252 évig élt a goji bogyótól

 2012.03.23. 14:30

goji berry

Mondják, Li Qing Juen 252 évig élt a goji bogyótól.

Mi ez kínai paradicsom, krumpli, paprika és dohány rokona növény valójában?

Egyszerű marketing hiszti, mert évente kell találni egy szuperkaját, rá kell költeni ötmillió dollárt, aztán kivenni belőle tizenötöt, vagy tényleg van benne valami?

A szuperkaják lényege, hogy nagyon sok tápanyag van bennük. hasznos fehérjék, antioxidánsok, enzimek, jó zsírok és mineráliák (a gojiban rengeteg a c vitamin például). Úgy képzelem, hogy mondjuk megeszem egy kis marok goji bogyót (hál istennek kapni a szomszédban hétszázért sok maroknyira valót), és az olyan, mintha megennék több kiló répát paradicsommal és feketeáfonyával (abban is igen sok az antioxidáns ugyanis).

A gojit szokás szerint úgy találták meg, hogy a természetes növekedési helyén a Himalájában, ahol sokat esznek belőle, mert kéznél van, mindenki sokáig él, szép és egészséges, gondolom még a kecskék is.

Ez eddig rendben is van, napi hetven forintot megér az egészség, de vajon igazak-e azok az extrém állítások, hogy a goji a legjobb immunerősítő, rákot gyógyít, vérnyomást csökkent, energikussá tesz?

Szedem vagy két hete, és energikus vagyok, de nem hiszem, hogy ettől, mert a macában sokkal jobban hiszek, viszont olcsó, finom, úgyhogy semmibe sem kerül ezt is megenni, főleg, hogy nem kell messzire menni érte.

Más emberek ilyeneket tapasztaltak pár hét goji bogyó fogyasztás után:

alacsonyabb vérnyomás, őszülés visszafordulása, védelem a fertőzésektől, kevesebb alvásigény, ugyanakkor pihentetőbb alvás, szebb arcbőr.

Bocs, de mindezt egyelőre nem tudom alátámasztani.

Íze olyasmi, mint egy egyáltalán nem édes mazsoláé. Ehető.

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr404335133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arisztotela 2012.03.23. 18:40:44

én a Városmajor utcában veszem, de a Fény utcai piacon a magos embernél is van

Scala 2012.04.15. 15:48:44

A Városmajor utcában hol?
Amúgy az őszülésért a szelén hiánya felelős, állítólag, és azzal is lehet visszafordítani.
süti beállítások módosítása