Shiseido Make Up Primer teszt

 2012.05.07. 12:21

Minden Lisa miatt van. Amióta nézem a videóit, mindenféle sminket csinálok, és egyre inkább úgy érzem, hogy semmim nincsen otthon. Vettem egy zöld palettát, ez még oké, nem volt olyan súlyos az ára, de aztán nem álltam meg és egy primert is beszereztem. Abból meg olcsót minek, hadd szóljon. Hazavittem ezt a kis Shiseidót. Tényleg kicsi, mindössze 30 ml, úgyhogy ez nem fog évekig kitartani. Ja és egy tízes. A primer tényleg úri huncutság. Többször sminkelt engem profi pl. fotózásra, és nem húzott elő primert a farzsebéből egyik sem. Ez egy spéci krém, amin jobban megmarad a makeup. Elvileg BB krém alá nem is kéne, de láttam olyan Beauty Junkie-t, aki primer, BB krém, plusz alapozó kombóval kezdi a napot. Mondjuk ez így már valóban ad némi fedést, elismerem (ja, aztán még rápúderez). Ez a Shiseido egy nem zsíros, mégis testesebb krém, az al ényege, hogy szilikonos vagy ilyesmi, ezért tartósítja a festéket (alapozót és szemhéjpúdert is), jó felkenni, mert ez is színezett, így pontosan tudod, hova ment, hova nem. Lisa szerint nem kell alá hidratáló, én tettem egy réteg Eucerin hialuronsavas krémet, mert száraz a bőröm, de más bőrűeknek nyilván tényleg nem kell (Lisáé zsíros, mint mondja, bár nagyon nem látszik rajta), Kellemes érzés, és főleg nem tömíti el a pórusokat, ami nálam fontos, mert rögtön kiüt minden, ami igen. Például olcsó alapozót én ezért sem tudok használni. A Primerben van 21-es napvédelem, de a BB-ben is van egy csomó.

Optikailag ez szerintem nem szépít (tehát BB alá kenve nem ad olyan plusz fényt az arcnak, ami megér tíz rugót), nem tudom, mi van benne, mert nincs a tubuson. Ezért aztán ki tudja, van-e feszesítő vagy pórusösszehúzó hatása. Előbbi jöhetne, utóbbi nem kell. De mostmár úgyis elhasználom, akárhogyis.

Nem tudom, csodás-e, igazából a kérdés, hogy estig intakt marad-e a smink tőle, de szerintem igen. Ezt már így le sem lehet robbantani a fejemről. Szemhéjfesték primerre kenve nem hullik a pillákra, az tuti.


Choose the Best Makeup Primer

Címkék: shiseido primer makeup

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr254493792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mujza 2012.05.07. 13:38:28

nekem kicsit -hogy is mondják- lóg a szemhéjam, vagyis súrlódik, amikor pislogok. Ez sajnos családi vonás, korral jön. De emiatt egy sima smink eltűnik a nap végére. Szerinted ez ott tartaná a por állagú szemhéjfestéket?

arisztotela 2012.05.07. 14:08:58

@Mujza: Szerintem nem. Nekem is kicsit kínais a szemhéjam, nem is a kor miatt, ilyen formájú a szemem, de egy kicsit felemeltem ezzel: www.youtube.com/watch?v=6g7KTDg6LNw&feature=related
amit az arcával csinál, nem jó, mert kövér feje van, nekünk az nem kell, de a szemmasszázs nagyon jó 2 percnél van kábé. Onnan tudom, hogy emelkedett, mert nekem régen a tus is felkenődött a szemhéjamra, mert a szélén túlságosan lent volt, és most már nem:).

Timea25 2012.05.07. 14:22:20

Mondtam,hogy tud vmit ez a Lisa:)

katarocks 2012.05.07. 21:11:52

@Mujza: van direkt szemre való primer, a fedett szemhéjúaknak abból is természetesen a high-end márkák jók csak :) Olyanom nekem sincs, de ahogy utána olvastam a neten, az ilyen típusú szemre - nekem is olyan - még a mac paintpot sem jó, csakis az Urban Decay primer potion vagy még a Too Faced, ezek mind olyan 15-20 font körül mozognak. Most már én is tényleg be fogok szerezni egyet, mert az olcsóbbak nem váltak be, és így inkább nem is használok szemhéjpúdereket, csak tust, mert abból van, ami simán fennmarad. Ezek a színeket is nagyon szépen kiemelik.

