A vörösbor és a hosszú élet

 2010.05.02. 14:13

Glass of red wine and vegetables: Wine, veg and little meat 'a 
recipe for long life'   A Daily Telegraph egy tudományos kutatásra hivatkozva azt hozta ki, hogy a híres mediterrán diéta a bor miatt egészséges. Régóta cseszi az amerikaiak és a britek csőrét, hogy a mediterrán országokban tovább élnek az emberek, mint az angolszászokban. Az amerikai kóla-hambi-doughnut menün felnőttek rossz halálozási statisztikái még érthetőek, de az angolok nem esznek olyan rettenetesen, mégis hullanak, mint a legyek. A britek alaposan végigvizsgálták az összes jellemző mediterrán kaját: zöldek, olivaolaj, tengeri halak, pasta, vörösbor, és az a meglepő eredmény jött ki, hogy a kajáláshoz vörösbor kombó győzött. Többet dob az élettartamon, mint a hal, a saláta és az olivaolaj. Nemcsak kevésbé halandóak, de vidámabbak és nem annyra hülyülnek el az olasz, spanyol, görög és francia öregek. Hozzá kell tenni, hogy kevesebb tejterméket esznek, valamint a vörös hús is ritkásabb náluk az asztalon, mint a sztékzabáló nemzeteknél. Szóval napi egy-két pohár vörösbor az jó, mi több, nagyon jó.Tudjuk, a felelős a resveratrol, ami egerekben szuperül fékezi a szívbajt. Amerikában egyébként a kilencvenes években egy tévéműsorban már szóltak, hogy a franciák a vörösbortól nem halnak, azóta megsokszorozódott a vörösbor eladása az USÁban.

Címkék: mediterrán diélta

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr221968566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicómicó 2010.05.02. 14:17:34

Úgy két hónapja rászoktam, hogy másnaponta este lefekvés előtt fél-1 deci vörös szárazbort megiszom. Reméljük hosszú távon lesz eredménye.
Azt olvastam valahol, hogy a bor hízlal. Igaz a szárazra is?

arisztotela 2010.05.02. 14:21:29

@cicómicó: abban is van cukor, a legkevésbé az extraszáraz pezsgő hizlal, a modellek ezért azt vedelik, de fél pohár vörösbortól nem hízol el, az tuti.
A cukor és a tészta hizlal:).

cicómicó 2010.05.02. 14:37:22

@DuBarry: Pezsgőnek gondolom nincs tápanyagértéke. Maradok a száraz vörösnél.

Scala 2010.05.02. 21:25:15

Nem bírja a gyomrom.
A hamisítások is tetőfokra hágtak a franciáknál, amióta a sznob amerikaiak vedelik a baujolaist.
Összekeverték és színfajtának adták el + a marhavér a színe miatt. Kva nagy botrány volt két éve.

Niurka_törölt 2010.05.03. 00:01:28

@Scala: én sosem iszom alkoholt. sosem bírtam, eleinte két pohártól is berúgtam, aztán már a legkevesebbtől is, kórház lett a vége, infúzió, inkább nem iszom, nem is hiányzik

arisztotela 2010.05.03. 08:49:35

@Niurka: ez allergia lehet.
Kár, mert egy kis alkohol jót tesz, és jól esik, persze nem a lerészegedés.

mici˙ 2010.05.03. 19:10:33

én is szívesen megiszom este egy-egy pohár bort, egy jó beszélgetést pedig szinte el sem tudok képzelni borozás nélkül.de inkább a fehéret, annak ellenére, hogy tudom közel sincs olyan jótékony hatása, mint a vörösnek.
azért csak szerencsések vagyunk itt mo-n, hogy már viszonylag olcsón is kiváló borok érhetők el.

cicómicó 2010.05.03. 20:43:54

@mici˙: Szerintem is vannak olcsón is finom borok.

Scala 2010.05.03. 23:17:15

@mici˙: Fehér bor nálam is. A vörösben van valami, ami nem jó a gyomromnak, csak nem jut eszembe a neve...

Niurka_törölt 2010.05.05. 20:13:59

@DuBarry: inkább nem iszom, akkor "veszélyes" vagyok :))))
süti beállítások módosítása