Ez a kigyúrt úr, Ori Hofmekler találta ki a Warrior Dietet, ami egyszerű, roppant kellemetlen, de fogyaszt. Gyomorfekélyeseknek nem ajánlott.

Lényege, hogy a Caveman diétához hasonlóan semmit sem szabad enni, amit a neolitikumban tanultunk meg elkészíteni, kivéve azokat a táplálékkiegészítőket, amiket Ori árul, de ez már csak gonoszság. Szóval semmi gabona, rizs, főtt bab, viszont rengeteg zöldség és gyümölcs, hal, és ő engedi a biotejterméket, persze pasztőrözés nélkül, mondjuk a Fény utcai piacról, ha korán mész biotúróért, amíg a néni haza nem megy. Viszont Ori a vörös húst annyira nem szereti, mint az Ősember diéta.

Ami az alapvető különbség, hogy a Hősdiéta szerint egész nap koplalni kell, este jól bezabálni, tehát az ellenkezőjét kell csinálni, mint amit anyukánk mondott a rendes reggeliről, tízórairól és uzsiról.

Szóval nem sokszor keveset, hanem egyszer sokat. És közben mozogni ajánlatos egész nap. Az elmélet lényege, hogy régen az ember nemcsak hogy nem evett lángost, de egész nap a mamutot kergette, és csak estére kapta el, hogy megegye. Vagyis az emésztésünk és hormonháztartásunk a hosszú koplalásra és nagy zabálásra van genetikailag beállítva, és azért vagyunk olyan csököttek manapság, mert nem mozgunk, és egész nap emésztünk. Ez valóban helytelen, és a hősdiéta követői állítják, hogy sokkal energikusabbak, élesebb az eszük, és nyitottabbak az egész életre, amióta éjfélkor állnak neki egy nagy adag túrós halas karfiolnak.

Címkék: diéta ori hősdiéta caveman hofmekler

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr931542189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buddy 2009.11.25. 08:46:52

Szia!
Ismerek pár embert akik csinálják a "Hősdiétát" (bár én inkább a "Harcos étrendje"-nek fordítanám), és nagyon jó tapasztalataik vannak, de kétségtelen hogy nem mindenki tudja csinálni.
Én is próbáltam nem nagyon ment.....

arisztotela 2009.11.25. 10:53:44

Biztos rettenetesen fogyaszt, mert napi egyszer nem tudsz annyit enni, mintha háromszor eszel, ráadásul alig enged valamit enni.
süti beállítások módosítása