Scala 2012.05.08. 00:49:57

A primer feleim alap, egy másik blogon tanutam 2009-ben, sminkes írta kommentbe. Szemhéjra kötelező, ez különbözteti meg a mázolmányt a sminktől. :-)))

Chanelnak van külön szemhéjra és arcra primerje, elég jó, csak az egyik csillog, ami zavaró lehet. Nekem MLM-ből (Neways) van ugyanolyan állagú mint a Chanel, csak nem csillog. Nagyon szeretem, azóta tudom sminkelni valamennyire a szemhéjamat. Korábban én sem tudtam, hogy létezik ez, csak sejtettem, hogy van valami trükk, és nem alapozóra kenik a profin kinéző csajok a cuccot. A primer és a szempillabalzsam tényleg nagyon alap cuccok.

Hiánya látványos és kb. olyan zavaró, mint amikor nem vágatsz a hajvégekből, csak festetsz. Brrr.

A Chanel primer nagyobb kiszerelés, mint az a Shiseido!

Mujza 2012.05.08. 21:17:12

@katarocks és @Scala: lányok, köszönöm a tippeket! Avon/Oriflame katalógusokon felnőve kezdem kicsit más dimenzióban érezni magam :-)Ma beszereztem egy BB-krémet, de ez csak az első lépés. A komplett készletem cserésnek tűnik :-(

Scala 2012.05.08. 22:02:17

@Mujza: A lány akivel utoljára beszéltem a Douglasban, amikor néztük a Chanel termékeket azt mondta, hogy ő az arcára nem tesz minden áldott nap primert, csak a szemhéjára. A boltban sminkelnek, és a Chanelt használja. Egyébként sztem is elég, és akkor sokáig kitart. Ha esemény van, és beválik az orcákra, olyankor persze mehet. :-)

Nekem a BB krém honlapon tetszett meg néhány radír,
bbkrem.hu/kozmetikum/peeling/tonymoly-latte-art-cappuccino-cream-in-scrub-arcradir.html

az ajak primer, tök cuki a csomagolás is. :-)
bbkrem.hu/kozmetikum/ajakapolas/baviphat-california-scandal-ajak-primer.html

Scala 2012.05.08. 22:05:28

@Mujza: Lemaradt, a szemhéjpúdereket ne ásd el, abból sztem a kevésbé elit is megteszi, pláne, ha van alatta primer! :-)))

Alapozóból kell a jó, és ezekből az extra cuccokból, de te már a legjobb úton haladsz! :-)

katarocks 2012.05.08. 23:21:18

@Mujza: szívesen, én is csak 1-2 éve kupáltam ki magam :)

@Scala: hú, ezen mindig szoktam gondolkozni, hogy ha ilyen helyen dolgoznék, tuti sminkeletlenül, krémezés nélkül mennék be reggel, aztán ott festeném ki magam. Úgy látszik tényleg így történik :)

Mujza 2012.05.08. 23:50:35

@Scala: :-)akkor irány a primervadászat!

Scala 2012.05.08. 23:53:22

@katarocks: Naná, hogy, de így ismerik meg a termékeket. :-D
És az is igaz, hogy nem várhatja el a cég, hogy olyan jó készletet tartsanak otthon, viszont azt igen, hogy a toppal legyenek kikenve. A termékmintákból vesznek el tehát, és váltogatják. A primer más tészta, mert az nem minden márkának van.
Azt vettem észre, hogy az alacsonyabb kategóriát is vágják, és a végén kialakul egy rutin, mindenből azt használja, ami neki a legjobb, függetlenül a márkától. Elég sokat jártam egy időben, a MOMba ezekre a helyekre, parfümért, sminkeltetni stb. és azt vettem észre, hogy soha egy lány s mondta, hogy ő csak Lancome-ot használ vagy Clarins-t. Két-három top márkából a legjobb termékeket, és egy gagyibb márkából mondjuk a spirált, mert az jó, vagy a nude szájcerkát.
Fontos! Ezek nem MAC boltok voltak, ott állítólag más a módi, és szarul is sminkelnek (utóbbit te is írtad).

Tudjátok mi nagyon jó Lisanál? Ahogyan pirosít! Külön művészet ahogyan kontúrozza a fejét a bronzosítóval, és utána leheletnyit nyom fel másból. Ebben sokat kell tanulnom, és venni cuccot, bár van két bronzosítóm is, és egyéb szín, de úgy érzem, még kell! Amúgy is elfogyóban a bronzosítók, és legfőképpen túl erős a színe, jelenlegi sápadt, anémiás formámhoz.

arisztotela 2012.05.08. 23:58:09

@Scala: nem tudom, én megpróbáltam ezt a highlightingot (nemcsak bronzosít, hanem másutt meg fehérít, mint Kim Kardashian, hááát

Scala 2012.05.09. 00:00:58

@DuBarry: fehérít, na ja. Azt lehet jobb, ha nem tudom mivel kell? :-D

Kardashiant nem bírom, de a sminkje két klasszist dob rajta, azok mellé a sonkák mellé nem árt, és a színei mint az enyém, szóval elvileg működhet ez a fehérítés... púderral csinálja, vagy mi a szösz?

