Hogy gyorsan nőjön a haj

 2010.05.09. 11:21

 

Megint mit találtam! Egy indiai ayurvedikus módszer: össze kell dörgöni a két kézen a körmöket napi kétszer öt percet, és megszűnik a hajhullás, őszülés, és gyorsabban nő a haj.  A módszer az akupresszúrához hasonló. Az elv szerint a körmök alatti idegek a fejbőrrel vannak valahogy kapcsolatban, és élénkíti a keratin képződést ez a módszer.

Nem próbáltam, így is túl gyorsan nő a hajam, folyton szőkíthetem, úgyhogy nem tudom, működik-e. Mindenesetre vesekövet nem csinál, mint a silica, és pattanást sem, mint a biotin. 

Címkék: haj hajhullás őszülés

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr761985512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2010.05.09. 11:30:27

Ha lekopott a mostani lakkom, elkezdem. :-)))
Az ajurvédikus orvoslás sztem egyáltalán nem rossz, típusokba sorol, mint a homeopátiás alkatok.

cicómicó 2010.05.09. 13:24:23

És ettől a köröm is erősödik? Irigyellek a gyors hajnövésedért. A frufrumon látom (bocs, Niurka, tudom, hogy nem elegáns), hogy a havi 1 cm növés megvan, de akkor is számomra hátul olyan lassan nő. Miért vágattam le???!! (Csak költői kifakadás volt.)

Scala 2010.05.09. 14:55:29

@cicómicó: A röid haj megnövesztése nagyon fájdalmas, mert nehezen lehet belőle frizurát kreálni egy bizonyos ponton...
Kitartás, és ne görcsölj rá! Az egy alapvetően jó hozzáállás. :-)

katarocks 2010.05.09. 17:23:24

juj, ezt most kipróbáltam, nem tudom, hogy perceken keresztül lehet-e bírni. nem vmi kellemes :)
majd ajánlom a hajhullós ismerősömnek.

arisztotela 2010.05.09. 18:01:48

@cicómicó: Hát ez alapvetően genetikus, anyámnak is baromi erős szálú, sok, és nő, mint a veszedelem, nagyanyámé is ilyen volt. Nekem nincs is olyan, hogy félhosszú haj, mert észre sem veszem, már hosszú.
Szerintem a körmöt nem erősíti, ahogy az akupresszúrától sem a tenyered lesz egészséges, hanem a pont, amit nyomkodsz de a hajat sem ígérhetem, írtam, hogy ez csak egy módszer, nem tudom, működik-e. Valami menő tévéjógi mutatta az indiaiaknak, aki náéuk szupersztár. És volt egy fehér csávó a neten, akinek visszanőtt a haja tőle, pedig rendes férfias kopaszodása volt, de nem voltam ott:).
Azt írják, négy hét után már kell érezni valami hatást, és fél év, mire rendes az eredmény. Tévézés közben is lehet csinálni, egy próbát megér.
süti beállítások módosítása