Lassan abbahagyom a nárci posztokat, mert magam is unom már, de ezt még meg akartam veletek osztani. Akit szívott már le nárcisztikus partner vagy akár szülő, kolléga, az ismeri azt az érzést, hogy nagyon jó lenne, ha egyszer megbűnhődne a rohadék a sok szemétségért, amit elkövetett. Nem reménytelen a helyzet, de nagyon kemény pálya. 

Azért van egy-két technika, amivel tönkre lehet tenni egy nárcisztikust, de nem mindegyik túl volnzó.

1. A nárcisztikusok felével semmit nem kell csinálni, mert szétszedik saját magukat. Ahogy öregszenek, fogynak körülöttük az emberek, és szánalmas, magányos, egzaltált barmok lesznek. Ők a tehetségtelen, csak egóból dolgozó, semmit el nem érő nárcisztikusok, illetve azok, akik a saját istenképük miatt annyira elszállnak, hogy végül belegabalyodnak a dolgokba, és a társadalom lenyomja őket. Lásd Berlusconi, aki valószínűleg nem a legjobb napjait éli bukás után, jogi ügyekkel a nyakában. És őt nem tette tönkre senki, csak túlságosan elszállt, és ez visszaütött. 

2. A borderes módszer. Ez remek, tuti kicsinálja a nárcisztikust, de a border kamikaze, és maga is elég a folyamatban, szóval ez tényleg nem túl vonzó. Diana és Károly esete a klasszikus. Károlynak nem kellett Diana, devalválta, rosszul bánt vele, és abban a border bosszú addig élt Károllyal és akirályi családdal szemben, hogy önmagát feláldozva hatalmas legendát kerített maga köré, teljesen tönkretéve ezzel Károly nimbuszát, aki viszont, mint rendes nárci, ad az emberek véleményére. A faszi látszólag elvan, de Diana még a síron túl is elérte, a mini me-je, Vilmos teljesen elhomályosítja apja képét, ráadásul, el is fogja happolni a trónt. Ugyanez a Mia Farrow ügy, ha valaki 20 éven át azt tervezgeti, hogy tegyen tönkre egy nárcit, meg tudja tenni, de Mia farrow jobban járt volna, ha a maga ügyeit intézi, nem itt tartana. Viszont Woodynak annyi, ha molesztált, ha nem.

3. A legjobb a nárcisztikus módszer. Sok borderes a nárci hatására maga is nárci lesz, és ha sikeresebb tudd lenni, mint az abuzer, akkor az ettől teljesen kikészül. Sőt, még attól is, ha nem megy tönkre az áldozat, nem rajta a rugózik, hanem megy előre, és leszarja őt. Ez volt a Tina Turner sztori. Negyven akárhány évesen megkeményedett a csaj, elindult előre, és Ike egy kokainista rém lett attól, hogy nem tudta utolérni Turnert. Ez a típus szerintem a Clinton történet is. Nem lesz nagyobb büntetés a szomatikus nárci Billnek, mint azt nézni, hogy a neje egyszer elnök lesz, ő meg mint egy öreg zsiráf kísérgetheti mindenhová. Ez tehát még kapcsolaton belül is megoldható. Igaz, ez is kurva nagy meló, nem lehet hátradőlni, de szerintem nagyobb fun, mint a borderes bosszú.

4. A pszichopata módszer. Minden pszichopata erősebb a nárcisztikusnál, mert bár egyiknek sincsenet lrzései és lelkiismerete, a pszichopata szarik a világ véleményére és arra is, rajonganak-e érte. Őt maximum az tartja kordában, hogy legközelebb is tudjon kínozni, ezért ügyeskedik. Egy pszichopata mellett esélye sincs egy nárcisztikusnak. Ezt azért senkinek nem ajánlom, hogy a bosszú hevében pszichopatává váljon, de hát ki tudja, hátha ezzel is segíthettem:).

Ha viszont egyikez sem követi valaki, akkor meg fogja szívni még a legbénább nárcisztikussal szemben is:).

 

 

Princess Diana

 

A rokonszenves nárcisztikus

 2014.03.25. 14:02

Igazából mostanáig inkább az energiavámpír rosszindulatú nárcisztikusokról írtam, akik fognak egy prédát, szétzilálják, elszednek tőle mindent, majd eldobják. De nem minden nárcisztikus ilyen. Minden nárcisztikus használja az embereket, de van, amelyik valamivel pozitívabb módon.

A klasszikus nárcisztikus az egész világból próbál erőt meríteni, és ahhoz, hogy ezt elérje, mindenre képes. Ők nem rosszindulatúak. Nincs bennük se szeretet, se ragaszkodás, de nem manipulatívak, nincs külön prédájuk. Nőben a legklasszikusabb Madonna. Egész életében a világ tetejére vágyott, bárkit otthagyott, aki ezt akadályozta, szeret feltűnni, mutogatni a fiatal pasikat, de nem manipulatív vérszívó. Guy Richie-t kifizette, nem mond róla rosszat (még Sean pennről sem, aki nagyon rosszul bánt vele), megy tovább, egyetlen célja, hogy fennmaradjon. Már nevetséges, önmaga karikatúrája, egy fejlődésképtelen üres héj, de nem gonosz. Mostantól a kora egyre inkább az útjában lesz, és nem lesz szép öregsége, de akkor sem egy sociopata.

Most láttam, Madonna betört a kozmetikaiparba, úgyhogy lehet, hogy van még néhány dobása:

http://www.glamouronline.hu/szepseghirek/erintsd-meg-madonna-boret-11273?fb_action_ids=10152686100573356&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B227484470775893%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

 

Férfiban hozzá hasonló talán Jagger lehet, őt sem gondolnám gonosznak, még akkor sem ha a nője kinyírta magát. Az összes exfelesége elég jó állapotban maradt, nem úgy néznek ki, mint akik mindent odaadtak, és kicsavarva távoztak volna. Jagger mindenkit megdugott, akit ért (ő alapvetően testi lehet), de nem valószínű, hogy a hódításaival direkt kínozta volna partnereit. Mostanság derül ki, hogy Scottnak rengeteg pénzt adott, és a válásainál sem próbált feltétlenül győzni, sértetlenül kijönni (lásd Saachi kontra Nigella, na Saachi igazi aljas nárcisztikus). Viszont az nem vitás, hogy Jagger is mindent a hírnévnek rendelt alá, hogy istennek képzeli magát, és nincs szíve. De nem abuzív. Kábé ilyennek látszik Nicholas Sarközy és Bruni is. Magasra törő üres, látszatemberek, de nem teszik tönkre a gyerekeiket és a partnerüket. 

Abúzív nárcizmusra példa Charlie Sheen, Mel Gibson, Sean Penn. Pennt nagyon érdekes megnézni a legfrissebb képeken. Amióta Robin Wright otthagyta, egy kiégett ember, hiába van a gyönyörű és menő Charlize Theronnal. Nyilván azt nem tudja leszívni. Robin Wright viszont azóta nagyon megkeményedett. Őzikéből ő is mintha újabban leopárddá változott volna. Mindezek a tekintetekből látszanak. Az elégedett, más energiájával jól feltöltött nárcisztikus úgy néz, mint egy jól lakott farkas, aki azért bármikor kész új prédára rávetni magát, az energiavesztett nárcisztikusnak viszont zavaros, éhes a tekintete. 

 

A mechanizmus sokszínű, de az egyik eleme azon alapszik, hogy az ember próbál magán egyre inkább javítani a béke meg a nárcisztikus partner elismerése kedvéért. Egészen primitíven: ha egy delfinnek jutalomfalatot adnak, felugrik érte. Ha időnként adnak, időnként nem, elkezd egyre magasabbra ugrálni. Magyarul a delfin fejlődik.

Ezzel az a gond, hogy egy idő után megkattan a delfin, és már semmihez sincs kedve, vagy pedig odébb úszik, és keres valami más kaját. De nyilván az idomár, ha azt akarja, maradjon, elkezdi előlről a kört, és delfin legyen a talpán, amelyik észreveszi az aljas agenda patternjét.

Na de ha mégis, és esetleg egyszer vége a körnek, és a delfin vagy elúszik, vagy végre elhúz az idomár, ez egy elég jó képességű delfin lesz. magasabbra fog tudni ugrani a többinél, kedvesebben tud majd vijjogni más idomároknak jutalomfalatért, és általában elmondható, hogy fejlődött. Egyetlen dolga van a delfinnek, nem kiégni, mert akkor annyi.

Tegnap kicsit eldurrantam, és elköltöttem egy vagyont a Douglasban a Mammutban. Vettem YSL rúzst, Touche Eclat korrektort, a san Francisco Opim egy másik fajtáját, mint amit rendeltem, és egy jó fekete szemceruzát. Vannak korszakaim, amikor Essence-t és catrice-t használok hónapokig, aztán rámjön, hogy azért kell néha egy-két drága sminkeszköz, akkor meg túlzásba esem. De egyszerűen idegrohamot tudok kapni a szar fekete szemceruzáktól, pedig arra például tényleg nagyon sajnálom a pénzt.
Mindegy, a történet lényege, hogy kaptam egy YSl CC krém mintát, amit reggel ma alkalmaztam is.
Három árnyalata van, valamiért nekem a legvilágosabbat kapta elő a kis hölgy a sifonérbó.
A cucc kábé 12 ezer forint, tehát Erborian árban van, ami egy semmi francia-koreai márka szemben a patinás YSL-lel. Megjegyzem, rúzsban ők a legjobbak, nem beszélve a Touche Eclat korrektorról, aminél nincs jobb (illetve a koreai bb korrektor, de az más műfaj).
Nade ez a CC krém egy dráma.
Felkentem, eleve olyan volt, mint a csiríz, olvasztott pillanatragasztóval megspékelve. Alig lehetett szétteríteni, úgy ragadt. Az erborian CC krém gyönyörűen elkenhető, inkább hidratáló, mint alapozó érzettel. Ez viszont egy ragacsos filmet képez az arcon. Iszonyatosan világos volt ez, amit kaptam, tiszta harlekin pofám lett, gondolkoztam, lemossam-e. De aztán úgy döntöttem, várok, hátha a képem melege majd korrigálja a színt. Hát nem. Végül bronzerrel rámentem, hogy legyen valami színem, pedig azt sosem veszem elő, nem szoktam ilyenekkel vacakolni.
Tehát sápaszt, ragad, egyébként fed (jobban, mint az Erborian), amire én annyira nem vágyom, mert egyenletes a bőröm színe. Ami pozitív, hogy nem ül ráncba, mint a púder vagy az alapozók nagy része. Ami kérdés, hogy kipattogzik-e estére valami. Hiperérzékeny bőröm van, méreg drága krémektől is megjelenhet egy-egy pattanás. Ez majd kiderül, mert pár óra alatt szokott eldőlni.

A testi és az agyi nárcisztikus

 2014.03.18. 12:01

Lényegében az aktív, vállalt nárcisztikusoknak két alapvető fajtája van. A testi és az agyi. Mindkettő grandiózus, hatalmat, hírnevet, pénzt és imádatot akar, de a testi főként azért, hogy a testét szolgálhassa, az agyi pedig magáért a nagyságért.

A testi nárcisztikus imádja a testét. Még ha nem is nagyon jók az adottságai, akkor is rendszeresen karban tartja magát, edz, napozik, ápolja a haját, bőrét, retteg az öregedéstől, megpróbálja megőrizni fiatalságát ameddig csak lehet, és imádja a szexet. Mindent annak rendel alá, hogy szexuális vágyait sokszor poligámiában kielégíthesse. Számára a partner egyszerű tárgy, akinek az az egyetlen feladata, hogy az ő egóját feltöltse azzal, hogy odaadja magát. A nárcisztikussal a szex igazi guminő feeling, mivel érzelmek nincsenek benne, esetleg a kapcsolat elején még eljátszódnak ezek, de a nárcisztikusnak nincs energiája ezt a látszatot örökre fenntartani. A szomatikus nárcisztikus gyakran perverz, hűtlen, szívtelen és mindig nagyon önző. Mégha nem is hajlamos nagy kilengésekre (orgiák, sokkal fiatalabb partnerek, szado-mazo, egyebek), akkor sem tudja partnerét egyenrangú félként kezelni, hanem tárgyiasítja, használja. Amikor a használat ténye veszélyben forog, akkor rövid időre eljátssza az érzelmeket, vagy ha ez sem működik, könnyedén odébb áll. A szomatikus nárcisztikusnak nem lehet nemet mondani, hiszen a másik igényei, vágyai nem számítanak. Iszonyatos rohamokkal reagál bármilyen elutasításra. Partnere minden energiáját leszívja ezzel a tárgyiasítással. A szomatikus nárcisztikus hatalmas sikereket érhet el a testével (sport, modellkarrier, tánc), de igazából ez kevésbé izgatja, mint a szexuális kielégülések halmozása.

Az agyi nárcisztikus számára a test, a szexualitás alsóbb rendű, gusztustalan. Az agyi nárcisztikus az elméjével kíván nagyra törni. Napóleonról is leírták, hogy pocsék szerető volt, nem is nagyon érdekelte a dolog. Az agyi nárcisztikus egész rövid időszakokra, amikor összeomlik körülötte minden (elhagyja partnere, sikertelen a munkájában, egyedül marad, rajongók nélkül) hajlamos szomatikus nárcisztikussá válni, foglalkozni a testével, hogy valamiféle nárcisztikus élvezetet nyerjen a szexualitáson keresztül, de amint új állandó partnert talál és elkezdenek jönni a sikerek más területen, újra visszavonul a szextől. Számára az egész csak arról szól, hogy megtartsa partnerét, ezért nagyon ritkán hajlandó belemenni, de saját testét teljesen elfojtja, csak zavaró tényezőként tekint rá a hatalom vagy a világsiker felé vezető úton. A cerebrális nárcisztikus ezért meglepő módon hajlamos hűséges lenni évtizedekig, de ennek a hűségnek ára van, a partnertől a teljes alárendeltséget követeli meg, és saját vágyainak teljes elfojtását. A partner semmiféle figyelmet, szeretetet és megbecsülést nem kap a nyugodt időszakokban, csak akkor, ha a nárcisztikus attól tart, hogy elhagyják. Persze mindez nincs kimondva, mindenféle manipulatív eszközökkel lehet ilyen status quót fenntartani, a legalapvetőbb eszköz a másik önértékelésének teljes aláásása, ami annál könnyebben kivitelezhető, minél sikeresebb a nárcisztikus az életben: én híres művész vagyok, te egy senki, örülj, ha velem lehetsz, mást ne is kérj ezen felül.

Az érzelmek, empátia teljes hiánya, a külvilág felé pozitív arc felmutatása, a tárgyiasítás és a manipuláció (aktív és passzív agresszió: sértődés, alázás, nem szólok hozzád, minden a te hibád, azért nem vagyok boldog, azért nem működik a kapcsolat). mindkét típusra jellemző. A testi nárcisztikusnál is előfordul, hogy a szex helyett a grandiózus terveket éli meg egy időre (nem jön össze valamiért a hódítások sora, elkezd őrülten dolgozni a karrierjén), de nála is ez csak epizód-jellegű, és ha visszaáll a rend: eleget tud hódítani és szexelni, akkor arra koncentrál első sorban. És persze mindkét típus nagyon csábító és sármos tud lenni, de csak a kapcsolat elején. Később nem tesz energiát a másikba, csak amikor fél, elveszti. Mindkét típus könnyen odébbáll, ha olyan partnert talál, akitől többet kaphat, mint az előzőtől.

Kendermagolaj PMS-re

 2014.03.16. 12:14

Pontosan ezt a példányt szereztem be az Iherbről, talán nyolc dollár, nem nagy összeg, főleg, hogy napi két kiskanál kell csak belőle. Azért vettem, mert állítólag kikúrálja a miómákat, amit még nem tudok alátámasztani, de szorgosan iszogattam az utóbbi héten. Örömmel jelentem, hogy életem talán legkellemesebb PMS hetét tudhatom magam mögött. Lapos hassal, könnyed, fájdalommentes keblekkel, hogy elég nyálasan fogalmazzak, sőt el sem hittem, hogy szépen időre meg fog jönni, annyira nem görcsölt a hasam sem. Nem mondom, hogy kicsit nem voltam ideges az utóbbi három napban, de azért a szokásos mindenki húzzon a vérbe hangulat elkerült. 

A kendermagolaj ugyanabból van, mint a fű, de valahogy így hidegen sajtolva nem tép be az ember tőle, tehát nem kell a kannabisz mellékhatásoktól tartani. Még el sem altat este, tehát tényleg nem marihuána élmény. Nagyon hasonló a lenmag olajhoz, amit szintén melegen ajánlanak a női gondokra, és valamelyest a ligetszépéhez is. Linolsavak, E vitamin és omega 3 valamint omega 6 van benne. Állítólag a lehető legtökéletesebb arányban. Agydaganatot és prosztatarákot gyógyítanak vele még a naturopaták, valamint meddőséget, de természetesen ezeket sokszor nem kúrálja ki, mi több, a beteg mégis meghal. Szóval rákra azért nem ajánlom, de női bajokra igen. 

A mechanizmus természetesen kevéssé ismert, miként az is, mi okozza valójában a PMS-t, mert nem egyszerűen az ösztrogén és progeszteron szintjének változásai. Vannak ott egyéb hormonszintek, meg az agyalapi mirigy jelzései, meg a receptorok viselkedése, szóval rejtély, melyikre hat a kendermag olaja. Állítólag leviszi az ösztrogénszintet, így aztán ösztrogéndominanciára is javallott, viszont csontritkulásra is, ami ellentmond ennek. Mint minden, amiben omegák vannak, a szívet is erősíti. Meg a keringést. Gondolom, a halolajhoz hasonlóan vérhigító, tehát vérzékenyek, műtétre készülők kerüljék, trombózisra és embóliára hajlamosak viszont igyák nyugodtan.

Nem mondom, hogy a gyomrom nagyon boldog tőle, de elcsúszik, határeset.

 

 

U

 

Nu Skin Galvanic Spa tapasztalat

 2014.03.15. 10:13


Régóta kacérkodom a Nu Skin géppel, mert jókat hallottam róla, és nemcsak a nemzetközi MLM képviselőitől. Mivel ma, Magyarországon nehéz úgy közlekedni, hogy legalább két Nu Skin ügynökkel és mellé két mániákus fogyasztóval ne kerüljön kapcsolatba az ember.

A cég bizniszmodelljét nem teljesen látom át, de működik, az tuti, mert a tetején nagyon sokat keresnek. A nu skin bőrápoló gépeket, krémeket, és egészségmegőrző, húsz évet fiatalító bogyókat árul. Nagyon furcsa maszlaggal van bekenve a történet, a marketing edge meg az, hogy az átlagember nem érti, úgy érzi, valami szépségipari szabadkőműves társaság része lesz, ha kapcsolódik a rendszerhez. Sok gazdag csaj szekrénye dugig van Nu Skin termékekkel, amiket aztán sosem vesz be.

A supplementjeiket is jónak mondják (fogyásra például tényleg használ), de sosem vennék be semmit, amit nem magam állítok össze, úgyhogy ez offos.

Három hónapja találkoztam egy lánnyal (na jó 50 körüli nővel), akit két éve láttam. Szépen lefogyott, és az arca szürkéből szép ragyogóra váltott. Kérdeztem, WTF? Mondta, Nu Skin. A szokásos elhaló, titkolózó hangon: Á, többet most még úgysem árulhatok el - hangsúllyal, mint minden Nu Skin ügynök, akiből valami értelmeset próbálsz kihúzni az egésszel kapcsolatban.

Még nincsenek azon a szinten... Még csak alapoznak.... Nem muszáj mindenkinek csatlakozni, csak, aki kész rá...

Viszont a külleme határozottan meggyőző volt. Beadtam a derekam, vettem egy ilyen gadgetet.

Nem a Nu Skintől, nincs nekem erre 100 rugóm, szépen az ebayen kerestem egy használtat 28-ért, valamennyi géllel. Az ötlet az volt, ha nem válik be,  felrakom az ebayre vissza, aztán 5 ezerért kipróbáltam (gél nélkük kábé ennyiek a használtak), és csókolom.

Kétszer 2 percet foglalkoztam a dologgal, de már úgy fest, nem megy vissza az ebayre.

Mit is csinál a gadget?

Állítólag ez egy egyszerű galvánárammal működő készülék, ami két fázisban tisztítja a bőrt, majd bele pushingolja a hatóanyagot. A nonsense az benne, hogy csak piszkosul drága nu skin géllel használható, mert azoknak van valami negatív meg pozitív töltése. Szétgoogle-öztem az agyam, hogy megtudjam, mi teszi meg helyette, de eddig semmi. Vannak alternatív, kicsit olcsóbb gélek, amiket mindenféle sufnikból árulnak a tengeren túlon, de azok sem valami olcsók. Saját krémmel természetesen nem használhatók, és a rossebb tudja, mitől lesz egy gél negatív meg pozitív.

A hatás viszont nagyszerű. Azt nem tudom, hogy ráncokat vasal-e, de elképesztően hidratál. És én már azt tudom, hogy a nagyon erős hidratálásra kár lenne legyinteni. Heti 2-3 alkalom, tényleg nem sok idő, pár perc, és hidratált leszel egész életedben. Tényleg nagyon látszik, ha előző este tolod. Úgyhogy most gél rendelés. Korántsem a Nu Skintől, hanem Ebay vagy Amazon, mert a szekták nem az eseteim, de ezt nagyon kitalálták, hogy lehet egy 80 éve használt bevált kozmetikai kütyüből ekkora megabizniszt csinálni. Hogy nekem sosem jut ilyesmi az eszembe!

 

Írtam már róla, ha nem is külön posztot. Lúgosít, jót tesz a májnak, fogyaszt, oldja a depressziót, ajánlott reumára, ízületi fájdalmakra, női bajokra, stresszoldásra, bőrszépítésre kívül-belül. Ez az almaecet. 

Gombásodás esetén napi két kanál mézzel, vízzel, reggel-este, és helyreáll a rend. 

Semmi értelmeset nem olvastam arról, hogy mindez miért történik (lúgosít, ez világos), vitamin és ásványi anyag tartalma nem eget verő. 

A pasztőrözetlen, nyers változatot ajánlják. Meg kell, hogy mondjam, a sima pár száz forintos közérti változatot próbáltam csak, és nekem nagyon bejött 

Falsies tapasztalat

 2014.03.11. 12:08

Tegnap feltolta a cuccost a barátnőm. Elég unalmas, vagy két óra kaparászás, közben ideges is vagy, mi lesz ebből. A kételyeim főleg akörül vannak: elbírja-e majd a saját pilla a ráragasztottat, kihullanak-e hamar. Akkor még az is aggasztott, begyullad-e a szemem éjjel, de az nem.

Kicsit elcseszte, egy műszempilla egyenesen beleállt a szemembe, ezt reggel huzibáltam ki csipesszel.

A látvány: kétségtelen szebb, mint a saját, bár iszonyat mennyiségű spirállal már majdnem itt voltam, de az persze sokkal csúnyább, mint így. Ezen nincs spirál. Reggel ezerszer jobban nézek ki, nem mintha ez annyira érdekelne:). Este smink nélkül voltam, mert lemosta a csaj mielőtt felrakta a pillákat, és már-már elképzelhető volt a csak úgy közlekedés. 

Nem drámai a különbség egyébként, de jóval kevesebb festék kell, itt csak ez a por a szemhéjon, se tus, se szempillafesték, eyeliner sem kell. 

Ez a lány megaolcsó 6500-ért rak jó minőséget. Neki két éve van, látom a  pilláján, hogy már nem olyan, mint amikor először rakatta, de igazából ez elkerülhető, ha az ember nem várja ki a 3-4 hetet, ha elballag két hetente. majd meglátom.

Nem zavar, mint a tincses, tényleg könnyebb. Igazából hasonló a botox sztorimhoz, hogy jobb, de nem drámai a különbség. Arra anno sajnáltam a pénzt a továbbiakban, ezt majd az idő eldönti, hogy vacakolok-e vele. 

Azt nem tudom, a heves masszázsaimat hogy bírja majd. A sminklemosástól nem aggódom, mert igazából a mascarát volt nehéz mindig eltávolítani, a szemhéjpúdert gyerekjáték. Alapozót nem is használok csak CC-t, amit szintén nagyon könnyű lemosni. 

A szemem belseje azért piros, mert oda akadt bele az elbénázott pilla, remélem, hamar elmúlik, de nem lett hurutos a szemem még ettől sem. Azt hiszem, a barátnőmnél lehet ügyesebb mestert is csinálni, de ő annyira aranyos, meg alkalmazkodó, hogy hosszú távon jobb így. Majd szólok neki legközelebb, hogy ne szemgolyóra ragasszon. 

