Bonnie Fuller is netre bukott

 2009.12.21. 22:56

Bonnie FullerBrittany halálának körülményeit kutatva bukkantam egy mindössze egyhónapos oldalra, a Hollywood Life-ra. Nagyon gyenge, idétlen, erőltetett. Furcsa hangvétellel próbálja érdekessé tenni magát a Perezhilton, TMZ féle celeboldalakhoz képest. Biztos bukás, előre látható módon.

Az a Bonnie Fuller jegyzi, akiről a Dirt című sorozat főszerkesztőnőjét mintázták. Az elmúlt húsz év amerikai írott sajtójában három igazán nagy női sztár volt, sokmilliós fizetéssel: Anna Wintour, Tina Brown és Bonnie Fuller. Tina most a Daily Beast főszerkesztője, és már látjuk, hogy Bonnie is netlapot talált ki. Pedig tavaly még a Star magazint vezette, előtte pedig az American Media Editorial Directora volt. Egyedül Wintour tartja magát a Vogue-nál, bár állandóan felröppen a hír, hogy már majdnem ki van rúgva, és a francia Vogue első emberét, Carine Roitfeldet viszik a helyére. De Anna még printben van, a másik kettő viszont a netre bukott. 

Hogy miért bukás ez? Fuller annak idején életet lehelt az amerikai Cosmóba, utána a döglődő Us Magazine-ból hatalmas sikerű hetilapot csinált, az US Weekly-t. Mindenki őt akarta, iszonyú pénzeket termelt a cégeinek. Ezután elkezdett lefelé ívelni a pályája, mert még több pénzért átment a Star magazint és a National Enquirer-t megújítani, ami nem sikerült neki. Zseni a csaj, de valószínűleg ötvenes évei közepén nem fog tudni már egy sikeres online magazint felépíteni. Nemcsak a kora miatt, hanem azért sem, mert nem online oldalról érkezett, és ez nagyon látszik a Hollywood Life-on. És ha sikeres lenne is, a pénz csak a nagyon távoli jövőben a termékre.

Visszatérve Tina Brown-ra, a Daily Beast klassz, csak sajnos a második, sosem fogja lenyomni a Huffington Postot. Amit egy másik ötvenes nő, Ariana Huffington csinált meg zseniálisan. A Huffpo éppen azért jó, mert elfogult, nem vérprofi, egyedi, nem hivatásos médiamunkás álmodta meg.

Olyan, amilyent ezek a komoly professzionális iskolából jövő nők képtelenek csinálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr781614610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása