A ragyás doki ráncdiétája

 2009.11.12. 08:03

A ránctalanító diéta hat, szép bőrt csinál, finom, be lehet tartani. Hátránya, hogy rohadt drága, és ha nem egyedül élsz, főzhetsz többfélét, mert a férjed vagy a gyereked nem fog áfonyát rágcsálni reggelire és tojásfehérje rántottát vacsorázni.

A képen látható Nicholas Perricone dolgozta ki a diétát, ami annyiból nem egy egyszerű alacsony szénhidrát kúra, hogy enged bizonyos magvakat, és nagyon sok gyümölcs van benne.

Az alapötlet annyi, hogy a ragyás doki (saját bőrét is meg akarta szépíteni) szerint a magas inzulin szint okozza ráncaink nagy részét, szerinte ez rosszabbat tesz, mint a napozás és a cigi (bár arra is fúj, persze).

Tehát egyrészt nem szabad inzuliemelő dolgokat enni, másrészt gyulladáscsökkentő ételeket is kell minden nap bevinni. Röviden: liszt, cukor, fehér rizs, magas cukortartalmú gyümölcsök, zöldségek (répa, tök, kukorica), vörös hús, tej és kávé tilos.

Szabad: baromfi, zöldségek, bogyósok, rengeteg tengeri hal, főleg mélytengeri (lazac, makréla), olívaolaj. Csak a hajdinát és a zabpelyhet engedi a gabonák közül, de azokat akármilyen mennyiségben.

A kosztban az a jó, hogy tényleg feszesebb és ragyogóbb az ember bőre néhány nap után, és elmúlik az éhség, mert tartósan lecsúszik az inzulinszint, ettől elmúlik a cukoréhség. Azért jobb, mint az Atkins-kúra, mert a gyümölcsök, zabpehely mellett nincs rettenetes szénhidráthiánya az embernek, és kiegyensúlyozottabb táplálkozást nyújt. Hátránya, hogy a kellő hatáshoz tényleg sok halat kell zabálni, mert a csirkétől nem lesz olyan szép a bőr, és bizony a lazac hetente háromszor nem csúszik olyan simán.

A pasinak nagyon rossz bőre van, valószínűleg ezért kezdte kutatni ezt a történetet. Amikor bejött ez a diéta, egész Hollywood ezt ette, és azt hittem, leszoknak róla, de csendesen tartja magát 4 éve. Zeta-Jonesról, Coxról, Anistonról írták, hogy szenvedélyes Perricone-rajongók.

Címkék: diéta aniston cox zeta jones ránc perricone

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr31519497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása