Ma már nem szivárognak a szilikonbetétek, nem pukkadnak ki, de azért van egy-két dolog, amit még tudnak.

Szép dolog a nagy szilikonmell, de akad néhány komplikáció, ami előfordulhat akár évekkel a műtét után is. Természetesen az operáció maga is veszélyes, mint minden altatásos beavatkozás, ám ha azt megússza a páciens, még akkor is érhetik kellemetlen meglepetések.

Az alábbi deformációk egy részéről nem is az orvos tapasztalatlansága tehet, hanem egyszerűen a páciens alkatából kifolyólag lesz ilyen horrorisztikus a végeredmény.

1. Az implantátum rossz helyre kerül, lecsúszik, ezért a mellbimbók égnek állnak. Ez azért ügyes sebésszel nem fordulhat elő. A képen nem izom alá tették a betétet, így nem tartotta semmi, győzött a gravitáció.

2. Tokosodás, tokzsugorodás. Ez nem annyira a sebészen, inkább a páciens testén és az implantátumon múlik. A mai kohéziv gélekkel ritkábban fordul elő, de úgy 3-4 %-ra saccolják az előfordulást.

Nagyon ocsmány: normális esetben egy vékony tok keletkezik az implantátum körül, ami elhatárolja a szervezettől. Rossz esetben e tok túlságosan vastagon hegesedik, nagyon összezsugorodik. Ilyenkor vagy kemény lesz a mell, vagy el is deformálódik, mint a képen. A rossz hír, hogy nem zárható ki, hogy ez előfordul, akármilyen szuper a sebész, és évek múltán is jelentkezhet.

3. Hullámosodás. Ez sem a sebész hibája. Normális esetben akkor néz ki jól a műmell, ha van fölötte saját kötőszövet. Ha az eredeti mell túl kicsi, nagyon látszik az implantátum, és ha a bőr és kötőszövet vékony, akkor az hullámokat vethet a szilikon fölött. Viszont ha eredetileg jól is néz ki, de az évek során elvékonyodik ez a réteg mondjuk, mert lefogy a nő, vagy szoptat, akkor bármikor kialakulhat ez a rémség.

4. Snoopy-nak hívják az így sikerült mellet angolul. Itt igazából részben az eredeti mellforma határozta meg a rettenetes végeredményt, részben rossz helyre került az implantátum.

5. A bőr elemelkedik a mellkasról a két implantátum között. Ez a legrémesebb komplikáció talán az összes közül. Akkor fordul elő, ha túl közelre helyezik az implantátumokat. Az sem szép, ha messze vannak, mert akkor nagyon természetellenes a dekoltázs, viszont még mindig jobb, mint két összenőtt mell. Ha ez előfordul, újra kell kezdeni az egészet. b2.jpg (18434 bytes)braug3b.jpg (14757 bytes)2c.jpg (12746 bytes)snoopy1.jpg (17598 bytes)

Címkék: plasztika szilikon mellnagyobbítás

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr461625824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása