http://myshimmer.com/wp-content/uploads/2009/06/latisse-after.jpgVan egy nagyon jó oldal: realself.com, amelyen mindenféle szépségeljárásról rengeteg adat van orvosi és felhasználói oldalról is. Itt azt írják az amerikai csajok, hogy a nálunk is kapható Lumigan nevű zöldhályog kezelő szemcsepp pont ugyanazt tartalmazza, mint a Latisse nevű szempillahosszabbító. Csak az utóbbi 30-40 ezer forint átszámolva, és nálunk nincs is egyelőre. Megpróbálok feliratni belőle, aztán majd beszámolok róla, megnőttek-e a pillák. A zöld szememet kicsit féltem a barnulástól, bár mivel ezt egyenesen szembe kell cseppenteni, talán nem akkora a veszély, mint írják egy-két helyen.

Címkék: latisse

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr81710101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2010.01.28. 21:40:09

Húúú. Azért vigyázz magadra. :-)

arisztotela 2010.01.28. 21:42:08

@Scala: utánanéztem alaposan:)

redzs1 2010.01.31. 20:36:13

@DuBarry: kiváncsi vagyok hogy mi lesz

Kajszi* 2010.03.06. 20:34:46

Figyu! Én 2 éve használok Lumigant a glaum miatt. :(
NE használd, ha egészséges vagy! Elég brutál mellékhatásai vannak! Szemviszketés (gyakori és nagyon erős), szemvörösség, fényérzékenység, na jó... hosszú, erős szempillák. Amik ha néha belemennek a szemedbe, sokkal fájdalmasabbak, mint a normál irritáció!!! Ezek a mellékhatások sajnos nálam vannak! A Lumigan glaukómára való, és ne kockáztasd az egészségedet a hosszabb szempillákért! Hallgass egy tapasztalt glaukómásra, én csak jót akarok neked! Biztosan nagyon szép vagy a normál szempilláiddal is!
Amúgy csak szemész írhatja fel. Minden jót!

arisztotela 2010.03.07. 12:20:18

@Kajszi*: nem írta fel, hiába könyörögtem, úgyhogy ez megoldódott. De a szempillához nem kell cseppenteni, csak a bőrre kenni! Sokkal kevésbé durva. Sajnálom a glaukómádat! Jobbulást!

inyat 2010.08.12. 16:00:14

Heló!

Sikerült már megszerezned és kipróbálnod a lumigant?
Mert én is gondoltam már rá, hogy ki kéne próbálni,de félek a mellékhatásoktól,meg persze eddig nem is sikerült hozzájutnom, sehogy sem. :S

arisztotela 2010.08.13. 09:01:25

@inyat: Nem, egy Rapidlash nevű szert használok, ebayen van. Jó, hosszabb lett tőle, de a Lumigan még jobban növeszt, csak én is megijedtem tőle.

cicómicó 2010.08.14. 00:21:25

@DuBarry @inyat:Ma voltam a szemészemnél. Rákérdeztem a Lumiganra. El kell neki küldenem ezt az oldalt, mert nem akarta elhinni, hogy nők képesek kockára tenni a szemük épségét, csak hogy hosszú pilláik legyenek. A gyógyszer mellékhatása a hosszú, sötét pilla, ez idős, ráncos nénikéken különösen hülyén tud kinézni állítása szerint. Egészséges ember ne használja, ez kb. olyan mintha szednéd az antibiotikumot anélkül, hogy bajod lenne. Még a Visine-ről is lebeszélt, mert az meg iszonyat mód szárítja a szemet.

inyat 2010.08.17. 13:33:15

@DuBarry: Értem! És ez a Rapidlash, amit használsz mennyire növesztette meg a pilláidat,látványos az eredmény,vagy csak kicsit lettek nagyobbak? Hogy egyáltalán érdemes- e vele foglalkozni?Sötétebbek is lettek, vagy csak hosszabbak? Mellékhatásai ennek nincsenek? Hogyan lehet beszerezni, és mennyiért? :)kicsit sok kérdés így egyszerre.

arisztotela 2010.08.17. 13:59:26

@inyat: Szerintem kábé 25 %-kal hosszabb lett, a sűrűséget nem tudom megmondani, sötétebb nem lett, de sötét volt előtte, úgyhogy ebben nem tudok nyilatkozni. Nekem érdemes volt, volt aki észrevette, bár nekem néha volt korábban műszempillám is, meg annyi réteget kentem rá korábban is, hogy kifestve jónak tűnt. Én elégedett vagyok vele, mert kb. negyven dollár volt (8-9 ezer ft.), de március elején vettem, és még van benne, igaz pár hete csak heti 3-szor használom fenntartónak), szóval úgy havi 1300 ft-ot nekem megér, hogy hosszabbak lettek, sőt a második dobozt még ki sem nyitottam, és az nyilván tovább elég lesz, mert eleinte kell csak naponta kenni. Mellékhatása annyi volt, hogy eleinte picit csípte a bőrt a szemem fölött, de az elmúlt, pirosságot nekem sosem okozott, szemembe egyszer sem ment bele, mert úgy kell felkenni, mint egy szemhéjtust. Az ebayen vettem, máshonnan is lehet rendelni (google), de ott a legolcsóbb.
De ismétlem, a Lumigan hosszabb pillákat csinál, viszont irritálóbb, és elszínezi a szemhéjat.

inyat 2010.08.19. 22:06:08

@DuBarry: Értem! Köszönöm szépen az infókat, majd akkor utánanézek én is ennek a szernek. Ha már a lumigan szinte megszerezhetetlen, meg hát mellékhatása is van. Szia :)
süti beállítások módosítása