Elvileg ezt is lehet spirálozni, de akkor már tényleg úgy néznék ki, mint Ilona Medveczky művésznő, és gőzöm sincs, azt hogy lehetne lemosni.
pill2.jpgpill_1.jpg

http://www.ebay.co.uk/itm/OPI-Nail-Polish-San-Francisco-Peace-Love-OPI-Full-Size-UK-STOCKIST-/271367547120

 

Ezt vettem ma.

Ez egy Opi lakk, a San Francisco Collection egyik darabja, ami már nem kapható, mert ki van menve a line. Ez a legszebb lakk, amit valaha rámkentek ever. Nem lila, nem barna, nem arany, hanem mind együtt, viszont élőben nincs ez az aligátor-pithon színe, de egyszeráen káprázatos.

Már épp el is feledkeztem róla, de ma a facen beszéltünk lakkokról, és muszáj volt rendelnem. Mivel már kiment, jóval drágább, mint egy sima Opi lakk, mondjuk a duplája is. De úgy éreztem, ez kell. 

A nagy fenék project

 2014.03.09. 12:24

Egyszer már szétsírtam magam kommentben, hogy szar a seggem. Lapos, kicsi, talán lóg is, fene tudja, mindenesetre szarul áll a farmerek 80 százaléka, két olyan farmerem van, amiben nem olyan rossz, de már mindkettő döglött, és nem találok újat. 

Eltökéltem, hogy hajlott korom ide vagy oda, megpróbálok még valami feneket növeszteni, 

Eddig is mozogtam, guggolásokat is csináltam, de nem nagyon moccant az area. A szépen lement hasamon (rhodiola) felbuzdulva hozzáadtam egyelőre ezt a gyakorlatsort a napi rutinhoz, de a videónak van még folytatása, azokat még nem csinálom. Igaz, nem hiszem, hogy napi háromnegyed órát fogok fenekezni, de majd meglátjuk.

Supplement szinten a macát szedik fenéknövelésre a néger bigék Amerikában, akiknek a feneke a mindene, hát én azt évek óta szedem on and off, és semmit nem tett hozzá a hátsómhoz, lehet többet kéne, de egyrészt piszkosul drága lenne, másrészt a sok felkavarja a ciklust, nem mernék (napi egy még tök jó, energizál, jó kedvre derít, ad egy kis libido boostot), ja valszeg napi négytől olyan horny lennék, mint egy tizenötéves fiú, ami azért nem hiányzik. 

Egy baj van a videóval, hogy nem tetszik a lány feneke, de ez van. 

Röviden leírom a rendszert, az ígéretet, majd a személyes kételyeimet.

A Gaps a vallásos diéták egyike. Nem fogyókúra. Így kell enni évekig szerintük, hogy minden betegségtől megszabaduljunk.

Több fázisa van. Néhány hónapig főtt zöldség plusz húslevest kell enni, mert az ebben lévő kollagén begyógyítja a gyomor és a bél nyálkahártyáinak sérüléseit, amit szerintük az okoz, hogy az antibiotikumok, nem megfelelő táplálkozás felsértette azt. Majd, ha az begyógyult, bevezeti emellé a joghurtot, kefírt, savanyú káposztát és más erjesztett élelmiszereket. Ezek hozzák létre az egészséges bélflórát. Majd ha ez is rendben van, jöhet nyers zöldség és gyümölcs is.

Az ígéret: minden idegi, hangulatbetegség meggyógyul, természetesen a az emésztőszervi betegségek szintúgy, majd a többi krónikus is.

Nem mondom, hogy nem hiszem el, bár követői nem néznek ki túl kirobbanóan, de az tény, hogy a kollagén-zselatin jót tesz a beleknek, a gyomornak, bőrnek, csontoknak, idegeknek. Az erjesztett élelmiszerek is jók, minden nemzetnek megvan a magáé, az ázsiaiak imádják, és ők ritkán tévednek.

A blogokat olvasva azonban nem tapasztaltak jelentős javulást depresszióban, General Anxiety Disorder esetén, tehát azért csodákat nem lehet várni.

Ami a fogyást illeti: a keményítő teljes kiiktatásával természetesen jelentős súlycsökkentés érhető el.

Kritikám: nem szeretem az ennyire szénhidrátmentes étkezést. De a húsleves sokkal egészségesebb, mint gondolják. A népi gyógyászatban is használták.

Kérdés

 2014.03.06. 13:43

Akkor én kérek elnézést. Műszempillát akarnék, 1-2-3-4-5-6 D-set vagy akármit, itt az utolsó pillanat még halálom előtt.

Kérdezném: mivel Dubarry kilószámra sminkel (a spirálon innen és túl), azt úgy lehet-e, hogy mosódik körbe a pilla.

valamint kicsoffad-e a saját. Hátha erre kóborol egy Lash extension viselő.

Profikat ilyesmiről nem érdemes kérdezni, mert ők azt akarják, hogy legyen nekem műszempillám, nem azt, hogy jó legyen nekem. 

Mennyire addiktív?

Hátha

Ezek nagy része nem saját tapasztalat, de van még nagyon sok ok, ami miatt a nők úgy döntenek, hogy nem foglalkoznak többé a férfiakkal. És ebből csak az egyik az, hogy nem felel meg valójában senki sem ilyen-olyan jellemvonások, vagy testi adottságok miatt. Vannak egyszerű viselkedésbeli hibák, amik nem biztos, hogy rossz jellem miatt vannak, csak egyszerűen ők nem úgy működnek, mint mi, és képtelenek úgy viselkedni, hogy ne egy lehetséges kapcsolat ellen dolgozzanak. Ha az ember fiatalon kerül össze egy másik fiatallal, akkor türelmesen leszoktatja a másikat ezekről (már ha lehet), de idősebb korban, akár harminc fölött ezek annyira berögzülnek egy férfiban, hogy képtelenség kigyomlálni. Az anyák és az apai példa fontos lenne, de manapság már a negyvenes, koraötvenesek is az elválós generációk gyerekei, tehát a minták igen vegyesek. A nőknek is megvannak a hibáik, de ez nem a mi problémánk, írjon erről egy férfiblogger. A következő idegesítő szokásokat nem lehet szeretettel és türelemmel kezelni, mert nem ezt a két érzést váltják ki a nőkből.

Van néhány viselkedés forma, amiről a férfiaknak fogalma sincsen, mennyire taszító a nők számára, különben érthetetlen, miért csinálják mégis. Akár egy jónak induló kapcsolatot kockáztatva.

1. Túlzott rámenősség. A férfiak azonnal felhúzzák magukat, a nők lassabban jönnek lázba, ezért számukra idegesítő nemcsak az, ha rögtön a lényegre akar térni egy férfi, de az is, ha állandóan jelentkezik a kapcsolat elején, túlságosan hevesen vall szerelmet, stb. Ez a túlzott lelkesedés azért is taszító, mert ha véletlenül a nő kibírja, ott marad, akkor sokszor menekülési vágyba csap át a férfiaknál pár hét után. Ez a férfi természete, nincs is vele baj, de női szemmel ez nevetségesnek és gyerekesnek tűnik, ami az egyik legkiábrándítóbb dolog.

2. Más nőkkel való példálózás. Erre, ha anyukája nem tanít meg valakit, az magától egyszerűen nem tudja. Egyes nők ezt tolerálják, de a legtöbb egyszerűen idegbajt kap tőle, lehet, hogy emiatt még nem lép ki a kapcsolatból, de a kötődését erősen megtépázza. Ez iszonyatos butaság, mert egyik fél sem nyer vele (a valódi hűtlenségnek legalább van valami hozadéka), ez inkább amolyan egofényező dolog, amiben a férfiak egyszerűen nem értik, hogy másképp kell beszélni egy nővel, mint a haverjával. 

3. Houdini típus. Nem az örökre eltűnős, mert az tiszta sor, azzal nincs több gond, csak hülye nő nyúl utána, de vannak pasik, akik imádnak pár napra, hétre eltűnni, utána visszamászni, és csodálkoznak, ha a nőnek tökéletesen elmegy a kedve tőlük. Vagy nem csodálkoznak, hanem továbbállnak, de mivel tényleg csak egy nagyon alacsony önértékelésű nő fogadja el ezt a viselkedést, végül kénytelenek lejjebb tenni a mércét.

4. A hűtlen. Sok férfi a kapcsolat elején nem száll ki a buliból, de még egyet-kettőt szexel mással, mert annyira nyomasztja a kapcsolat felelőssége. Aztán, ha kihajítják, összeomlik. rengeteg ilyet láttam. A hűtlenség még nem halálos bűn, de ezek valahogy el is mondják, ezzel tesztelve a vizeket.

5. Ha folyton elkésik. Nem együttélős, vagy lakásra járós szakaszban dealbreaker lehet már az is, ha egy faszi képtelen időben odaérni minden találkozóra. Azt az üzenetet közvetíti ezzel, hogy a nő nem fontos.

6. Csak szexet akar. Ez akkor is kiábrándító, ha a nő sem akar komoly kapcsolatot. Van olyan barátnőm, aki már mindenen túl összejött valami sokkal fiatalabb fickóval, aki állandóan telefonált, hogy most azonnal jön (szexre persze). Még ha a nőnek is elég lett volna a szexkapcsolat, ha szépen előre bejelentkezik, hoz egy üveg pezsgőt, és negyed órát dumálgat előtte, sokkal tovább, akár évekig húzható lett volna egy ilyen liazon. Az ilyen fiúk aztán nem értik, hogy a harmadik telefon után miért nem veszi fel nekik a másik. 

7. Nincs pénze. A férfiak nagy része csóró. A nők nagy része is csóró. A csóró férfi nem szexis, pont. Egyszerűen a nők természete nem olyan, hogy támogatni kívánnának anyagilag egy férfit. Hosszú házasságban megteszik, vagy akadnak nők, akik megteszik, de a normálisabbja inkább az egyedüllétet választja.

8. nem képes beszélgetni, csak magáról beszél. Sajnos a nők nagyon verbálisak, muszáj pofázniuk (általában, persze vannak csendes nők is), márpedig a férfiak általában nem szeretnek nőkkel sokat beszélgetni, még akkor sem, ha szerelmesek beléjük. Ez hiba. Lehet azt mondani, hogy inkább a nők fogják be, de az a helyzet, hogy mivel a nők jobban megvannak egyedül, illetve csak azok tolernásak, akik nincsenek meg egyedül, akkor aki jobb csajt akar, az tanuljon meg vele dumálni (néha).

9. Böfög, köpköd, állatul vezet, stb. Magyarul úgy viselkedik, mint férfitársaságban. Ezt nagyon jó pasi esetén (baromi jóképű, jól szexel, okos:) még tolerálja egy nő, de ahogy múlnak a hónapok, rohadtul idegesíteni fogja. 

A férfiak állandóan azt beszélik, hogy a nők nem elég toleránsak. Lehet, hogy nem, de miért kellene az lenni?

 

 

Tényleg sok a magányos nő, és látszólag nem olyan sok a magányos férfi. Nemrégiben olvastam egy cikket egy amerikai oldalon, ami némileg megvilágosított, mi a legfontosabb akadálya a nők párra találásának.

Ha esetleg egyedülállóként olvasod ezt a posztot, most nézz mélyen magadba, és ismerd el, hogy az elmúlt egy évben hány férfi volt, aki valamilyen módon komoly vagy nem komoly érdeklődést mutatott irántad. ne mondd, hogy senki, mert hatvan alatt nekem legalábbis nincs olyan ismerősöm, akit legalább egy valaki nem akart megismerni az elmúlt évben. Legyen az idegen, munkatárs, volt osztálytárs, szomszéd, postás, sarki rendőr, vagy facebook friend.

Szóval a fent említett cikk azt elemezte, hogy a férfiak másképpen keresnek párt, mint a nők. A meleg férfiak egyértelműen csak a szexuális vágyuk után mennek, így sokszor intellektuálisan erősen aláválasztanak, a férfiak pont így keresnének párt, mennének a férfiasságuk után. Csakhogy a vágyuk nőkre menne rá, akik viszont ellenkezőleg, éppen nem a szexualitásuk, hanem egyéb szempontok alapján választanak. Nem csoda, ha nincs egyetértés a két nem között. A nők biztonságot, intellektuális izgalmat, társaságot, kihívást, anyagiakat, tehát valamiféle státuszt keresnek a partnerükben. Így a kevés alfahím megszerzi a trófeanőket, aztán kínlódik velük, mert ők emberileg alkalmatlanok az együttélésre (lásd a legutóbbi csemege: Rupert Murdoch válása a negyven évvel fiatalabb aranyásótól), illetve az alfa alatti béták, théták, ióták viszik, ami jut. A férfiaknak addig van nagy szájuk, amíg van állandó biztonságuk (feleség, barátnő), de amint üresedés van, beérik bárkivel, csak legyen.

A nők nem érik be, válogatnak, illetve válogatnának, de nem tudják eldönteni, mi legyen a válogatás fő szempontja. Vagy mennek a jó szexpartner után, aminek általában társtalanság a vége, mert az szinte sosem egyezik a biztonságos partnerrel. Vagy mennek a biztonságra, a jó társadalmi státuszú partnerre, de azt meg egyszerűen szexuálisan nem képesek elfogadni. 

Mindezt bonyolítja, ha valaki elvált. Akkor ugyanis már nem is tudja, mit akar, megvannak a gyerekei, esetleg egzisztenciája, és csak a szex, illetve a jó társaság hiányzik neki. Ezt a kettőt sem fogja megtalálni egyben (vagy nagyon ritkán), és nem azért, mert nincsenek szabad pasik, hanem mert ez nem jár együtt. Így általában pár év alatt feladják, lemondanak a szexről, mert túl sok hülyeséget kell lenyelni hozzá, és lemondanak a társaságról, mert cserébe érthető módon nem akarnak rossz szexet eltűrni.

Volt nekem egy nagyon csúnya nagy-nagynéném (nagyszülő, nem szülő korú), aki hatszor ment férjhez. Elvált, megözvegyült, stb. és hamarosan mindig talált egy egyedólálló embert, akihez hozzáment. Neki egyszerűen csak az volt, a fontos, hogy legyen férje. Ha csak ez a szempont van, az könnyen elérhető, mert megvan a jól körvonalazott cél. 

Ma már nem fontos, hogy valakinek férje legyen. Az a fontos, hogy legyen jó társasága és jó szexpartnere egyben. Ez viszont tényleg nehéz.

 

Finding Ideal Guy

A visszahúzódó nárcisztikus

 2014.03.01. 14:14

Egyes szakértők szerint a legveszélyesebb fajtája a nárcizmusnak a rejtőzködő, visszahúzódó nárcizmus. Ezzel azért vitatkoznék, mert ez a típus sohasem válik guruvá, diktátorrá, mint egyes nárcisztikusok, de személyes, családi kapcsolatokban valóban ők a legkártékonyabbak.

A visszahúzódó nárcisztikus szinte észrevehetetlen. A közeli családon kívül senki nem gondolja róla, hogy nem maga a kedves tökéletesség. Ez a típus sohasem agresszív, nagyhangú, magamutogató pojáca, mint az extrovertált nárcisztikus, aki tud bájos lenni, de azért alapvetően a környezete könnyen felismeri, hogy egy öntelt, jópofa barom, vagy egy agresszív állat extrém esetekben. Míg valódi nárcisztikusból rengeteg példát tudunk mutatni a sztárvilágban (Ike Turner, Sarkozy, Picasso, stb.), a rejtőzködőből sosem lesz sztár, így híres ember sem. Ők egyszerű anyák, apák, feleségek, férjek. Nőkre jellemzőbb ez a személyiség a visszahúzódás belenevelt kényszere miatt.

