A kozmetikai gyártócégek, a női magazinok, és maguk a szépségikonok is számos ködös információt közvetítenek nők tömegeinek. Íme néhány kamu, tévedés, ami évek óta kering a szépségápolásról szóló üzenetekben:

http://www.basantee.pk/wp-content/uploads/2009/10/split_ends_girl_web307.jpg1. A töredezett hajvéget bármilyen ápolóval helyre lehet hozni. Igazság: a haj töredezéseét hajlam, túlfestés vagy túl gyakori hajmosás okozhatja. Egyetlen megoldás a megszüntetésére az olló! Megelőzni lehet valamelyest pakolással vagy balzsammal, de ha már megtörtént, semmilyen elixir nem fogja összeragasztania  hajvégeket, akármi is van a flakonra írva.

http://fs.blackplanet.com/778792286bdaa612e4b667e2e740354de8bd7a05/437x

 

2. A mell tornával növeszthető. Már harminc éve írják ezt a női lapok. Igazság: noha semmiféle anyagi háttere nem lehet ennek téves információnak, nyilvánvaló, hogy a mell mirigyállománya nem nő attól, ha erősítjük a test izmait, a kötőszöveti állománya meg pont csökken. Jó tudni, a mell csakis szilikonnal növeszthető, nincs az a tabletta, masszázs, ami nagyítaná. Kivéve persze a hormonkezelést, de azt senki nem csinálja csak a transzszexuálisok.

http://yalesustainability.files.wordpress.com/2007/12/bottled-water.jpg

3. A vízivás szépít. Igazság: most ismétlem magamat, egy bejegyzésben írtam ár arról, hogy egy nemrégiben készült felmérés bebizonyította, hogy semmivel sem hidratáltabb a bőre azoknak, akik megisszák a napi nyolc pohár vizet, amelyről évtizedek óta cikkeznek a női lapok. Valamelyik ásványvíz palackozó terjeszthette el ezt a zengzetes mítoszt, csak nincs semmi alapja.

http://www.more.com/images/photo/image/03/16/photo/316/p_100638982.jpg

4. A szemránckrémek eltüntetik  szem alatti karikákat. Igazság: még csúnyábbnak mutatják azokat, mert a zsírozó összetevőktől még sötétebb lesz a szem alatti rész, amíg a krém be nem szívódik. A természetes fehérítőket tartalmazó anyagok, amilyenek például az uborkában vannak valamelyest halványítják ezt a részt, de krémbe téve ezek sem tudják kifejteni hatásukat az említett zsírok miatt. A karikás szemet semmivel sem lehet kezelni legfeljebb bizonyos lézeres eljárásokkal, de ezekről is megoszlik a plasztikai sebészek véleménye.

http://development-toddler.com/wp-content/uploads/2008/08/wrinkles1.jpg

5. Ránctalanítók mítosza. A kozmetikai cégek előszeretettel hirdetik, hogy már húszévesen el kell kezdeni ránctalanítót használni megelőzésképpen. Igazság: semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a fiatal bőr túlhidratálásával elkerülhető a kollagén csökkenése a jövőben. Sőt, egyesek szerint a bőrt leszoktatja a krémezés saját természetes nedvesítő mechanizmusáról, így még árthat is a korai ápolás. A napvédelem talán indokolt. A másik csúnya ködösítés, hogy sok termékcsaládra nem írják rá, hány éveseknek vannak kifejlesztve, hogy ne szűkítsék a vásárlóréteget, mindenféle homályos üzenetek vannak: például a különböző krémeket különböző korú celebekkel hirdetik, de a marketingesek célja mégis az, hogy mindenki vásároljon minden termékből. Ami valóban elősegíti a ránctalan öregedést, az a napozás és dohányzás kerülése, és a heti egy kozmetikus által végzett profi arcmasszázs. Ám ha valakinek örökölten nagyon hajlamos a bőre a ráncosodásra, akkor csak a szike javít a helyzeten.

http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/5260336/self-tanner-main_Full.jpg

6. Az önbarnítók ártalmatlanok. Igazság: az önbarnítókban agresszív kemikáliák vannak, amelyek elszínezik a bőr felső rétegét. Szinte mind iszonyú büdös, és nagyon száratja a bőrt. Nincsenek olyan régen a piacon, hogy tudjuk, hosszú távon, rendszeresen használva, milyen hatással vannak a bőrre, de alkalmazásuk egyáltalán nem kellemes érzés, és kizárt, hogy az ilyen szerek ne ártanának a bőrnek.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Polyporous-Squamosus-Pores.jpg

7. A tág pórusú bőr maszkokkal, krémekkel kezelhető. Igazság: ez egy adottság, akinek tágak a pórusai, olyanok is maradnak, talán lézeres hámlasztással szebb lesz egy kicsit a bőr felszíne, de krémekre, csodaszerekre kár költeni, semmit sem érnek.

 

 

http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/4891007/belly-main_Full.jpg8. Bizonyos testrészeken lehet célzottan fogyni. Igazság: a fitnesz magazinok ebből már régen nem csinálnak titkot, hogy a test egyenletesen fogy, tehát a hasizomgyakorlattól nem lesz lapos a has, csak akkor, ha eltűnik róla zsírszövet. Ugyanez igaz a fenékre. Ez rossz hír, mert ha lapos hasat akarunk, a fenekünk sem marad szép kerek, és nyúzott lesz az arcunk, mert onnan tűnik el először a zsír, de bele kell nyugodni ebbe. Vagy marad a zsírleszívás.

http://www.greenworkscleaners.com/img/products/definition/h1_what_it_means.jpg

9. Válasszunk természetes összetevőkkel készült termékeket. Igazság: ha tégelyből kenünk valamit magunkra, úgysem tudjuk, mi van benne. Ma már tartósító, illatosító nélkül semmi sem kerül a boltokba, nem kell bedőlni a natúrkozmetikai cégek marketingeseinek. Ha pedig otthon kotyvasztunk pakolást, krémet a spejzból, bizony sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy allergiás reakciót, gyulladást vált ki, amit használunk, mintha egy nagy cég évekig tesztelt termkeit használjuk.

http://zattaweb.uspnit.com/images/mouth.jpg

10. A fogfehérítés ártalmatlan. Igazság: nem tudni. Az biztos, hogy érzékennyé teszi a fogakat, de hosszú távú hatását még nem ismerik, mivel nem csinálják elég régóta.

Címkék: kamu szépség

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr471641452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása