A borderline férfi

 2012.03.19. 17:25

A Facebookon van egy Nyáry Krisztián nevű úr, aki a magyar irodalom régi nagy szerelmeiről ír szép és szórakoztató posztjaiban. A minap a József Attila-Flóra-Illyés szerelmi háromszöget fogalmazta meg, Ekkor határoztam el, hogy írok a férfi borderline-okról.

Hogyan mérgezhette meg József Attila halála Illyés és Flóra teljes közös további életét? Csak arról van szó, hogy az ország első számú költőjének szerelmét ne vegyük feleségül? Korántsem. A borderline-ok titokzatos emberfeletti hatalma és energiája dolgozott ebben a történetben.

A borderline személyiségzavart csak a hetvenes években fogalmazták meg Amerikában, és van, aki ma is vitatja, hogy ilyesmi létezik. József Attilát természetesen senki sem diagnosztizálhatta borderline-ként, mivel akkoriban ez a leírás nem is létezett. Viszont ma már tudják, hogy vannak olyan lelki problémák, amelyeket a hagyományos pszichoanalízissel, sőt az abból kinövő újabb ágazatokkal (behaviourizmus, kognitív terápia, pszichodráma, stb.) képtelenség kezelni. Nem arról van szó tehát, hogy a költő nem járt elég ideig terápiába, mint korábban gondolták, hanem valószínűleg olyan kórképe volt, amit beszélgetéssel nem lehetett enyhíteni. Sajnos gyógyszerekkel sem, tehát az antidepresszánsok sem menthették volna meg.

Vannak olyan hírességek, akikre utólag rámondható, hogy lelki sebezhetőségük, önpusztító és másokat pusztító hajlamuk emlékeztet a borderline leírásra. Ilyen Diana hercegnő, Marilyn Monroe, József Attila vagy Van Gogh.

De mire mondják manapság, hogy borderline személyiségzavar? Akik ismerik ezt a divatos kifejezést, elsősorban felvágott erű, fekete ruhás, anorexiás vagy bulímiás, az öngyilkosságot gyakran emlegető, vagy sokakkal szexelő, esetleg alkoholista vagy drogos tinédzserlányokra asszociálnak. Ezek a tinédzserlányok mindig szenvednek, nem vigyáznak magukra, sokat bőgnek, és hiába mondják, mondják el a bajaikat ezerszer, semmiféle megkönnyebbülést nem éreznek, sőt egyre rosszabbul vannak. Ha hihetünk az egész létezésében, akkor a borderline-ok nagy többsége nő. Ám vannak borderline férfiak is, csak rájuk alig gondol valaki addig, ameddig valakit be nem húznak lelki pókhálójukba, és tönkre nem tesznek kielégíthetetlen szeretetvágyukkal, olykor folyamatos hűtlenségükkel, manipulatív viselkedésükkel. De miért van az, hogy a borderline mindig talál valakit?

A borderline egész életében (ha meg nem gyógyul), egy, a halált jelentő tátongó fekete lyuktól retteg, életét hatalmas űrnek érzi, mert nem alakult ki valódi személyisége. Kérdés, van-e egyáltalán valaki, akinek kialakult valódi személyisége, de az bizonyos, a nem borderline úgy érzi, neki van. Tehát ez a fekete lyuk érzés és az elhagyatástól való iszonyatos rettegés a borderline személyiség két fő jellemzője.Ami mindezekből következik, az érzelmi instabilitás, és fékezhetetlenség. A borderline képtelen féken tartani az érzelmeit, olyan, mint egy tornádó.

Ezért kell a borderline-nak állandóan betöltenie ezt az űrt: szeretettel, vagy valamilyen függőséggel, lehet az alkohol, munka, drog vagy vásárlási láz.A borderline férfi impulzív, passzív agresszív, sokszor ragadós, önmegvető, máskor grandiózus nárcisztikus jegyeket mutat, hasít (egyszer imádja, máskor gyűlöli partnerét), hűtlenségre hajlamos, féltékeny, és ami legfurcsább, a hatalmas érzelmek ellenére lényegében ugyanúgy képtelen az empátiára, mint a valódi nárcisztikus.

És itt jön a misztikus rész. Mégsem utálja senki, sőt szeretik. Ahhoz, hogy a borderline személyiség működni tudjon, szüksége van egy másik emberre, ezért olyan belső energiákat tud megmozgatni, amilyeneket a nem borderline nem. Ez lehet egy csábítási energia (Don Juan volt az első igazi borderline híresség), vagy a ragaszkodásnak egy olyan trükkös formájával, amely a lelki zsarolással, a sebezhetőnek tűnő szeretethiánnyal operál. Ezek által a borderline magához köti a kiválasztott nem borderline-t, aki ahelyett, hogy megmentené őt, és kihúzná a fekete lyukból, maga is belesodródik a mélybe. A borderline-tól soha nem lehet megszabadulni. Olyan energiával kapcsolódik a másik emberhez, olyan hihetetlen erőket tud mozgósítani ez a rettenetes szeretethiány, hogy sok borderline évtizedekkel halála után is hatással van az emberekre, és nem feltétlenül az eredményeivel. Dianát is ez hatalmas szeretethiány tette a Szív hercegnőjévé. Milliókat tudott mozgósítani, és mégsem lelt megnyugvásra. Miként József Attila sem, akinek halála megpecsételte Flóra és Illyés egész további közös sorsát.

 

És hogy miért írtam ezt le? Nagyon szeretem József Attilát, szó sincs róla, hogy bántani akarnám az emlékét. Ám rengeteg olyan borderline férfi van, aki behúz egy párkapcsolatba, amelyből senki nem jön jól ki. A női áldozat azt sem tudja, hol van, mert eleinte olyan csábító energiákkal találja szembe magát, amilyenekkel korábban még nem találkozott. mert a borderline férfi izgalmas, manipulatív, egyszer hideg, egyszer meleg, ezért sohasem unalmas, tehát olyan csábító, mint korábban senki. És egy ilyen érzelmi zűrzavar egy életre tönkreteheti azt, aki belekeveredik.

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr424326221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovaxka · http://borsmustar.blogspot.com 2012.03.19. 18:00:16

Latinovits Zoltán (Domján Edittel)?

arisztotela 2012.03.19. 20:14:29

@Kovaxka: Valószínű, bár meg kell mondjam, József Attilát nem én diagnosztizáltam posztumusz, hanem szakemberek, és Latinotvitsról ilyesmit nem olvastam. Mindenesetre az önpusztítás mindig borderline jegy, de azt tudni kell, hogy a szeméyliség nem egy jegyből áll össze, természetesen mindenki egyedi. Hitler nárcisztikus volt, de erős paranoid jegye volt, ezért volt pusztító, egy sima nárcisztikus nem öl embereket. Latinovits sokkal hidegebbnek tűnt, mint J.A,

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.03.20. 14:34:22

Mit borderline-oztok? Sznob-e vagy-e? Vagy csak antimagyarisztánból gyöttetek?

Mérnork 2012.03.20. 14:34:54

Azért akit ilyen kapcsolatba be lehet húzni, és hosszú távon ott tartani, no azt sem mondanám igazán egészséges személyiségűnek...

AnnaKarenina 2012.03.20. 14:42:58

Én azt gondolom, hogy a szeretet tud segíteni valamennyire a borderline-on. Persze itt is vannak enyhébb és súlyosabb fokozatok.

☉ ☾ 2012.03.20. 14:45:09

Kiegészítésként:
- nincsenek felnőtt személyiségjegyek
- felelősségtudat
- erős hárítás mechanizmus rögzül
- nem csupán érzelmileg, hanem anyagi okokból is erősen manipulatív.

Elmondható még, hogy sokkal inkább a családja, hozzátartozói kezelendőek, hiszen ez egy hagyományos módon gyógyíthatatlan betegség, ami a környezetében összességében nagyobb károkat okoz mint a betegben.

A borderline személy szereti a betegségét egy őtőle független jelenségként feltüntetni, ami azért elég sokat elárul a szakembernek.

☉ ☾ 2012.03.20. 14:46:51

@AnnaKarenina: a szeretet vámpírján vajon tényleg segít a szeretet?

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.03.20. 14:50:49

@AnnaKarenina: ha szereted akkor az lesz a baja. valami baja mindig lesz, tökmindegy mit csinálsz.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.03.20. 14:52:38

@Grunt: sztem lehet hogy a másiknak egészséges a lelkülete, viszont egyben gyenge is, így be tudja húzni. erős lelkületű, két lábbal a földön álló ember nyilván úgy bassza ki a borderlányt mint macskát szarni :)

AnnaKarenina 2012.03.20. 14:53:10

@☉ ☾: A borderline tudja, érzi a belső ürességet, szenved tőle.
Nem gondolom ilyen értelemben vámpírnak.
@Disintegrator Rising: Senki nem mondta, hogy egyszerű, mégsem lehet a sorsára hagyni.

AnnaKarenina 2012.03.20. 14:55:34

@Disintegrator Rising: A borderline lehet kreatív, érdekes, fantasztikus humorú ember, és ez mind akár egyszerre.

Toussaint L'Overture 2012.03.20. 14:57:14

A hozzászólók vajon személyes tapasztalataikról beszélnek, vagy valamilyen felvilágosító könyvben olvastak a borderline-ról.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.03.20. 15:03:37

@AnnaKarenina: nemtudom, szerintem azért a nyakunkba se kötelező venni őket. szerintem ez valami olyan lehet hogy még nagyon gyermekkorukban érhette őket negatív behatás, olvastam valami ilyesmit hogy az első 3 év alatt van az embernek egy ilyen érzelmi, nem nyelvi alapú emlékezete, ami erősen meghatározza a későbbi lelki alkat kialakulását. így aztán felnőtt korban már hiába borderlány, a teljes lelki struktúráját képtelen megváltoztatni, így képtelen meggyógyulni is. mondjuk mitől is gyógyulna meg..

AnnaKarenina 2012.03.20. 15:09:29

@Disintegrator Rising: Van, akinek muszáj.
Feltételezés ez a gyerekkori behatás, szerintem ez lehet teljesen veleszületett. Ahogy a legtöbb pánikbetegségnél tetten érhető a szerotonin, lehet, hogy ennél is kiderül egyszer, mi is az ok.
Lehet, hogy nem képes meggyógyulni (bár középkorúaknál javulás történhet), de ha tudja, hogy ez a betegsége, valamennyire uralni is képes.

lárvalányhaj 2012.03.20. 15:09:32

Az én életemben több borderline szereplő is akadt, ez a bekezdés nagyon igaz:

"Ezért kell a borderline-nak állandóan betöltenie ezt az űrt: szeretettel, vagy valamilyen függőséggel, lehet az alkohol, munka, drog vagy vásárlási láz.A borderline férfi impulzív, passzív agresszív, sokszor ragadós, önmegvető, máskor grandiózus nárcisztikus jegyeket mutat, hasít (egyszer imádja, máskor gyűlöli partnerét), hűtlenségre hajlamos, féltékeny, és ami legfurcsább, a hatalmas érzelmek ellenére lényegében ugyanúgy képtelen az empátiára, mint a valódi nárcisztikus."

egyébként erre a rendellenességre is ugyanaz igaz, mint az Asperger-szindrómára: az, aki hajlandó rászánni az időt-energiát, és megfelelő önismeretre tesz szert, képes lehet megfékezni ezeket a pusztító energiákat, és többé-kevésbé normális életet élni.
az általam ismert borderline-oknak ez esze ágában sem volt. mindegyikről az volt a benyomásom, hogy voltaképpen szeret szenvedni, mert ezáltal valahogy többnek, különlegesebbnek tűnik, mint az "unalmas, szürke tömegember". az alapvető elvárás, hogy az ő érzékeny lelkecskéjükre mindenki legyen tekintettel, de ők egy szemernyi könyörülettel sem viseltetnek mások iránt, ha olyan kedvük van, bárkit leordítanak, megaláznak, kihasználnak... és ha bárki szót emel, akkor jön a nyavalygás, hogy "nekem _ilyen a személyiségem_, engem ilyennek kell elfogadni".

AnnaKarenina 2012.03.20. 15:12:15

@lárvalányhaj: Nem vitatnám a tapasztalataidat. De a betegség öngyilkossággal végződik általában. Elsősorban magukat pusztítják.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.03.20. 15:17:25

@lárvalányhaj: lol, ja, egyetértek :) bár fenetudja hogy akivel én találkoztam az borderlány volt-e vagy csak szimplán hülyepicsa? :)

@AnnaKarenina: a családtagjain kívül másnak szerencsére nem muszály. nem akarok genyó lenni de talán a lelki struktúra átformálásában / betegség kigyógyításában valszeg egy erős traumatikus benyomás segíthet a legjobban, amire nyilván egy pszichológus nem alkalmas. mármint ilyenre gondolok mondjuk hogy lezuhan két borderlány egy repülővel egy lakatlan szigeten és túlélésük érdekében életösztünk erősebbé válik és totálisan nem érnek rá borderlánykodni mert tüzet kell csiholni meg kaját szerezni meg ilyenek. vagyfenetudja.