A visszahúzódó nárcisztikus éppen úgy azt gondolja, hogy ő isten, tökéletes, és mindenkinek a földön az a feladata, hogy hasznot húzhasson belőle, mint a nyílt nárcisztikus. Ezt azonban sohasem agresszíóval, hanem nagyon finom passzív agresszióval, látszólagos önfeláldozással, bűbájossággal, kellemességgel, kimutatott örök vidám természetével éri el. Ez a nárcisztikus nem szeret a világon senkit. A gyerekei csak arra vannak, hogy szolgálják, az egóját emeljék, a társa is, a barátai is. Nincs empátiája, ha valaki akár legközelebb hozzá meghal vagy szenved, azt hamar leírja: megérdemelte, gyenge volt. A visszahúzódó nárcisztikus nem bosszúálló, azzal ragasztja magához az embereket, hogy annyira tökéletesen tündéri képet mutat az egész világ felé, hogy mindazok, akiknek leszívja az életerejét, azonnal maguk felé fordulnak: hogy lehet, hogy nem érzem jól magam egy ilyen tökéletes anya, feleség mellett, nyilván bennem van a hiba, próbálkozom még jobban kielégíteni a visszahúzódó nárcisztikus igényeit, hátha méltó leszek rá, hogy szeressen, és boldogok lehetünk. A visszahúzódó nárcisztikus teljesen átlagos a teljesítményeiben, nem tör nagyra, mégis tökéletesen elégedett magával. Ő úgy jó, ahogy van. Finoman azért ekéz mindenkit, projektál, ez is az is nagyon alacsony színvonalú, senkit nem szeret, senkivel nem elégedett, de sosem szid agresszívan senkit. Ők ritkán veszítik el szeretteiket, mert azok egész életükben kognitív disszonanciában vergődnek: a nárcisztikus szavakkal azt bizonygatja, mennyire szereti őket, és ők hiába érzik zsigereikben, hogy itt nyoma sincs szeretetnek, jóságnak, minden külső jel arra mutat, hogy van. A visszahúzódó nárcisztikus nem bosszúálló, ha valaki otthagyja, azonnal megy tovább, jöhet a következő. Devalválja magában az előző partnert, és máris a hogyan továbbon töri a fejét. Minden volt partnerével jóban van, nem akar tőlük semmit elvenni, mivel bízik magában, hogy talál ugyanolyat. A visszahúzódó nárcisztikus nem képes magában létezni, és mindig egy valódi nárcisztikussal áll össze, aki helyette előremegy a világban: pénzt keres, megszervez dolgokat, hírnévre tesz szert. A visszahúzódó mindezt kiélvezi, közben rámutat a valódi nárcisztikus jól látható hiányosságaira, ezzel áldozatnak tünteti fel magát. Hasonlítható lenne a borderline-ra, aki szintén szeret más énjén keresztül érvényesülni, ám a visszahúzódó nárcisztikus sohasem rossz kedvű, érzelmeinek nem rabja, zéró öngyilkossági vagy önpusztító hajlammal rendelkezik, mágikussn bízik magában, hogy bármikor lecseréli az egész környezetét, ha kell. A valódi nárcisztikust tökéletesen le tudja szívni a visszahúzódó nárcisztikus, sokkal erősebb nála. 

A kedves szín alatt egy irigy, önző, hideg, üres és kártékony személyiség áll, akivel egyszerűen senki sem képes szembefordulni anélkül, hogy magából csinálna komplett hülyét. Szülőként a legkártékonyabb, tökéletesen védtelen gyerekeket nevel.

Finoman, észrevehetetlenül manpipulál, a mellette élők depressziósakká, kiégetté válnak. De a visszahúzódó nárcisztikusnak sem jó. Mivel mindent másoktól vesz el, soha nem csinál semmit. Örökre irigyelni fogja a valódi nárcisztikusokat.

wendy behary, disarming the narcissist, narcissism, health

 

Több posztban írtam már a nárcizmusról, és arról, hogy az ilyen emberek remekül álcázzák igazi lényüket, ezért könnyen lépre csalnak bárkit. De azért ez nem teljesen igaz. Vannak nárcizmusbiztos személyiségek, akik soha nem maradnának egy olyan kapcsolatban, amelyben leszívják az energiájukat. Mégis sokkal érdekesebb, hogy miért van az, hogy egyesek vonzódnak a nárcisztikusokhoz, és képesek többször egymás után ilyen kapcsolatba belemenni. Milyen típusú lélek kell ehhez, hogy valakit vonzzanak az energiavámpírok, és ő is vonzza őket?

Itt vannak a korábbi nárcisztikus posztok, hogy ne ismételjem magam:

http://chezdubarry.blog.hu/2013/01/15/a_narcisztikus_ferfi

http://chezdubarry.blog.hu/2012/03/21/a_narcisztikus_no

tehát milyenek azok a jegyek, amelyek veszélyeztetetté tesznek a nárcizmussal kapcsolatban. 

Talán a legfontosabb, ha hiányoznak a személyiség jól kijelölt határai. Hogy lehetséges ez? Ez, mint annyi minden, a szülő-gyerek kapcsolatból ered. ha a szülő vagy abúzussal, vagy túlóvással nem engedi leválni a gyereket kicsi korban, felnőtt korra sem alakul ki a megfelelő védelmi rendszer. Bárki áthatolhat ezen a gyenge határrendszeren, és van, aki rossz szándékkal teszi. 

Második legfontosabb a szeretetéhség. természetesen mindenki vágyik szeretetre, de bizonyos személyiségeknek kielégíthetetlen a szeretetvágya, és ők úgy érzik, hogy csak az a nagyfokú, a nárcisztikus által a kapcsolat elején felmutatott szeretetmennyiség elégítheti ki őket. A normális társ normális szeretet és figyelemadagja kevés nekik. Ennek később megvan a böjtje, mert ekkora rajongást, figyelmet nem lehet fenntartani, a nárcisztikus nem is akarja, de ha akarná sem tudná. 

Harmadik: ez a személyiség állandóan kívülről várja a megerősítést. önértékelése nagyon alacsony, vagy nagyon hullámzó. A világ tetején, majd a világ alján érzi magát, de mindig külső hatásoktól vezérelve, és szeretné ezt a szabályozó gombot a párkapcsolatában megtalálni. Erre nagyon rá tud ülni az abúzív nárcisztikus: néha nyom egy kis jutifalatot, de általában az önértékelés további lerombolásásn dolgozik, hogy mindent elérjen a másik személynél, amit akar. Elvehessen bármit, amije van a másiknak.

Negyedik: érzelmileg elfojtott. Ez is gyerekkorból ered. Ha valakinek azt tanítják, hogy a vele ellenséges embereket nem szabad gyűlölni, megkérdőjelezni, akkor internalizálja a negatív hatásokat. Így elfogadja, hogy mindenért ő a hibás, és felnőttkorban is megmarad a bűnbak szerepben. Ez azért is érdekes, mert egy családban mindig megvan a bűnbak, és aki annak lett nevelve, később is az marad, ha nem dolgozik rajta.

Ötödik: szeret adni. Vannak adakozó és elvevő típusok. Illetve egyes kapcsolatokban valaki felveszi valamelyik szerepet (előfordulhat, hogy egy elvevő egy másik kapcsolatban adakozó lesz).

Hatodik: függő típus, retteg egyedül maradni saját magával. A függő típus kialakulásában mindig egy manipulatív szülő áll a háttérben. Nárcisztikus, borderline, személyiségzavaros szülő, aki túlzott terhet rak a gyerekre az első öt évében. 

Túlzott bizalom, naivitás, kontrolligény, magányosság, önfeláldozás, idealizmus, unalom. Mindezek belelökhetnek egy nárcisztikus karjaiba.

Közben a nárcisztikus párja is tud bőven bosszúálló, önsajnáló, rosszakaró lenni, csak magáért képtelen kiállni.

Mindez persze csak az agresszív nárcisztikusokkal való kapcsolatot keresőkre igaz. A sima, nem rosszidulatú nárcisztikusok remekül tudnak például egymással kapcsolatba lépni. Lásd Sarko és Bruni, Liz Hurley és Shane Warne, stb. Ezek nem túl stabil kapcsolatok, mert azon alapulnak, hogy ki mit tud elvenni a másiktól, és amint borul az egyensúly, szétesik az egész, de akár évekig is mehet ez az egymást figyelgetés.

dating after 50, how to break up with a narcissist

Kortizol, pajzsmirigy

 2014.02.22. 16:53

Nem állom meg, hogy ezt ne tegyem fel. hallatlanul érdekes. A pajzsmirigy alulműködésről van egy videosorozata. orvos. Ebben a videóban arról beszél, hogy hiába megfelelő a pajzsmirigy hormonszint (ezt mérik gyógyszerezés előtt), ha stressz alattt van valaki, a magas kortozolszint leblokkolja a receptorokat,ezért fennmaradnak a tünetek: fáradékonyság, depi, hízás, hajhullás, stb. 

 

Belesség negyven fölött

 2014.02.22. 13:58

Mindenki látott már negyvenes nőt vékony végtagokkal, tarisznya fenékkel, sokszor apró mellekkel, miközben tetemes úszógumi díszlik a törzsén körben. A szerencsésebbeknek legalább máshol is erősek, így nem annyira aránytalan testalkatuk. És van, akinek nincs menóhája, pedig nem mozog, eszik, nem csontsovány. Ismerek ilyen nőt, semmin nem izgatja magát, és csak magát szereti:). Szép homokóra formája maradt, pedig hatvan.

Mi az oka a belességnek, és mit lehet tenni?

Több oka van:

Ösztrogénhiány

tesztoszteron többlet

magas kortizol szint

pajzsmirigy alul működés

inzulin rezisztencia.

Általában ebből egynél több együtt hatása. 

Le lehet tornázni, de csak úgy, ha egyéb helyeken is lemegy a testzsírszázalék, á la Demi Moore, ami nem túl szerencsés after a certain age.

Senki nem tudja, hogy 40-50 között mi ez a tömbösödés pontosan.

Az ösztrogénnel úgy függ össze, hogy a petefészkek lustulásával a szervezet a hasi hájban kezdi az ösztrogént pótolni. Ez nem ösztradiolt, hanem ösztrónt termel, ami aztán miómákhoz, ösztrogéndominanciához vezet, amiről már írtam. Érdekes módon, ha kihajtják az ösztrogént (mellrák utáni kezelések, miómakezelések gyógyszerrel), az még erősebb hízáshoz vezet. Mint az ivartalanított kutyáknál: nyugodtabbak, hosszabb életűek, de lustábbak és kövérebbek lesznek nemi hormonok nélkül (bocs a hasonlatért)

A pajzsmirigy egyszerű képlet, az anyagcsere nem elég gyors, rakódik le a zsír, ki tudja, miért, de nőknél általában oda.

A hormonos hízásokkal az a gond, hogy nem világos, hogy maga a hormon, vagy a metabolitok, tehát a rosszul lebomló anyagai okozzák a gondot, és ez már a májon múlik. 

A cortizol a stressztől termelődik, tehát ha valaki nagyon nyugodt életet él, napfényes a középkora sok délutáni alvással, az könnyebben megőrzi a derekát, de nem ez szokott lenni a helyzet.

Az inzulinrezisztencia mindezekkel összefügg, még vizsgálják, hogy miért negyven körül kezdődik.

Amit tehetünk.

A hormonpótlás érdekes módon nem oldja meg a dolgot. Megállíthatja a hasi hízást, és mivel nagyobb melleket, feneket csinál, kicsit fiatalosabb kövérséget produkál, de semmiképpen sem fogyaszt. Ugyanígy általában a pajzsmirigyhormon pótlása sem indítja el a hasi fogyást.

A gluténmentes étkezés mindenképpen segít, mert az az egyetlen gyógyír az inzulinrezisztencia fékezésére. 

A kortizolt csökkenthetjük délutáni alvással, meditációval, önkíméléssel, tehát ha távol maradunk minden felesleges stressztől, nevetéssel, fájdalomcsillapítással (minden elhúzódó fájdalom felnyomja), kávé kiiktatásával, kevés alkohollal (egy pohár bor stresszoldó, valószínúleg ezért élnek tovább, akik nagyon keveset, de isznak). És rhodiola roseával. A kortozol hormon egyébként úgy működik, hogy amikor kvázi veszélyhelyzetet érzékel az agy, megnöveli a stresszhormont, hogy felkészítsen a védekezésre, menekülésre, stb. Mivel ez az elsődleges életfunkció fontosabb, mint a szaporodási funkció, ezért pl progeszteronból azonnal képes kortizolt alakítani. Ezt nevezik progesterone steal-nek, tehát ellopja a nemi hormont a szervezet, hogy stresszhormont csináljon belőle. Elhúzódó stressz alatt tehát teljesen felborulhat a hormonrendszer. Márpedig mivel már tovább élünk, mint őseink, még közepes stressz esetén is hosszabb ideig van ennek kitéve a szervezet. 

Aki nem akar semmit szedni, az aludjon délután, csináljon felüléseket, ne kávézzon, igyon egy pohár vörösbort néha, és ne egyen lisztet és szóját (az leállítja a pajzsmirigyet). 

Belly Fat

 

A hetven az új ötven

 2014.02.20. 16:10

Persze csak, ha Catherine Deneuve-nek hívnak. No comment.

Profi smink

 2014.02.19. 22:55

Tegnap fotóztak, és egy profi sminkes lány kijavította a saját sminkemet. A következő történt: a CC krémes képemre felvitte ecsettel a saját Mac cuccosát, a saját zöld szemhéjpúderemet addig pamacsolta meg kevergette valami barnával, amíg rá sem lehetett ismerni, a szempillámról leveregette a spirálozott festéket, rakott 3 tincs műpillát, a rúzsomra egy másik rúzst.

Magyarul nem kente tele a fejem lemosóval és kezdte elölről, hanem varázsolt.

Nagyon jó lett, sokkal kevésbé agresszív, mint a sajátom, mégis nagyon látványos smink, persze a műpilla miatt. Ja, és tust is használt, amit én, tehát elvileg lehetett volna erősebb a hatás, mégsem.

Egyszerűen képtelenség magadnak így megcsinálni.

2 dolgot tanultam: a pirosítót 3 rétegben kell kenni. Mindig picit, megvárni, amíg beszívódik, rá a következőt.

és csak az arccsontra kente. 

Ja, a legfontosabbat majd elfelejtettem, az állat szemöldök, amit kaptam. Amit nem értek, ha én bármit kenek a szemöldökömre, iszonyat agreszív lesz, nem is szoktam. Ő meg finomabbat varázsolt belőle. Rejtély.

 

 

smink_1.jpg

 

Hormonok: túl sok, túl kevés

 2014.02.19. 18:22

Igazából roppant nehéz mérni a nők hormonszintjét, mivel cikluson belül változik. Ezen kívül a szabadon mozgó hormonok közül nem minden kerül "felhasználásra". Sok orvos is manapság a tünetekkel foglalkozik, nem annyira az adatokkal. Voltaképpen vérben és nyálban is kellene mérni, egy ciklus alatt többször, majd másik cilusban megismételve ahhoz, hogy korrektül lehessen megmondani, miből van kevés vagy sok. De még ez sem mérvadó, mert minden nő más. Pl. ugyanattól az ösztrogén-progeszteron aránytól az egyik mondjuk miómás lesz, a másik nem.

Tehát a tünetek a legárulkodóbbak. Ezek a következők:

Sok ösztrogén, kevés progeszteron: Vízvisszatartás, fáradékonyság, feszülő mellek, PMS tünetek, alacsony libidó, mióma, édesség utáni vágy, hízás.

Kevés ösztrogén, sok progeszteron (tehát ha arra billen a mérleg)

depresszió, álmosság, rossz immunrendszer (azért a sok progeszteron ritka, kivéve tablettától)

Kevés ösztrogén, kevés progeszteron:

Hőhullámok, éjszakai izzadás, laposodó, lógó mell, hasi hízás, rossz alvás, szemszárazság, bőr szárazság, viszketés, fulladásérzés a mellkasban, memóriazavarok, tompaság, idegesség, önbizalom elvesztése, feleslegesség érzés, hüvelyszárazság, szívdobogás, depresszió, pánikrohamok, anorgazmia, fejgörcsök, inkontinencia, húgyúti fertőzések.

Sok tesztoszteron: mélyebb hang, szőrösödés férfias helyeken, zsíros bőr, pattanás, agresszívitás, erősebb nemi vágyak, csikló megnövekedése, férfias típusú kopaszodás. hasi hízás ez is.

Kevés tesztoszteron: Izomtónus vesztése, száraz haj, száraz bőr, hüvelyszárazság, libidóhiány, energiahiány, depresszió.

A képen ösztrogéndomináns nő: fenék, comb erősebb.

A menstruáció erőssége is árulkodó. Az erős vérzés a több ösztrogéntől van, a kimaradás a kevéstől. A rövid ciklus progeszteronhiányra utal. 

Ami miatt ez az egész kérdés nagyon zavaros, az az, hogy szinte sohasem beszélnek arról, hogy nem egyféle ösztrogén van bennünk. Így lehet, hogy egy ösztrogéndomináns nő is szenvedhet hasi hízástól, depressziótól. Mert az egészséges jó ösztrogénje viszont kevés. Ezt én nem fogom megoldani, de nagyon sok kérdőjel van ebben még, és az információkat torzítja, hogy melyik lobbi teszi közzé az adatokat.

 

Woody Allen (right) and his adopted daughter Dylan Farrow (left).

A közelmúlt egyik rémálma volt a Woody Allen féle gyerekmolesztálás sztori.

Mi a baj ezzel az egész feldolgozásnóddal, ahogy a média tálalta a történetet?