Scala 2012.05.09. 00:07:45

@Scala: kieg. ezért sem szabad bedőlni, amikor egy sztár azt mondja, hogy ő CSAK Bobby Brownt használ vagy Shiseidot (annak idején Jennifer Aniston, amikor még ment a Jó barátok... ahhoz a szolizott bőrhöz eleve nem is passzol a Shiseido, szerény véleményem szerint. Drágának drága, persze. És őket a filmre amúgy is professzionális sminkkel nyomják telibe, a szeplő eltűnik tőle csont nélkül, ott nem ezek a márkák játszanak.

Melyik márkát is nyomatta Eva Longoria egy pár éve? A csomagolása jópofa volt, de a termék nem minőségi...

Lehet a Bobby Brown professzionális sminknek számít?

cicómicó 2012.05.09. 08:04:54

@Mujza: Tapasztalatból jelzem, hogy nem feltétlen a márkás cuccok csak a jók. Kipróbáltam azokat is, aztán a fejem vertem a falba, hogy a francért dobtam ki ennyi pénzt, mikor alsókategóriás sminktermékek is megadják azt az eredményt, amit szeretnék.
Ne tévesszennek meg a csilivili dolgok.

arisztotela 2012.05.09. 10:12:33

@cicómicó: azt hiszem, mte mondtad az Essence spirált, de nem emlékszem, melyiket. Annak adok egy esélyt:).
Mivel nem vagyok sminkes, egy szemhéjpúderért én is csak az alapszínemből veszek Estée Laudert, csakis azért, mert az az én színem és a drogériákban nincs olyan árnyalat, a többi szín lehet olcsó, spirálra, korrektorra mindig nagyon sokat költök. Előfordul, hogy eltalál egy olcsó rúzs, de egy YSL vagy Dior másképp áll a szájon. PIrosítót is Macet használok, régen próbáltam olcsót, a színe okés volt, de rólam eltűnt.
Az olcsó kölnikkel sem az a abajom, hogy nem ízlenek, van amelyik nem rossz, de sokkal hamarabb eltűnik. Körömlakk dettó, másnap kopik. Hm?

Timea25 2012.05.09. 11:40:40

@DuBarry: mindennel egyetértek, amit írtál kivéve a körömlakkot, van egy Essence lakkom, illetve tavaly kaptam vmi Tesco-s márkát F@F asszem, na azokat le sem lehet szedni a körmömről, annyira tartósak.

cicómicó 2012.05.09. 11:48:56

@DuBarry: Helyesbítek csak szemkörüli sminkcuccokról mondtam véleményt. Abban profi vagyok, pl. alapozni nem szoktam, rúzsból is csak egyetlen árnyalat áll jól, a körmeim pedig említést sem érdemelnek; nem szépek.
No-name parfüm? Soha!!!! E tekintetben sznob vagyok, csak a nagy nevek!!! Már a celeb/színésznős/énekes parfümöket is képtelen lennék hordani.
És hogy kérdésedre is válaszoljak: Essence multi action (false lashes). Fekete-zöld-sárga a dekorációja, és egy nagy szem figyel a kupakon. 799 vagy 899 Ft. És ha már ott vagy az Essence polcok előtt, akkor ajánlanám kipróbálásra a szemhéjpúder alapozóját(eyeshadow base).Szemhéjpúder alá nagyszerű. Mióta a szemét Estée Lauder beszüntette a kedvenc termékem gyártását, az ArtDeco-sból pedig kiábrándultam, azóta ezt használom. Ez is 800 Ft.

Scala 2012.05.09. 12:25:19

@DuBarry: A MAC pirosítóból melyiket vegyem? Bronzosító is kéne...

Mujza 2012.05.09. 13:25:40

@cicómicó: igen, én is így gondoltam. Ezért iszom szavaitokat a tapasztalatokról :-) (mert túl sok próbálgatásra sajna most nem futja)

arisztotela 2012.05.09. 14:12:26

@Scala: hát ez teljesen egyéni, teszteld:).

katarocks 2012.05.09. 20:18:03

@Scala: oh, a pirosítás-bronzosítás, imádom nézni, de egyszerűen nem megy. Egyrészt piros az orcám, amit nem szeretnék annyira lealapozni, hogy tudjak rá pirosítani, szóval az nekem nincs is. A másik meg, hogy annyira fehér vagyok, hogy nem találok normális bronzosítót. Mondjuk ez a hófehér lány (ő az ultimate kedvencem :), blogja: rodeo.net/killercolours/) is használ, tehát létezik. Viszont highlightert mindenképp venni akarok.

Tudod kiknél nézelődj Mac ügyben?
Lolly - lollymakeupandbeauty.blogspot.com/
www.puderfelho.blogspot.com
www.beautyjunkie.hu/ (az utolsó bejegyzés ráadásul nagyon aktuális)
Nekik sok Mac cuccuk van, tesztekkel.