AnnaKarenina 2012.03.20. 15:26:05

@Disintegrator Rising: Akkor talán ne foglalkozz a problémával. A véleményed kb. olyan, mintha azt mondanád egy amputált lábú embernek, hogy növesszen lábat. Nem tehetnek róla. De attól még őket is megilleti a normális élethez való jog, amit azért szakemberek ma már elég jól tudnak segíteni.
És ha most rágondolsz a poszt alaptörténetére, József Attila nélkül sok mindennel szegényebbek lennénk.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.03.20. 15:34:53

@AnnaKarenina: azért a borderlánynak nem a lába hiányzik. arra mondtam hogy nem kell másnak a nyakába venni a dolgot. mivel te írtad, hogy "van akinek muszály". amit nem igazán értettem, mert hát kinek muszály a családtagokon kívül? egy embernek önmaga választása hogy kinek a gondját veszi a nyakába, nem pedig egy muszály jellegű dolog.
József Attila jó költő volt, de hogy milyen ember az más tészta szerintem.
De most nemtudok jobban elmerülni ebben mert mennem kell.

lárvalányhaj 2012.03.20. 15:40:11

@Disintegrator Rising:
@AnnaKarenina:

Nyilván nem olyan egyszerű ez a dolog, hogy "küldjük el egy munkatáborba, és majd akkor nem fog jódógába' borderlánykodni", de annak felismerése, hogy az ember felelős a saját tetteiért, és a saját életének az alakításában is komoly felelőssége van, nagyban megkönnyítené, hogy együtt éljen saját magával és a világgal. Csakhogy az általam ismert példányok el se jutottak idáig.

Toussaint L'Overture 2012.03.20. 15:53:28

@AnnaKarenina:
@lárvalányhaj:

Disintegratornak halvány fogalma sincs a problémáról. Nem is értem, hogyan vette a bátorságot ahhoz, hogy belekotnyeleskedjen.

AnnaKarenina 2012.03.20. 15:58:18

@lárvalányhaj: Szerintem, ha valaki nem hivatásszerűen foglalkozik a dologgal, ritkán találkozhat magukat borderline-nak nevező emberekkel, az enyhébb eseteket talán még az orvosok sem nevezik meg, mert megbélyegző. A felismert (kezelt) borderline tudja, hogy mi hiányzik belőle, mi akadályozza a kapcsolatainak a normális működését, de azt nem tudja belülről hozni. Nagyon nagy erővel kell küzdenie, hogy magát elviselhetővé tegye és legyőzze a szörnyű késztetéseit, amik elsősorban saját maga ellen irányulnak. A megfelelő, rendszeres elfoglaltság, munka sokat segít. Az érzelmi rész a nehezebb. Régen a stabilabb kapcsolatok miatt talán ez egyszerűbb volt, ma amúgyis könnyen rúgják fel az emberek a párkapcsolataikat, amitől a borderline retteg, mert arra az állandó és feltétel nélküli szeretetre van szüksége, amit az ember egy kisgyereknek ad.

AnnaKarenina 2012.03.20. 16:00:54

@Toussaint L'Overture: Nyilván úgy gondolja, hogy találkozott már ilyen emberekkel. De sajnos ez a betegség ennél sokkal bonyolultabb, szomorúbb és tragikusabb.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.03.20. 16:19:05

@Toussaint L'Overture: nem sokat tudok róla, elolvastam amit a wikipédia ír, de szívesen venném ha mondanál esetleg valami jó könyvet ami foglalkozik a témával, szeretek ilyen témákban olvasni.

AnnaKarenina 2012.03.20. 16:24:21

A poszthoz is szólnék: Nem gondoltam volna József Attilára, mint borderline-ra, szívesen elolvasnám Nyáry Krisztián elemzését, amit még nem találtam meg a FB-on. Ugyanakkor azóta folyamatosan jutnak eszembe versek, amik meg mégis csak...
Azt a kettősséget is érdekesnek találom, ami mondjuk a József Attilai ragaszkodás és a Don Juani, nyilvánvalóbb érzelmi üresség miatti csapongás és hűtlenség között van.

arisztotela 2012.03.20. 17:02:04

@AnnaKarenina: Nyáry nem ezt elemzi, csak leírta a szerelem történetét.
József Attila semmiképpen sem a "don juani" ághoz tartozott:).

