Mi a Gua Sha?

 2010.08.24. 10:10

Gua Sha Instrument

Van egy kedvenc kínai nőm a szépségápolás fórumon, aki sok tök jó módszert behozott. Pl. a Tanakát és az akupresszúrát, amelyekben nem csalódtam. Íme legújabb halászata a Gua Sha. Ez egy kínai gyógyászati módszer, amit izomfájdalmakra, egyéb betegségekre használnak. A lényege, hogy egy kis csont vagy jade lapocskával erőteljesen kaparják a bőrt ötvenszer egy helyen, kb. 5-10 centi hosszan, ami ronda piros lesz a véraláfutástól, de pár nap alatt elmúlik a helye. Sérülést nem okoz (mondja ő). Amire használják a kínai csajok, az a fogyasztás, pár hét alatt több centi lemegy a kezelt helyen. Hasonló lehet a No Lipo Lipohoz, mert ez is a nyirokkkeringést indítja be, és oldja ki a bőr alól a zsírt. Csinálgatom, persze lájtosabban, semmim sem piros, ja és egyszerű kanállal, én olaj nélkül, mert minden  kiüt, de ők olajjal. Majd elmondom, hánycenti ment le, meg honnan. Amúgy nekem a No Lipo Lipo nagyon működik, főleg egy-két helyen nagyon látványos, pl. hátul, a fenék fölött, ahol semmilyen tornával nem ment le az a kevés zsír, ami maradt, de a Lipoval lemegy. Egy baj van ezekkel, hogy hetente többször kell csinálni, és egy ellógott hét alatt újra kezdesz hízni azokon a területeken, ahol szoktál. Ettől nem várok jobb eredményt, csak hogy gyorsabban, kevesebb idő alatt hat.

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr412243208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rori-j-18 · http://bertablogol.blogspot.com/ 2010.08.24. 14:11:05

Pontosan mit csinálsz a NO LIPO-LIPO esetén? Mert nem találtam róla semmit. Engem is a fenék feletti rész miatt érdekel. köszi

arisztotela 2010.08.24. 14:30:12

az ökölcsonttal kell a szív irányába tolni 60szor jó erősen a hájat:). Először nagyon kipirosodott a kezem, de megszokta. A lényeg, hogy sokszor, keményen és gyorsan.
www.youtube.com/watch?v=X8BujiE923w

Niurka_törölt 2010.08.24. 18:14:09

Japánban a kobei marhát is minden nap alaposan átmasszírozzák, ezért nem hájas, szinte alig van zsiradék a hús körül, inkább márványosan egy kevés benne. Ha ott működik, az embernél is kell működnie. Én is ezért nyomatom a körömkefét, vagy masszírkesztyűt.

mici˙ 2010.08.24. 18:30:45

érdekesen hangzik. ezzel el lehetne tüntetni a ronda térdhájat is?

Rocko- 2010.08.24. 19:42:02

ha hülyére veri a férje, akkor is ilyen lesz. :-)

Niurka_törölt 2010.08.25. 16:05:15

@mici˙: látod, teljesen mindegy, hogy kaparod, karmolod, dörgölöd, masszírozod, segít. Nyilván, ha mellette legyűrsz vacsora után egy vödör jégkrémet csökken a soványság esélye.
süti beállítások módosítása