Beauty fórum 2012

 2012.04.23. 14:21

Kiszaladtam a Beauty Fórumra, bár sosem szoktam, nem vagyok szakújságíró, igazából az érdekelt, válság van-e a szépségiparban.

Ez a fórum természetesen első sorban a szakmának szól, tehát a forgalmazók kisvállalkozókat keresnek, akik csatlakoznak gépeikhez, kozmetikai termékeikhez.

Valójában a marketing uralma. Szokás szerint a gépek és a bio, natúr, allergiamentes, természetes alapanyagok voltak a húzószavak. Ezekben én egyáltalán nem hiszek. Igaz, magamon sohasem csináltattam semmit, de kolléganőim sorozatosan, és egyikük eredménye sem volt permanens. Ez most a gépi megoldásokra vonatkozik (mezoterápia, IPL kezelés, Take Ten). Persze más, ha valaki plasztikáztat, de az már túlmutat a Beauty Fórum határain.

A kozmetikusoknál használt krémekről is megvan a véleményem, ott volt a hatalmas Ilcsi birodalom, egyes olasz és német vonalak. Nem különösebben hihető ígéretekkel. 

Nagyon úgy tűnik, nincs válság. Egy csomó gépet, kozmetikai vonalat, stb. hoznak be évről-évre. Bár igazából komoly újdonságokat nem láttam.

Az érdekesség számomra az volt, hogy a legnagyobb lóvé jelenleg valószínűleg a műköröm és műszempilla bizniszben lehet, mert ezek nagyon uralták a terepet. Ez nyilván azért is van, mert míg az antiaging csak a negyven pluszosoknak eladható, ez a kettő tizenöttől hatvanig kelendő a nőknél. Ráadásul mindkét terület "azonnali kielégülést hoz". Egy szép köröm vagy pilla drámaian javíthat a külsőn, és sok nőnek erre az endorfinsokkra van elsősorban szüksége.

Érdekesség volt, hogy találtam Schlüssler sós krémeket, azokat majd ki fogom próbálni, mert maguk a homeopátiás sók nagyon bejöttek, ezen kívül végignézhettem egy Take Ten kezelést (kicsi tappancsokkal összehúzzák az arcizmokat, és tíz perc alatt kész is, tíz kezelés tíz évet fiatalít állítólag.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://chezdubarry.blog.hu/api/trackback/id/tr1004468449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2012.04.24. 10:33:28

Örülök, hogy bejött a Schüssler-só! :-)
Nekem is sokat segített, magnéziumot is azzal pótoltam négy hónapig majd az első trimeszterben. Pezsgőtabi már alig kellett, Magne B6, meg azt se tudom, hogy micsoda. Nem bírja a gyomrom a mesterséges tablettákat most, nagyon durva.

Ez a Take Ten jól hangzik!

A műszempilla tuti, hogy nagy üzlet, és az általad írt ok is egyértelmű.
A műkörömmel az a bajom, hogy nekem nem áll jól. Japán manikűrt csináltatok évek óta, az van lakkozva, szeretem. De ez az ülök órákat, hogy megkössön a zselé dolog nekem nem fekszik, inkább izzadok egy jót a konditeremben, attól a felkarom is kinéz valahogy. A túlsúlyos, tökélyre sminkelt, műkörmös kövér magyar nő a halálom.

Scala 2012.04.24. 10:35:15

Ja, ha lesz teszt/tapasztalat a Schüssler-sós krémről (asszem gyógyszertárban lehet kapni), akkor nagy várakozással vagyok! :-)

arisztotela 2012.04.24. 12:11:31

@Scala: Hát, akinek egyáltalán nem nő meg a körme, az kkénytelen. nekem is megnő, nem kell műköröm, nem is szokott lenni, de azt is meg lehet fáinul csinálni. Főleg a porcelánt.

Scala 2012.04.24. 21:05:43

@DuBarry: Igen, a rövid procelán nagyon szép. Volt nekem is két évig. :-))) Akkor még nem volt elterjedve a japán man. Pasik csak a japánt, lakk nélkül bírják rajtam, ez a manikűr dolog a többi nőnek szól, nem?
süti beállítások módosítása