AnnaKarenina 2012.03.20. 17:59:55

@DuBarry: Úgyis érdekelne.:) Igen, azért írtam a ragaszkodást.

AnnaKarenina 2012.03.20. 18:01:35

@DuBarry: Még annyit, hogy a kettősséget nem József Attilára értettem, hanem csak a betegséghez kapcsolódóan.

Madelif 2012.03.21. 10:48:47

Épp most olvasom Illyés Gyuláné (Flóra) J.A utolsó hónapjairól c. könyvét. Mindenkinek ajánlom. Nagyon rövid, hiteles és tisztességes írás. Amit itt olvastam, az igazolja a Bordeline betegséget, amit én hiperérzékenységnek tituláltam, mielőtt a cikket olvastam volna. Köszönöm az írást!:-)

arisztotela 2012.03.21. 10:57:59

@Madelif: Ez egyébként nem betegség, mert az egész személyiséget érinti, nem egy arra rárakódó valami, mint mondjuk egy influenza:). Azt szokták mondani a személyiségzavarosokra, hogy vagy van valakinek vagy nincs, ez olyan, mint aterhes, nem terhes, nincs köztes megoldás.

Madelif 2012.03.21. 13:21:33

Egyet értek kedvse DuBarry! Majdnem leírtam ugyanezt (hogy nem betegség,hanem inkább valamilyen állapot vagy fura személyiség-rendszer), de nem akartam belevonódnia fentiekben olvasható személyes véleményeket felvonultató polémiába...csak azért írtam, hátha nem ismeri valaki ezt a könyvet és érdekelné.

Madelif 2012.03.21. 13:22:46

@DuBarry: Egyet értek kedvse DuBarry! Majdnem leírtam ugyanezt (hogy nem betegség,hanem inkább valamilyen állapot vagy fura személyiség-rendszer), de nem akartam belevonódnia fentiekben olvasható személyes véleményeket felvonultató polémiába...csak azért írtam, hátha nem ismeri valaki ezt a könyvet és érdekelné

Andi2012 2012.04.25. 20:36:13

én most léptem ki egy borderline férfival folytatott párkapcsolatból,3 hónapig bírtam.Ez valóban nem betegség,hanem egy személyiségtorzulás, amin gyógyszerrel nem lehet segíteni.Lehetetlen velük tartós, harmonikus társas kapcsolatban élni, és teljesen igaz az is, hogy inkább a környezetük megy tönkre.Amit saját tapasztalatból hozzá tudok tennia fenti jellemzésekhez: társadalmi és erkölcsi normák teljes hiánya, laza fékrendszer, önimádat, magas IQ. Az én borderline-om állandóan stresszrohamot kapott ha vélt vagy valós sérelmek érték+ pánikbeteg is volt, és extrém módon hipohonder. Kicsit sok a jóból...Áldom a jósorsomat, hogy volt erőm kilépni belőle. Sajnáltam persze emellett, de sajnálatból nem leszek részese a poklának.

arisztotela 2012.04.25. 20:46:39

@Andi2012: és hogy vírta az elhagyást?

Andi2012 2012.04.26. 06:49:26

@DuBarry: írtam neki egy kultúrált búcsúlevelet, de mintha kínaiul írtam volna. Visszaírt, hogy röpke 1 hét alatt már rá is mosolygott az új szerelem, nézzem meg a FB-on a csajt, aki már be is jelölte "kedvesének". De hogy édes "Kutya-Mutya",mindenképpen maradjunk barátok és túratársak. Levele utsó 6sora a pár napja kiújult porcsérüléséről szólt a térdében.A szokásos...Egyébként értetlenül állok úgy ánblokk az egész levele előtt. Rájöttem, hogy képtelen vagyok megérteni a gondolkodásmódjukat, de ez lehetetlen is. Nem lennék az új áldozat helyében, mert nagy csalódás, mikor rájön az ember, hogy aki kívülről normálisnak és "kitűnő parti"-nak tűnt, az belül valójában nagyon beteg.:(

arisztotela 2012.04.26. 09:34:17

@Andi2012: ez már nagyon gáz, hogí távpszichologizálok, de egy borderline nem bírja, ha elhagyják, AZ A NUMBER ONE PARÁJA, öngyilkossággal fenyeget, stb. Valami más baja lehet a te dilidednek.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.04.26. 13:22:32

