Ahhoz, hogy valamiben penge legyél csak annyi kell, hogy apád is valami hasonlóban utazzon, és korán kezdjed. Ezt bizonyítja Stu Ungar pókerlegenda története.

Az 1953-ban született Stu a new yorki zsidó közösségből emelkedett ki a WSOP bajnokságok világába. Apja bukméker volt, és tett róla, hogy a fia már gyerekként elmerüljön a szerencsejátékokban. Ungar 10 évesen gin römi bajnok lett, és utálták a felnőtt játékosok, mert mindenkit rommá vert.

13 évesen elvesztette apját, és alkoholista anyja is gyengélkedett, ezért utcagyerekként folytatta pályafutását. Otthagyta az általánost, hogy römiből tartsa el anyját és húgát. Mindenkit megvert: hamarosan felfigyelt rá a maffia. Victor Romano, a póker- és kártyafüggő keresztapa mentora lett a csodagyereknek, akiben nagy pénzt látott.

A new yorki alvilágban 1976-ra elterjedt, hogy nem jó asztalhoz ülni ezzel a hülyegyerekkel, számos kaszinóból ki is zavarták, mivel a vendégek visszafordultak az ajtóból, ha látták, hogy Stu játszik aznap este. Ekkor előszedte anyjától még pelenkásként elsajátított pókertudását. A kaszinók világában a pókerrel is hamarosan nemkívánatos személy lett. És számos helyről a Black Jack miatt tiltották ki, mivel természetesen számolta a lapokat.

Amikor 1980-ban 27 és utána 28 évesen is WSOP-t nyert, megismerte nevét az egész világ.

A rengeteg pénzzel, amit nyert azonban együtt járt a drogfüggőség nála. Kokainnal kezdte, heroinnal folytatta, majd Crack-kel zárta a sort. A kokain köztudottan, pörget, és elhúzódó pókerpartiknál rendszeresen használták a játékosok, ebből a rekreációs használatból azonban Ungarnál hamarosan függőség lett. Tíz évre kivonult a játékból, ezalatt viszont minden pénzét elherdálta.

1997-ben egy pókeres haverja befizette a 10 ezer dolláros beugrót neki a

világbajnokságra. Stu orra deformált volt a kokótól, teljesen le volt pusztulva az amúgyis kicsi éy nyeszlett fickó. Az utolsó pillanatban regisztrált, mert akkor derüllt ki, hogy megkapja a pénzt Billy Baxtertől. Hulla fáradtan ült asztalhoz, mert előző éjjel a beugrót próbálta összeszedni. Volt, hogy el is aludt játék közben.

Aztán megnyerte a versenyt, és ezzel rekordot döntött: ez korábban senkinek sem sikerült háromszor, főleg nem 16 év kihagyással.

Egy évre rá, tönkremenve, egy vegasi hotelban találtak rá holtan. Szívroham vitte el, a húsz év masszív drogozás megtette hatását.

30 millió dollárt nyert összesen pályafutása alatt, mégis szállodákban lakott, és semmit nem hagyott a lányára, Stephanie-re.

"Az lehet, hogy egyszer (bár nem túl valószínű), megjelenik egy nálam jobb texas-holdem játékos, de olyan gin römi játékos, mint én, soha többé nem lesz senki" - mondta állítólag.


Stu Ungar

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr14333395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pobeda 2012.03.22. 18:18:06

Haszontalan zsenialitás.

arisztotela 2012.03.23. 14:44:11

@pobeda: jaj, dehogy, a pókerzsenik nagyon jók.
süti beállítások módosítása