A dohányzás pozitív hatásai

 2010.02.08. 09:29

http://commentisfree.guardian.co.uk/smoking.jpg3 napja nem cigizek, és nem nagyon bírok másra gondolni. A blog is megszenvedi ezt.

Nem vagyok orvos, nem írom le a tudományos magyarázatokat, de:

rákerestem, milyen pozitív hatásai vannak a cigizésnek, azon felül, hogy a fúggő, ha rágyújt, nem hiányzik neki tovább a cigi.

1. A dohányosok ritkábban lesznek Parkinson-kórosok és Alzheimeresek.

2. Meglepő módon, aki 15 szál vagy több cigit szív egy nap, az ritkán lesz asztmás, allergiás, a szénanátha elkerüli a cigarettázókat.

3. Kevesebb dohányos nő kap mellrákot!

4. A colitis nevű bélbetegek állapotát javítja a dohányzás, akkor is javasolja nekik az orvos a rágyújtást, ha nem dohűnyosok!.

6. A dohányosoknak jobb a memóriája. A cigi élénkíti az agyműködést, és bizonyos feladatokat a dohűnyosok jobban oldanak meg.

7. Egy ritka rákbetegség, a kaposi szarkóma ellen véd a dohányzás.

8. Tényleg oldja a stresszt. Mindenféle kémiai folyamatot elindít a cigarettafüst, ami valóben stresszoldó, plusz a légzést lenyugtatja, igaz, hogy oxigén nem sok megy be, de a cigiszívás egyfajta légzőgyakorlatként funkcionál.

 

Hangsúlyozom, én nem vagyok dohányos:).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr351738500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2010.02.08. 18:09:48

Ja. Biztos ezért éreztem magam két teljes napig szarul, négy óra csevej után a Castroban... mert annyi pozitív hatása van. :-D

Nézd, a pipa füst talán évente egyszer oké, de a cigi iszonyat fád bőrt, savas bőrkémhatást, és beteg tüdőt csinál + a vérben kering a sok nem odavaló.
Vizsgaidőszakban nekem is felvitte a vérnyomásomat, és kisegített a bajból, de alapvetően utálom.
No meg ugye lassan bontja a szervezetem a nikotint, szóval fájt a fejem rendesen.

Nem szabad, túl toxikus a mai világ enélkül is. ;-)
süti beállítások módosítása