Bizony, valami apuka nélkül felnőtt anyuci kedvence. Két hatalmas pofon helyre tenné és nem nyafogna tovább. Sajnos ezt a remek kifinomult gyógymódot sutba vágni látszik a társadalom. Meg is látszik az eredménye...
:)

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2012.05.09. 15:59:12

"...az ország első számú költőjének szerelmét ne vegyük feleségül" - huh!
Ez veszélyesen tömör kijelentésre sikerült. Vajon ki szerint? Mármint "első számú" (a költő kifejezésbe nem kötök bele; rendben).

T. Chez DuBarry, legyen szíves elővenni e hősszerelmes szerelmeinek visszaemlékezéseit az "első számú költő" nőkhöz való viszonyáról! Főként a szavahihetőségéről és kétoldali munkaundoráról szóló részeket ajánlom becses figyelmébe.

Ha nekem kellett volna választanom, én is Illyés Gyulát választottam volna; már ha nem állok éppen kábítószer hatása alatt és nem vagyok a tagja sem az illegális kommunista pártnak, sem a féllegális nyilaskeresztes pártnak.

jana-ina 2012.05.18. 22:32:15

@negondolkozz!majdénmegmondom!: vaffanculo...teste di cazzo sono escluse....nesze neked magyarisztán vagy antimagyarisztán....vagy amit akartok...vágod? fogadjunk, hogy nem.

jana-ina 2012.05.18. 22:36:17

@Andi2012: @negondolkozz!majdénmegmondom!: vaffanculo...teste di cazzo sono escluse....nesze neked magyarisztán vagy antimagyarisztán....vagy amit akartok...vágod? fogadjunk, hogy nem.

jana-ina 2012.05.18. 22:38:39

@Andi2012: gratulálok...ez azért volt lehetséges, mert teljesen egészséges az egod...boldog lehetsz. : D

jana-ina 2012.05.18. 22:41:07

@Disintegrator Rising: az a baj, hogy erről olvasni olyan mint a mona lisá-ról hangfelvételt készíteni. ha nem nem vagy benne, nem mond neked semmit. a legjobb, ha távolmaradsz ebből és örülj neki. komolyan mondom, nem gúnyolódásból.

jana-ina 2012.05.18. 22:42:45

@negondolkozz!majdénmegmondom!: te...te már olyan hülye vagy, hogy téged utálni is nehéz...ahhoz is sorba kell állni.

jana-ina 2012.05.18. 22:45:47

én egyébként nem gondolnám, hogy józsef attila borderline lett volna. inkább bipoláris. a borderline kevésbé önveszélyes, csak az effekt miatt fenyegetőzik. szerintem inkább bipoláris volt (hú de átmentem szájkóba). volt depresszív de mániás fázisa is.

arisztotela 2012.05.19. 12:34:28

@jana-ina: ezt nem én találtam ki, hanem szakemberek. És ebben véletlenül egyetértenek.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.20. 11:40:08

@jana-ina: Drog nélkül kellemesebb. Egyszer próbáld ki!

jana-ina 2012.05.20. 11:53:52

figyu....lehet, hogy te ehhez vagy szokva, de aki megmondja az igazat rólad, az nem feltétleül drogos....érded? vagy a szétboxolt agyaddal már nem nem igazán hozod be.

de nem baj, amíg léteznek idegoszályok addig ne izgulj.

egyébként miért nem zsebhokizol, ahelyett hogy itt töltöd az időd feleslegesen. az legalább neked lenne hasznos.

jana-ina 2012.05.20. 11:59:52

@DuBarry: szerinted miért nem lehetne bipoláris? nem mintha ténylegesen ezt nekünk kellene (vagy lehetne) megítélni...csak úgy kíváncsiságból kérdezem.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.20. 12:58:43

@jana-ina: Mert... érdekesebb... az ... idióták ... szövegeit... olvasgatni.
Önkielégítésre szerencsére nincs szükségem, tudod a boldogság titka a család.
Szerencsére az idegosztályokat veled ellentétben nem ismerem.

