nem hizlal, és eltelít, így fogyaszt, mert nem eszel mást. Gyümölcs mehet bele.

5. Articsóka. Jó drága, de alig van benne kalória, és tele van ásványi anyaggal. Lehet csak kuszkusszal, barnarizzsel tolni, vagy esetleg sovány hússal.

6. zab. Minden formában: pehely, kenyér. Nem hizlal, sőt fogyaszt, mert hatalmas a rosttartalma, és elősegíti az emésztést. Ez az egyetlen szénhidrát, amit Perricone doki megenged például.

7. Szárazbab. csak hússal vagy csak zöldséggel a legideálisabb fogyókúrás kaja. Kiegyensúlyozott, egészséges. Egyes egészségdiéták istenítik (Perricone), mások viszont tiltják (Ősember, Primer), de a cukornál, lisztnél biztos egészségesebb.

8. Paradicsomszósz: az olaszok soványak! Viszot a makrobiotika tiltja, csak hogy ne legyen olyan egyszerű az élet.

9. Lenmag: azért jó, mert tele van Omega-3-mal, és nincs halszaga. Viszont főétkezésnek kissé soványka a lenmag, legfeljebb salátára szórva segítsük vele az emésztést.

10. Olajos magvak. Egyik sem hizlal, ha magába esszük. Tele van vitaminnal, kálciummal, eltelít. Kicsit fura diót reggelizni, de kifejezetten le lehet fogyni, ha egy étkezést ezekre váltunk. Viszont allergének a magvak.

Címkék: diéta

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr281744810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2010.02.10. 17:47:47

+ a magvakhoz: bizonyítottan koleszterinszint csökkentő hatásuk van, egy hónap-hat hét után. :-)
Én alkalmazom, pláne mióta az ösztönös táplálkozás könyvet elolvastam. Elvileg sótlanul kell, frissen feltörve... nem egyszerű.

brokeness 2010.02.10. 19:31:06

@Scala: Milyen magvakat szoktál fogyasztani?

arisztotela 2010.02.10. 21:45:21

@Scala: én is elélek rajtuk sokáig:)

Scala 2010.02.11. 11:08:16

@brokeness: Mindet szinte.
Az ösztönös táplálkozás könyv szerint, amit gey hónapja olvastam, be kell spájzolni belőlük, és azt enni, amit kívánsz pl. szag alapján. Én mindig is szerettem. :-)
Most van készleten: sózatlan mandula, dió, erdei mogyoró (ezzel vigyázni kell, allergén, nekem is eleinte kaparta a torkomat) a piacról, sózatlan földimogyoró és kesudió a DMből, pisztácia a cba-ból, ez sózott. Magmixeket is szeretem, a drágábbak jók, csak sózott, szóval azt félévente kétszer szabad csak...
Egyébként frissen kell(ene) feltörni (valami réteg keletkezik a levegő hatására), nincs is jobb a frissen tört diónál.
Tegnapi rendelt salátámban (Vegafutár) úgy volt, isteni, érzed rajta, hogy jobb az íz s több az energia, amit ad. Nem kalória, energia. :-D

Niurka_törölt 2010.02.11. 15:59:32

Egy valami fogyaszt, ha keveset eszik az ember. A modellcsajok is attól soványak,hogy napi egy almán (ezt Claudia Schiffer nyilatkozta) élnek. A sport csak arra jó, hogy az izmokat feszesíti, így a bőr nem lesz petyhüdt (ez milyen hülye szó).

Scala 2010.02.11. 17:40:59

@Niurka: Igen. Csak napi egy almától szellemi munkát nem tudsz végezni... de ha csonti kinézetre vágysz, 17 körüli-alatti testtömegindexxel tényleg nem szabad enni. Van akinek alkatilag megadatik, de a többsg koplal nagyon.

Azóta már az egy alma is kezd túlzás lenni, marad a fűszerezett vatta és a papírzsebkendő, vízzel leöntve telíti a gyomrot. Brrrr. :-(

Niurka_törölt 2010.02.11. 23:24:20

@Scala: Fúj. Egyébként csak gratulálni tudok az ilyen idiótáknak. Nem fejlődik ki a testük, aztán majd lehet vagyonokat költeni mesterséges megtermékenyítésre. Szerintem ha valaki nem akar dagadt lenni, akkor ne egyen édességet. És alapból nem kell öt ember adagját lezúzni. Mert a fenti dolgok sem maguktól fogyasztanak, hanem attól, hogy csak azt eszel. Nem egy nagy kaland nem meghízni, illetve lefogyni. Csak a többség hazudik (magának is). "Alig eszem", igaz, ha felírná mit eszik egy nap folyamán, kiderülne, hogy kis sütike, csokika, kóla, stb. aztán meg jajonganak, hogy így a gének, meg úgy a gének.
süti beállítások módosítása