Adott egy probléma: Allent pár hete megvádolta a nevelt lánya Dylan egy levélben, hogy hétéves korában molesztálta. A zavaros, homályos levél húsz évvel az eset után íródott, és alaposan megrázta a világot. Most először, pedig valójában már 1992-ben tele volt ezzel a sajtó, csak akkor elcsitult az ügy.

A világ két részre szakadt: pro Woody és pro Dylan táborra.

Senki nem tudja, hogy mi történt, ez soha nem is fog kiderülni, de mindenkinek van véleménye, és internetes kommentek éltetik a sztorit már hetek óta.

A pro Dylanesek fő érve: ilyenben senki nem hazudik, miért tenné, és Allen különben is viszonyt folytatott Mia Farrow (Allen egykori élettársa, ha valaki nem tudná), tizenéves nevelt lányával, Soon Yinnel, akit köztudottan el is vett feleségül. 

A pro Woody-k azt mondják, hogy nem véletlen, hogy pont egy életműdíj kiadása után és a Blue Jasmine oszkáresélye előtt jött elő a lány a sztorival, és csak anyja hergelte fel anno, hogy Woody molesztálta, ilyen nem történt soha, most is Mia farrow küldte rá Dylant a díjesélyes rendezőre.

Az eset röviden: Pont amikor a Soon-Yin viszony kiderült, és a szétköltözés után a rengeteg nevelt gyerek elhelyezési pere valamint a gyerektartás, vagyonelosztás kérdése volt napirenden, Mia farrow előjött azzal, hogy már a szakítás után egy alkalommal Dylan közölte vele hétévesen, hogy Allen molesztálta. Nem részletezem, de elég zavaros a leírása annak, mi történt. Ez 1992-ben volt, akkor bűnügyi feljelenést nem tett Farrow, csak a bontópernél használta érvként, hogy Dylantől tiltsák el Allent. Akkor a gyereket vizsgálta ezer szakértő, és nem találták mindezt megalapozottnak, ugyanakkor Allentől elvették a láthatás jogát.

Akkortájt Mia nagyon kivolt, tele bosszúvággyal, gyűlölettel. Még egy apróság: múlt novemberben bejelentette, hogy Allennel közösnek mondott fia lehet, hogy Sinatráé, ezzel bizonyítva, hogy nem áll tőle távol, hogy félrelépjen, hazudjon (és évtizedekig gyerektartást kapjon egy becsapott álapától). Márpedig az a gyerek nemcsak lehet, hanem biztos, hogy Sinatráé. Most pedig az Allen-t övező nagy népszerűség bolygathatta meg a családot, egyszerűen tönkre akarják tenni.

Ugyanakkor Woody Allen simán lehet, hogy valóban bűnös, nemcsak azért, mert Soon Yinnel viszont kezdett, hanem azért is, mert azt többen állítják, hogy nem egészséges vonzalom fűzte a kislányhoz.

Az viszont valószínűtlen, hogy egyszeri eset volt, és pont éppen a szakítás után történt.

Gyanítom, hogy Farrow szemet hunyt fölötte, mert mint Allen filmjeinek főszereplője, nem lett volna érdeke a szakítás a rendezővel. Tehát biztos, hogy ő is hazudott évtizedekig, és az is valószínűtlen, hogy az a konkrét molesztálási eset ott és akkor történt. tehát, ha más nem, arra kondicionálta Dylant, hogy másítsa meg az események helyét, idejét.

Az egészben nem az a legborzalmasabb, hogy a lány két förtelmes szülő áldozataként akkor is súlyosan sérült, ha valójában nem molesztálták. Ez sem jó, de az, hogy az egész ügy szappanoperaszerű jelenléte a világsajtóban elveszi a kérdés súlyát. Mintha ezzel nem kellene, nem lehetne foglalkozni. legyintenek az emberek, mint Polansky esetében: nem úgy volt, nem akkor, nem azért. És sajnos ez esetben igazuk is van, mert mindenki hazudik. 

A pueraria mirifica probléma

 2014.02.16. 13:21

Egy korábbi posztban már írtam erről a thai gyógynövényről. Mellnövesztésre, klimaxos panaszokra és fiatalítószernek szedik http://chezdubarry.blog.hu/2012/04/01/pueraria_mirifica_ha_tenyleg_nagyobb_mellet_akars

Röviden a lényege, hogy az egyik hatóanyaga egy erős fitoösztrogén.

Lényege, hogy szelektíven hat a női testben található ösztrogén receptorokra. Ezt úgy kell érteni, hogy a mellekben és a bőrben találhatókra erősebben hat, mint a női testben termelődő ösztradiol, ösztriol vagy ösztron molekulák. A PM mirosterol nevű összetevője leginkább az ösztriolra hasonlít szerkezetében. Az ösztriol a terhességi ösztrogén, és mindenki tudja, hogy ez nagy melleket és ragyogó bőrt csinál, na ennél is erősebb.

Nem hat viszont a méhre, és az agyban található ösztrogén receptorok egy részére.

Mert szelektív.

Mi történik szedésnél? A szervezet egyes receptorait lefoglalja, ezzel azt az üzenetet közvetíti, hogy magas az ösztrogénszint, mire a saját ösztrogén lezuhan. Sokan tapasztalják, hogy a menzesz késik a szedés elkezdése után. Ha a mellnövesztő adagot beszedi valaki, akkor hőhullámokat is okozhat. De ami a legrosszabb, hogy az úgynevezett brain fog, vagyis memóriavesztés is előfordulhat, mivel az agy ezen receptorainak sajnos valódi ösztrogénre lenne szüksége.

Pozitív hatása lehet viszont, hogy a mellrákot valóban megelőzi, mivel úgy hat, mint az ösztrogént kihajtó gyógyszerek, pl. tamoxifen. Azzal, hogy leköti a mellben található receptorokat, megvédi ezeket attól, hogy a mellrákért leginkább felelős ösztrón létesítsen kapcsolatot a receptorokkal.

Szóval szertintem nem veszélyes igazán, de kellemetlen mellékhatásai lehetnek, ezért miniadagban kell vele próbálkozni.

A kozmetikai cégek el akarnak nekünk adni minél több krémet, ezért különféle elméletek születnek arról, hogy a napvédelem, hidratálás és hámlasztás már harmincöt alatt fontos, hogy később ne alakuljanak ki ráncok. Különböző termékeket ajánlanak a húszon-harmincas korosztálynak, mint a negyven fölöttieknek. De vajon tényleg szükség van-e ezekre?

Amióta elkezdtem személyes arcránctalanító utamat, egyre inkább azt tapasztalom, hogy az arcbőr egy nagyon jól reagáló, állandóan alakuló dolog, amit oda-vissza lehet alakítani. Tehát a kialakult ráncok visszafordíthatók, akár pár nap alatt is belülről és kívülről alkalmazott kezelésekkel. Nem egy állandó romlásról van szó, amivel ijesztgetnek.

Amit most látok, hogy a legfontosabb bőrszépítő tényezők a víz, a hormonok (ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron a megfelelő arányban) és a tisztaság. Az ösztrogén megtartja a vizet, a progeszteron rugalmassá teszi a bőrt, a tesztoszteron pedig feszessé. Fiatalkorban a petefészkek bőven termelnek mindhárom hormonból eleget, és az arányuk tökéletes. 

35 alatt szerintem nincs szükség arckrémre, sőt árthat, mert a bőr a saját vízmegtartó képességét ellustítja. Ebben a korban még elég a bőr hormontartalma, ettől jól tartja a vizet. Arctisztításra szükség van, mert az igazán szép bőr mindig patyolat tiszta. Vízivásra is természetesen.

A fenti tézisemre akkor találtam igazolást, amikor először a thai gyógynövényt, a pueraria mirificát kezdtem szedni. Ez a szer ugyanis még a saját ösztrogénnél is erősebben hat a bőrben található receptorokra, így egyetlen nap alatt hidratáltabb, fénylőbb lesz a bőr tőle. 3 liter víztől is. Azonnal. 

35 fölött már hasznos lehet a nagyon hatékony hidratálás (lásd a Lotion Maskról szóló írásom), de az is csak pár órás bőrjavítás. 

A pueraria mirificát amúgy egyéb okból már nem ajánlom szedésre, de a bőrszépítő hatása kétségtelenül bizonyítja, hogy nem annyira a krémeknek, mint a belső folyamatoknak van hatása az arcbőrre. 

A tisztítás viszont elengedhetetlen vákummal, szemcsés anyagokkal, masszázzsal. Már fiatalon is.