Szánalmasan buta vagy.

jana-ina 2012.05.20. 18:46:41

úgy látszik, hogy a hyper-super családod nem köt le eléggé mert tele vagy felesleges energiával és vasárnap délután is itt tolod, ahelyett, hogy a meseszép családoddal járnád az állatkertet (hátha meglátod a hasonmásod a rács másik oldalán). mondd meg anyucinak, hogy előltesse meg magát, ha még tudja, két mosogatás között, hogy kicsit enyhítsen rajtad. vagy már ő sem bír téged?

egyébként felhívnám figyelmed a magyar nyelvtan szabályaira: nem-e (haha neme férfi vagy nő)...ezt azért még gyakorolni kell. valószínüleg suksükkolsz is. te tökfilkó. te nem csak buta vagy hanem unalmas és primitív. egy unalmas férfinél nincs rosszabb....

cicómicó 2012.05.20. 20:13:12

Off: DuBarrynak: A megnövekedett olvasótábort szerinted minek köszönhetjük? Faszkönyv? (index címlap nem szoktál lenni.)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.20. 20:29:36

Tudja valaki, hogy ez az idióta majomnő (@jana-ina:) kihez beszél?
Te kezdtél személyeskedni, a magadfajta gyökértől hozzá sem szólok. De ha megszólítasz, tűrd a válaszaimat.
Szerencsétlen marha, te mikor írsz? Remélem sosem lesz családod, mert az ilyen fogyatékos jobb, ha nem szaporodik! :))

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.20. 20:34:04

@jana-ina: "egyébként felhívnám figyelmed a magyar nyelvtan szabályaira: nem-e (haha neme férfi vagy nő)...ezt azért még gyakorolni kell. valószínüleg suksükkolsz is. te tökfilkó. "

Ezt hol olvastad, te idióta? Téged tényleg az állatkertben kéne mutogatni!!

:DD

cicómicó 2012.05.20. 20:41:28

@jana-ina: @negondolkozz!majdénmegmondom!: Kedveseim!Javasolhatom, hogy a vitátokat folytassátok privátban? Nem kéne szétcseszni a blogot... Köszönöm

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.05.20. 20:45:37

@cicómicó: Oké, én nem írok többet ennek a szerencsétlen fogyatékosnak. Eddig is teljesen felesleges volt, hiszen azt sem tudja mit olvas és mire válaszol szegény!

Szép napot, kedves.

cicómicó 2012.05.20. 20:49:24

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Kommentpajtásaim nevében hálás köszönet.. :)

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.05.20. 21:01:57

Én nem örülök, hogy nem ír többet. Szerintem nagyon szórakoztató volt, ahogy kioktatta a kis buta libát a fiatalember. Nem is tudom minek kötött bele egy másik emberbe az a szerencsétlen hülye.
Azért mert más a véleménye valamiről? Micsoda hülye nők vannak, ezt sem veszi el senki normális férfi, az biztos?!

arisztotela 2012.05.20. 21:56:36

@cicómicó: nem hiszem, összesen 38 face likolóm van, és csak Timi és Thor kommentel közülük. Szerintem inkább az, hogy most sok témárók írok, amire google keresés van. Most nem a celebekről szól a blog.

theillest 2013.01.12. 03:15:29

Elöször is :3 AnnaKarenina egy áldott lélek. Másodszor : Disintegrator Rising (aki LY-nal ìrja a MUSZÁJ-T) telibevernév a borderlány öklömmel úgy, hogy csak jobbesetben úszná meg kómával. IGEN TE BALHERE. Majd rájössz mit vétettél soraiddal te kis FASZ. Egy érzelmektöl mentes, üres, sivár, felszines környezetben fogsz megrohadni. Mert semmi, de SEMMI keresnivalód itt ha rossz emlékeid vannak a bpd-sekkel kapcsolatban te HERE. Ha olvashatnékod van olvass Joy magazin te FASZ..nemis, ez dicséret egy ilyen érzelmisuttyónak mint te, te hülyepicsa! Az exednek mára egy sokkal jobb palija van bizonyára mint egy ilyen senki. Pfö te rák. örülj hogy nem ismersz. Sziasztok! Bordersrác voltam, akit mindenki imád, és sikeres. U.I: Disintegrator Rising szereti a faszt szopkodni.
süti beállítások módosítása