@DuBarry: most nekem is essence spirálom van, hát annyira nem jó, mint a maybelline, amit használok általában, de nem rossz. Mondjuk én csak a műanyagkeféseket szeretem.

A Catrice körömlakkjai és rúzsai nagyon jók. Tartósak és nem tucatszínek.

Scala 2012.05.10. 08:33:55

@katarocks: Köszi szépen, szuper! Megnézem! :-)

cicómicó 2012.05.10. 10:39:51

@katarocks: A Catrice is jó!!!
Ugyanaz a gyártója, mint az Essence-nek.

@DuBarry: Off-élmény:Amit küldtél szemhéjtust; első ránézésre elég extrém színe volt (kekizöldesarany), de a mai sminkembe "becsempésztem". A szemem sarkába egy vonás belőle, és káprázatosan csillog a szememmel együtt. Köszi még egyszer :)

arisztotela 2012.05.10. 11:32:57

@cicómicó: ez tus? Nem szemhéjfesték? (nem nagyon vizsgálgattam).

cicómicó 2012.05.10. 11:53:52

@DuBarry: Eye-liner van ráírva, tusos kivitelben. Ez csak az lehet.

Mujza 2012.05.14. 13:26:47

Megtettem az első lépést (mármint azután, hogy Lisa E. videóit nézegetem napok óta) és elmentem egy Douglasba. Sajna csak körbefutni tudtam, mert férfivel voltam (ti ne tegyétek, én azt hittem, hogy ez kortól is függ, de ezek szerint ez valami genetikai dolog, hogy nem tűrik a szépségesbolti nézelődést. A Sparban semmi baja, na ja, ott kaját veszünk. 7 hónapos egyébként...) Szóval először furcsán néztek rám, amikor szemre primert kerestem, aztán összeszedte magát a csaj, és 3 félét ajánlott. Az egyik valami szilikonos, de az nagyon drága, a másik 2 kb. egy árban. A szilikonos tartósabb dörzsölődő szemhéj esetén, vagy nem ettől függ?

arisztotela 2012.05.14. 13:29:09

@Mujza: Nem tudom, de próbáld ki az Essence-t 800 ért először sztem. Nekem bejön. Rossmann.

Mujza 2012.05.14. 13:33:07

jav: férfival :-) (csak picit dekoncentrált vagyok, a többi elírást időben észleltem. remélem.)

Mujza 2012.05.14. 13:33:45

@DuBarry: köszi, mert az olcsóbb is 3000 lenne.

arisztotela 2012.05.14. 13:36:15

@Mujza: Azt nem bánom, hogy arc primernek ezt a k drágát vettem, mert egész arcra nem kennék gagyi szart, mert tönkretenné a bőrt, de csak a felsőszemhéj kis terület, ott elcsúszik.

Scala 2012.05.14. 14:22:20

@DuBarry: Shiseido primer hogyé vót? :-)
@Mujza: Gratu! Legalább nemi identitás gondok nem lesznek vele. :-D
Azért jobb a drogéria, én szombaton rájöttem, mert az egy kompromisszumos terület: hasznos dolgok is vannak, és smink. Tehát amíg a férjem fogrémet (!) válogatott, csigatempóban, mert szegény nagyon fáradt, iszonyú sok határidőt tart hat-tíz hete, szóval nem bántjuk, én végigvettem négy sminkes pultot, feltűnés nélkül. :-)

Primer: ez a szilikon jó kérdés... nekem az rémlik, hogy az tényleg jobb, ha a szemhéjad necces. Igazából, amikor valami nem átlagos, arra nem átlagos termék kell, sajna. :-(
Nézd meg a Müllert és az Essence-t ez jó tanács, akkor fogod látni a különbséget.
Milyen márka volt a középút?
Szempilla primert nem kérdeztél véletlenül?

Eladó csaj: nem azonnal kapcsolnak, én is észrevettem. Mindenki átlagos baromságokat keres.

Én azért szeretem a Douglast vagy a House of Beautyt, mert adnak ajándékot, és elég jó cuccokat kaptam már, neszeszer, hegyező, szempillaspirál minta. MOM House of Beauty volt a csúcs ebből a szempontból mondjuk...

Scala 2012.05.14. 14:26:01

@DuBarry: Kis terület, de érzékeny...

@Mujza: most, hogy átgondoltam, az én MLM-es cuccomban nincs szilikon, mert ők kemikália ellenes dumával nyomulnak... és a szemhéjamra jó volt. De a szemhéjam szépen ívelt... szóval nem tuti, hogy céljaidnak megfelel. Nem elkeserítésből, de lehet a legdrágábbat kell majd végül megvenni, és akkor ne is menj bele a középső utcába...
süti beállítások módosítása