Pédául az, hogy nincs még fiúörökös, vagy apának nincs még gyereke

Egy blogger szedte össze a Daily Beasten a ma fellelhető legöregebb anyákat, nemcsak az orvosi részre koncentrál, hanem arra, miért szánták rá magukat ezek a hatvan fölötti nők a kezelésekre. Meglepő, sosuknak volt már gyereke.

A biológiáról csak annyit, hogy eddig 49 volt a legidősebb nő, akit saját petesejttel teherbe tudtak ejteni, a menopauzát elhagyókat csak donor petesejttel lehet, így ők a kihordás élményével kell beérjék. 

A legfiatalabb, a kék ruhás kisfiús olasz Rosanna Della Corte 17 éves fiát, Ricardót vesztette el motorbalesetben, ezért szánta rá magát 62 évesen a lombikra, az új babát is Ricardónak nevezték, a Vatikán pedig óriási patáliát csapott az istentelen születés hírére még 1994-ben.

A 66 éves Eizabeth Adeney-vel tavasszal volt tele a sajtó, amikor az Ukrajnában összehozott babáját megszülte. Negyvenes évei óta küzdött gyerekért, de kifutott a brit szabályok engedte korból. Ő nem elég, hogy öreg, de férje sincs, így jó ha vigyáz magára, hogy felnevelje Jolyon nevű fiát.

Elizabeth a korábbi angol rekordert, Patricia Rashbrookot körözte le, aki 2006-ban 62 évesen szült, ő Olaszországba ment kezelésre, és a férje kedvéért csinálta az egészet. Három felnőtt gyereke volt, de embernek még nem volt, így teljesítette asszonyi kötelességét, és (a lila sapkás) fiút hozott világra, JJ munkanévvel.

 

Az indiai hölgy a képen Omkari Panwar 70 azaz 70 évesen szült ikreket 2008-ban. Volt már két lánya, de az indiai szokások szerint csak a fiú örökölhet, így muszáj volt egyet produkálni, kapott mellé egy harmadik lányt is, aminek nagyon nem örült, mert a lányokat ki kell házasítani Indiában, és az egy rakás pénz.

futottak még: Maria Del Carmen Bousada, spanyol, 66

Rajo Devi Lohan indiai 70

Adriana Iliescu román 66

 

Címkék: lombik szülni öregen

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr91560336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása