Az ősember diéta: hús hússal

 2009.11.10. 17:03

 

A következő diéta, amit kipróbáltam az ősemberé. Igen egyszerű tételen alapszik: minden, amit a neolitikumban tanultunk meg elkészíteni, az rosszat tesz nekünk. Vagyis: a krumpli, a búza, rosz, bab, lencse, valamint a tejtermékek is csak arra jók, hogy letargikussá, rossz tartásúvá, gyöngévé tegyék az embert, aki manapság még egy sánta kardfogú tigrissel sem tudna elbánni.

Magyarán, igaz, hogy a főzés és a malmok lehetővé tették, hogy nagyobb energiához jussunk kisebb időráfordítással (nem kell 24 órát kergetnünk egy cerkófmajmot a fák között a sovány vacsora reményében), viszont az eredmény egy felejthető élet. Tudományosabban: genetikai állományunk a kenyér, krumplipüré és tej előtti korszakra van beállva, mert az azóta eltelt tizennégy ezer év semmiség az előtte levő hosszabb időszakhoz képest.

A Cavemen Diet követői nagyjából húst zabálnak hússal meg egy kis diót, mogyorót, almát és salátát. (Viszont nem eszik nyersen a húst, ezzel nagyon lemaradnak bizonyos menő srácoktól, akik csak nyers kosztot esznek, de erről később).

A jó hír, hogy tényleg lefogy az ember, és tényleg energikusabb ha steaket fal spenóttal, a rossz: unalmas, és nagyon drága a történet, mert hússal jóllakni egész nap, az ma is majdnem akkora meló, mint a paleolitikumban, és még egy joghurtot sem bonthatsz, mert az ősember nem tudott fejni.

Szerencsére egy kis bor belefér, mert ugye a gyümölcs leeshetett a fáról, meg nagyon meleg volt, elfelejtették, megerjedt...

Címkék: egészség diéta hús ősember

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr241515808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2010.01.16. 04:26:41

Nem szimpi...
12h-ig csak folyadék, aztán
Zöldség, hal, barnarizs, kevés natúr joghurt ktnaponta, puff. rizs, heti egy léböjtnap (répalé, céklalé, narancs, szőlőlé), méz a teába, heti háromszor, aszalt gyümölcs. Sok alvás! :-) De erről írsz később, az alvásdiétáról.

2010.03.01. 13:29:44

Azért azt megnézném, hogy valaki mondjuk 3 éves kortól ősember módjára táplálkozik, akkor meddig élne és mennyire lenne egészséges. Az ősember állítólag fele annyi ideig élt a fene tudja, miért. Talán megunta a nyershúst. :-)

arisztotela 2010.03.01. 13:45:07

@lxrose: ez igaz, sőt az is, hogy az emberiség a szénhidrát forradalom után tudott agyilag fejlődni, mert nagyobb mennyiségű kalóriához jutott, és az agy fejlődni kezdett, meg nem a napi élelem megszerzésére ment el az összes ideje. nem is ez az érv mellette, csak annyi, hogy ha pár hétig így eszel, meglátod, hogy egyszerűen jobban leszel minden téren, ennyi.

2010.03.01. 14:15:26

@DuBarry: Nem tudom, nekem nincs szükségem fogyásra, így nem tudom, mit adhatna a gabonák nélküli élet pl.
Valahol azt írják, hogy az élet hosszának különbsége az ősember és a mai ember között nem a táplálkozás különbözősége miatt van, de azt nem írja, hogy akkor mi miatt.

arisztotela 2010.03.01. 14:24:04

@lxrose: az orvoslás kicsit megváltozott azóta:).

2010.03.01. 15:16:46

@DuBarry: Persze, de nem is "fiatalon" haltak meg. Úgy értem, az ábrázolás szerint tényleg nyugdíjas kinézetű arcuk volt, ami csak nem az orvoslás hiánya miatt volt.
Egy 20 éves gorilla sem olyan dinamikus már, mint egy akár 40 éves ember, pedig amiket láthatunk, még kaphatnak is orvosi kezelést.
süti beállítások módosítása